• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν εχω δει ποτε ταινια του Σμαραγδη αλλα εχω κλεισει εισιτήριο στο Ρεντη την Τεταρτη. Επειδη βλεπω οτι εχει πεσει πολυ φτυαρι.λετε να ακυρωσω και να παρω πιστωτικο για αλλη ταινια? Ηθελα να τιμησω Καποδιστρια αλλα εχω αποθαρρυνθεί τελικα ρε γαμωτο.
Και τι αλλο να δω μετα απο αυτες που παιζονται,δε μου αρεσει τιποτε εκτος Μπομπ Σφουγγαρακη :haha:.
Πηγες; Εντυπώσεις;

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Δεν ξέρω εάν είδατε την ταινία "Νυρεμβέργη", αλλά νομίζω ότι παίζεται ακόμα.
Η ταινία ήταν πολύ καλή και ο Ράσελ Κρόου εξαιρετικός! Μας έκανε να συμπαθήσουμε ακόμη και έναν ναζί!!
Η ταινία δεν επικεντρώνεται στη δίκη αλλά στην ανάλυση της ψυχοσύνθεσης του πρωταγωνιστή και γενικά των ναζί.
Μόνο ο Ράμι Μάλεκ ως ψυχίατρος με χάλασε με την ερμηνεία του γιατί μάλλον δεν του ταίριαζε ο ρόλος...
Βγήκαμε από την αίθουσα προβληματισμένοι για το τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος...
Αξίζει να την δείτε!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
ίσως Κομπλεντς Γερμανίας
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Την είδα όταν πρωτοβγηκε η Νυρεμβέργη..
Όντως ισχύει αυτό περί συμπάθειας του αρχιναζι πρωταγωνιστή. Βέβαια ήταν μια πολύ στιγμιαία συμπάθεια που αμέσως σκέφτηκα πως είναι δυνατόν να νιώθεις συμπαθεια για ένα τέρας που ξέρεις τι έχει διαπράξει.
Κι όμως η ταινία ..το καταφέρνει γιατί μας δείχνει την ανθρώπινη υπόσταση του τέρατος Γκέρινγκ.
Εξαιρετικός ο Ράσελ Κρόου, ο Μαλεκ δεν με έπεισε κ τόσο πολύ.
Δυνατή η μουσική όπως και φωτογραφία.
Τα γυρίσματα από όσο έμαθα στην Ουγγαρία έγιναν κ όχι στη βαυαρική πόλη.
Κάποιες "σμαραγδένιες" αδυναμίες στο σενάριο υπήρξαν, ευτυχώς μικρές

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση για λάτρη του σινεμά του Οικονομίδη, είδα κι εγώ χθες βράδυ τη «Σπασμένη Φλέβα» για την οποία γίνεται μεγάλη συζήτηση.
Δε περίμενα τίποτα λιγότερο από τον σκηνοθέτη, πόσο μάλλον όταν στο σενάριο εμπλέκεται η θεότητα που ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μουρίκης.
Έχω όμως την εντύπωση ότι η ταινία είναι κάπως «στρογγυλεμένη» να το πω κομψά, με αρχή μέση και τέλος, για να απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, κάτι που φάνηκε και από τις ηλικίες που είδα στην αίθουσα. Ίσως όμως η κρίση μου να μην είναι δίκαια μιας και φέρνω τις παλαιότερες ταινίες του Οικονομίδη ως μέτρο σύγκρισης, κάτι που δεν είναι σωστό.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Λοιπόν...
τι να πρωτοπώ για ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ....
ο πρόλογος μου θα είναι

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑ και δεν παρασύρθηκα από τις αρνητικές αλλά οκ καλοδεχούμενες κριτικές γιατί ...ειπαμε ο καθένας έχει διαφορετική οπτική και κρίση και άποψη.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ και μάλιστα πάρα πολύ !!και φυσικά καταλαβαίνω, τώρα που την είδα ,και κατανοώ γιατί στο τέλος ο κοσμος χειροκροτάει!

Η ταινία σηκώνει πολλή πάρα πολλή κουβέντα!
Κατ αρχάς νομίζω ότι οι περισσότεροι κριτικοί είτε επαγγελματίες η όχι "στέκονται"μόνο στην ταινία σαν ταινία δηλ σαν ...τέχνη και όχι σαν ουσία και περιεχόμενο

Σαν τέχνη και μόνο αν την δείς η φωτογραφία και τα πλάνα εξαιρετικα!
η μουσική επένδυση επίσης πολύ καλή!σκηνοθετικά και ερμηνευτικά σε επί μέρους σκηνές(και όχι συνολικά)
ΧΩΛΑΙΝΕΙ δίνοντας υπεραπλουστευμένες σκηνές με ηθοποιούς και ..κομπάρσους που βγάζουν ένα κάπως αμήχανο εως και κακο αποτέλεσμα.
Εξαιρετικός ο Αντώνης Μυριαγκός που υποδύεται τον Καποδίστρια ,,,το όλο του ...στήσιμο,το εκάστοτε βλέμμα του ,η δυναμική που βγάζει παίρνοντας άλλωστε την ταινία ..στην πλάτη του,εκπληκτικός ο λόγος του και πολύ άρτια τα αγγλικά του
επίσης φοβερός!!!!ο ξένος ηθοποιός που υποδύεται τον Μέτερνιχ και καναδυό ακόμα που ξεχώρισα ξένοι επίσης και σε μικρότερους ρόλους ..συμβούλων κλπ άλλων κρατών.

Τώρα δεν ξέρω τι να πρωτοπω για την ουσία της ταινίας για το θέμα σαν θέμα για την ...κεντρική ιδέα στην οποία απ ότι καταλαβαίνω είτε δεν στέκονται οι περισσότεροι είτε τεχνηέντως την προσπερνούν??δεν εχω απάντηση

Αξίζει να παραθέσω εδώ μιά συνεντευξη που έδωσε προ ημερών ο Σμαραγδής ...και εκεί θα δείτε ότι αυτος ο άνθρωπος έκανε μιά εμπεριστατωμένη έρευνα ...μελέτη κλπ δεν μας πέταξε δηλ ένα πυροτέχνημα και τέρμα

Γιάννης Σμαραγδής στον Δανίκα: H δολοφονία του Καποδίστρια ήταν σχέδιο των ξένων με πρώτους τους Άγγλους

αφιέρωσε 8 χρόνια έρευνας ακόμα και σε ΑΡΧΕΙΑ Ελβετίας .Αυστρίας κλπ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ δεν του επετράπη κάτι τέτοιο ....και
οκ επειδή ο ίδιος δηλώνει οχι απλά θαυμαστής αλλά στην κυριολεξία λάτρης του Καποδίστριακαι επειδή και ο ίδιος ο Καποδίστριας δήλωνε την χριστιανική του πίστη και ο Σμαραγδής ταυτίστηκε μαζί του και ακόμα παραπάνω γι αυτό και η υπερβολή και τα ...υπερφυσικά στοιχεία που βάζει στην ταινία και ο παραλληλισμός με τον ..Χριστό.

Ο Καποδίστριας λοιπόν ήταν είναι και θα είναι (απ ότι φαίνεται ..δυστυχώς(ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ)ανιδιοτελής χαρισματικός ,ευφυής ηγέτης αλλά κυρίως πατριώτης που έβαζε πάνω από τον ευατό του το έθνος,την ελευθερία ,το δίκαιο,την καταπολέμηση της φτώχιας και της αμορφωσιάς .
Ηταν ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας που ενώ ξεκινησε σαν διπλωμάτης στο πλευρό του Τσάρου αγωνίστηκε και ...χάρισε την ελευθερία στην Ελβετία,συνέχισε το έργο του στη Γαλλία ,και΄ήρθε σε φοβερή σύγκρουση και αντιπαράθεση με τον ισχυρογνωμονα και εχθρικότατο!!!καγκελάριο της Αυστρίας Μετερνιχ(μια στιχομυθία μεταξύ Καποδίστρια και Μετερνιχ ..στο ξεκίνημα νομίζω της δεύτερης ώρας..είναι συγκλονιστική ,μάθημα για όλους μας...με τον εναν να απειλεί και τον ...αγέρωχο κυβερνήτη να μένει απτόητος..)

Και φυσικά όπως ο Καποδίστριας ήταν και είναι ο μοναδικός
έτσι και οι δολιοφθορές,τα συμφέροντα ...οι ..ημέτεροι ήταν επικρατούσαν επικρατούν και θα επικρατούν παντα και αυτοί σαν φελλοι θα επιπλέουν

έτσι λοιπόν ο ενας μπήκε στο μάτι των ...άλλων ..των ημων Ελλήνων κοτζαμπάσηδων? των ξένων?οπότε και το τέλος ήταν προδιαγεγραμμενο

Last edited:

alma

Member
Λοιπόν...
τι να πρωτοπώ για ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ....
ο πρόλογος μου θα είναι

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑ και δεν παρασύρθηκα από τις αρνητικές αλλά οκ καλοδεχούμενες κριτικές γιατί ...ειπαμε ο καθένας έχει διαφορετική οπτική και κρίση και άποψη.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ και μάλιστα πάρα πολύ !!και φυσικά καταλαβαίνω, τώρα που την είδα ,και κατανοώ γιατί στο τέλος ο κοσμος χειροκροτάει!

Η ταινία σηκώνει πολύ πάρα πολύ κουβέντα!
Κατ αρχάς νομίζω ότι οι περισσότεροι κριτικοί είτε επαγγελματίες η όχι "στέκονται"μόνο στην ταινία σαν ταινία δηλ σαν ...τέχνη και όχι σαν ουσία και περιεχόμενο

Σαν τέχνη και μόνο αν την δείς η φωτογραφία και τα πλάνα εξαιρετικα!
η μουσική επένδυση επίσης πολύ καλή!σκηνοθετικά και ερμηνευτικά σε επί μέρους σκηνές(και όχι συνολικά)
ΧΩΛΑΙΝΕΙ δίνοντας υπεραπλουστευμένες σκηνές με ηθοποιούς και ..κομπάρσους που βγάζουν ένα κάπως αμήχανο εως και κακο αποτέλεσμα.
Εξαιρετικός ο Αντώνης Μυριαγκός που υποδύεται τον Καποδίστρια ,,,το όλο του ...στήσιμο,το εκάστοτε βλέμμα του ,η δυναμική που βγάζει παίρνοντας άλλωστε την ταινία ..στην πλάτη του,εκπληκτικός ο λόγος του και πολύ άρτια τα αγγλικά του
επίσης φοβερός!!!!ο ξένος ηθοποιός που υποδύεται τον Μέτερνιχ και καναδυό ακόμα που ξεχώρισα ξένοι επίσης και σε μικρότερους ρόλους ..συμβούλων κλπ άλλων κρατών.

Τώρα δεν ξέρω τι να πρωτοπω για την ουσία της ταινίας για το θέμα σαν θέμα για την ...κεντρική ιδέα στην οποία απ ότι καταλαβαίνω είτε δεν στέκονται οι περισσότεροι είτε τεχνηέντως την προσπερνούν??δεν εχω απάντηση

πριν διαβάσετε την συνέχεια των λεγομένων μου παραθέτω μιά συνεντευξη που έδωσε προ ημερών ο Σμαραγδής ...και εκεί θα δείτε ότι αυτος ο άνθρωπος έκανε μιά εμπεριστατωμένη έρευνα ...μελέτη κλπ δεν μας πέταξε δηλ ένα πυροτέχνημα και τέρμα

Γιάννης Σμαραγδής στον Δανίκα: H δολοφονία του Καποδίστρια ήταν σχέδιο των ξένων με πρώτους τους Άγγλους

αφιέρωσε 8 χρόνια έρευνας ακόμα και σε ΑΡΧΕΙΑ Ελβετίας .Αυστρίας κλπ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ δεν του επετράπη κάτι τέτοιο ....και
οκ επειδή ο ίδιος δηλώνει οχι απλά θαυμαστής αλλά στην κυριολεξία λάτρης του Καποδίστριακαι επειδή και ο ίδιος ο Καποδίστριας δήλωνε την χριστιανική του πίστη και ο Σμαραγδής ταυτίστηκε μαζί του και ακόμα παραπάνω γι αυτό και η υπερβολή και τα ...υπερφυσικά στοιχεία που βάζει στην ταινία και ο παραλληλισμός με τον ..Χριστό.

Ο Καποδίστριας λοιπόν ήταν είναι και θα είναι (απ ότι φαίνεται ..δυστυχώς(ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ)ανιδιοτελής χαρισματικός ,ευφυής ηγέτης αλλά κυρίως πατριώτης που έβαζε πάνω από τον ευατό του το έθνος,την ελευθερία ,το δίκαιο,την καταπολέμηση της φτώχιας και της αμορφωσιάς .
Ηταν ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας που ενώ ξεκινησε σαν διπλωμάτης στο πλευρό του Τσάρου αγωνίστηκε και ...χάρισε την ελευθερία στην Ελβετία,συνέχισε το έργο του στη Γαλλία ,και΄ήρθε σε φοβερή σύγκρουση και αντιπαράθεση με τον ισχυρογνωμονα και εχθρικότατο!!!καγκελάριο της Αυστρίας Μετερνιχ(μια στιχομυθία μεταξύ Καποδίστρια και Μετερνιχ ..στο ξεκίνημα νομίζω της δεύτερης ώρας..είναι συγκλονιστική ,μάθημα για όλους μας...με τον εναν να απειλεί και τον ...αγέρωχο κυβερνήτη να μένει απτόητος..)

Και φυσικά όπως ο Καποδίστριας ήταν και είναι ο μοναδικός
έτσι και οι δολιοφθορές,τα συμφέροντα ...οι ..ημέτεροι ήταν επικρατούσαν επικρατούν και θα επικρατούν παντα και αυτοί σαν φελλοι θα επιπλέουν

έτσι λοιπόν ο ενας μπήκε στο μάτι των ...άλλων ..των ημων Ελλήνων κοτζαμπάσηδων? των ξένων?οπότε και το τέλος ήταν προδιαγεγραμμενο
Μπορείς να μου πεις αν στο σινεμά που πήγες γινόταν ο χαμός που λένε;
Ακούω πως ακόμη και μικρές παρέες των 5 ατόμων δεν βρίσκουν να κάτσουν δίπλα δίπλα ...
Δεν σε ρωτάω από παραξενιά απλώς επειδή κυκλοφορούν ιώσεις κι έχουμε γέρους και βρέφη στο περιβάλλον μας, φοβόμαστε μην κολλήσουμε και μεταφέρουμε τίποτα αν έχει τέτοιο συνωστισμό σε όλα τα σινεμά.

Εμείς έχουμε μεγάλη περιέργεια να τη δούμε επειδή (με εξαίρεση το φόρουμ) έχουμε ακούσει μόνο θετικές κριτικές και μάλιστα από διαφορετικές πηγές,ανθρώπους διαφορετικών φύλων,ηλικιών,ακόμα κι εθνικοτήτων, αλλά σε όσα σινεμά πήγαν γινόταν τρελός χαμός.

Σόρρυ για το ελαφρώς off topic αλλά αν είναι έτσι να περιμένουμε μερικές βδομάδες, αν έχει τόσο κόσμο μπορεί να παίζεται ακόμα.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μπορείς να μου πεις αν στο σινεμά που πήγες γινόταν ο χαμός που λένε;
Ακούω πως ακόμη και μικρές παρέες των 5 ατόμων δεν βρίσκουν να κάτσουν δίπλα δίπλα ...
Δεν σε ρωτάω από παραξενιά απλώς επειδή κυκλοφορούν ιώσεις κι έχουμε γέρους και βρέφη στο περιβάλλον μας, φοβόμαστε μην κολλήσουμε και μεταφέρουμε τίποτα αν έχει τέτοιο συνωστισμό σε όλα τα σινεμά.

Εμείς έχουμε μεγάλη περιέργεια να τη δούμε επειδή (με εξαίρεση το φόρουμ) έχουμε ακούσει μόνο θετικές κριτικές και μάλιστα από διαφορετικές πηγές,ανθρώπους διαφορετικών φύλων,ηλικιών,ακόμα κι εθνικοτήτων, αλλά σε όσα σινεμά πήγαν γινόταν τρελός χαμός.

Σόρρυ για το ελαφρώς off topic αλλά αν είναι έτσι να περιμένουμε μερικές βδομάδες, αν έχει τόσο κόσμο μπορεί να παίζεται ακόμα.
ναι όντως γίνεται χαμός!!ουρές και στα ταμεία αν δεν έχεις από πριν κομμένο εισιτήριο,χαμός
...στη θεσσαλονικη το παίζει σε πολλούς κινηματογράφους και με πολλές επιλογές σε ώρες...
πήγα σε ώρα που δεν βολεύει και δεν την προτιμούν πολλοί,,,12 το μεσημέρι και ενώ τέτοια ώρα πάω και βλέπω σε συγκεκριμένους κινηματογράφους διάφορες ταινίες και είμαστε 3 κι ο κουκος ...σήμερα στη συγκεκριμένη ήταν πολύς κόσμος !,αλλά υπήρχε άνεση,
υπήρχαν αρκετές κενές,διπλα σου κα παραδίπλα σου μπορουσες να είσαι μόνος

καλύτερα να περιμένετε ...

alma

Member
ναι όντως γίνεται χαμός!!ουρές και στα ταμεία αν δεν έχεις από πριν κομμένο εισιτήριο,χαμός
...στη θεσσαλονικη το παίζει σε πολλούς κινηματογράφους και με πολλές επιλογές σε ώρες...
πήγα σε ώρα που δεν βολεύει και δεν την προτιμούν πολλοί,,,12 το μεσημέρι και ενώ τέτοια ώρα πάω και βλέπω σε συγκεκριμένους κινηματογράφους διάφορες ταινίες και είμαστε 3 κι ο κουκος ...σήμερα στη συγκεκριμένη ήταν πολύς κόσμος !,αλλά υπήρχε άνεση,
υπήρχαν αρκετές κενές,διπλα σου κα παραδίπλα σου μπορουσες να είσαι μόνος

καλύτερα να περιμένετε ...
Οκ,για Αθήνα ή κάπου βολικά εντός Αττικής ψάχνουμε, αλλά είναι ενδεικτικό αυτό που μου λες, ευχαριστώ όπως και να έχει.

Kostass

Member
Πηγες; Εντυπώσεις;
Άκου να δεις. Είχα πάρει το εισιτήριο με κουπόνι cosmote(μόνο Τετάρτες) για την προηγούμενη βδομάδα.
Μετά από κάποιες γνώμες όμως εδώ μέσα,το ακύρωσα και πήρα πιστωτικό κωδικό με σκοπό να δω κάτι άλλο αλλά δεν αποφάσιζα ποια ταινία θα ήταν αυτή. Οπότε πριν από λίγο και μετά το θετικό post της romantic woman με τον πιστωτικό κωδικό αποφάσισα να κλείσω στην ΙΔΙΑ ΤΑΙΝΙΑ αυτή την Τετάρτη.

Φοβερός ελιγμός,δε μπορώ να πω :xalara:

Βασικά πάντα θαύμαζα Καποδίστρια και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να τη δω και να σχηματίσω τη δική μου γνώμη. Όχι για τον Καποδίστρια εννοείται αλλά για την ταινία.

Last edited:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Αν σας αρέσει το θέαμα να πάτε να δείτε και το Avatar σε 3D προβολή.
Το είδαμε σήμερα σε υπέροχη αίθουσα IMAX 3D και ήταν μια απολαυστική οικογενειακή εμπειρία!!
Είναι σημαντικό να είναι άνετα τα καθίσματα γιατί είναι και 3 ώρες ταινία!
Είμαστε οικογενειακώς fun της σειράς οπότε δεν θα το χάναμε...🙃
Τώρα ως προς το σενάριο και τους διαλόγους να πω ότι ήταν απλοϊκοί και τους έλειπε το συναίσθημα.. Η πρώτη ταινία ήταν καλύτερη.
Παρόλο όμως την έλλειψη σεναρίου η ταινία έχει φοβερή φωτογραφία και μοντάζ και αρκετές επικές σκηνές!

Υ.Γ. Μετά την κριτική της @romantic woman θα πάω χωρίς δεύτερη σκέψη να δω και τον Καποδίστρια.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οπότε πριν από λίγο και μετά το θετικό post της romantic woman με τον πιστωτικό κωδικό αποφάσισα να κλείσω στην ΙΔΙΑ ΤΑΙΝΙΑ αυτή την Τετάρτη.

Φοβερός ελιγμός,δε μπορώ να πω :xalara:
Φίλε πηγες να εκτελέσεις ελεύθερη βολή κι έκανες προσποίηση. Ούτε ο Εμπιιντ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.354
Μέλη
40.002
Νεότερο μέλος
bartlal

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom