• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Αίγυπτος Κρουαζιέρα στο Νείλο με Dahabiya

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Έχω βάλει το site της εταιρείας όπου αναγράφονται πολύ καθαρά οι τιμές Schedule and Rates - Dahabiya Nile Sailing
Αν κι αυτές οι ήσυχες νύχτες στο Νείλο με ξετρελαίνουν, οι τιμές με τρέλαναν περισσότερο!
"Με τι εγγυήσεις"... να ταξιδέψω με Dahabiya που έλεγε κι ενας φίλος μου Σαλονικιος.
Αυτός είχε τρία κορίτσια και τον ρωταγαμε αν θα πάει για το αγόρι. "Με τι εγγυήσεις?" μας έλεγε μουτρωμενος. "Με τι εγγυήσεις?" :lol:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αν κι αυτές οι ήσυχες νύχτες στο Νείλο με ξετρελαίνουν, οι τιμές με τρέλαναν περισσότερο!
Υπάρχουν και πολύ χειρότερα.... μπορώ να σου πω τιμές για κρουαζιέρα στο βόρειο ή νότιο πόλο. Εκεί να δεις τρέλααααα! Πάντως τα 200€ ημερησίως για διαμονή, φαγητό, μετακίνηση, ξεναγό, εισόδους αξιοθέατων κτλ δεν τα λες και τόσο πολλά. Προτιμώ να κάνω ένα ταξίδι λιγότερο, αλλά σε αυτά που θα κάνω να έχω αυτά που επιθυμώ. Για μένα αυτό έχει νόημα. Ο καθένας όπως βολεύεται.

Με τι εγγυήσεις"... να ταξιδέψω με Dahabiya που έλεγε κι ενας φίλος μου Σαλονικιος.
Αυτός είχε τρία κορίτσια και τον ρωταγαμε αν θα πάει για το αγόρι. "Με τι εγγυήσεις?" μας έλεγε μουτρωμενος. "Με τι εγγυήσεις?" :lol:
Είδες τελικά οτι υπάρχουν και χειρότερα;;; :haha:

Last edited:

Nikos1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Να σε δω να διαβάζεις περιγραφές για κανα 30αριά τάφους και άλλους πόσους ναούς και να μην θες να με πυροβολήσεις... Τα ζητάει ο οργανισμός σου :haha:
Ε, αφού δεν θα περιοριζόσουν σε Λούξορ και Ασσουάν :cool: :innocent:

Έχω βάλει το site της εταιρείας όπου αναγράφονται πολύ καθαρά οι τιμές Schedule and Rates - Dahabiya Nile Sailing
Έριξα μια ματιά και στο πρόγραμμα, λίγο τσιμπημένες οι τιμές, αλλά μου φάνηκαν πολύ ωραίες οι στάσεις (νόμιζα αυτές οι κρουαζιέρες ήταν απλά Α -> Β, δηλαδή ουσιαστικά ότι σου πουλούσαν τον πλου στον Νείλο). Θεωρώ το καλύτερο κλείσιμο στο τέλος την επίσκεψη στο Αμπού Σιμπέλ, που αν θυμάμαι καλά σηματοδοτούσε κιόλας το όριο της αρχαίας Αιγύπτου, αλλά και με κατεύθυνση προς τα βόρεια, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί :haha:

Υπάρχουν και πολύ χειρότερα.... μπορώ να σου πω τιμές για κρουαζιέρα στο βόρειο ή νότιο πόλο. Εκεί να δεις τρέλααααα!
Αλλά μετά μαθαίνεις ότι υπάρχουν και ερευνητικές ομάδες που πάνε και "πιο πέρα" και ξενερώνεις...

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Έριξα μια ματιά και στο πρόγραμμα, λίγο τσιμπημένες οι τιμές, αλλά μου φάνηκαν πολύ ωραίες οι στάσεις (νόμιζα αυτές οι κρουαζιέρες ήταν απλά Α -> Β, δηλαδή ουσιαστικά ότι σου πουλούσαν τον πλου στον Νείλο). Θεωρώ το καλύτερο κλείσιμο στο τέλος την επίσκεψη στο Αμπού Σιμπέλ, που αν θυμάμαι καλά σηματοδοτούσε κιόλας το όριο της αρχαίας Αιγύπτου, αλλά και με κατεύθυνση προς τα βόρεια, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί :haha:
Είχα κοιτάξει και τις κρουαζιέρες με τα μεγάλα ποταμόπλοια και έβλεπα οτι για την ίδια κρουαζιέρα απο Ασούαν σε Λούξορ (3 βράδια/4μέρες και αυτές όχι ολόκληρες όπως τις κάναμε και εμείς) η τιμή ήταν γύρω στα 100€ χαμηλότερη για το σύνολο της τιμής. Δλδ εμείς πληρώσαμε 600€/άτομο και με τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια το έβλεπα 500€, ανάλογα και με το πλοίο και την καμπίνα κιόλας. Προτιμήσαμε το πλοίο με το λιγότερο κόσμο αλλά και τις περισσότερες στάσεις σε σημεία ενδιαφέροντος, που αν πηγαίναμε με το μεγάλο πλοίο δεν θα βλέπαμε πχ το ναό στη Έσνα, τον οποίο δεν τον αλλάζω με τίποτα! Φοβερός!

Για μένα είναι καθαρά τι προτεραιότητες έχεις. Αν κάναμε τη κρουαζιέρα με το μεγάλο πλοιο θα δίναμε αυτά τα επιπλέον χρήματα για να πάμε πχ στην Έσνα και στο Daraw που δεν πηγαίνουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια συνήθως (κάποια πάνε στην Έσνα αν θυμάμαι καλά αλλά είναι πιο ακριβή η τιμή ή κάνουν διαφορετικό δρομολόγιο). Οπότε το πρόγραμμα μαζί με την δυνατότητα να έχουμε μια πιο "ήσυχη" κρουαζιέρα υπερίσχυσε! Γούστα και προτεραιότητες είναι αυτά :)

Αυτό με το "κλείσιμο" στο Άμπου Σιμπελ δεν κατάλαβα πως το εννοείς. Να τελειώσεις το ταξίδι σου εκεί ή να τελειώσεις τη κρουαζιέρα σου εκεί; Γενικά το Άμπου Σίμπελ νομίζω οτι το βλέπεις καλύτερα με κρουαζιέρα (απόγευμα χωρίς κόσμο και βράδυ φωτισμένο με διανυκτέρευση εκεί). Το πρωί που πήγαμε μαζί με όλο τον υπόλοιπο λαό χάνει αρκετά για όποιον θέλει να δει τους ναούς πραγματικά και όχι να πάει να βγάλει φωτογραφίες μόνο... Αν θα άλλαζα κάτι στο ταξίδι μας αυτό, θα ήταν η ώρα που θα πήγαινα στο Άμπου Σιμπελ. Είχα καταλάβει οτι όσο πιο πρωί πας θα δεις λιγότερο κόσμο, τουλάχιστον στην αρχή. Δεν ισχύει αυτό!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.346
Μέλη
39.995
Νεότερο μέλος
kcenos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom