Smaragda53
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- αχ, μακάρι νάξερα!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Πολυνησία
Περιμένουμε από τώρα οοοολες τις λεπτομέρειες!!!Τέλος Μάρτη και πήρα το Λούξορ-Ασουάν 4 νύχτες.
Περιμένουμε από τώρα οοοολες τις λεπτομέρειες!!!Τέλος Μάρτη και πήρα το Λούξορ-Ασουάν 4 νύχτες.
Αν κι αυτές οι ήσυχες νύχτες στο Νείλο με ξετρελαίνουν, οι τιμές με τρέλαναν περισσότερο!Έχω βάλει το site της εταιρείας όπου αναγράφονται πολύ καθαρά οι τιμές Schedule and Rates - Dahabiya Nile Sailing
Υπάρχουν και πολύ χειρότερα.... μπορώ να σου πω τιμές για κρουαζιέρα στο βόρειο ή νότιο πόλο. Εκεί να δεις τρέλααααα! Πάντως τα 200€ ημερησίως για διαμονή, φαγητό, μετακίνηση, ξεναγό, εισόδους αξιοθέατων κτλ δεν τα λες και τόσο πολλά. Προτιμώ να κάνω ένα ταξίδι λιγότερο, αλλά σε αυτά που θα κάνω να έχω αυτά που επιθυμώ. Για μένα αυτό έχει νόημα. Ο καθένας όπως βολεύεται.Αν κι αυτές οι ήσυχες νύχτες στο Νείλο με ξετρελαίνουν, οι τιμές με τρέλαναν περισσότερο!
Είδες τελικά οτι υπάρχουν και χειρότερα;;;Με τι εγγυήσεις"... να ταξιδέψω με Dahabiya που έλεγε κι ενας φίλος μου Σαλονικιος.
Αυτός είχε τρία κορίτσια και τον ρωταγαμε αν θα πάει για το αγόρι. "Με τι εγγυήσεις?" μας έλεγε μουτρωμενος. "Με τι εγγυήσεις?"![]()

Ε, αφού δεν θα περιοριζόσουν σε Λούξορ και ΑσσουάνΝα σε δω να διαβάζεις περιγραφές για κανα 30αριά τάφους και άλλους πόσους ναούς και να μην θες να με πυροβολήσεις... Τα ζητάει ο οργανισμός σου![]()

Έριξα μια ματιά και στο πρόγραμμα, λίγο τσιμπημένες οι τιμές, αλλά μου φάνηκαν πολύ ωραίες οι στάσεις (νόμιζα αυτές οι κρουαζιέρες ήταν απλά Α -> Β, δηλαδή ουσιαστικά ότι σου πουλούσαν τον πλου στον Νείλο). Θεωρώ το καλύτερο κλείσιμο στο τέλος την επίσκεψη στο Αμπού Σιμπέλ, που αν θυμάμαι καλά σηματοδοτούσε κιόλας το όριο της αρχαίας Αιγύπτου, αλλά και με κατεύθυνση προς τα βόρεια, δεν θα τα χαλάσουμε εκείΈχω βάλει το site της εταιρείας όπου αναγράφονται πολύ καθαρά οι τιμές Schedule and Rates - Dahabiya Nile Sailing

Αλλά μετά μαθαίνεις ότι υπάρχουν και ερευνητικές ομάδες που πάνε και "πιο πέρα" και ξενερώνεις...Υπάρχουν και πολύ χειρότερα.... μπορώ να σου πω τιμές για κρουαζιέρα στο βόρειο ή νότιο πόλο. Εκεί να δεις τρέλααααα!
Είχα κοιτάξει και τις κρουαζιέρες με τα μεγάλα ποταμόπλοια και έβλεπα οτι για την ίδια κρουαζιέρα απο Ασούαν σε Λούξορ (3 βράδια/4μέρες και αυτές όχι ολόκληρες όπως τις κάναμε και εμείς) η τιμή ήταν γύρω στα 100€ χαμηλότερη για το σύνολο της τιμής. Δλδ εμείς πληρώσαμε 600€/άτομο και με τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια το έβλεπα 500€, ανάλογα και με το πλοίο και την καμπίνα κιόλας. Προτιμήσαμε το πλοίο με το λιγότερο κόσμο αλλά και τις περισσότερες στάσεις σε σημεία ενδιαφέροντος, που αν πηγαίναμε με το μεγάλο πλοίο δεν θα βλέπαμε πχ το ναό στη Έσνα, τον οποίο δεν τον αλλάζω με τίποτα! Φοβερός!Έριξα μια ματιά και στο πρόγραμμα, λίγο τσιμπημένες οι τιμές, αλλά μου φάνηκαν πολύ ωραίες οι στάσεις (νόμιζα αυτές οι κρουαζιέρες ήταν απλά Α -> Β, δηλαδή ουσιαστικά ότι σου πουλούσαν τον πλου στον Νείλο). Θεωρώ το καλύτερο κλείσιμο στο τέλος την επίσκεψη στο Αμπού Σιμπέλ, που αν θυμάμαι καλά σηματοδοτούσε κιόλας το όριο της αρχαίας Αιγύπτου, αλλά και με κατεύθυνση προς τα βόρεια, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί![]()