Κινηματογραφική κουβέντα....

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.529
Likes
8.469
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Guilty (Présumé coupable), η αληθινή ιστορία του Αλέν Μαρεκό και της γυναίκας του, που τους συνέθλιψε ανελέητα μια από τις σημαντικότερες δικαστικές πλάνες της εποχής μας, η υπόθεση Ουτρό. Το 2001, συνελήφθησαν μαζί με 12 ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για ειδεχθείς πράξεις παιδοφιλίας, τις οποίες δεν διέπραξαν ποτέ. Οι Μαρεκό θα βρεθούν στην κάθοδο προς την κόλαση, θύματα ενός απίστευτα άδικου και απάνθρωπου δικαστικού συστήματος.
Δυνατή ταινία!!! Δεν υπάρχει νομίζω τίποτα χειρότερο από το να είσαι αθώος, να κατηγορείσαι για παιδοφιλία και να μην μπορείς να βρεις το δίκιο σου. Η ιστορία αυτού του ανθρώπου που φυσικά δεν είναι ο μόνος πραγματικά με εξοργίζει με τη σαπίλα και τη βρομιά που υπάρχει σε όλα τα κλιμάκια της ''δικαιοσύνης'', είτε είναι δικαστές, δικηγόροι, αστυνομικοί και πάει λέγοντας. Κατέστρεψαν την ζωή ενός ανθρώπου, την οικογένεια του, παράπλευρες απώλειες και πάει λέγοντας.....και αυτό γιατί ανίκανοι βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά και ευθύνης....θα μου πείτε ότι αυτό το αντιμετωπίζουμε καθημερινά....συμφωνώ.....αλλά κάποια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει.....διότι στην θέση αυτού του ανθρώπου μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε από όλους εμάς.

Πολύ δυνατή πρόταση. Θα την τσεκάρω.

Στο ίδιο στυλ είδα πρόσφατα το Richard jewell του Clint Eastwood. Η αληθινή ιστορία ενός σεκιουριτα που κατηγορήθηκε για βομβιστικη επίθεση στην ατλαντα το 1996. Ένας άνθρωπος που έσωσε ζωές και το fbi τον θεώρησε ύποπτο. Τα media το έμαθαν και στην λυσσα τους να βγάλουν είδηση τον δικασαν σε τηλεοράσεις κι εφημερίδες. Είναι να ξερνας. Δεν είναι βαρύ δράμα πάντως, έχει πολλές κωμικές στιγμές. Φοβερές ερμηνείες από τον πρωταγωνιστή και την μάνα του.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Πολύ ενδιαφέρον θέμα!
Είμαι λάτρης του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ευρωπαϊκού και Ασιατικού κυρίως αλλά και ανεξάρτητων ποιοτικών παραγωγών.
Θα μελετήσω τις προτάσεις σας και θα επανέλθω!
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Μια ταινία που ξαναείδα πρόσφατα μετά από αρκετά χρόνια είναι το "Lisbon story" του γερμανού σκηνοθέτη Wim Wenters.


Υπόθεση: Ένας γερμανός ηχολήπτης ταξιδεύει απο το Βερολίνο μέχρι τη Λισαβόνα για να βοηθήσει το σκηνοθέτη φίλο του να ολοκληρώσει μία ταινία. Καταφθάνοντας όμως στην πόλη συνειδητοποιεί πως ο φίλος του έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς, και ξεκινά την αναζήτησή του. Παρέα με παιδιά της γειτονιάς ανακαλύπτει το μισοτελειώμενο, ασπρόμαυρο φιλμ του σκηνοθέτη, γυρισμένο σε μια παλιά κινηματογραφική μηχανή με μανιβέλα, και αποφασίζει να το ολοκληρώσει, εμπλουτίζοντάς το με τους ήχους της πόλης .

O βασικός ήρωας του Βέντερς στην ταινία αποπειράται να καταγράψει στιγμιότυπα απ' την καθημερινότητα χωρίς να επιτρέψει στη δική του ή οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη ματιά να μεσολαβήσει στη διαδικασία. Λιτό σενάριο, που ωστόσο γίνεται η αφορμή για ένα μαγευτικό ταξίδι με ενδιάμεσες στάσεις στην ψυχή μιας πόλης που σφύζει από πάθος, τον έρωτα, τη μουσική, την ίδια τη ζωή. Ο Bιμ Bέντερς μας δίνει τη δική του, ποιητική, άποψη πάνω στον κινηματογράφο και τις νέες τεχνολογίες
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Το πρωί εντελώς τυχαία έπεσα πάνω σε μια αναφορά ενός πολυβραβευμένου περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που είχα την τύχει να παρακολουθήσω στο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας( https://www.aidff.com/el/)

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό για τη σχέση ανθρώπου και θάλασσας με επίκεντρο τις Κυκλάδες
Ένα φιλμ δύο ταλαντούχων νέων σκηνοθετών της Βίκυ Μαρκολέφα και του Bastian Fischer με τίτλο
EGEO - Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

HIGHLIGHTS & AWARDS
2018
Best Ecological Documentary – Short Cuts Film Festival | Serbia
Festival Award – Cinema and You International Film Festival 2018 – UKRAINE
Festival Award – Ierapetra International Documentary Festival | Greece
2019
Best International Documentary Semi Finalist – A Rebel Minded Film Festival | USA

Απολαύστε το:

Πατήστε πάνω στην οθόνη για να το παρακολουθήσετε δωρεάν στην σελίδα που θα σας ανοίξει.
 
Last edited:

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.770
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
The Heist of the Century (El robo del siglo), μια συμμορία εισβάλλει σε υποκατάστημα της τράπεζας Banco Rio και κρατάει 23 ομήρους, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στις δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και τα κοσμήματα που κρύβονται στο θησαυροφυλάκιο. Η αστυνομία καταφθάνει και περικυκλώνει την τράπεζα, τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να μεταδίδουν ζωντανά τις εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν. Όσο περνούν οι ώρες και οι ληστές δεν παραδίδονται, η αστυνομία παίρνει την παράτολμη απόφαση να κάνει έφοδο. Μόλις, όμως, μπουν στο κτίριο, τους περιμένει μια τεράστια έκπληξη.
Πολύ καλή ταινία με γρήγορο ρυθμό χωρίς να κουράζει, σε κρατάει από την αρχή μέχρι το τέλος περιμένοντας να δεις τι θα γίνει!! Το σενάριο το έχουμε δει πολλές φορές όμως έχει το κάτι διαφορετικό που αξίζει να δείτε την ταινία!! Στο τέλος υπάρχουν κάποιες σκηνές οι οποίες πιθανόν να είναι από την πραγματική ληστεία.
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.770
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Gunjan Saxena: The Kargil Girl, η Σμηναγός Γκουτζάν Σαξένα γράφει ιστορία, όταν εξελίσσεται από ανερχόμενη αεροπόρος στην πρώτη γυναίκα πιλότο μαχητικού της Ινδίας στον πόλεμο του Καργκίλ.
Ωραία ταινία καθώς βασίζεται σε αληθινή ιστορία και όπως γίνεται συνήθως εάν δεν παλέψεις για αυτό που επιθυμείς τίποτα δεν γίνεται, χρειάζεται σκληρή δουλειά και επιμονή.
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.770
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Adam, ένας βιοπαλαιστής, μεσίτης υποθηκών, φαίνεται να τα έχει όλα: επιτυχημένη καριέρα, υπέροχη οικογένεια και φίλους. Αλλά η ζωή του αλλάζει για πάντα, όταν μετά από ένα τραγικό ατύχημα καταλήγει τετραπληγικός.
Πολύ δυνατή ταινία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, για άλλη μια φορά μας υπενθυμίζει ότι το πολυτιμότερο αγαθό είναι η Υγεία!!! Όμως εάν για οποιονδήποτε λόγω, χάσουμε αυτό το αγαθό, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω αλλά να αγωνιζόμαστε ώστε να βελτιώσουμε όσο περισσότερο γίνεται την ζωή μας, καθώς δεν έχουμε άλλη ευκαιρία, η ζωή είναι μόνο μια και δεν πρέπει να τα παρατάμε!!! Μέσα από αυτή την ταινία παίρνουμε μια μικρή γεύση για το τι περνάνε όλοι αυτοί οι συνάνθρωποι μας, που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια και δίνουν τον δικό τους αγώνα για ζωή!!
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.529
Likes
8.469
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Είδα το καινούργιο borat και πραγματικά δεν έχω λόγια. Πίστευα ότι τίποτα δεν θα ξεπεράσει το Who is America που είχε ξεβρακωσει στην κυριολεξία έναν πολιτικό κι όμως το κατάφερε. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο για να μην το χαλάσω σε κανέναν. Είναι στο ίδιο επίπεδο με την πρώτη ταινία για μένα.

Μακάρι να συνεχίσει αυτός ο άνθρωπος αυτό που κάνει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.288
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Abducted in plain sight.

Απίστευτο ντοκιμαντέρ στο Netflix για υπόθεση διπλής απαγωγής τη δεκαετία του '70 στις ΗΠΑ. Δε θέλω να πω τίποτε γιατί κάθε λέξη θα ήταν spoiler αλλά ειλικρινά τέτοια υπόθεση δεν έχω ξανακούσει. Απίστευτα πράγματα, αξίζει να το δει κανείς διότι είναι πραγματική ιστορία.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.529
Likes
8.469
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Επανέρχομαι γιατί διαβάζω ότι με μια σκήνη του borat έχει δημιουργηθεί σάλος στην Αμερική. Ο τύπος έβγαλε βιντεάρα για να απαντήσει. Το βάζω σε spoiler γιατί έχει να κάνει με την ταινία.

 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.288
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επανέρχομαι γιατί διαβάζω ότι με μια σκήνη του borat έχει δημιουργηθεί σάλος στην Αμερική. Ο τύπος έβγαλε βιντεάρα για να απαντήσει. Το βάζω σε spoiler γιατί έχει να κάνει με την ταινία.

Έχει βγει στους κινηματογράφους αυτό;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom