Κιργιστάν Κιργιστάν. Οδηγός για αρχάριους

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
ggoholidays νομίζω ότι animal planet δεν παρακολουθείς συχνά ε?
Γιανούλλα , στην ερώτησή σου δεν έχω απάντηση. Και εγώ αναρωτιέμαι ακόμα. Αν και δεν είναι προς τιμήν μου , και προσβάλω την ταξιδιωτική μου ταυτότητα αποκαλύπτοντάς το, ομολογώ ότι πρώτα έκλεισα τα εισιτήρια και μετά έξαψα τι διάολο είναι αυτή χώρα.
Vario το "ιστορικό" και οδοιπορικό" του ταξιδιού θα αποκαλυφτεί εντός ολίγων ημερών. Θα έχει από ολα. Σασπένς, κοινόβια, ποντίκια και κότες σε (διαφορετικές) γιούρτες, κλειδώματα σε τουαλέτες, χαλασμένα αυτοκίνητα στις ερημιές κάτω απο βροχή, κολληματα σε τοιχους απο Αστυνομιες ψεύτικες ή αληθινές, μεθύσια, animal market, Γερμανούς να καπνίζουν μαριχουάνα μέχρι να τους πέσουν τα δόντια, απόπειρα κλοπής όπλων απο Γκιούλιβερ υπό την επήρρεια αλκοολ, και δύστυχους Αγγλους δασκάλους οι οποίοι επέλεξαν για την κακή τους τυχη να συνταξιδέψουν μαζί μας. (δύστυχε Γκάβιν... τι είχες στο μυαλό σου όταν έλεγες θα έρθω μαζί σας παιδιά?). A ναι! Ξέχασα να αναφέρω, ότι δεν είμαστε οι δυό μας, αλλά τρεις. Ο Γκιούλιβερ, Ο Γκάβιν και εγώ. Πάντως αρχίζω να ανησυχώ γιατί από τότε που γύρισε στο Ντουμπάι που δουλεύει, ο δύστυχος δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Τι να συμβαίνει άραγε?
Ο Γκιούλι πάντως το πήρε καλά. Θέλει να περάσει και τα Παμιρ στο Τατζικιστάν -λέει-. Παει... τον χάλασα κι αυτόν...
Οσο για τα ξενοδοχεία, που ρωτάς, έχω να δηλώσω ότι αν και στο τελευταίο ταξίδι στην Κίνα είχα πιστέψει όταν μείναμε σε έναν πάτο ότι τα είχα δει όλα και δεν θα ξανασυναντούσα χειρότερο ποτέ ξανά, διαψεύστηκα παταγωδώς. Βρήκα στο Μπισκέκ το πιο αισχρό, το πιό σιχαμερό , το πιό απαράδεκτο κατάλυμμα όλων των εποχών. Αρα και φέτος επέλεξα τα καλύτερα!!!
Taxidiara ήταν ανάγκη να το κάνεις γνωστό βρε? Την διάβασα και εγώ την είδηση (στην περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό είχα πάει) και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν συμπτωματικό. Βέβαια πολλές συμπτώσεις τυχαίνουν (τρένα στην Κίνα πέφτουν απο γέφυρες, δάγγειος πυρετός στην Καμπότζη κλπ) , και εχω αρχίσει να με φοβάμαι.
Vito είδες? Τα κατάφερα!!!
Γιώργο για το πόσες ημέρες μπορεί να αντεξ.. να μείνεις ήθελα να πω στην χώρα , νομίζω ότι 15 και θα τα έχεις δει όλα.
Βέβαια θεωρητικά είναι πολλές, αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο αργές οι μετακινήσεις που απαιτούν χρόνο. Η χώρα έχει δυο κεντρικούς άξονες: Ανατολικά και δυτικά. Ο πρώτος περιλαμβάνει Ισσυκ Κουλ , Καρακολ, Κοτσκορ, Σονγκ κουλ , Ναριν, Τας Ραμπάτ (το περίφημο Καραβάν Σαράι, της περιοχής) και ο δυτικός Τζαλάλ Αμπάντ , Ος και περίχωρα και αν αισθάνεσαι τυχερός μπορείς να φτάσεις μέχρι και το Lenin Peak (υπάρχει καταυλισμός). Από Ος περνάς άνετα Ουζμπεκιστάν ή Τατζικιστάν (Αλεξάνδρεια η εσχάτη). Για να μην σου βάλω και τα τρέκινγκ που μπορείς να κάνεις. Ενας πιθανός σχεδιασμός είναι απο Μπισκέκ στην Ισσυ κουλ, Καρακόλ, Σονγκ Κουλ, Ναρίν , μονοήμερη στο Τας Ραμπάτ, και μετά Καζαρμαν (περίμενε να πληρώσεις πάαααρα πολλά για αυτήν την διαδρομή εκτός αν βρεις να μοιραστείς το κόστος), Τζαλάλ Αμπάντ, Ος και ή πίσω Μπισκέκ ή Ουζμπεκιστάν ή Τατζικιστάν. Θα το κάνουμε του χρόνου το παραπάνω παραλείποντας την ανατολική πλευρά.
Αν το κάνεις ανάποδα , δηλαδή πρώτα Τζαλάλ , Ος κλπ όταν φτάσεις στην περιοχή Ναρίν υπάρχουν 2 περάσματα για Κίνα (αρκεί να έχεις ήδη βίζα, ). Στο 1ο πέρασμα δεν απαιτείται τίποτα εκτός απο βίζα. Στο 2ο θέλει ειδική άδεια απο τις Κινεζικές αρχές.
Για όποιον ενδιαφέρεται απο Μπισκέκ φεύγουν συχνά λεωφορεία και πηγαινουν Καζακσταν. Δυο με δυόμισυ ώρες το ταξίδι, 60 ευρώ η βίζα στην πρεσβεία στο Μπισκέκ.
Και κάτι ακόμα. Η διαδρομή Μπισκεκ - Ος θεωρείται μία απο τις ομορφοτερες της Κεντρικής Ασίας. Διαρκεί (με ταξί) 10-12 ώρες, αλλά αν θέλει κάποιος να την αποφύγει τα αεροπορικά μονής διαδρομής κοστίζουν με την Air Bishkek 30 ευρώ περίπου.
Αυτα.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Καιρό είχα να φχαριστηθώ ιστορία.
Ευχαριστώ.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Vagantos πίστεψέ με, εγώ όταν τα γράφω το ευχαριστιέμαι -αν όχι περισσότερο- τουλάχιστον το ίδιο με αυτούς που τα διαβάζουν. Αρα είμαι ένα εγωιστικό κάθαρμα.
Loulou: I Am back!
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
576
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
ggoholidays νομίζω ότι animal planet δεν παρακολουθείς συχνά ε?

:haha: Τί Αnimal Planet ....τρέχω να πάρω το "Μαθαίνω τα Ζώα" . :haha:
awww.politeianet.gr_components_com_virtuemart_shop_image_produ072b7ce1511f40481bc4b3f9d20d1f9b.jpg
Αυτά πάθένεις όταν διαβάζεις travelstories από κινητο και έχεις φαντασία που οργιάζει :haha:
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.521
Likes
7.771
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Vagantos πίστεψέ με, εγώ όταν τα γράφω το ευχαριστιέμαι -αν όχι περισσότερο- τουλάχιστον το ίδιο με αυτούς που τα διαβάζουν. Αρα είμαι ένα εγωιστικό κάθαρμα.
Loulou: I Am back!
...και ειναι μεγαλη χαρα για ολους...welcome back:)
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.099
Likes
23.957
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Το "ιστορικό" και οδοιπορικό" του ταξιδιού θα αποκαλυφτεί εντός ολίγων ημερών. Θα έχει από ολα. Σασπένς, κοινόβια, ποντίκια και κότες σε (διαφορετικές) γιούρτες, κλειδώματα σε τουαλέτες, χαλασμένα αυτοκίνητα στις ερημιές κάτω απο βροχή, κολληματα σε τοιχους απο Αστυνομιες ψεύτικες ή αληθινές, μεθύσια, animal market, Γερμανούς να καπνίζουν μαριχουάνα μέχρι να τους πέσουν τα δόντια, απόπειρα κλοπής όπλων απο Γκιούλιβερ .....
Τα περιμένουμε όλα αυτά με μεγάλη αγωνία.
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
Ε αυτό πια! Μέρες και μέρες είχα να μπω στο φόρουμ και κοίτα να δεις που έπεσα!! :welcome:
Α ρε Dim αξεπέραστη!

υ.γ. Είναι που φοβόσουν ότι δυο ολόκληρες βδομάδες στο Κιργιστάν θα έπληττες, ε?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.679
Likes
50.536
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πάρα πολύ καλές πλεροφορίες και πολύ γκαλογραμμένες. (σόρι μόλις είχα ένα πελάτη τσέλιγγα και μου έμεινε)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.836
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom