Κούβα Κούβα: Y mis Sueños no Tendrán Fronteras

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.447
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ονειρεμένο Ταξίδι
περου
Νομίζω πως αυτό το ταξίδι αν δεν ήταν το καλύτερο απ' όσα έχω κάνει ήταν μέσα στο top3. Αν και είμαι σχεδόν σίγουρη πως ήταν το καλύτερο..
Επέστρεψα μόλις χθες και δε θέλω να το πιστέψω ακόμα.. Δε ξέρω γιατί δεν έχασα ¨τυχαία¨ την πτήση..:bleh::bleh: Και αν δεν είχα κλείσει ήδη το επόμενο ταξίδι για τον Ιούνιο πριν φύγω για Κούβα, σε 3 μήνες θα ξαναήμουνα εκεί!! :innocent:
Είχα διαβάσει πάρα πολλά πράγματα σχετικά με την Κούβα και τους κατοίκους της, την κουλτούρα τους, πληροφορίες από εδώ μέσα και ταξιδιωτικούς οδηγούς, αλλά νομίζω πως όσα κι αν διαβάσεις γι' αυτή τη χώρα δε μπορείς να είσαι προετοιμασμένος γι' αυτό που θα συναντήσεις!! Να τονίσω βέβαια ότι δεν είχα δει φωτογραφίες πέρα από κάποιες ελάχιστες.. Γενικά δε μ'αρέσει να βλέπω φωτογραφίες απ' τα μέρη που πρόκειται να πάω 1) γιατί δε θέλω να ξέρω εκ των προτέρων πως ακριβώς είναι και με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να έχω την περιέργεια της εξερεύνησης και 2) γιατί πολλές φορές ο φακός ανάλογα με τη γωνία λήψης, τα διάφορα φίλτρα, χρώματα και ρυθμίσεις σου παρουσιάζει κάτι τελείως διαφορετικό ή και ιδανικό ακόμα που όταν πας εσύ και το βλέπεις live μικρή σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Το ταξίδι κράτησε 2 βδομάδες απ' τις οποίες κράτηση είχε γίνει μόνο για τις πρώτες 3 νύχτες ώστε να έχουμε ελευθερία κινήσεων και προγραμματισμού. Σκοπός ήταν να δούμε το μισό νησί, ώστε το άλλο μισό να το επισκεφτούμε σε επόμενο ταξίδι!!:rolleyes::rolleyes::p

Κάπου εδώ να ευχαριστήσω πολύ και τον @Yorgos που ήταν πολύ υπομονετικός και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου με κάθε λεπτομέρεια....

Ξεκινάμε!!
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.447
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ονειρεμένο Ταξίδι
περου
Όπως πάντα αν ένα ταξίδι μου δε ξεκινήσει στραβά δε θα πάει καλά.. Για την ακρίβεια αν κυλάνε όλα ρολόι και δε μου βγει η πίστη μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου αρχίζω και ανησυχώ πως θα μου βγει σκάρτο το ταξίδι..
Τέτοιους προβληματισμούς για την Κούβα όμως δεν είχα!!:bleh:

Τα σχέδια ξεκίνησαν το Δεκέμβριο και ήμουνα ανάμεσα σε Ν.Αφρική και Κούβα!! Ευτυχώς ο γλυκούλης προβλήματα για προορισμό ή για το τί θα κάνουμε εκεί δεν έχει αρκεί να τα κανονίσω όλα και να τον ¨πάω¨ ταξιδάκι!! Αντοχές έχει, γκρίνια δεν έχει, κακουχίες ανέχεται και ποτέ δε λέει όχι!! Ο τέλειος συνοδοιπόρος!!;) Γι' αυτό τον αγαπώ... :kissing2:
Λίγο που πέθανε ο Φιντέλ και θα αλλάξουν ακόμα πιο γρήγορα τα πράγματα στην Κούβα, λίγο που είπα να μη τον βάλω ακόμα στα βαθιά με Αφρική, αποφάσισα να πάμε Κούβα!!!:bounce:
Τέλεια, κατενθουσιασμένοι κ οι δύο.. βρίσκω αεροπορικά με 610 ευρώ!! Έλα όμως που μέχρι να μου δώσουν την άδεια απ΄τη δουλειά είχαν πάει 1120!!!!:confused:
Δε γίνεται λέω.. είπα θα πάω Κούβα!! Τελείωσε!! Καίγοντας λοιπόν πολλά εγκεφαλικά κύτταρα για συνδυασμούς πτήσεων βρίσκω 1,5 μήνα πριν το ταξίδι απ' ευθείας από Μιλάνο με 600 ευρώ οπότε συνολικά μου βγήκε στα 750..:clap: Ο γλυκούλης μένει έτσι κι αλλιώς Μπολόνια οπότε τον βόλευε μια χαρά!! Ωραία ως εδώ..:cool:

Ξεκινάω εγώ να διαβάζω πληροφορίες και προθυμοποιείται να κανονίσει τις βίζες, ταξιδιωτική ασφάλιση και τη διαμονή μας στην Αβάνα γιατί είχε μια καθηγήτρια που έμενε εκεί. Τέλεια σκέφτομαι.. δε θα χρειαστεί να τα κάνω όλα εγώ!!! Μιλάμε συχνά πυκνά στα τηλέφωνα γεμάτοι ενθουσιασμό για το επερχόμενο ταξίδι μας και φτάνουμε που λέτε 2 βδομάδες πριν την αναχώρησή μας..

- Βρε γλυκούλη, του λέω, δε μου έχει έρθει ακόμα καμιά ενημέρωση για τη βίζα.. Τί γίνεται;;
- Α ναι!! Ξέχασα να σου πω.. Είχα πολύ δουλειά αυτές τις μέρες και δεν ασχολήθηκα με το θέμα..
- :eek::eek:Τί εννοείς;;;
-Μην ανησυχείς βρε.. είπα σ' ένα γνωστό μου να το δει και να μας το κανονίσει.. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι του το είπα πριν καμια 10 μέρες κι ακόμα δεν με έχει πάρει τηλ..
-Γλυκούλη τι λες;;;:mad: Υποτίθεται ότι σε 2 βδομάδες φεύγουμε και η βίζα θέλει 5 εργάσιμες για να βγει!! Με την ταξιδιωτική ασφάλιση τί έκανες;;;
-Ε δε σου είπα;;; Περιμένω απ' αυτόν να με πάρει τηλέφωνο..
- Και με τη διαμονή μας στην Αβάνα;;
-Α ναι!! Έστειλα μήνυμα στην καθηγήτριά μου αλλά δε μου έχει απαντήσει ακόμα...
:mad::mad::confused::eek::icon_evil::icon_evil::icon_evil::mad::eek:
Απανωτά εγκεφαλικά εγώ!!! Να βλέπω το ταξίδι να βουλιάζει.. το όνειρο να γκρεμίζεται...

Παίρνω τα ανάλογα τηλέφωνα και μας βγάζω ταξιδιωτική ασφάλιση επί τόπου, μιλάω με την Πρεσβεία για το τι χρειάζεται για να βγει πιο γρήγορα η βίζα και αναθέτω στο @Fenaki1981 να μας βρει casa για την Αβάνα για το πρώτο βράδυ. Όλα τα παραπάνω πήγαν καλά κ είχα στα χέρια μου τη βίζα 3 μέρες προτού ταξιδέψω!!:rolleyes: Το πρόβλημα ήταν με τον γλυκούλη ο οποίος είναι αεροσυνοδός και δε μπορούσε να στείλει το διαβατήριό του γιατί το χρειαζόταν στη δουλειά του. Οπότε έπρεπε να πάει αυτοπροσώπως στην Πρεσβεία στο Μιλάνο και η μοναδική μέρα που δεν δούλευε ήταν 2 μέρες πριν την πτήση μας..:cry:

Όπως φαντάζεστε όλα πήγαν καλά, αλλά τα βάσανά μας δεν τελείωναν ακόμα... Μια μέρα πριν την πτήση μας λέω ας μπω στο mail μου.. και βλέπω μήνυμα από την αεροπορική ότι ακυρώθηκε η πτήση μας!!!:shock::eek: Κι ότι μου είχαν στείλει κι άλλο mail πριν μια βδομάδα και περίμεναν απάντησή μου για το τί θέλω να κάνουμε!!! Αφού έχασα 10 χρόνια απ' τη ζωή μου, μίλησε ο γλυκούλης με την αεροπορική και κλείσαμε τις τελευταίες 2 θέσεις με μία άλλη εταιρεία 3 ώρες αργότερα από την προκαθορισμένη..

Ξεκινάω λοιπόν από Θεσσαλονίκη για Μιλάνο και το πλάνο ήταν ότι θα μέναμε ένα βράδυ στο Como και θα πετούσαμε την άλλη μέρα μεσημέρι από Μιλάνο απ' ευθείας για Αβάνα. Αφού πήγαμε στο Como και στο Brunate κι όλα καλά πέφτουμε το βράδυ να κοιμηθούμε στο ξενοδοχείο και κατά τις 2:30 αρχίζουν να βαράνε όλες οι σειρήνες του κτηρίου στα δωμάτια, στους διαδρόμους παντού!!! Ένας απίστευτα εκκωφαντικός ήχος!!! Πεταγόμαστε στην κυριολεξία πάνω με τον γλυκούλη και βγαίνω εγώ από το δωμάτιο να δω τί γίνεται.. Στους διαδρόμους οι σειρήνες να σφυρίζουν και να βγαίνουν καπνοί από παντού!!:eek::eek: Πάει καιγόμαστε σκέφτομαι, να προλάβουμε να σώσουμε τις βαλίτσες μας!!!:oops: Βγαίνω στη reception και βλέπω 2 τύπους που πήγαν να "διαρρήξουν" τη reception κι ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός ολόκληρου του κτηρίου!!
Να μη τα πολυλογώ το θέμα ήταν ότι κόλλησε ο συναγερμός και δε μπορούσαν να τον κλείσουν με τίποτα.. Τί αστυνομία ήρθε, τί άλλοι ειδικοί τίποτα!! Τελικά τα κατάφεραν και το σταμάτησαν στις 6 το πρωί!!!!:confused::mad: 4 ώρες είχαμε αυτό το αδιάκοπο πράγμα μέσα στα αυτιά σου σε σημείο που σε έπιανε πονοκέφαλος!!! Κατά τις 5 βέβαια συνειδητοποίησα ότι στο μπάνιο δεν ακουγόταν τόσο πολύ ο ήχος.. οπότε έσυρα το στρώμα στο μπάνιο και κοιμηθήκαμε εκεί στρωματσάδα!!!:haha::haha: Άμα είσαι πολυμήχανος....:bleh::p
Αφού κοιμηθήκαμε 2 ώρες σηκωθήκαμε σαν τα κοτόπουλα και κινήσαμε για το αεροδρόμιο..

Μετά κι απ' αυτό ήμουνα σίγουρη όι θα περνούσαμε πολύ πολύ ωραία σ' αυτό το ταξίδι!!!:xalara::xalara:
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Ρε Κίτσο κάνε μια μετάφραση τίτλου δεν είμαστε όλοι ισπανομαθείς. Ή τελοσπάντων επειδή πήγα διακοπές στην Τανζανία δε σημαίνει ότι θα βάλω τίτλο ιστορίας στα σουαχίλι.
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.447
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ονειρεμένο Ταξίδι
περου
Ρε Κίτσο κάνε μια μετάφραση τίτλου δεν είμαστε όλοι ισπανομαθείς. Ή τελοσπάντων επειδή πήγα διακοπές στην Τανζανία δε σημαίνει ότι θα βάλω τίτλο ιστορίας στα σουαχίλι.
Συγκεκριμένα ήταν ένα από τα πολλά συνθήματα που έχει γραμμένα σε διάφορα σημεία στη χώρα και μου άρεσε πολύ.. Συγνώμη για το ξενόγλωσσο..
 

Fenaki1981

Member
Μηνύματα
77
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!
:clap::clap:Τι ωραια!!!! Ξεκινησες κιολας ε; μπραβο μπραβο...
 
Μηνύματα
95
Likes
65
ποσο θα ηθελα να εχω ενα τετοιο γλυκουλι και οχι ενα πανξυνο συνεχισε παρακαλω μεχρι να τον πεισω να παμε
 

Fenaki1981

Member
Μηνύματα
77
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!
Σήμερα η αύριο η δικη μου συνέχεια.... ;);)
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
ποσο θα ηθελα να εχω ενα τετοιο γλυκουλι και οχι ενα πανξυνο συνεχισε παρακαλω μεχρι να τον πεισω να παμε
Να μου στείλεις το mail του, να του πω να κάνει εγγραφή, να δει τι έχεις γράψει γι' αυτόν να μην ξαναμιλήσετε....

kitsos μιλάμε η τύχη σου είναι απερίγραπτη, με το που κλείνεις ταξίδι θα γράφεις στο φόρουμ ακριβείς ημερομηνίες, πτήσεις, ξενοδοχεία κτλ κτλ κτλ ώστε να σε αποφύγουμε.
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.447
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ονειρεμένο Ταξίδι
περου
kitsos μιλάμε η τύχη σου είναι απερίγραπτη, με το που κλείνεις ταξίδι θα γράφεις στο φόρουμ ακριβείς ημερομηνίες, πτήσεις, ξενοδοχεία κτλ κτλ κτλ ώστε να σε αποφύγουμε.
Mάλιστα.. να σας ενημερώσω οπότε.. 3-11/06 πεταω για Αζορες και μια μερα Λονδίνο!! Ξενοδοχεια δεν έχω κλείσει ακόμα.. όταν τα κλείσω κι αυτά θα ενημερώσω...:haha::haha:
Α!! Θα κλείσω και αυτοκίνητο για όλες τις μέρες.. οπότε καλύτερα εκείνες τις μέρες αποφύγετε γενικότερα τις Αζόρες..:bleh::bleh:
Και να βλέπετε και ειδήσεις!! Για τυχόν απρόοπτα..:rolleyes-80:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.648
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom