Κινηματογραφική κουβέντα....

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
"Tέτρο"του Κόπολα:Καλή η γεύση που πήραμε και από τη συνοικία Μπόκα του Μπουένος Αιρες.
θα την δω αρχικα για το Μπουενος Αιρες, λιγο απο το trailer που ειδα και μονο, ξυπνησαν αναμνησεις του περασμενου Ιουλιου..

ευχαριστω romantic woman για την επισημανση!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Εχω όμως δύο σημεία που θέλω να σταθώ, το πρώτο είναι εκεί που λές
" κάντε μου την χάρη οι θαυμαστές της και ρίξτε μια ματιά στην "ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ" τον "ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ ΑΓΓΕΛΟ" την "ΒΙΡΙΔΙΑΝΑ" του Μπουνιουέλ και το "SALO" του Παζολίνι και θα καταλάβεται γιατί εξοργίστηκα..."
και εξήγησε μας γιατί τελικά σε έφτασε σε τέτοιο σημείο ο Κυνόδοντας (εξοργίστηκες)
Τα πράγματα είναι απλά... όπως είπα και παραπάνω δεν κρίνουμε προθέσεις κρίνουμε αποτελέσματα... μπορεί οι προθέσεις του σκηνοθέτη να ήταν άριστες αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν λαπάς... εξοργίστηκα καταρχήν διότι είναι θλιβερό να βλέπεις να κοπιάρονται αριστουργήματα της 7ης τέχνης που έγραψαν ιστορία... και μάλιστα να κοπιάρονται κακά και ενδεδυμένα με μπόλικες γαργαλιστικές σκηνές που έχουν σκοπό να σοκάρουν και μόνο... οι ομοιότητες με τον Εξολοθρευτή και την Βιριδιάνα είναι κάτι παραπάνω από σατανικές... κανένα ίχνος πρωτοτυπίας σε αυτό το σενάριο με ένα τέλος απίθανα προβλέψιμο... εξοργίστηκα γιατί ο Λάνθιμος σοκάρει για να σοκάρει... το σοκ στον κινηματογράφο δεν είναι απαραίτητα κακό... ο μέγας Μπουνιουέλ στον Ανδαλουσιανό σκύλο είχε σοκάρει όπως και ο Παζολίνι στο Salo προκάλεσε σάλο... αλλά το κόψιμο του ματιού ήταν ένα σοκ για τον εφησυχασμό της αστικής τάξης του 1924 ένα συνταρακτικό προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε σε λίγα χρόνια και το SALO ήταν μια αντιφασιστική γροθιά στο στομάχι των Ιταλών προμήνυμα της λαίλαπας των ταξιαρχιών και των όσων βιώνει μέχρι σήμερα το γειτονικό κράτος... ο Παζολίνι με αριστουργηματικό τρόπο καταγγέλει κάθε μορφή φασισμού (κοινονικού, οικογενειακού, πολιτικού) σοκάροντας διαχρονικά τους πάντες... εσύ αγαπητέ φίλε ένοιωσες το ίδιο συναίσθημα βλέποντας την ταινία του Λάνθιμου? Τα μεγέθη όπως κάθε καλόπιστος καταλαβαίνει δεν είναι συγκρίσιμα... εγώ εκπτώσεις στην τέχνη δεν κάνω... δεν κρίνω προθέσεις ούτε με ενδιαφέρει αν η ταινία είναι Ελληνική και πρέπει να την αντιμετωπίσω με επιείκια... βάζοντας δίπλα - δίπλα 4-3 ταινίες με το ίδιο θέμα καταλαβαίνεις αμέσως την διαφορά... είναι απλά χαόδης... η γνώμη μου είναι αν δεν έχεις τις δυνατότητες απλά μην ασχολείσαι... και ο Λάνθιμος δεν τις έχει...
Μορφή τέχνης δεν είναι να σε σοκάρει κάτι επειδή είναι απωθητικό... αυτό είναι ψευτοκουλτούρα... μορφή τέχνης είναι να σε σοκάρει κάτι επειδή σε αγγίζει... ένα πράγμα σαν τον Πικάσο και τον Νταλί... η Γκουέρνικα σοκάρει γιατί συγκλονίζει , ο μεγάλος αυνανιστής σοκάρει επειδή είναι ένας αυνανιστής... ό ένας καλλιτέχνης είναι πρωτοπόρος, διαχρονικός ό άλλος είναι απλά μόδα που θα περάσει... να στο κάνω ακόμα ποιό λιανά ο Αγγελόπουλος με τον ΘΙΑΣΟ έφησε σφραγίδα στον Ελληνικό και όχι μόνο κινηματογράφο ο Λάνθιμος με τον ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ τι διάολο σφραγίδα νομίζεις ότι μπορεί να αφήσει?

και το δεύτερο είναι στην κατάληξη της κριτικής σου που λές
"..φοβάμαι Λάνθιμε ότι όχι μόνο δεν έχεις να προσθέσεις τίποτε στο θέμα αλλά με τον τρόπο που γύρισες την ταινία κατέστρεψες όποια καλή ιδέα... κρίμα πολύ κρίμα..."
Το κρίμα ώς προς τί?
Όπως έλεγε ο μεγάλος Ραφαηλίδης δεν υπάρχουν καλά και κακά ήδη ταινιών, υπάρχουν καλές ή κακές ταινίες... ο Λάνθιμος δυστυχώς έκανε μια αφόρητα βαρετή ταινία... η κεντρική ιδέα ήταν ιδιοφυής, καταγγελία του φασισμού σε όλα τα επίπεδα... το αποτέλεσμα αδιάφορο και κακό... να το ξαναπώ λοιπόν, οι προθέσεις άριστες, το αποτέλεσμα απογοητευτικό... κρίμα πολύ κρίμα...

Ελπίζω να κάλυψα...
 

Dimsworld

Member
Μηνύματα
8
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Εδώ σε θέλω..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκέφτομαι κάτι για μόνιμο
..οk φίλε ευχαριστώ για τις απαντήσεις,κατάλαβα την οπτική σου.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.687
Likes
50.578
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είδα εχθές τη βέλγικη "Formidable", στα πλαίσια του βελγικού φεστιβάλ πολιτισμού στην Αβάνα. Αρκετό γέλιο με μπόλικο κοινωνικός προβληματισμός, κλασική καλή ευρωπαϊκή ταινία, παραγωγής 2007, αξίζει τον κόπο να την ψάξει κανείς.
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Το μεταφέρω εδώ όπως μου το έστειλαν:

'Το Times Online εξέδωσε μία ακόμα από τις διάσημες λίστες του. Συγκεκριμένα οι συντάκτες του portal επέλεξαν τις ταινίες που σημάδεψαν την τελευταία δεκαετία και κρίνονται ως οι καλύτερες ταινίες των τελευταίων δέκα χρόνων.Ο κατάλογος των 100 καλύτερων ταινιών περιλαμβάνει ταινίες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, καμία ελληνική ταινία δεν κατάφερε να μπει στη διάσημη λίστα. Όμως, αρκετές ταινίες γαλλικές, ισπανικές κ.α. φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις.
Οι ταινίες “Volver” και “Hable con ella” του Πέδρο Αλμοδόβαρ βρίσκονται μέσα στη λίστα των καλύτερων ταινιών και φέρνουν τον Αλμοδόβαρ στους καλύτερους σκηνοθέτες της δεκαετίας.

Επίσης, η μεγάλη επιτυχία κινούμενων σχεδίων «Ψάχνοντας τον Νέμο» κατάφερε να μπει στη λίστα, όχι όμως και ο «Σρεκ».
Ο «Μονομάχος» που σάρωσε τα όσκαρ επίσης βρέθηκε στη λίστα όχι, όμως στην χρυσή δεκάδα, όπως και «Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών».
Η εκπληκτική γερμανική ταινία «Οι ζωές των άλλων» κατάφερε και έφτασε μέχρι την 12η θέση της λίστας.

Δείτε την χρυσή δεκάδα:
10. Hunger
Η ταινία του 2008 σε σκηνοθεσία Στιβ ΜακΚουίν καταπιάνεται με την απεργία πείνας του Μπόμπυ Σαντς και άλλων μελών του IRA το 1981.

9. The Queen
Σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς και την Έλεν Μίρεν στο ρόλο της βασίλισσας Ελισάβερ η ταινία αποκαλύπτει τι έγινε μετά την είδηση του θανάτου της Λαίδης Νταϊάνα μέσα στο παλάτι.

8. Casino Royale
Μία ακόμη ταινία του Τζέιμς Μποντ αυτή τη φορά με ξανθή κόμη και τον Ντάνιελ Γκρεγκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

7. The Last King of Scotland
Η ταινία του Κέβιν ΜακΝτόναλτ καταπιάνεται με τη ζωή του Idi Amin, δικτάτορα της Ουγκάντα, και ο Φόρεστ Γουίτακερ δίνει την πιο συγκλονιστική ερμηνεία της ζωής του.

6. Slumdog Millionaire
Η ινδο-βρετανική ταινία που σάρωσε τα περσινά Όσκαρ με σκηνοθέτη τον Ντάνι Μπόιλ, βρέθηκε στην έκτη θέση, με τη βοήθεια των συγκλονιστικών ερμηνειών και εικόνων από την καθημερινότητα στο Μουμπάι.

5. Team America: World Police
Μια διαφορετική σειρά κινούμενων σχεδίων του Τρέι Πάρκερ με πολύ βία, φονικές ατάκες και αναπόφευκτα αρκετά αστεία.

4. Grizzly Man
Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ σχετικά με την ζωή και το θάνατο του Τίμοθι Τρέντγουϊλ, παρατηρητή αρκούδων.

3. No country for old men
Η ταινία των αδελφών Κοέν που έκανε τον Χαβιέ Μπαρδέμ ευρύτερα γνωστό βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας. Ένας δολοφόνος με ένα ακόμα πιο δολοφονικό κούρεμα.

2. The Bourne supremacy / The Bourne Ultimatum
Ο Ματ Ντέιμον στα καλύτερα του στις δύο ταινίες - το Ultimatum είναι το sequel - του Πολ Γκρίνγκρας. Πρόκειται για ταινίες δράσης ενός πρώην κυβερνητικού κατασκόπου. Η πιο επιτυχημένη εκδοχή μιας αντι-Μποντ ταινίας.

1. Hidden (Cache)
Η γαλλική ταινία του αυστριακού Μάικλ Χάνεκε με πρωταγωνιστές τη Ζιλιέτ Μπινός και τον Ντάνιελ Οτίλ. Ένα ζευγάρι εισέρχεται στον κόσμο του Μεγάλου Αδελφού και μία απίστευτη ιστορία με εξαιρετικές κριτικές εξελίσσεται και φθάνει μέχρι το νούμερο ένα του Τimes Online. '


Δείτε τις 100 καλύτερες ταινίες στην ιστοσελίδα των Times
 
Last edited by a moderator:

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι εδώ τώρα? Αυτές ήταν οι δέκα καλύτερες ταινίες της τελευταίας δεκαετίες σύμφωνα με ποιούς? Τους αναγνώστες των Times? E και? τι με νοιάζει εμένα τι ψήφισε ο κάθε άσχετος αναγνώστης των Times?
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.222
Likes
5.760
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Η "χρυσή δεκάδα" της δεκαετίας είναι τουλάχιστον για γέλια. Μα ποιοι τις διαλέγουν αυτές τις ταινίες;
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Καλά που να δείτε τι κακός χαμός γίνεται στην υπόλοιπη κατοστάδα! Το wedding crashers και το school of rock βρίσκονται πιο ψηλά από ταινίες σαν το Amores Perros και Crash!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.373
Likes
6.871
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Κουίζ: ποιός έφη τάδε;:roll:

«Η Ιταλία είναι η χώρα που τρώει τα παιδιά της»,
«Αγαπώ την Ιταλία αλλά με θλίβει. Γιατί είναι η χώρα που οι γονείς τρώνε τα παιδιά τους, χωρίς να τους αφήνουν τίποτα και οι νέοι πρέπει να φεύγουν για να βρουν ευκαιρίες»,
«αισθάνομαι 100% Ιταλός».

«Για να έχεις μέλλον πρέπει να σε στηρίζουν οι γονείς σου. Αλλά οι Ιταλοί πατέρες είναι όπως τους εμφανίζω στις ταινίες μου. Θέλουν να κρατούν τα πάντα για τον εαυτό τους, τα χρήματα, τις γυναίκες, να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είναι ικανοί ακόμα και να 'κλέψουν' την αρραβωνιαστικιά του γιου τους,»,
Ερωτηθείς για την ταινία Gomorra, που βασίζεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Ρομπέρτο Σαβιάνο και αφορά στη ναπολιτάνικη μαφία, παραδέχθηκε ότι η ταινία δεν του άρεσε.
«Είναι τρομακτικό να βλέπεις να παρουσιάζεται η Νάπολη με τόσο ρεαλισμό»,



Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δηλώσεις από το "μεγαθήριο" κινηματογραφιστή!!!
Ελπίζω να μην του στείλουν κανένα εξώδικο για δυσφήμιση της γείτονος χώρας οι Ιταλόφιλοι του φόρμουμ μόλις γινει γνωστό το ονομά του!!!:bleh::haha:
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κουίζ: ποιός έφη τάδε;:roll:



Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δηλώσεις από το "μεγαθήριο" κινηματογραφιστή!!!
Ελπίζω να μην του στείλουν κανένα εξώδικο για δυσφήμιση της γείτονος χώρας οι Ιταλόφιλοι του φόρμουμ μόλις γινει γνωστό το ονομά του!!!:bleh::haha:
Η δήλωση πού κάνει...ότι οι Ιταλοί πατέρες είναι έτσι όπως τους παρουσιάζει στά έργα του,θέλουν να κρατούν τα πάντα για τον εαυτό τους!ικανοί να κλέψουν ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του γιού τους....
δεν μπορεί παρά να είναι ο Φράνσις Κόπολα,αμερικάνος μεν αλλά με ιταλική καταγωγή,γιά το έργο του οποίου(το Τέτρο)έκανα πιο πάνω σχόλιο,#180,..,το επίκεντρο της υπόθεσης του έργου είναι αυτό ακριβώς!ο αλαζονικός χαρακτήρας του πατέρα που ωθεί στα άκρα τον γυιό του ...
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.373
Likes
6.871
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Η δήλωση πού κάνει...ότι οι Ιταλοί πατέρες είναι έτσι όπως τους παρουσιάζει στά έργα του,θέλουν να κρατούν τα πάντα για τον εαυτό τους!ικανοί να κλέψουν ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του γιού τους....
δεν μπορεί παρά να είναι ο Φράνσις Κόπολα,αμερικάνος μεν αλλά με ιταλική καταγωγή,γιά το έργο του οποίου(το Τέτρο)έκανα πιο πάνω σχόλιο,#180,..,το επίκεντρο της υπόθεσης του έργου είναι αυτό ακριβώς!ο αλαζονικός χαρακτήρας του πατέρα που ωθεί στα άκρα τον γυιό του ...

σωστά ειναι ο Κοπολα!:clap:

Δεν ειναι ομως μονο οι Ιταλοί πατεράδες ετσι.
ο Τζερεμι Αϊρονς ειχε υποδυθει εναν τετοιο πατέρα, Βρετανό νομίζω, που ...κλέβει την αρραβωνιαστικια(βλ Julliete Binoche) του γιου του στην ταινία Damage Louis Malle!
Damage (1992)
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
σωστά ειναι ο Κοπολα!:clap:

Δεν ειναι ομως μονο οι Ιταλοί πατεράδες ετσι.
ο Τζερεμι Αϊρονς ειχε υποδυθει εναν τετοιο πατέρα, Βρετανό νομίζω, που ...κλέβει την αρραβωνιαστικια(βλ Julliete Binoche) του γιου του στην ταινία Damage Louis Malle!
Damage (1992)
Δεν την έχω δεί αυτή την ταινία,σίγουρα δεν είναι μόνο οι Ιταλοί πατεράδες έτσι,ποιός ξέρει γιατί ...αναφέρεται μ'αυτόν τον τρόπο στους Ιταλούς:roll:,άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου,λέγεται ότι έχει να κάνει με την ιταλική του καταγωγή και κάποια...προβλήματα στη σχέση του με τον πατέρα του ,δηλ ότι η ταινία κρύβει κάποια στοιχεία αυτοβιογραφικά αν και ο ίδιος το αρνείται και λέει ότι τά μόνα κοινά στοιχεία είναι ότι και ο δικός του πατέρας όπως καί της ταινίας ήταν μουσικός και επίσης το ότι έτρεφε μεγάλη αγάπη στον μεγαλύτερο αδελφό του..
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.005
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom