Σλοβακία Κοσιτσε Σλοβακιας

str

New Member
Γεια σας
Φετος, σε 2 βδομαδες, τελειωνω την 3η Λυκειου και σκευτομαι πολυ σοβαρα να φυγω στο εξωτερικο.
Ο στοχος μου ειναι οδοντιατρικη στην Σλοβακια συγκεκριμενα στο Κοσιτσε, επειδη ειναι πιο φτηνα απο την Μπρατισλαβα και επειδη φετος εμαθα πως τα credits που χρειαζονται για να μεταφερω μαθημα απο την μια χρονια στην επομενη αυξηθηκαν.
Θα ηθελα να με ενημερωσετε απο τις εμπειριες σας το πως ειναι η ζωη,οι ανθρωποι και γενικα το Κοσιτσε.
Επισης εαν σπουδαζει καποιος ή σπουδαζε)στο Κοσιτσε ή στην Σλοβακια γενικοτερα) να με ενημερωσει για το πως πρεπει να κινηθω σε σχεση με το πανεπιστημειο (ωρες διαβασματος,συγκεκριμενα μαθηματα κτλ) οπως και τι να αποφυγω.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Για όποιον έχει επισκεφτεί το Κόσιτσε της Σλοβακίας, θα ήθελα άποψη για τα παρακάτω δύο σενάρια:

1) Άφιξη στο Κόσιτσε νωρίς το απόγευμα, βόλτα, βραδινή έξοδος και διανυκτέρευση. Την επόμενη μέρα να την ξοδέψω όλη στο Κόσιτσε για ότι αξιοθέατο έχει η πόλη (μέσα θα είναι και μουσεία) και πάλι διανυκτέρευση στη πόλη.

2) Άφιξη στο Κόσιτσε νωρίς το απόγευμα, βόλτα, βραδινή έξοδος και διανυκτέρευση. Την επόμενη μέρα αφιερώνουμε όλο το πρωινό στη πόλη για να δούμε τα αξιοθέατα της, τρώμε το μεσημέρι εκεί και μετά αναχωρούμε για να διανύσουμε 270χλμ μέχρι το επόμενο σημείο διανυκτέρευσης.

Δεν μπορώ να αποφασίσω αν πρέπει να αφιερώσω μία ολόκληρη μέρα στο Κόσιτσε με δύο διανυκτερεύσεις (αν θέλει αρκετό περπάτημα η πόλη ή δεν έχει και τόσο σημαντικά μουσεία ή δεν ξέρω και γω τι...), και αυτό έχει σημασία για την μετέπειτα πορεία του ταξιδιού. Όποιος έχει γνωρίσει τη πόλη απο κοντά ας πει καποια γνώμη μπας και ξεκολλήσω απο το δίλλημα....

barkour

Member
Εμεις ειχαμε κατσει δυο ωρες ,οταν ειχαμε κανει road trip στη Σλοβακια. Δεν ειναι κατι ιδαιτερο ,για stop over, καλο ειναι. Η παλια πολη ειναι μικρη και η νεα χαλια .
Ανεβαινεις η κατεβαινεις απο το Kosice ;

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Για όποιον έχει επισκεφτεί το Κόσιτσε της Σλοβακίας, θα ήθελα άποψη για τα παρακάτω δύο σενάρια:

1) Άφιξη στο Κόσιτσε νωρίς το απόγευμα, βόλτα, βραδινή έξοδος και διανυκτέρευση. Την επόμενη μέρα να την ξοδέψω όλη στο Κόσιτσε για ότι αξιοθέατο έχει η πόλη (μέσα θα είναι και μουσεία) και πάλι διανυκτέρευση στη πόλη.

2) Άφιξη στο Κόσιτσε νωρίς το απόγευμα, βόλτα, βραδινή έξοδος και διανυκτέρευση. Την επόμενη μέρα αφιερώνουμε όλο το πρωινό στη πόλη για να δούμε τα αξιοθέατα της, τρώμε το μεσημέρι εκεί και μετά αναχωρούμε για να διανύσουμε 270χλμ μέχρι το επόμενο σημείο διανυκτέρευσης.

Δεν μπορώ να αποφασίσω αν πρέπει να αφιερώσω μία ολόκληρη μέρα στο Κόσιτσε με δύο διανυκτερεύσεις (αν θέλει αρκετό περπάτημα η πόλη ή δεν έχει και τόσο σημαντικά μουσεία ή δεν ξέρω και γω τι...), και αυτό έχει σημασία για την μετέπειτα πορεία του ταξιδιού. Όποιος έχει γνωρίσει τη πόλη απο κοντά ας πει καποια γνώμη μπας και ξεκολλήσω απο το δίλλημα....
Τι μου θύμισες τώρα. Βρέθηκα στα Košice (είναι πληθυντικός αριθμός, όπως λέμε Σέρρες), το μακρινό 1984 ως φοιτητής στην τότε ενιαία Τσεχοσλοβακία. Πριν την εγγραφή στη σχολή έπρεπε να περάσουμε όλοι οι ξένοι φοιτητές από κέντρα εκμάθησης της γλώσσας. Ήταν 9/1984 όταν φτάσαμε στην Πράγα και μετά από μία μέρα φύγαμε με τραίνο για το κέντρο γλώσσας το οποίο αρχικά ήταν στο χωριό Herľany (επίσης πληθυντικός) και μετά μεταφέρθηκε στα Košice. Έφυγα το 1985 για Μπρατισλάβα και από τότε δεν έχω ξαναπάει. Θυμάμαι οτι ήταν μια επαρχιακή πόλη χωρίς ιδιαίτερα "αξιοθέατα". Θα προτιμούσα το πρώτο σενάριο και θα πρότεινα να πας και στα Herľany. Μικρό χωριό κρυμμένο μέσα στη φύση αλλά υπάρχει ένα ενδιαφέρον σημείο που αξίζει. Ένας πίδακας μεταλλικού νερού (δεν έχω ξαναδεί αλλού κάτι τέτοιο) ο οποίος αναβλύζει από την πηγή του για κάνα μισάωρο μια φορά την ημέρα (με φυσικό τρόπο). Herliansky gejzír λέγεται και το χαρακτηριστικό του είναι οτι το νερό μυρίζει κλούβιο αυγό. Αλλά θυμάμαι οτι το πίναμε και έκανε καλό σε διάφορες παθήσεις. Ακριβώς έξω από το κτήριο που μέναμε. Επίσης μπορείς να πας και στη διπλανή πόλη Prešov, αξίζει.
Από που θα πάτε εκεί και που θα πάτε μετά;

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εμεις ειχαμε κατσει δυο ωρες ,οταν ειχαμε κανει road trip στη Σλοβακια. Δεν ειναι κατι ιδαιτερο ,για stop over, καλο ειναι. Η παλια πολη ειναι μικρη και η νεα χαλια .
Ανεβαινεις η κατεβαινεις απο το Kosice ;
Θα κατεβαίνω απο το Κόσιτσε. Βλέπω οτι είναι φοιτητούπολη και μόλις ανακάλυψα οτι έχει και αρκετά murals... μαύρο φίδι που μ' έφαγε! :haha:

Η βασική ιδέα του ταξιδιού αυτού είναι να δούμε όσο καλύτερα γίνεται τη Σλοβακία. Μόνο το νότιο κομμάτι στο Λούτσενετς δεν μπορώ να εντάξω (δεν μου βγαίνει χρονικά), αλλά αυτό μπορώ να το βάλω σε άλλο οδικό πχ στην Ουγγαρία.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
ρέθηκα στα Košice (είναι πληθυντικός αριθμός, όπως λέμε Σέρρες), το μακρινό 1984 ως φοιτητής στην τότε ενιαία Τσεχοσλοβακία.
Τι ωραία πραματάκια! Πολύ χαίρομαι με τέτοιες αναμνήσεις! :)
Θα προτιμούσα το πρώτο σενάριο
Για να πω την αλήθεια και εγώ αυτό προτιμώ, για να εξαλείψω κάθε περίπτωση επιθυμίας να ξαναπάω... Εκεί που κολλάω είναι οι επόμενες μέρες που ουσιαστικά είναι η επιστροφή μέσω Ρουμανίας, όπου έχω ένα κάρο πράγματα που θέλω να δω στη δυτική Ρουμανία και δεν μπορώ να τα χωρέσω φυσικά σε μία μέρα :lol:
Herľany. Μικρό χωριό κρυμμένο μέσα στη φύση αλλά υπάρχει ένα ενδιαφέρον σημείο που αξίζει. Ένας πίδακας μεταλλικού νερού (δεν έχω ξαναδεί αλλού κάτι τέτοιο) ο οποίος αναβλύζει από την πηγή του για κάνα μισάωρο μια φορά την ημέρα (με φυσικό τρόπο). Herliansky gejzír λέγεται και το χαρακτηριστικό του είναι οτι το νερό μυρίζει κλούβιο αυγό. Αλλά θυμάμαι οτι το πίναμε και έκανε καλό σε διάφορες παθήσεις. Ακριβώς έξω από το κτήριο που μέναμε. Επίσης μπορείς να πας και στη διπλανή πόλη Prešov, αξίζει.
Α ευχαριστώ για το tip! Βολεύει να το βάλω στην προηγούμενη μέρα της άφιξης στο Κόσιτσε. Πες κι άλλα αν ξέρεις!!!
Από που θα πάτε εκεί και που θα πάτε μετά;
Εν συντομία το πρόγραμμα του ταξιδιού είναι: Άνοδος απο Σερβία (μία διανυκτέρευση κοντά στα σύνορα), πέρασμα της Ουγγαρίας με μία στάση μόνο στο Έστεργκομ και μετά μέσω της παραδουνάβιας οδού στη Μπρατισλάβα. Διαμονή δύο ολόκληρες μέρες στη Μπρατισλάβα και μετά για τις επόμενες 8 μέρες θα δούμε όλη τη κεντρική και βόρεια Σλοβακία. Θα βάλω μία μέρα και στο Ζακοπάνε. Στο Κόσιστε θα φτάσουμε απο Μιχάλοβτσε (μάλλον). Δεν έχουμε οριστικοποιήσει το πρόγραμμα. Έχω κάνει ένα αρχικό πλάνο.
Μετά το Κόσιτσε θα φτάσουμε Οράντεα (Ρουμανία) και μετά αρχίζει το δίλλημα, γιατί μέχρι τη Θεσσαλονίκη έχω μόνο δύο μέρες και δεν φτάνει ο χρόνος για να διανύσω τη Ρουμανία, να δω δυο πράγματα που θέλω, και να διανύσω και τη Βουλγαρία... :rolleyes:

Last edited:

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Πες κι άλλα αν ξέρεις!!!
Αν θυμάμαι θες να πεις!
Αν πας στα Herľany θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μάθεις την περίπου ώρα που θα βγει το νερό. Για να μην τρέχεις άδικα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, ας πούμε. Αν τελικά πας τότε τράβα μια φωτο και ανέβασέ τη. Ιδίως το μακρύ κτήριο που είναι εκεί. Το πρώτο παράθυρο δεξιά της εισόδου ήταν το δωμάτιό μου. Εγώ κι ένας Ούγγρος.
Δύο ημέρες στην Μπρατισλάβα είναι πολύ λίγες αλλά νομίζω είναι εντάξει κατανεμημένες για το ταξίδι που σχεδιάζεις. Μια μικρή γεύση. Εγώ έκατσα πέντε χρόνια αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Πόλεις που έχω πάει και μου άρεσαν είναι: Nitra, Banská Bystrica, Žilina, Brezno (εδώ είχα ένα φίλο). Φαντάζομαι θα περάσετε και από τα Tatry. Είναι τα βουνά όπου όλοι οι Σλοβάκοι πάνε για σκι. Υπάρχουν τα υψηλά (Vysoké Tatry) και τα χαμηλά (Nízke Tatry). Ένα πέρασμα με το τραίνο από Žilina μέχρι Prešov θα ήταν ενδιαφέρον. Επίσης εάν σε βγάλει ο δρόμος προς το χωριό Stará Ľubovňa τότε να σε στείλω για περιποίηση προσώπου σε μια φίλη Σλοβάκα.
Zakopane, εννοείς το χωριό που είναι στην Πολωνία;
Πότε θα πάτε; Επίσης να πω και για φαγητό όταν έρθει η ώρα.

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Εν συντομία το πρόγραμμα του ταξιδιού είναι: Άνοδος απο Σερβία (μία διανυκτέρευση κοντά στα σύνορα), πέρασμα της Ουγγαρίας με μία στάση μόνο στο Έστεργκομ και μετά μέσω της παραδουνάβιας οδού στη Μπρατισλάβα. Διαμονή δύο ολόκληρες μέρες στη Μπρατισλάβα και μετά για τις επόμενες 8 μέρες θα δούμε όλη τη κεντρική και βόρεια Σλοβακία. Θα βάλω μία μέρα και στο Ζακοπάνε. Στο Κόσιστε θα φτάσουμε απο Μιχάλοβτσε (μάλλον). Δεν έχουμε οριστικοποιήσει το πρόγραμμα. Έχω κάνει ένα αρχικό πλάνο.
Μετά το Κόσιτσε θα φτάσουμε Οράντεα (Ρουμανία) και μετά αρχίζει το δίλλημα, γιατί μέχρι τη Θεσσαλονίκη έχω μόνο δύο μέρες και δεν φτάνει ο χρόνος για να διανύσω τη Ρουμανία, να δω δυο πράγματα που θέλω, και να διανύσω και τη Βουλγαρία... :rolleyes:
Καταπληκτικό οδικό ταξίδι.
Εύχομαι να περάσετε υπέροχα και όταν με το καλό επιστρέψετε να γράψεις και μια ιστορία. :) :) :)

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αν πας στα Herľany θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μάθεις την περίπου ώρα που θα βγει το νερό. Για να μην τρέχεις άδικα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, ας πούμε. Αν τελικά πας τότε τράβα μια φωτο και ανέβασέ τη. Ιδίως το μακρύ κτήριο που είναι εκεί. Το πρώτο παράθυρο δεξιά της εισόδου ήταν το δωμάτιό μου. Εγώ κι ένας Ούγγρος.
Διαβάζω οτι ο πίδακας "εκρήγνυται" κάθε 34-36 ώρες. Το σάιτ πάρα πολύ χρήσιμο θα έλεγα! Αν βολέψει και πάω θα βγάλω και την φωτογραφία που θέλεις εννοείται! :)

Δύο ημέρες στην Μπρατισλάβα είναι πολύ λίγες αλλά νομίζω είναι εντάξει κατανεμημένες για το ταξίδι που σχεδιάζεις. Μια μικρή γεύση. Εγώ έκατσα πέντε χρόνια αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Θα είναι 3 βράδια/διανυκτερεύσεις και δύο ολόκληρες μέρες. Θα υπάρχει και λίγος χρόνος το απόγευμα της άφιξης. Περισσότερο δίνω βαρύτητα στην επαρχία. Στη Μπρατισλάβα μπορώ να πάω και αεροπορικώς για σ/κ
Πόλεις που έχω πάει και μου άρεσαν είναι: Nitra, Banská Bystrica, Žilina, Brezno (εδώ είχα ένα φίλο).
Είναι όλα στο πρόγραμμα!
Φαντάζομαι θα περάσετε και από τα Tatry. Είναι τα βουνά όπου όλοι οι Σλοβάκοι πάνε για σκι. Υπάρχουν τα υψηλά (Vysoké Tatry) και τα χαμηλά (Nízke Tatry).
Εννοείται οτι θα δούμε Τατρα, είναι ο βασικός λόγος που πάμε οδικό στη χώρα!
Ένα πέρασμα με το τραίνο από Žilina μέχρι Prešov θα ήταν ενδιαφέρον.
Το πέρασμα θα γίνει με αυτοκίνητο και με τις ανάλογες παρακάμψεις. Όποιος έχει tips ας μου τα πει παρακαλώ!
Επίσης εάν σε βγάλει ο δρόμος προς το χωριό Stará Ľubovňa τότε να σε στείλω για περιποίηση προσώπου σε μια φίλη Σλοβάκα.
Το χωριό αυτό θα μου φάει λίγο χρόνο, αλλά το έχω βάλει και αυτό....Αν και χρειάζομαι περιποίηση "πλάτης" (you know, massage...) :lol:
Zakopane, εννοείς το χωριό που είναι στην Πολωνία;
Ναι
Πότε θα πάτε; Επίσης να πω και για φαγητό όταν έρθει η ώρα.
Ωπ συγνώμη, το πιο βασικό! Τον ερχόμενο Ιούνιο (καλά να είμαστε πρώτα) θα γίνει το ταξίδι αυτό

Να πεις και για φαγητό και για ότι άλλο θέλεις! Ευπρόσδεκτα όλα και ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.154
Μέλη
39.901
Νεότερο μέλος
Melenios665

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα