Κούβα Κούβα vs υπόλοιπα ταξίδια σημειώσατε 1.

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Η βιζα της Κουβας οπου και να τη βγαλεις ειναι ιδια . Ειναι ενα χαρτονακι που στη πρεσβεια της Αθηνας . γραφουν τα στοιχεια σου ( δεν μπαινει στο διαβατηριο σου ).Στην Αθηνα ειναι υπερβολικοι , φωτογραφια 3-4 εργασιμες μερες κτλ.
Στο Μεξικο αντιθετα την αγοραζω στο αεροδρομιο τη στιγμη της αναχωρησης με 15-20 δολλαρια και συμπληρωνω τα στοιχεια μου. Στο Καναδά μου ετυχε να μου δωσουν το χαρτονακι δωρεάν στη πτηση Τορόντο - Αβάνα, δυστυχως ειχα ήδη βιζα απο Αθήνα.Το φυλαξα ομως και το χρησιμοποιησα σε άλλο ταξιδι !
Αυτο που ειναι σιγουρο οτι απο Αθήνα δεν πετάς χωρις βιζα , ακομα και αν τους πεις
οτι θα την βγαλεις στο αεροδρομιο της Αβανας επι τη αφιξει .
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τι πληροφορίες θέλεις για τον ξεναγό? Δύο τρία πραγματάκια τα λέω και παραπάνω. Αν πας και τον πετύχεις θα είσαι πολύ τυχερή.

Να ακούς σαν Ευαγγέλιο αυτά που θα σας πει!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Τι πληροφορίες θέλεις για τον ξεναγό? Δύο τρία πραγματάκια τα λέω και παραπάνω. Αν πας και τον πετύχεις θα είσαι πολύ τυχερή.

Να ακούς σαν Ευαγγέλιο αυτά που θα σας πει!
Με την ευκαιρία που ρωτάτε για τον πραγματικα απιθανο ξεναγό , οτι και αυτος ειναι ανθρωπος και αφου δουλευει 8μηνα σερί , χρειαζεται και τη ξεκουραση του .
Συνηθως φευγει απο Κουβα τέλη Ιανουαριου και γυριζει Απρίλιο .
καλό θα ειναι να ρωτάτε το πρακτορειο ποιός θα είναι ο ξεναγός προτου κλεισετε.
παντως μαζι του βλεπεις τη Κούβα πραγματικά.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ύστερα από καθολική ( ; ) απαίτηση του κόσμου έρχονται και κάποιες φώτο....
Ελπίζω να το κάνω σωστά....
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
P1070041.jpg
Φυσικά Coco Taxi

P1070100.jpg

Το ξενοδοχείο Nacional

P1070121.jpg


P1070161.jpg

Άποψη του Καπιτωλίου από την Παλιά πλατεία.

P1070162.jpg

Η εν λόγω πλατεία.
P1070179.jpg

Παντού είμαστε.

P1070230.jpg
Πλατεία Επανάστασης.

P1070234.jpg

Και καλλιτεχνικές φώτο.

P1070306.jpg

Η νύχτα πέφτει στην Αβάνα (όχι στο Παλέρμο).

P1070496.jpg

Δυστυχώς ο δημόσιος υπάλληλος που βάζει και βγάζει τα γυαλιά στον Τζων, δεν ήταν εκεί. Μάλλον θα είχε άλλες δουλειές.

P1070757.jpg

Παραλία Τρινιδάδ. Είναι όσο χάλια φαίνεται.

P1070788.jpg

Το υπαίθριο γλέντι που λέγαμε στο Τρινιδάδ.

P1070798.jpg

Τα...πλακοάστρωτα του Τρινιδάδ.

P1070850.jpg

Και άλλη τέχνη.

P1070917.jpg

Μνημείο Τσε.

P1070943.jpg

Παραλία Βαραδέρο. Είπαμε, χάλια.

P1080045.jpg

Κάγιο Μπλάνκο. Ε αφού προερχόμασταν από χάλια, είπαμε να το συνεχίσουμε έτσι.
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Πολυ.... χαλια βρε παιδι μου!!!:bleh: Βαλε κι αλλες!
 

LAIA

New Member
Μηνύματα
1
Likes
4
Ωραία. Βλέπω ανταπόκριση! Πάμε λοιπόν!

@KIKI για τον ξεναγό είχες απόλυτο δίκιο! Όντως ήξερε τα πάντα και οι διηγήσεις του ήταν σούπερ. Δεν έχασα δευτερόλεπτο. Μάλιστα τώρα τα αναπαράγω σε φίλους και γνωστούς και παριστάνω τον έξυπνο!:xalara:

@karfitsa φώτος δεν έχω ξαναανεβάσει αλλά θα το ψάξω. Μάλλον ανεβάζω επί τόπου στο θέμα που βρισκόμαστε? Άλλωστε δεν έχω πολλές. Μόνο 1000 συν τα βίντεο.....

@demie το θέμα με την επικοινωνία λύθηκε πολύ απλά! Δεν μιλάγαμε! Εντάξει όχι καθόλου, απλά κάθε 2 μέρες μας παίρναν οι γονείς ένα τηλέφωνο που κράταγε 1 λεπτό να δούνε αν ζούμε! Και μετά ενημέρωναν τα συμπεθέρια (χοχοχο). Σήμα πάντως είχαμε παντού. Και στο Τρινιδάδ και στην Σάντα Κλάρα. Αλλά γενικά ξεχάσαμε ίντερνετ, τηλέφωνα και τα σχετικά καπιταλιστικά υλικά αγαθά!!!!!:haha: Μια χαρά!
Υ.Γ. Τι Πίνα Κολάντα ήταν αυτή.....

@alma Το ταξίδι κόστισε 3400. Το πακέτο. Εκεί χαλάσαμε περίπου 550 ευρώ και οι δύο. Γενικά τα λεφτά τα άξιζε και με το παραπάνω. Τώρα για το μεγαλύτερο πακέτο. Είναι νομίζω 14ήμερο και βλέπεις σχεδόν όλο το νησί. Φτάνεις δλδ μέχρι το Σαντιάγκο και έχεις και εσωτερική πτήση για να φτάσεις Βαραδέρο. Να πω την αλήθεια τώρα που έκανα το ταξίδι, θα προτιμούσα αυτό. Είναι γύρω στο 1000ρικο παραπάνω αλλά βλέπεις σχεδόν όλη τη χώρα για λίγα παραπάνω λεφτά. Το value for money (που λένε και στο χωριό μου) είναι καλό. Αν έχεις χρόνο και χρήμα δλδ go for it. Να έχεις βέβαια και τον ξεναγό που είχαμε εμείς βέβαια! Για Info στείλε μήνυμα! Πάντως μας είπε ότι δεν το προτιμούν το μεγάλο πακέτο. Μάλλον κακώς.
Τώρα για ανεξάρτητα ή όχι δεν μπορώ να πω. Εγώ πρώτη φορά πήγα με γκρουπ και ήταν πολύ καλά! Δεν το περίμενα. Όλα έτοιμα, ωραίο πρόγραμμα, τέλειες ξεναγήσεις, κάναμε και παρέες. Για να γυρίσω την χώρα μάλλον θα το προτιμούσα. Αν θες βέβαια πιο πολύ περιπέτεια πας solo!
Θα κάνουμε το ίδιο ταξίδι με το versus σε λιγες μερες.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες .Θα πιούμε εκείνη την πίνα κολαντα στην υγεια σου και στα ωραία ταξίδια !
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλό ταξίδι να έχετε και να περάσετε τέλεια. (που θα περάσετε)

Όντως να πιεις μία και στην υγειά μου! Ελπίζω να το επαναλάβω κάποια στιγμή αυτό το ταξίδι!!!
 

EVISKAL

Member
Μηνύματα
18
Likes
2
Θα κάνουμε το ίδιο ταξίδι με το versus σε λιγες μερες.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες .Θα πιούμε εκείνη την πίνα κολαντα στην υγεια σου και στα ωραία ταξίδια !
Επειδη θα ταξιδεψω και εγω με versus τον Μαρτη μπορεις να μου πεις εντυπωσεις απο το ταξιδι, την ολη διοργανωση και καμμια συμβουλη ισως?
 

Strani21

Member
Μηνύματα
73
Likes
50
Επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Συναισθήματα? Ανάμεικτα. Το ταξίδι τέλειο, πάνω από κάθε προσδοκία. Η επιστροφή στη δουλειά και στην καθημερινότητα χάλια! Βρίσκομαι ήδη 4 μέρες μακριά από την Κούβα αλλά ακόμα ψάχνω τα πατήματά μου...

Δεν βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο να αναλύσω τα περί προγράμματος που είχαμε με το γκρουπ, το έχουν κάνει πολύ καλά άλλα μέλη στο παρελθόν. Το πακέτο ήταν το κλασικό 10ημερο με μια διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ με το Βέρσους. Ακολουθεί λοιπόν ένας δεκάλογος +4 με tips - απόψεις για το εν λόγω ταξίδι! Feel free να συμφωνήσετε με όσα γράφω!(και όχι να διαφωνήσετε, μιας και από Κούβα έρχομαι, και έχω μάθει τι πάθαιναν οι διαφωνούντες με τον Κάστρο...χοχοχο)

Πριν ξεκινήσουν τα τιπς, πρέπει να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον ξεναγό που είχαμε. Αναμφισβήτητα έδωσε άλλον αέρα στην εκδρομή. Έλληνας κάτοικος Αβάνας, ο οποίος γνώριζε ΌΛΗ την ιστορία της χώρας (αλλά και του συνόλου τη Λ. Αμερικής) και πέρα από την κλασική ξενάγηση, μας έκανε και ένα εκπληκτικό μάθημα ιστορίας. Μας έδωσε άπειρες συμβουλές για το πού να κινηθούμε στις ελεύθερες μέρες, πού να φάμε, πού να πιούμε, τι να δούμε......Ευχαριστούμε πολύ ξεναγέ...
Ξεκινάμε.

1) Η Κούβα είναι πανέμορφη. Όσοι διαβάζετε, ξεκινήστε να συγκεντρώνετε χρήματα. Δεν ξέρω τι θα κάνετε, θα δανειστείτε, θα ζητιανέψετε, θα κάνετε υπερωρίες, θα πιάσετε και άλλη δουλειά...Ότι και αν κάνετε πάντως θα αξίζει τον κόπο!
2) Πάμε στην αρχή του ταξιδιού. Η διάρκεια του ταξιδιού (9.30 ώρες) ακούγεται τρομακτική αλλά δεν είναι. Οι ώρες περνάνε εύκολα. Φαγητό, ύπνος, καμιά ταινία, ξανά φαγητό, ε και λίγο φαγητό, περνάει η ώρα. Το ζόρικο στο αεροπλάνο ήταν η θερμοκρασία. Ετοιμαστείτε για πολικές θερμοκρασίες. Στην KLM τουλάχιστον χρειαζόταν μπουφάν. Ειδικά στις πίσω θέσεις....
3) Μπείτε οπωσδήποτε σε Coco Taxi. Μεγάλη εμπειρία. Μην μπείτε στο ταξί - ποδήλατο. Εγώ το έκανα μια φορά και το μετάνιωσα, μιας και ένιωσα πολύ άσχημα για τον οδηγό. Του είχε βγει η γλώσσα. Στο τέλος για να εξιλεωθώ απλά του έδωσα το αντίτιμο που ζήταγε από την αρχή.
4) Παζάρια! Κάντε παντού παζάρια! Ειδικά στα ταξί! Μπορεί να σας ζητήσουν τα διπλά στην αρχή. Μην ψαρώνετε! Πολλά παζάρια επίσης στην μεγάλη αγορά. Μέχρι τελικής πτώσης!
5) Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ Πίνα Κολάντα είναι όντως στην κοιλάδα του Βινιάλες στο αυτοσχέδιο μπαράκι δίπλα στην βραχογραφία της Προϊστορίας. Δεν θα έχετε πολύ ώρα εκεί αλλά πιείτε όσες μπορείτε! Θα σας σημαδέψουν. Η βραχογραφία πάλι όχι.
6) Μην επιχειρήσετε να κάνετε μεγάλους περιπάτους στην Αβάνα το μεσημέρι. Θα το μετανιώσετε. Κάντε τους με διαλείμματα. Εμείς επιχειρήσαμε να κάνουμε το Μέλια Κοχίμπα - πάρκο Λένον - οδός 23 - ξενοδοχείο Νασιονάλ - Χαμέλ (σχετικά μεγάλη απόσταση) με την μία, και κοντέψαμε να πάθουμε αποπληξία! Η ζέστη μεγάλη και ο ιδρώτας ποτάμια. Ο ξεναγός μας επέμενε ότι είναι δροσερή περίοδος. Για τους Κουβανούς βέβαια. Για μας ήταν κόλαση! Ωραίος περίπατος by the way.
7) Nα πάτε για κοκτειλάκια στο Bertolt Brecht. 2 πέσο είσοδο, 3-4 πέσο το κοκτέιλ. Φοβερή μουσική, φοβερά συγκροτηματάκια.
8) Σάντα Κλάρα - Μουσείο και Μαυσωλείο Τσε. Ρίγος. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Πρέπει να βρεθείς εκεί για να το καταλάβεις. Θα με θυμηθείτε.
9) Το Τρινιδάδ είναι πανέμορφο και αξίζει αρκετές βόλτες στα...πλακοάστρωτα, όπως έλεγε ο ξεναγός μας, σοκάκια του. Μια πόλη ξεχασμένη στο 1860. Τους ζήλεψα λίγο αλλά δεν το λέω....Μην παραλείψετε να κυκλοφορήσετε το βράδυ. Τρομερό υπαίθριο κέφι και χορός μέχρι το πρωί.
10) Στην, προαιρετική, εκδρομή με τα δελφίνια στο Βαραδέρο να πάτε! Ωραία βόλτα με καταμαράν, snorkelling, πολύ ωραία παραλία στο Κάγιο Μπλάνκο και αστακός. Παλιοζωή....Επίσης, ο εκπαιδευτής των δελφινιών με λίγα πέσο παραπάνω μέχρι...και τα δελφίνια πακέτο θα σας κάνει να τα πάρετε πίσω Ελλάδα.
11) Στις μετακινήσεις με το πούλμαν υπάρχει μια δροσιά στο εσωτερικό του! Δεν είναι και KLM αλλά πάρτε μια ζακέτα.
12) Στο εκτροφείο κροκοδείλων πάρτε πάση θυσία αντικουνουπικό. Τα κουνούπια εκεί είναι στούκας!
13) Nα φάτε στο Cafe del Oriente στην πλατεία Αγίου Φραγκίσκου.
14) Φιλοδωρήματα. Παντού φιλοδωρήματα! Στο εστιατόριο, στο μπαρ, στην τουαλέτα, στις εισόδους σούπερ μάρκετ που αφήνεις, υποχρεωτικά, τις τσάντες σου, στους εκπαιδευτές δελφινιών, για να βγάλεις φωτογραφίες. Σχεδόν παντού. Βέβαια κάπως έτσι την βγάζουν οι άνθρωποι. Οπότε κανένα παράπονο. Απλά να έχετε μαζί σας κέρματα.

Κλείνοντας, πρέπει να πω ότι το ταξίδι ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και τοποθέτησε την Αβάνα πολύ ψηλά στην λίστα μου. Αν όχι στην κορυφή. Ένα τέτοιο ταξίδι ανοίγει τους ορίζοντές σου και φυσικά σε βάζει σε αναμμένα κάρβουνα για το επόμενο. Όπου και αν βρεθείτε να έχετε τα μάτια σας ορθάνοικτα και να αποτυπώσετε όσες περισσότερες εικόνες μπορείτε. Θα σας συνοδεύουν όλη σας τη ζωή....
Υ.Γ. Ξεχνάω πολλά αλλά θα επανέλθω αν υπάρξει και βοήθεια από το....κοινό!
σε νοιώθω απολυτα
 

makeup.elias

Member
Μηνύματα
103
Likes
214
Το ταξίδι μου στην Κούβα πλησιάζει..... Έχουμε τηλ η Mail του έλληνα ξεναγού;;; Σε περίπτωση που ..... Να εχω κάποιον να μιλάει ελληνικά!!!! Έβγαλα και τις βίζες από πρακτορείο εδω στην Αθήνα αφού πλεων δεν βγάζει η πρεσβεία.. Ααα και το άλλο που μου είπαν από το πρακτορείο που έβγαλα τις βίζες... Ότι η πρεσβεία της κουβάς στην Αθήνα είναι κλειστή τον Αύγουστο λόγο διακοπών;;; Καλε είναι σοβαροί οι άνθρωποι;; Αν ισχύει είναι απαράδεκτοι θεωρώ!!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom