Κούβα+κρουαζιέρα στην Καραϊβική ή σαφάρι στην Αφρική;

pierikos

Member
Μηνύματα
27
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Το ψάχνω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Χαιρετώ την παρέα.
Παντρευτήκαμε πριν λίγο καιρό και ψάχνουμε προορισμό για γαμήλιο ταξίδι. Μετά από δική μου κυρίως έρευνα καταλήξαμε σε δύο εναλλακτικές: Κούβα με κρουαζιέρα στην Καραϊβική ή Αφρική για σαφάρι+λίγες τζούρες παραλίας.
Δυστυχώς δεν είχαμε τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε έγκαιρα το ταξίδι για να πετύχουμε καλύτερες τιμές και βασικά ακόμα δε μπορούμε να το προγραμματίσουμε. Ελπίζω να μπορέσουμε να φύγουμε μέσα στο Δεκέμβριο.
Για την εναλλακτική της Κουβας έχω βρει μια προσφορά από γραφείο που προσφέρει αεροπορικά+κρουαζιέρα με αφετηρία την Αβάνα και σταθμούς Τζαμάικα, Νησιά Κέιμαν, Κονζουμέλ Μεξικού. Έχει νομίζω 3 διανυκτερεύσεις στην Αβάνα, σε καμπίνα του κρουαζιερόπλοιου πριν την έναρξη της κρουαζιέρας (και περιλαμβάνει εκτός από τις ξεναγήσεις στην Αβάνα και την κλασική εκδρομή στη Βινιάλες. Δεν πάει Τρινιδάδ και Βαραδέρο σε σχέση με τα κλασικά προγράμματα).
Έχει κάποιος κάνει κρουαζιέρα στην περιοχή; Το συστηνετε;

Για την Αφρική κοιτάζω σε πακέτα γραφείων αν και δεν ξέρω αν έχει διαθέσιμες ημερομηνιες. Βρίσκω Κένυα με Μομπάσα και Τανζανία με Ζανζιβάρη η οποία είναι μάλλον καλύτερη επιλογή (και ακριβότερη).
Το μπάτζετ μας φιλοδοξούμε να μην ξεπεράσει τις 5.000€ για 2 άτομα (μετάβαση+διαμονή) και άλλα 1000€ για τα υπόλοιπα εξοδά μας, ήτοι 6.000€ για 10-12 ημέρες.
Έχετε να μου προτείνετε πιθανόν οικονομικότερες λύσεις για το σαφάρι;
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.005
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα-Ινδία-Περού
Το σαφάρι στην Κένυα μια χαρά ήταν για μένα που δεν έχω μέτρο σύγκρισης, νομίζω πως δε θα βρείτε φθηνότερα. Τη θάλασσα της Μομπάσα όμως μην την υπολογίζετε για μπάνιο, αν σας κάνει η πισίνα του ξενοδοχείου, έχει καλώς. Ψάχνετε ομαδικό για σαφάρι; Δύσκολα θα μαζέψουν γκρουπ για το Δεκέμβριο τα ελληνικά γραφεία.
Από κρουαζιέρες δε γνωρίζω, Κούβα έχω πάει προ ετών, πολύ ενδιαφέρον ταξίδι, η Αβάνα εκπληκτική, ελπίζω να παραμένει έτσι. Θα σου πει ο @Yorgos τι έχει αλλάξει. Πάντως είναι σημαντικό να αναμειχθείς με τους Κουβανούς, να μείνεις σπίτι τους, να μιλήσεις μαζί τους.
Δε συγκρίνονται οι δύο προορισμοί, θα πάτε σε όποιον σας τραβάει περισσότερο. Εμένα το σαφάρι, σε ξανακάνει παιδί.
Να ζήσετε!
 

pierikos

Member
Μηνύματα
27
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Το ψάχνω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
apodrasi, ευχαριστούμε.
Πράγματι, εχεις δίκιο, δύσκολα θα μπορεί να γινει ομαδικό το ταξίδι σε Αφρική αυτή την περίοδο. Πόσοι να ενδιαφέρονται;
Εσεις πήγατε ατομικά; Τι εποχή;

Θα προτιμούσα να τα κλείσω μέσω γραφείου για να αναλάβουν αυτοί όλη την οργάνωση (είπαμε λόγω ελλειψης χρονου) αλλά δεν αποκλείω να το ψάξω και ατομικα. Σε αυτή την περίπτωση θα ήθελα να μου προτεινετε τοπικές εταιρίες που προσφερουν σαφάρι.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.289
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κούβα με κρουαζιέρα δεν έχει και πολύ νόημα για μένα. Εκτός από το ότι θα πάρετε μια ιδέα μόνο κι αυτή εντελώς επιδερμική και προβατοειδής (τα δουλεμπορικά ξερνάνε εκατοντάδες τουρίστες την ίδια ακριβώς ώρα και τους πουλάνε π.χ. την ξενάγηση της πόλης... 7 φορές παραπάνω απ' ό,τι αν το αγοράσεις σε όποιο ξενοδοχείο), είναι κρίμα να χαραμίσετε τέτοιο προορισμό στην ξεπέτα.

Τανζανία είναι εμπειρία ζώης, δε θα το έχανα για κρουαζιέρα. Δεν είμαι και το πιο αντικειμενικό άτομο για τις κρουαζιέρες, πάντως.
 
Last edited:

rena1988

Member
Μηνύματα
294
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
Ζανζιβάρη (11/2021)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περου
Εγω άποψη για Τανζανια δεν έχω, αλλα απο Κενυα που γυρίσαμε πριν ενα μήνα να σου πω οτι για 12 μερες φουλ σαφάρι χωρίς παραλια το budget ξέφυγε απο τα €6000, ανεβήκαμε στα €7500. Γενικά ειναι ακριβό ταξίδι χωρίς να κάνουνε υπερβολές. Όσο για την Κούβα, ειναι μαγική αλλα να πάτε ανεξάρτητα. Αυτά απο μενα!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Κούβα με κρουαζιέρα δεν έχει και πολύ νόημα για μένα... είναι κρίμα να χαραμίσετε τέτοιο προορισμό στην ξεπέτα...
Συμφωνω απολυτως.
Τανζανία είναι εμπειρία ζώης, .
Συμφωνω απολυτως.
δε θα το έχανα για κρουαζιέρα. .
Διαφωνω απολυτως. Δεν κανει για γαμηλιο ακριβως επειδη ειναι εμπειρια ζωης. Γαμηλιο σημαινει ταξιδι με ανεση, ρομαντισμο και κυριως εξασφαλισμενη επιτυχια. (για να μην ξεκινησουν οι γκρινιες τοσο νωρις..). Ενιοτε συνδεοταν και με εναρξη προσπαθειων τεκνοποιησης.. Αδυνατω να σκεφθω τα παραπανω στο σετινγκ της Τανζανιας αν κ πολλοι σκεφτονται διαφορετικα βεβαια.
Κρουαζιερα στην Καραιβικη σημαινει μονο Μαιαμι. Εισητηρια φθηνα, ιδανικο μερος να αρχισεις κ να τελειωσεις μια κρουαζιερα. Κλειστε τα ολα μονοι σας κ θα βγει πολυ πιο κατω απο το ανωτατο μπατζετ που εθεσες.
 

pierikos

Member
Μηνύματα
27
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Το ψάχνω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Επειδή ακριβώς πρόκειται για γαμήλιο ταξίδι σκέφτηκα εκτός από την εμπειρία μας στην Κούβα που ακόμη και με ταξίδι οργανωμένο από γραφείο θα είναι πολύ δυνατή σε σχέση με ό,τι έχουμε ζήσει έως τώρα, να συνδυάσουμε και μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική η οποία θα έχει ως αρχικό ή ενδιάμεσο σταθμό την Αβάνα και που θα μας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσουμε κάποιες έξτρα ανέσεις. Με τη λογική ότι θα μας βγει πιο οικονομικά από το να ξαναπάμε Καραϊβική μόνο για κρουαζιέρα.

Όσο για Τανζανία - Ζανζιβάρη και πάλι λόγω του χαρακτήρα του ταξιδιού (γαμήλιο) βάζω την επιλογή της Ζανζιβάρης για χαλάρωση και πολυτέλεια (αν επιλέξουμε Κένυα, θα βολευτούμε με τα δικά της παράλια που σίγουρα υστερούν).

Το γαμήλιο ταξίδι για εμάς είναι μια ευκαιρία να φύγουμε για αρκετές ημέρες σε ένα μακρινό τόπο, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε πολυτελείς υπηρεσίες. Επειδή δε φαίνεται πιθανό να έχουμε ξανά σύντομα την ευκαιρία για ένα μακρινό και πολυέξοδο ταξίδι, γι' αυτό και σκέφθηκα και άλλες επιλογές, όπως Άπω Ανατολή ή Αργεντινή - Βραζιλία. Η σύζυγος έδωσε σε εμένα την εξουσιοδότηση να ψάξω, θέτοντας ως μοναδικό όρο να μην έχει πολύ κρύο στον προορισμό μας.

Επειδή, όπως είπα και πιο πάνω, είμαστε στον "αέρα" ως προς τις ημερομηνίες, δε μπορώ ουσιαστικά να κλείσω κάτι και να επωφεληθώ από τυχόν προσφορές, γι' αυτό και έχω πάντα στο μυαλό μου την επιλογή ενός γραφείου. Για να πω την αλήθεια, έχω και κάποιες αναστολές στο να κλείσω ατομικά μετάβαση, διαμονή και δραστηριότητες σε προορισμούς εκτός της Ευρώπης και των ΗΠΑ-Καναδά. Πάντα υπάρχει όμως η πρώτη φορά, και ενδεχομένως ένα ταξίδι που θα κανονίσω μόνος είτε στην Κούβα είτε στην Τανζανία να με "ενηλικιώσει" ταξιδιωτικά, κάτι ευπρόσδεκτο!
 

althoreiya

Member
Μηνύματα
19
Likes
93
Επόμενο Ταξίδι
Ντιγιαρμπακίρ, Τουρκία
Πήγα στην Κούβα το καλοκαίρι του 2018 για 23 μέρες, ενταγμένη σε ομάδα εθελοντικής εργασίας, αλλά παρατείνοντας τη διαμονή μου περισσότερο. Το συνδύασα με ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι στο Μεξικό, με βασικό προορισμό τις αρχαιότητες. Είχα την ευκαιρία να ζήσω και να γνωρίσω την Κούβα από πολλές πλευρές, και να ταξιδέψω από Viñales μέχρι Santiago de Cuba. Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσει κανείς την Κούβα, αλλά μάλλον δεν ενδείκνυται για μήνα του μέλιτος.
Γενικά οι τιμές των τουριστικών υπηρεσιών στην Κούβα είναι υψηλές, και νομίζω ότι το κόστος ανεβαίνει πολύ αν προσπαθήσει κάποιος να κλείσει όλα τα απαιτούμενα του ταξιδιού μόνος του. Ακόμα κι αν κάποιος είναι έμπειρος στο να οργανώνει ταξίδια μόνος του, η Κούβα είναι κάτι διαφορετικό (πχ το ταξίδι στο Μεξικό το οργάνωσα μόνη μου και το πραγματοποίησα τελείως μόνη, όχι όμως αυτό στην Κούβα). Εξαρτάται πάλι από το τι επιλογές έχει ο καθένας, αν θέλει να την αράξει στην παραλία και να απολαμβάνει ήλιο και θάλασσα, ή να τριγυρίζει και να γνωρίζει μέρη και πολιτισμούς...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.644
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom