Κινηματογραφική κουβέντα....

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.529
Likes
8.466
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Την ξαναπάτησα με βαθμολογίες κοινού. The game η ταινία που σκηνοθέτησε ο Fincher ανάμεσα σε seven και fight club. 7.8 στο imdb και 84% στο rottentomatoes, αν είναι δυνατόν!

Ένας πλούσιος τραπεζίτης φαίνεται να έχει θυσιάσει την προσωπική του ζωή για την καριέρα του. Ο αδερφός του του προτείνει να επικοινωνήσει με μια εταιρεία που προσφέρει ένα παιχνίδι που σου αλλάζει την ζωή. Το παιχνίδι αρχίζει να χοντραίνει κι ο τραπεζίτης μπερδεύει ποια είναι η πραγματική ζωή και ποιο το παιχνίδι. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα μέχρι να αρχίσουν τα τραγελαφικά και ήταν πολλά! Το σενάριο μπάζει από παντού. Απ'τα χειρότερα σενάρια που έχω δει. Στο τέλος ένιωσα να με μουτζώνει η ταινία που την πήρα στα σοβαρά. Ίσως επηρεάστηκε το κοινό επειδή η ταινία είναι όντως καλογυρισμένη και σίγουρα δεν βαρέθηκα και ήθελα να δω που το πάει. Δυστυχώς το πήγε στον γκρεμό! Θα της έδινα 4 στα 10 και πολύ της είναι.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.553
Likes
12.607
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Το είδα αυτό. Όπως ακριβώς το λες ευχάριστο με μερικές ανατροπές κ την ωραία προφορά των Αργεντινών :p
Τώρα λέω να γυρίσω λίγο τη θεματολογία γιατί το έχω τερματίσει με τις δολοφονιες κ τα πτώματα!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Γαλλική ταινία του 2016 με την τόσο εκφραστική τόσο υπέροχη Marion Cotillard!

"ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ"(FROM THE LAND OF THE MOON}

Γλυκομελαγχολικορομαντική....γύρω από τη ζωή μιάς ιδιόρρυθμης -ψυχικά ιδιαίτερα ευάλωτης κοπέλας που ωθείται σ ένα γάμο χωρίς συναίσθημα από την πλευρά της και στην πορεία ανακαλύπτει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός άλλου άνδρα...
Πως μπορεί κάποιος να ζεί μιά ολόκληρη ζωή μέσα στη συμβατικότητα και επίσης το αντίστροφο κάποιος άλλος πως μπορεί να ζεί χάριν της μονόπλευρης αγάπης?ένα είδος θυσίας για τον -την άλλη...
Ωραία ιστορία με ανατροπές...
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.000
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Λοιπον εχω να κανω και γω καποιες προτασεις που ειδα τον τελευταιο καιρο,αν καποια εχουν ξαναειπωθει σορρυ. Ντοκιμαντερ ειναι ολα μιας και περναω αυτη την φαση. Αρχικα εχω να προτεινω δυο απο τον ιδιο σκηνοθετη για τον Μαραντονα και το Αιρτον Σενα με αρχειακο υλικο αποκλειστικα. Πολυ δυνατα και τα δυο, εχει κανει και με την Winehouse αλλα δεν το εχω δει. Asif Kapadia λεγεται. Νομιζω τα ειχα ξαναπροτεινει αυτα αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Αλλα δυο ντοκιμαντερ πολυ δυνατα το Last Dance και το Magic and Bird : A courtship of rivals που αναφερεται στην γνωστη αντιπαλοτητα των δυο αυτων παικτων. Το πρωτο ειναι σειρα που παιζεται στο νετφλιξ και που αναφερεται στην τελευταια χρονια του Τζορνταν αλλα εχει και πολλα φλασμπακ ,το δευτερο ειναι μιαμισι ωρα ταινια. Πολυ ωραια και τα δυο το πρωτο εχει πιο πολυ τον παραγοντα ουαου αν και τα πολλα φλασμπακ με ζοριζαν να θυμηθω που το ειχε αφησει αλλα και σε ποια φαση ειμαστε το δευτερο δεν ειχε τοσο τον ουαου παραγοντα αλλα το εδωσε το θεμα πολυ ωραια ισως και καλυτερα απο το πρωτο. Φανταζομαι οι μπασκετικοι τα εχουν δει. Ενα αλλο καταπληκτικο ντοκιμαντερ που ειδα ειναι για τον Τζεφρι Επσταιν, 4 επεισοδια . Αλλο πολυ μα πολυ δυνατο που ειμαι στην μεση μιας και ειναι σειρα ειναι το I am a killer. Αυτοτελη επεισοδια δυο σεζον παρα πολυ δυνατο πολυ καλη προταση φιλου μου. Εχει συνεντευξεις απο τους δολοφονους αλλα και απο συγγενεις των θυματων και απο αλλα ατομα που καπως εχουν μπλεχτει στην υποθεση δικηγοροι, αστυνομικοι, εισαγγελεις κ.λ.π. Πηγα να δω και ενα αλλο με τις πιο σκληρες φυλακες του κοσμου αλλα αποδειχτηκε τυπου ριαλιτι και το παρατησα στην μεση. Αν καποιος εχει να προτεινει ντοκιμαντερ μιας και περναω τετοια φαση ας μου προτεινει. Οχι ντοκιμαντερ τυπου εγκυκλοπαιδεια σε οπτικοακουστικη μορφη για χιλιοειπωμενα ιστορικα γεγονοτα οπως ο Β Παγκοσμιος αλλα ντοκιμαντερ που εχει να πει μια ενδιαφερουσα ιστορια ή ενα πορτρετο. Δηλαδη πιο πιασαρικου τυπου, πιο δραματοποιημενης μορφης ντοκιμαντερ που εμπεριεχουν και την οπτικη του δημιουργου. Οτι προτεινα παντως απο ντοκιμαντερ το συνιστω ανεπιφυλακτα εκτος απο αυτο με τις σκληρες φυλακες. Οποιος ειναι σε φαση ντοκιμαντερ να τα δει οπωσδηποτε και να μου στειλει feedback και το σημαντικοτερο να μου προτεινει ειδικα αν ειναι νετφλιξ μιας και με τα κατεβασματα δεν τα παω και καλα ο ατεχνολογητος. Αλλα και με κατεβασμα να ειναι δεν με πειραζει θα αγγαρεψω κανεναν φιλο μου!

Υ.Γ.: Αααα ειδα και το Μαραντονα στο Μεξικο. Διηγειται την ιστορια του Μαραντονα ως προπονητη σε μια ομαδα Β' εθνικης αν θυμαμαι καλα, του Μεξικου. Ευχαριστο ηταν αλλα οχι τοσο ενδιαφερον οσο τα αλλα, αν καποιος δεν ειναι φαν του Μαραντονα δεν θα το προτεινα! Και αυτο σειρα οχι ταινια!
 
Last edited:

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Εκτός από τις σειρές για το Τσερνόμπιλ, εδώ το ανθρώπινο δράμα όπως εκτυλίχθηκε σε πραγματικές ιστορίες, δειχνοντας ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο, κάτι που οι ευημερούντες λαοί δυσκολεύονται να καταλάβουν.
Οι χαρακτηρες ειναι άριστα επιλεγμένοι ψυχογραφικά, αντιπροσωπευτικά προφίλ απλών Ουκρανών με συμπεριφορές που συναντάς και μπορείς να αναγνωρίσεις στην καθημερινότητα, κανένα ίχνος υπερβολής στην αυτοθυσία, τον ηρωισμό, την απουσία πανικού.
Κανένα δάκρυ και ουρλιαχτό καθόλη τη διάρκεια της ταινίας, έτσι όπως ειναι στην πραγματικότητα, κόσμος που δεν μυξοκλαίει τουλάχιστον.
Αφορμή για να το ξαναδώ η χτεσινή επικοινωνία με φιλικό ζευγάρι που έχασε τα εισιτήρια του για προγραμματισμένες διακοπές στην Ευρώπη, στωικά λέγοντας ότι προγραμμάτιζαν και αποταμίευαν τρία χρόνια για αυτό το σκοπό, πολύ μεγάλη απώλεια για επαρχιακά εισοδήματα εκεί, καθώς και η παράλληλη κουβέντα για πανδημίες κ.ά. Αν δει την ταινία κάποιος, πρέπει να δει και τις τρεις ώρες και να ειναι προετοιμασμένος για στενοχώρια παρότι οι παθόντες δεν κλαίνε.
 
Last edited:

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.770
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Τώρα λέω να γυρίσω λίγο τη θεματολογία γιατί το έχω τερματίσει με τις δολοφονιες κ τα πτώματα!
Εαν σου αρέσουν οι κωμωδίες με ρομαντισμό, προτείνω να δεις το Crazy Rich Asians (η καθηγήτρια Οικονομικών Ρέιτσελ Τσου ταξιδεύει στον τόπο καταγωγής της, τη Σιγκαπούρη με σκοπό να γνωρίσει την οικογένεια του φίλου της και να παραβρεθεί στον γάμο του καλύτερου φίλου του), ευχάριστη ταινία με φόντο την μοναδική Σιγκαπούρη!!!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.622
Likes
50.270
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ααα εμείς οι δυό πάμε πακέτο μου φαίνεται χιχι στις ισπανικές ταινίες
Συμφωνούμε!Ο ΑΟΡΑΤΟς ΕΠΙΣΚΕΠΤΗς μου άρεσε πολύ περισσότερο απο το"εχω ακόμα το κλειδί",
πιό δεμένη πιό δυνατή ταινία.
...Ενας νεαρός επιχειρηματίας που ξυπνά δίπλα στο νεκρό σώμα της ερωμένης του...και μιά δικηγόρος που αναλαμβάνει να τον ξελασπώσει..Οπως το είπες με πλοκή και συνεχόμενες ανατροπές σε κρατάει μέχρι την τελευταία στιγμή.
Να πω την αλήθεια δε μου άρεσε, τη βρήκα βαρετή, περίμενα πότε θα τελειώσει. Ουσιαστικά είναι μια αλληλουχία διαφορετικών εκδοχών για το τι μπορεί να συνέβη, τις οποίες διηγούνται οι πρωταγωνιστές ακατάπαυστα, με κούρασε. Unpopulat opinion αλλά ας υπάρχει κι αυτή. 🦔
 

va5ilis

Member
Μηνύματα
125
Likes
1.251
Ονειρεμένο Ταξίδι
Το Εβερεστ
Για δειτε μηπως σας αρέσει κατι απο εδώ, εχει 6+6 προτασεις:

Greece in a Box offers you a selection of award-winning Greek documentaries or films about Greece. The films are available on-demand for rent or purchase, without the need of a subscription. They are intended for private use, and are suitable for family and educational viewing.

https://vimeopro.com/user4061064/greekbox
 

duty_free

Member
Μηνύματα
892
Likes
3.076
Δέν έχομε και το ταινιόραμα εφέτος να το μπαίζουμε κουλτούρα νά φύγωμε βλεποντες τιποτις Λίντς και να λεμε στους συθαμώνες τι κοιμάστε ωρε και γιατί εν τέλει παιζετε φιδάκι στο νόκια;!

Κρίμας!
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.770
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
City of Lies, η αληθινή ιστορία του ντετέκτιβ Russell Poole, που κατάφερε να ερευνήσει τους ανεξιχνίαστους φόνους των ράπερ, The Notorious B.I.G. και Tupac Shakur. Βασισμένη στην βιογραφία του Poole, ο ντετέκτιβ με τον ρεπόρτερ Jack Jackson, αναζητούν την αλήθεια στη λύση του μυστηρίου των δύο φόνων όταν παράλληλα, η προσοχή τους στρέφεται και σε μια άλλη υπόθεση θεσμικής διαφθοράς και απάτης στην οποία καλούνται να ρίξουν φως και να ξετυλίξουν ένα κουβάρι διαφθοράς και ψεμάτων που δεν μπορούν να φανταστούν.
Ενδιαφέρον ταινία καθώς βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, η ροή είναι αργή αλλά προσωπικά δεν με ενόχλησε καθώς ήμουν περίεργος να δω τι γίνεται στο τέλος. Η διαθφορά στην αστυνομία του Λος Άντζελες έχει πιάσει ταβάνι...και εδώ ταιριάζει αυτό που λέμε ότι ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη, πάντως ο Poole το πάλεψε μέχρι το τέλος και μπράβο του, αλίμονο εάν δεν υπήρχαν και αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν την διαφορά.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο

Mόλις είδα (ξανά) την παραπάνω, μου άρεσε και την προτείνω. Ο Λάκι, ένας 90χρονος άθεος-καουμπόης, βλέπει καθαρά και με ωμό ρεαλισμό, όπως έκανε πάντα άλλωστε, το τέλος της ζωής του να πλησιάζει. Στην ταινία βλέπουμε σκηνές από την καθημερινότητά του, τόσο αστεία και παράξενη, αλλά με μια νότα μελαγχολίας.

Η σημερινή καλοκαιρινή μέρα είναι ζεστή και νωχελική. Μου θυμίζει τα ατελείωτα καλοκαιρινά μεσημέρια της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας, στο Θεσσαλικό κάμπο. Τότε που ένα βιβλίο του Τομ Ρόμπινς, λίγη αμερικάνικη μουσική, το βιβλίο με τις προτεινόμενες διαδρομές στις ΗΠΑ, έκαναν το διόλου νωχελικό μυαλό μου να μεταφέρει το σώμα μου σε εκείνες τις περιοχές. Είναι ένα συναίσθημα πολύ περίεργο, σαν να μισώ και να λατρεύω ταυτόχρονα εκείνα τα μεσημέρια. Αυτή η ταινία, μου προξένησε το ίδιο συναίσθημα και με συγκίνησε. Τόσο απλά.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
Δέν έχομε και το ταινιόραμα εφέτος να το μπαίζουμε κουλτούρα νά φύγωμε βλεποντες τιποτις Λίντς και να λεμε στους συθαμώνες τι κοιμάστε ωρε και γιατί εν τέλει παιζετε φιδάκι στο νόκια;!

Κρίμας!
Εάν σου είναι αναγκαίο, διαθέτω όλες τις ταινίες του Λιντς, μπορείς να αφιερώσεις δημιουργικά μερικά 24ωρα και αν δεν σου αρκούν αυτά, έχω και όλες τις ταινίες του Γιοντορόφσκι για να εμπεδώσεις την κουλτούρα.
Κρίμα που δεν πραγματοποιήθηκε η ταινία συνεργασίας Λιντς-Γιοντορόφσκι. Θα μάθαινες πολλά.
Ότι χρειαστείς στη διάθεσή σου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.597
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom