Νότια Κορέα Κορέα, 감사합니다 (gamsahapnida)

Cyclops

Member
Η 4η μέρα ξεκινάει με πεζοπορία στο bukhasan national park, βρίσκεται βόρεια της πόλης , ουσιαστικά μέσα στον αστικό ιστό. Γενικά η Κορέα έχει πολύ προσεγμένα μονοπάτια και οι πεζοπορίες είναι αρκετά διαδομένες, παρόλο που ήταν καθημερινή συναντήσαμε αρκετό κόσμο να περπατάει. Το πάρκο έχει διάφορα μονοπάτια, τα πιο δύσκολα προσφέρουν μαγευτική θέα στην Σεούλ αν βοηθούν και οι καιρικές συνθήκες, εμείς επιλέξαμε ένα μέτριας δυσκολίας , οπότε δεν φτάσαμε ως την κορυφή, αλλά ως εκει που πήγαμε είδαμε την πόλη από ψηλά. Επιπλεόν η χώρα είναι φουλ πράσινη λόγω του υγρού καλοκαιρίου που έχει , δεν είναι κάτι ιδιαίετερο και διαφορετικό τα δάση της αλλά είναι πολύ πράσινη, ενώ μου έκανε εντύπωση καθώς πηγαίναμε από πόλη σε πόλη ότι έχουν εκμεταλευτεί κάθε σπιθαμή για πρωτογενή τομέα, προφανώς γιατί έχουν μεγάλες ανάγκες λόγω του υπερπλυθησμού.
1753128898546.png

έτοιμος για ανάβαση πάντα με Κορεάτικο φρεντάκι στο χέρι.
Σύνολο περπατήσαμε περίπου 5 ώρες.

Καθώς το περπάτημα φέρνει πείνα, επόμενη στάση η περιοχή κοντά στο Gyeongbokgung palace. Αρχικά πήγαμε στην tongin market, αρκετά local vibes είχε η αγορά αυτή, ήταν ώρα μάλλον που έτρωγαν οι ντόπιοι. Επιλέξαμε safe κάποια πιάτα με noodles και dumblings σε ένα από τα μαγαζάκια εντός της αγοράς.
1753129395769.png

Η συνέχεια είχε βόλτα στην όμορφη γειτονιά εκεί γύρω από την αγορά, με δυτικές πινελιές αυτή η περιοχή μου φάνηκε, περπατήσαμε αρκετά και κατευθυνθήκαμε προς το παλάτι.
Ομολογουμένως το παλάτι αυτό είναι με διαφορά το πιο όμορφο που είδαμε, πανέμορφο. Το παλάτι κτίστηκε περίπου το 1400 και ήταν το κυρίως παλάτι της δυναστείας Joseon και μάλλον για αυτό είναι τοσο επιβλητικό.
Μείναμε αρκετά να το απολαύσουμε, έχει πολλά όμορφα τοπία για φωτογραφίες. Παραθέτω ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες.
1753129939898.png

1753129982816.png

1753130049692.png

πραγματικό στολίδι, αν βρεθείς λίγες μέρες στη Σεούλ σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείς.
Η ημέρα ήταν αρκετά δύσκολη και σήμερα, δεν είχε εξερεύνηση άλλης περιοχής, οπότε μετά την απαραίτητη ξεκούραση κάναμε μια βόλτα κόντα στο ξενοδοχείο στην myeongdong για ψώνια και κανένα σουβενίρ.
Βέβαια ήταν και η τελευταία μέρα εκπτώσεων της μεγαλύτερης αλυσίδας πώλησης καλλυντικών στην korea, olive young , οπότε μπορεί και λόγω ανωτέρας βίας να μείναμε για ψώνια στην myeongdong και η κούραση να ήταν πρόφαση εκ μέρους της φίλης μου θα μπορούσε να πει κάποιος κακοπροέραιτος :p . Πραγματικό χρυσωρυχείο η αλυσίδα αυτή, σε όλα της τα υποκαταστήματα γινόταν ιερό προσκύνημα. Ευρέως γνωστό ότι η Κορέα φημίζεται για τα φοβερά προιόντα ομορφιάς, και είδικα οι Κορεάτισσες προσέχουν πολύ το δέρμα τους οπότε κάπως λογικός ο χαμός.

Cyclops

Member
Μέρα 5η
Αφήνουμε την Σεουλ πίσω με ανοιχτούς λογαρισμούς. Επόμενη στάση JEONJU. Όπως προανέφερα νομίζω η πόλη αυτή μπήκε σφήνα στο πρόγραμμα με σκοπό να χαλρώσουμε για το πρώτο απαιτητικό πρόγραμμα στη Σεούλ και νομίζω το κατάφερε.
Η Jeonju φημίζεται για το καλοδιατηρημένο hanok village(πάνω από 700 σπιτάκια) και για το φαγητό(ιδιαίτερα το bibimbap) της ενώ οι ρυθμοί είναι αρκετά χαλαροί.
H μετακίνηση έγινε με τρένο, διάρκεια 2 ώρες και κόστος 22 ευρώ το άτομο.
1754250120055.png
πάντα καβάτζα kimbap :p
1754250248108.png
δεν ξέρω πόσο γρήγορα είναι τα φημισμένα τρένα της Ιαπωνίας αλλά και αυτά πάνε τάπα.

Φυσικά μείναμε σε hanok μέσα στο χωριό, μας υποδέχθηκε μια εξαιρετική οικοδεσπότης η οποία μας έκανε και upgrade το δωμάτιο αφού δεν είχε κράτηση σε πιο μεγάλο και όμορφο με κήπο χωρίς καμία χρέωση φυσικά ενώ για καλοσώρισμα μας έφερε κρύο τσάι.
1754250531605.png
πολύ όμορφο.
1754250643404.png
1754250679511.png

φυσικά κοιμάσαι στο πάτωμα, βέβαια το συγκεκριμένο υπόστρωμα ήταν πολύ άνετο.
Γενικά η μια μέρα στην πόλη είναι υπέραρκετή, την περπατάς και την βλέπεις όλη(δεν είναι ότι έχει κάτι τρομερό να δείς αλλά γενικά αξίζει η επίσκεψη, το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι τα περισσότερα σπίτια(πιστεύω πάνω από το 90%) τα εκμευταλεύονται τουριστικά οπότε χάνει λίγο την αυθεντικότητα του το χωριό.

Μετά απο μια μικρή βόλτα δοκιμάσαμε το φημισμένο bibimpap, από τα αγαπημένα κορεάτικα φαγητά που δοκίμασα(hankook jib το μαγαζί το οποίο και προτείνω αν βρεθείτε ).
1754251105162.png
πάντα με απαραίτητα συνοδευτικά.
Σίγουρα εκτός από βόλτες στο χωριό αξίζει να πας και στο mural village, ένα χωριουδάκι με γκριφίτι καθώς και στο omokdae , είναι ένα μικρό παλατάκι σε ένα λόφο με εξαιρετική θέα.
1754251458316.png

1754251512867.png

1754251631902.png
50% καρότσι με σκυλί 50% καρότσι με μωρό τα στατιστικά που βγάλαμε από το10μερο ταξίδι μας :p
Γενικά στην Κορεά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας, ενώ η νέα γενιά δεν θέλει να κάνει και οικογένεια , υπάρχει και μεγάλη μοναχικότητα-μοναξιά. Κάποια τα παρατηρήσαμε κάποια τα διαβάσαμε φυσικά με την ανάλογη αναζήτηση στο ίντερνετ, οι λόγοι ποικίλουν και σίγουρα δεν μπορώ να τους αναλύσω αυτή τη στιγμή, ίσως στην συνέχεια του ποστ ή και στον επίλογο θα αναφέρω κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου.

Ήρθε η ώρα για το πρώτο korean bbq , και πολύ αργήσαμε. Πραγματικά το μαγαζί αυτό ήταν ότι πιο local έχω βρεθεί, απλά είδαμε φώς και μπήκαμε, δεν πρέπει να μπαίνουν και πολύ ξένοι. Ο Κορεάτης μας κοιτούσε σαν εξωγήινους, ενώ μας έψησε αυτός τα κρέατα επειδή μάλλον νόμιζε ότι δεν ξέραμε :p . Πολύ δυνατή local εμπειρία! Αν θελήσει κάποιος μπορώ να του στείλω πινέζα γιατί έχει μόνο κορεάτικο όνομα.
1754252755716.png

1754252788633.png

τελευταίο κλικ πριν την απόσυρση στο δωμάτιο για ξεκούραση
1754252870594.png

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.114
Μέλη