Κιότο, η αυτοκρατορική πόλη

orbit

Member
Μηνύματα
48
Likes
10
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κιότο, παλιά (αυτοκρατορική) πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Πόλη προστατευόμενη από την UNESCO.
Βρίσκεται κοντά στην Οσάκα, περίπου 45 λεπτά με τρένο.

Η πόλη χωρίζεται σε 2 τμήματα, τη σύγχρονη που θεωρείται μία μοντέρνα πόλη με ψηλά κτίρια, εμπορικά κέντρα, το επιχειρηματικό κέντρο
και την παλιά που αγκαλιάζει όλη την ιστορία της Ιαπωνίας με γιαπωνέζικους κήπους, ποτάμι, ναούς Zen, ανεκτίμητης αξίας θρησκευτικά κειμήλια, το αυτοκρατορικό παλάτι,…
Η παλιά πόλη είναι ονειρεμένη!!!!!!!

Ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι ένα τεράστιο μοντέρνο αρχιτεκτονικό δημιούργημα από γυαλί και σίδερο του διασημότερου Γιαπωνέζου αρχιτέκτονα (δεν θυμάμαι το όνομά του).

Γενικά, όσο αφορά τους ναούς πάντα υπάρχει το main hall που βρίσκονται οι Βούδες και οι σχετικοί ‘παρατρεχάμενοι’, αγγελιοφόροι,…. και τριγύρω διάσπαρτα μικρά κτίρια που εξυπηρετούν τις επιτόπου ανάγκες, χώροι διαλογισμού και διδασκαλίας (των μοναχών), …
Συνήθως, κοντά στους ναούς υπάρχουν και τα νεκροταφεία τους (φώτο)

Ο ναός Kiyomizudera (Pure Water Temple) βρίσκεται στην ανατολική πλευρά, ψηλά σε λόφο, είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένος από ξύλο και έχει καταπληκτική θέα. (φωτο: Kiyomizudera). Ακριβώς κάτω από το ναό (στο κάτω επίπεδο γιατί είναι λόφος) αναβλύσει το ‘αγνό νερό’ που προέρχεται από το ναό. Σύμφωνα με την παράδοση, το νερό αυτό σου δίνει δύναμη και ευεξία.

Κάπου ψηλά στο λόφο, υπάρχει και ένα ‘μοναστήρι’ με μικρές αίθουσες δεξιά και αριστερά, όπου μπορείς να παρακολουθήσεις διάφορες τελετές (αν πετύχεις την ώρα).
Έχει χώρους όπου μπορείς να καθίσεις και να παρακολουθήσεις μοναχούς που κυρήττουν.
(Σχόλιο: αν δεν ξέρεις γιαπωνέζικα, απλά παρακολουθείς σιωπηλά και κάνεις ότι κάνουν και οι άλλοι, δηλαδή σηκώνεσαι όταν μπαίνει ο μοναχός, κάθεσαι όταν κάθονται και οι άλλοι, υπάρχει μεγάλη κατάνυξη και απόλυτη ησυχία).

Στη παλιά πόλη, βρίσκεται και ο Ναός Toji με την 5όροφη παγόδα Toji που είναι η ψηλότερη στη Ιαπωνία.

Κοντά στο σιδηροδρομικό είναι και το Κιότο Imperial Palace, το αυτοκρατορικό παλάτι, περιβάλλεται από ένα τεράστιο τείχος με πολλές πύλες, διάφορες αίθουσες και καταπληκτικούς κήπους. Κάπου κοντά, βρίσκεται και το Imperial Park.

Φωτο (Tradi-sweet1&2): αυτό το γλυκό, τα παλιά χρόνια το έφτιαχναν με αυτό τον παραδοσιακό μύλο που φαίνεται στο τραπέζι και μετά έριχναν νιφάδες χιονιού. Τώρα οι νιφάδες χιονιού έχουν αντικατασταθεί με τρίματα πάγου προσπαθώντας οπτικά να το αναπαραστήσουν.


Γενικά Tips
Για τις βόλτες στη παλιά πόλη, η κίνηση γίνεται με τοπικά λεωφορεία (εξαιρώντας τον ποδαρόδρομο) που κάνουν κυκλικές διαδρομές (όχι τύπου sightseeing buses)
-Άπειρες βόλτες στην εντυπωσιακή παλιά πόλη, καταπληκτικά εστιατόρια, τσαγερί, πολύ παράξενα γλυκά.
-Κατ’ ελάχιστον 1 διανυκτέρευση.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Last edited by a moderator:

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το παλιό Kyoto

Μια βόλτα στο Kyoto ισοδυναμεί με μια βόλτα μέσα σε 11 αιώνες ιαπωνικής ιστορίας.

Κάποτε έδρα της αυτοκρατορικής αυλής, η πόλη υπήρξε επίσης κέντρο της ιαπωνικής θρησκείας, αισθητικής, μουσικής, θεάτρου και χορού και έφτασε στην ακμή της ως κέντρο των τεχνών, την περίοδο Muromachi (1334-1568).

Οι σύμμαχοι δεν βομβάρδισαν το Kyoto κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, και λέγεται ότι εδώ βρίσκεται το 20% των εθνικών θησαυρών της Ιαπωνίας, καθώς μεταξύ των σημαντικών αξιοθέατών της, συγκαταλέγονται 1.700 βουδιστικοί ναοί και 300 τεμένη του Shinto, διασκορπισμένα (και ενίοτε κρυμμένα) μέσα στο σύγχρονο τοπίο της.

Κάποτε, ολόκληρες γειτονιές του Kyoto μεγάλωναν γύρω από συγκεκριμένες τέχνες, καθώς οι καλύτεροι τεχνίτες της χώρας δούλευαν στην πόλη, υπηρετώντας την αυτοκρατορική αυλή και τους φεουδάρχες άρχοντες.

Σήμερα, τα εργαστήρια των απογόνων τους βρίσκονται ακόμα στα ήσυχα δρομάκια των ιστορικών περιοχών του Kyoto και τα προϊόντα της πόλης-μεταξύ των οποίων είναι οι ξυλοτυπίες, τα μεταξωτά και τα υφάσματα, τα λουστραρισμένα ξύλινα αντικείμενα, οι κούκλες και διάφορα αντικείμενα κατασκευασμένα από χαρτί-παραμένουν διάσημα για την τέχνη, την αισθητική και τη λεπτοδουλειά τους.

awww.tropicalisland.de_japan_kyoto_images_KIX_20Kyoto_20__20pa20406e1624682349e67f62ea6614a207.jpg
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Kyoto από την περίοδο που διεξάγεται κάποιο από τα ετήσια matsuri ή φεστιβάλ.

Τα τρία πιο σημαντικά, το Jidai, το Aoi και το Gion, αξίζουν για να αλλάξετε το πρόγραμμά σας και να κάνετε εγκαίρως τις κρατήσεις σας
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Χιλιάδες περήφανοι κάτοικοι του Kyoto, συμμετέχουν στο φεστιβάλ Jidai, στις 22 Οκτωβρίου, το οποίο είναι από τα πιο σύγχρονα, καθώς ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα.

Μια θεατρική πομπή με κοστούμια από τις δυναστείες 11 αιώνων (από τον 8ο μέχρι τον 19ο) παρελαύνει στην πόλη, με αφετηρία το Αυτοκρατορικό Παλάτι.


aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_thumb_0_0a_Jidai_Matsu5a9b4799bbafc9a0acfbe24da8eef4c7.jpg
File:Jidai Matsuri 2009 222.jpg - Wikimedia Commons
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Οι ανθισμένες κερασιές θα έχουν εξαφανιστεί μέχρι να αρχίσει το φεστιβάλ Aoi, στις 15 Μαίου, όμως η άνοιξη θα είναι ακόμα στην καλύτερή της φάση καθώς εκατοντάδες συμμετέχοντες φορώντας τα κοστούμια των αυτοκρατορικών αυλικών, παρελαύνουν προς το ναό Shimogamo για να προσευχηθούν για την ευημερία της πόλης.

Το Aoi χρονολογείται από τον 6ο αιώνα και λέγεται ότι είναι το παλαιότερο φεστιβάλ στον κόσμο, που συνεχίζεται ως σήμερα.

aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_1_11_Aoi_Matsuri_parade_002.jpg
Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3e/Aoi-Matsuri-01.jpg/76px-Aoi-Matsuri-01.jpg
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Στις 16 και 17 Ιουλίου, δείτε τα 31 τεράστια άρματα που αποτελούν χαρακτηριστικό του δημοφιλούς φεστιβάλ Gion, μιας λιτανείας πιστών που προσεύχονται για την προστασία του Kyoto.

Το φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε τον 9ο αιώνα, όταν η αρχαία πρωτεύουσα ρημάχτηκε από την πανούκλα.

aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_thumb_8_82_Kyoto_Gion_4202b3041667898c0e7a5da2c7975a0c.jpg
File:Kyoto Gion Matsuri J09 034.jpg - Wikimedia Commons

...από το βιβλίο 1000 μέρη που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις της Patricia Schultz
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Το κάστρο Νίτζο είναι γνωστό για τη διακόσμηση των εσωτερικών του χώρων και για τα «πατώματα αηδονιού». Ονομάζονται έτσι γιατί, για λόγους ασφαλείας ενάντια στους εισβολείς, όταν τα πατούσαν έβγαζαν έναν ήχο που έμοιαζε με τη φωνή αυτού του πουλιού.

 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Αν και μιλάμε για «πατώματα αηδονιού» (Nightingale Floors) η λέξη που χρησιμοποιούν οι Γιαπωνέζοι "Uguisubari" αναφέρεται στο πουλί Uguisu το τραγούδι του οποίου μπορούμε να ακούσουμε εδώ:

 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Το κάστρο που άρχισε να κατασκευάζεται το 1601 και ολοκληρώθηκε το 1626 αποτελείται από ένα συγκρότημα κτιρίων: παλάτια (Ninomaru και Honmaru), οχυρώσεις και υπέροχους κήπους. Ήταν τόπος κατοικίας των σογκούν Τοκουγκάβα κατά την περίοδο Edo. Το 1939 η αυτοκρατορική οικογένεια το δώρισε στην πόλη του Κιότο και την επόμενη χρονιά άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Το 1994 ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.


 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.228
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom