Πολωνία Κρακοβία -Ταξίδι με Παιδί!!!

efi_sile

Member
Μηνύματα
7
Likes
36
Καλησπέρα σε όλους,

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημιουργούς αυτού του Forum αλλα και στα μέλη για τις πολύτιμες πληροφορίες που εχω αντλήσει στα εως τώρα ταξίδια μας!
Ακολουθώντας πιστά τους οικονομικούς προορισμούς της Ryanair ,κλεισαμε εισητήρία προ 4 μηνών για Κρακοβία με 59 EUR έκαστός με επιστροφή.
Η πτήση μας προγραμματισμένη για τις 13.01.2018 ώρα 6:10,όπως δήλωσα και στον τίτλό ταξιδευαμε και με την κόρη μας 4 χρονών .Οι αποσκευες μας μεταφερθηκαν στο κάτω μέρος του αεροπλάνου και το καροτσάκι (απαραιτητο στα ταξίδια αν εχετε παιδια εως και 5 χρονων ,γιατι κουράζονται ευκολά και η ξεκουραση σε αυτό αποτελει λύση σε πιθενες γκρίνιες),αφου το κλείσαμε για να καταλαμβανει μικρότερο χωρό το αφήσαμε στις σκάλες πριν την ανοδο στο αεροπλάνο για να το παραλάβουν οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης πτήσης!
Η Κρακοβία μας υποδέχτηκέ όπως αλλωστε και την περιμέναμε με αρκέτό και τσουχτερό κρύο ,φτάσαμε βεβαια στις 8:15 ,ή καλύτερα 7:15 είναι 1 ώρα πίσω,ακόμα και στην Ελλάδα οι πρωινές ώρες είναι και πιο κρύες!
Αφού παραλάβαμε τις αποσκευές μας ,αναζητήσαμε το ,information desk οπου και μία ευγενέστατη κυρία μας ενημέρωσε πως ο πιο οικονομικός τρόπος για να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας HOTEL ARTIUM (κεντρικότατο)ήταν το λεωφορείο με αριθμό 208, οπου εφτανε στο κέντρο της Κρακοβίας με κατάληξη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό KRAKOW GLOWNY,για μας 7 λέπτα με τα ποδια για το ξενοδοχείο.Το εισητηριο το εκδωσαμε απο τα μηχανήματα που υπήρχαν μπροστα απο τις στάσεις αξίας 5 ζλοτι.
Συνάλλαγμα να κάνετε μόνο για τα απαραιτητα στο αεροδρομειο δεν συμφερει καθόλου!
 

efi_sile

Member
Μηνύματα
7
Likes
36
IMG_3303.JPG
Αφιξη στο ξενοδοχείο.....Hotel ΑRTIUM το προτείνω ανεπιφύλακτα .Πεντακάθαρο ακόμα και στους κοινόχρηστούς χώρους ,φτάσαμε κατά τις 9:00 και ενώ το check in ήταν στις 14:00,ο ευγενέστατός Thomas στην reception μας το παραχώρησε στις 9:30!Aν και τα δωμάτια δεν ήταν τεραστία ,ήταν πεντακάθαρα ,το πρωινό ήταν πλουσιο και νοστιμο και για μας που είχαμε την μικρούλα υπήρχε στο εστιατόριο και ενας μικρός χωρός με παιχνίδια οπου και απασχολούνταν η μικρη!
Πρωτη αναγνωριστική βόλτα στην πόλη.Κατευθηνθήκαμε ή μάλλον μας οδηγούσε η αυρα της παλιας πόλης προς τα εκει ,στον περίφημό βασιλικό δρόμο όπου και για τους τολμηρούς οδηγεί στον λόφο του Wawel, στο πιο κεντρικό δρόμο Florianska, με εκατοντάδες καταστήματα και μικρομάγαζα, και συνεχίζει μέχρι την καρδιά της πόλης, την Rynek Glowny, που τυχαίνει να είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική εμπορική πλατεία της Ευρώπης.
IMG_3271.JPG
 
Last edited:

efi_sile

Member
Μηνύματα
7
Likes
36
IMG_5037.JPG
IMG_3373.JPG
Σαν κλασική τουρίστες καθήσαμε σε ενα απο τα πολλά καφε που εχει η πλατεία Rynek με plexi grass και πολλές σόμπες για να χαζεψουμε την υπέροχη θέα με τις αμαξες και τα αλογα.Γενικότερα μπορείς με μόλις 10ζλοτι (περιπου 2,5EUR) να πιεις εναν αξιοπρεπέστατο capucchino και μάλιστα με υπέροχη θέα !Η βόλτα με την αμαξα κοστίζει 100ζλοτι ,εμεις δεν το δοκιμάσαμε αλλά για όποιον επιθυμει μπορει να κάνει αυτην την ρομαντική βόλτα!
Συνεχίσαμε με μια βόλτα στην Sukiennice, αίθουσα υφασμάτων Γενικότερα σε αυτό το υπέροχο κτιριο θα βρείτε τα οικονομικότερα souvenir !
 

efi_sile

Member
Μηνύματα
7
Likes
36
Η μέρα πέρασε κάνοντας βόλτες στην υπέροχη παλια πόλη ,ήμασταν ήδη κουρασμένη απο το πρωινό ξύπνημα ,πριν πάμε στο ξενοδοχείο ,θελήσαμε να πάμε για φαγητό σε κάποιο μέρος που μας είχαν προτείνει φιλοί που είχαν ήδη επισκευτεί την Κρακοβία .
IMG_3479.JPG
Πεντανόστιμα pieroggi με οτι γέμιση θελήσεις και σε αξιόλογες τιμές
IMG_3481.JPG

Επειδη το συγκεκριμένο μας έπεφτε λίγο μακρια απο το κένρο(βρισκεται στην Εβραικη συνοικία )πήραμε ταξι ,7 ζλοτι η ταρίφα και το σύνολο για να μας παει στον προορισμό μας 18 ζλοτι ,γενικότερα νομίζω οτι η μεταφορα με ταξι ήταν πολύ τίμια και μάλιστα αν τους δωσεις να καταλάβουν οτι γνωρίζεις την αποσταση (είχαμε gps),αποφευγεις την εκμεταλλευση.
 

efi_sile

Member
Μηνύματα
7
Likes
36
επειδή ήμασταν κοντα δηλαδή δίπλα πήγαμε και στην πλατεία Jewish District (Kazimierz) οπού γενικότερα υπάρχουν πολά μαγαζάκια με το λεγόμενο fast food της Κρακοβίας ,μην παραλέιψετ να φάτε Zapiekanka (υπέροχη φραντζόλα ψωμιου ψημμενη με κασεράκι και κάθε λογής καλούδια από πάνω.κατι σαν σαντουιτσ ανοιχτο),αλλά και τις υπαίθριες καντίνες με τα περίφημα λουκάνικα. IMG_3478.JPG
 

efi_sile

Member
Μηνύματα
7
Likes
36
Kαλησπέρα και πάλι αυτη η ιστορία ολοκληρώνεται σε δόσεις! Μια υπέροχη ηλιολουστη μέρα ξεκινούσε,ο ήλιος να μην σας ξεγελάσει το κρύο είναι αρκετό,ζεστα ρούχα απαραίτητα!Την προηγουμενη μέρα στην βόλτα μας είχαμε δει κάτι μικρα ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια τα οποία σε γυριζαν στην πόλη σε καιρια σημεία με την συνοδεία ξεναγού .Ξεχασα να σας πω πως στο συγκεκριμένο ταξίδι πέρα απο την 4η κόρη μας είχαμε και τους γονείς του αντρα μου ,μεγάλοι σε ηλικια και γνωστες μόνο της Ελληνικής !Κίνητρο λοιπόν για να δοκιμάσουμε την συγκεκριμένη βόλτα ήταν η ξεκουραστη ξεναγηση και το κυριότερο ,η ξεναγηση θα γινόταν στην Ελληνική!
Ο οδηγός μας ΄είχε ζησει αρκετα χρόνια στην Ελλάδα και ετσι μπορούσαμε να συννενοηθούμε αρκετα καλα,η ξεναγηση βεβαια γινόταν απο ηχογραφημενη αφηγηση η οποία εκανε παυσεις μπροστα από τα σημεία ενδιαφέροντός!
Θα βρείτε πολλες τέτοιες ξεναγήσεις εμείς επιλέξαμε το PROTOUR,Ξεκινήσαεμ απο την παλια πολη ,βλέποτας τα βασικότερα κτίρια,συνεχίσαμε στο Wawel Castle,
IMG_3583.JPG

Tην εν λόγο φωτο σας την αναρτώ για να δείτε πως εμοιαζε το ηλεκτροκίνητο αυτοκινητάκι!
Μετά το Wawel Castle,σειρά είχε η Εβραική συνοικία με την ονομασία Kazimierz όπου κατοικούσε αρμονικά ο Εβραικός πληθυσμός πριν τους μεταφέρουν στο λεγόμενο Ghetto,το Οποίο και είχε σειρά στην ξενάγηση
IMG_3589.JPG


Εναπομέιναν κομμάτι του τείχους μέσα στο οποίο είχαν εγκλωβίσει την ζωή των Εβραίων !

IMG_3574.JPG

Μνημείο ηρώων στηνπλάτεια του Ghetto,κάπου διάβασα οτι κάθε καρέκλα αντιστοιχεί σε 1000 Εβραίους που θανατώθηκάν!
Και η διαδρομή τελειώνει με το εργοστάσιο του Oscar Schindler,τα λόγια είναι περιττά για αυτόν τον ανθρωπό!

Το μόνο αρνητικό σε αυτό το tour είναι ίσως η τιμή του .....λίγο τσουχτερή ,κοστίζει 150ζλοτι η κάθε ενότητα,και αν επιλέξεις όλο το πακέτο εχεις μια εκπτωση 50ζλοτι!
 

efi_sile

Member
Μηνύματα
7
Likes
36
...Ζητήσαμε από τον οδηγό αντι να μας γυρίσει στην αφετηρία που είναι η παλιά πόλη ,να μας αφησει στην Εβραική συνοικία!Αφου περιηγηθήκαμε στα στένα καταλήξαμε σε ενα καφε το οποίο ήταν παλια Εβραική κατοικία,μπορεί οι ενοικοι του να απουσιαζαν ,ήταν εκεί η ιστορία τους!To καφέ λεγόταν Mleczarnia ,ήταν self service ,απολαυσαμε πολυ ωραιο καφε,σοκολάτες και απαραιτητα τα γλυκάκια τους ,γενικότερα σε όλα τα καφε σερβίρουν και πεντανόστιμα γλυκα!
IMG_5003.JPG

Το Βραδάκι και ενω ήμασταν ξεληγωμένοι από την πείνα επισκεφτήκαμε το Chata ιn,Εξαιρετικο και ζεστό περιβάλλον,χορταστικές και νόστιμές μερίδες και οικονομικές τιμές !
IMG_3688.JPG
IMG_3698.JPG
IMG_5003.JPG
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.661
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom