Δανία Νορβηγία Σουηδία Φινλανδία Κυνηγώντας το όνειρο - Nord kapp

traveler1

Member
Μηνύματα
9
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
τυνησια 28-3-2010
Προκειται για την ιστορια δυο μοτοσυκλετιστων που ετσι για την πλακα μας ξεκινησαμε απο Ελλαδα με προορισμο το ακρωτηρι-φετιχ των περισσοτερων διτροχων-και οχι μονο ταξιδιωτων, στις γραμμες που ακολουθουν απλως καταγραφονται σκεψεις και συναισθηματα οπως αυτα αποτυπωθηκαν στο μυαλο μου ( Ηρακλης) και του φιλου μου του Γιωργου.
Ταξιδι Κορινθος -NORD-KAPP
Τι χρωμα εχει το ονειρο οταν εκπληρωνεται? στη δικη μας περιπτωση μπλε -ασπρο-κοκκινο το χρωμα των δυο AFRICA TWIN που μας μετεφεραν στις μαγικες συντεταγμενες 71 -10 -21 Ν. Η αλλιως στο βορειο ακρωτηρι. το βορειοτερο σημειο της Ενωμενης Ευρωπης.
Η προετοιμασια των μοτοσυκλετων ηταν η συνηθισμενη πριν απο ενα μεγαλο ταξιδι.
Συλλεξαμε αρκετο εντυπο υλικο απο τις αντιστοιχες πρεσβειες των Σκανδιναβικων χωρων που επροκειτο να επισκεφτουμε και το πρωι μιας καλοkαιρινης πεμπτης μας βρηκε να αποβιβαζομαστε απο το φερρυ στην Ανκονα.

ΔΙΑ ΞΗΡΑΣ

Υστερα απο 814km Στους Ιταλικους αυτοκινητοδρομους, φτασαμε στο BRENERO ,στα συνορα Ιταλιας Αυστριας,αφου πληρωσαμε τα αλμυρα διοδια (28,80)ευρω, για καθε μοτο μπαινουμε πλεον σε Αυστριακο εδαφος οπου πληρωνουμε εκ νεου διοδια( το ειδικο αυτοκολλητο σημα , η λεγομενη Vigniette για 10 ημερες και επιπλεον διοδια 8 ευρω.

Διασχιζουμε ολη την Αυστρια υπο δυνατη βροχη που μας συνοδευει σχεδον μεχρι το μοναχο 1004KM οδηγουμε συνεχως κανοντας στασεις μονο για βενζινη και καφε,προσπαθωντας να καλυψουμε οσο πιο γρηγορα γινεται τη διαδρομη στους Γερμανικους αυτοκινητοδρομους με τις ατελειωτες ευθειες και το κουραστικα μονοτονο τοπιο. μια κακη εκτιμηση των αντοχων μας μας βρισκει στις 4 το πρωι στο παρκινγκ ενος βενζιναδικου να κοιμομαστε πανω στις μοτο μας με τα κεφαλια μας να ακουμπανε στα tang-bag.Μαυρος υπνος βεβαια αφου η υγρασια και το τσουχτερο κρυο δεν μας αφηνουν να κλεισουμε ματι, ανοιγει το βενζιναδικο ζεστος καφες για εμας , βενζινη για τις μοτο και το ξημερωμα μας βρισκει και παλι στον δρομο η συσσωρευμενη κουραση και ο δυνατος κοντρα ηλιος κανουν εφιαλτικες τις πρωτες ωρες οδηγησης, συνεχιζουμε ομως ακαθεκτοι
για το (πιεστικο πλεον) ραντεβου το σαββατο στην Στοχολμη με τον φιλομου τον Γιωργο απο τιν Κορινθο μονιμο κατοικο Σουηδιας, μας αναγκαζει να καταστρατηγησουμε σχεδον ολους τους κανονες ασφαλους οδηγησης
ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Με αρκετες στασεις φτανουμε στο λιμανι ,το καραβι θα μας περασει απεναντι στην Δανια

φτανουμε το απογευμα στην Κοπεγχαγη,κανουμε μια μικρη βολτα και φωτογραφιζουμε το σημα κατατεθεν της πολης την μικρη γοργονα που βρισκεται στην εισοδο του λιμανιου περναμε απεναντι στο λιμανι Helsingborg , Ειμαστε πια Σουηδια , το κρυο και η κουρασει μας βασανιζουν 2353 χιλιομ απο Κορινθο χωρις υπνο , αναζητουμε καταλυμα στο χωριο Ljunby ,Το χωριο αποτελειται απο ξυλινα παραδοσιακα σπιτακια και ειναι πανεμορφο, με το φως της ημερας το τοπιο εντυπωσιακο ,απιστευτη βλαστηση ,ο ουρανος καθαρος οτι πρεπει για ταξιδι,μερικα χιλιομ πιo κατω η θεα της λιμνης Vattem Μας καβει την ανασα.Οι κατοικοι των χωριων που ειναι χτισμενα γυρω της χρησιμοποιουν βαρκες για να μετακινουνται απο το ενα χωριο στο αλλο"Ομορφια πανω στο νερο" η οποια αλλη εκφραση μπορει να επινοησει καποιος για να περιγραψει εναν επιγειο παραδεισο.
Οδηγουμε σε ενα οδικο δικτυο αξεπεραστο , Η ασφαλτος ( κραταει) σε οποιεσδηποτε καιρικες συνθηκες, αλα καταστρευτικη για τα λαστιχα.
Στην Στοκχολη μας περιμενει ο Γιωργος 2780 απο Κορινθο και μας παει στο εξοχικοτου, Στο χωριο Delsbo 360 χιλ βορεια στον Ε4 διπλα σε μια απο τις απειρες λιμνες της περιοχης,Το σπιτι διαθετει(σπαρτιατικες) ανεσεις.το γεγονος οτι δεν εχει ηλεκτρικο, ουτε συστημα υδρευσης "Δενει" απολυτα με το εκπληκτικης ομορφιας και απλοτητας τοπιο.
την επομενη αποχαιρετουμε τον φιλο και συναιχιζουμε βορια , σταση στο χωριο Σkellegrea 30 ευρω Την βραδια
Πλησιαζοντας τον αρκτικο κυκλο.
συνεχιζουμε αντικριζουμε για πρωτη φορα μια ταμπελα( Nortdkapp) 800 KM το μεσογειακο μας ταμπεραμεντο και ο ενθουσιασμος Μας οδηγουν σε κορναρισματα οι οδηγοι μας κοιτουν με απορια.λιγα χιλ αργοτερα το περασμα μας στην Φινλανδια ειναι πλεον γεγονος, οσο πλησιαζουμε τον αρκτικο κυκλο το τοπιο αλαζει βροχη, ομιχλη και πυκνη βλαστηση συνδετουν ενα χιτσκοκικο σκηνικο.ειναι 10 το βραδυ και ο ηλιος δεν εχει δυσει ακομα,βαφοντας τα συννεφα με χρωματα απεριγραπτα,το φεγγαρι λαμπερο χρωματιζει με τους δικους του τονους ,ακριβως απο πανω μας ενα μαυρο συννεφο κανει αισθητη την παρουσιατου χαριζοντας μας το περιεχομενοτου.
Υγρασια και ομιχλη απο τις παρακειμενες λιμνες εχουν απλωθει πανω στον δρομο.Μεσα απο τις αδιαβροχες στολες μας κοιταζουμε ο ενας τον αλλο, προσπαθωντας να βεβαιωθουμε πως δεν ονειρευομαστε.Σε λιγο φτανουμε στο κτιριο που σηματοδοτει τον Αρκτικο Κυκλο, κοντα στο χωριο Juoksenki, Αφυνουμε το ΄"¨Στιγμα' μας και εμεις στον τοιχο με τις εκατονταδες υπογραφες ταξιδιωτων απο ολοκληρο τον κοσμο,ταιζουμε εναν ταρανδο που τρυγυριζει στο διπλανο χωραφι και συνεχιζουμε για το χωριο PELLO οπου και διανυκτερευουμε.
Το αντιτιμο των 30 ευρω που πληρωνουμε για το δωματιο φανταζει λιγο για τις εικονες
της νυχτερινης ομιχλης που αποτυπωνονται ανεξιτηλες μεσα μας,Ηδιαδρομη της επομενης μερας μας επιφυλασσει τεραστιες ευθειες αναμεσα σε πυκνα δαση και συναντησεις με πολλους ταρανδους που κινουνται στις εκτασεις παραλληλα στον δρομο, αλλα και μεσα σε αυτον.
Οσο πλησιαζουμε στα συνορα με την Νορβηγια η βλαστηση αραιωνει και μια δυνατη βροχη αρχιζει να μας συντροφευει μονιμα.τα πρωτα χιλιομετρα στο εδαφος της Νορβηγιας το τοπιο θυμιζει στεπα, ενω 30 χιλ πριν την κωμοπολη ΑΛΤΑ μεταμορφωνεται ξαφνικα. Ενα ορμητικο ποταμι κυλαει διπλα μας , ο δρομος ανεβοκατεβαινει μεσα σε ενα καταφυτο φαραγγι.Η βροχη συνεχιζει και παρα οτι ειναι μεσανυχτα το φως του ηλιου μας συντροφευει ακομα, φτανουμε στο Camping Στην ALTA.Στην κεντρικη σκηνη Λαπωνες με παραδοσιακες φορεσιες καθισμενοι σε δερματα ταρανδων γυρω απο μια μεγαλη φωτια προσφερουν παραδοσιακα ποτα στους εκπληκτους επισκεπτες.
Δανειζομενοι την ορειβατικη ορολογια, βρισκομαστε στην τελευταια βαση πριν την κορυφη,αφου απεχουμε 240 χιλ απο το Nordkapp.

Οι γενναιοι του βορρα.

Η επομενη μερα παρολιγο να αποβει μοιραια για εμας και τις μοτοσυκλετες μας.Βρισκομαστε
στην εξοδο μιας στροφης αντιμετωποι με μια ομαδα ταρανδων που διασχιζουν τον δρομο.
Με αργους ρυθμους φτανουμε στο υποθαλασιο τουνελ που συνδεει τη Νορβηγια με το νησι Mageroya.Πληρωνουμε το εισιτηριο διελευσης 10 ευρω και μπενουμε στο σκοταδι μια αποτομη κατηφορα και ομιχλη ανεβαζουν την αδρεναλινη μας, υστερα μια ευθεια και ανηφορα ξανα, μεχρι να ολοκληρωσουμε τα 6870 μετρα του τουνελ.
Οδηγουμε γρηγορα φτανουμε στο τελος της διαδρομης στο Nordkapp Περιπου50 χιλ αργοτερα και αφου πληρωσαμε το ποσο τον 25 ευρω παρκαρουμε επιτελους της μηχανες μας στον βορειο ακρωτηρι,
Διπλα σε ποδηλατα, βεσπες,και μοτο απο ολο τον κοσμο.Η ενταση των συναισθματων που βιωνουμε παραμενει αμειωτη.
Τοπιο στην ομιχλη την ημερα αυτη,
Μεσα στη θολη ατμοσφαιρα διακρινουμε τη μεταλλικη σφαιρα, που σηματοδοτει το βορειο Ακρωτηρι και μαζι την εκκπληρωση ενος δικουμας ονειρου, Οι συντεταγμενες του χαρτη
71¨¨ 10¨ 21¨ Ν
οσο περνα η ωρα πολικη ομιχλη απλωνεται στον χωρο, η θερμοκρασια βουταει αποτομα
προς τα κατω και η βροχη δυναμωνει,Δεν θελουμε αλλα πρεπει να παρουμε τον δρομο της
επιστροφης, επιστρεφουμε στην αλτα με το θερνομετρο να δειχνει 7 C και η βροχη να πεφτει ασταματητη, Η υψηλη θερμοκρασια στην σαουνα του κανμπινγκ ειναι το καλυτερο δωρο για τα παγωμενα μελη μας.
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Το βραδυ ζεστοι και στεγνοι πλεον σχεδιαζουμε το υπολοιπο του ταξιδιου. αποφασιζουμε
να επιστρεψουμε μεσω Νορβηγιας Αποφαση και καλη και κακη.καλη γιατι αποζημιωνομαστε απο τη φυσικη ομορφια,και κακη αποφαση ομως γιατι το οδικο δικτυο της Νορβηγιας ενδεικνυται για οδηγους με τασεις αυτοκτονιας, διασχιζουμε 2400χιλ
εθνικης οδου με μονο μια λωριδα κυκλοφοριας ανα κατευθυνση, στην οποια κινουνται φορτηγα, λεωφορεια, αγροτικα μηχανηματα,τροχοσπιτα και για ολα τα προσπερασματα πρεπει να βγεις παντα στο αντιθετο ρευμα.
Ο δρομος ακολουθει τα παραλια της χωρας με αποτελεσμα οι επικινδυνες στροφες να διασεχονται η μια την αλλη και η μεση ταχυτητα να μην ξεπερνα τα 50 - 60 χιλ, και με αυτες τις συνθηκες εκμηδενιζουν τις αντοχες μας,Και μια φιλικη συμβουλη, αν βρεθειτε σε αυτα τα μερη , φροντιστε να αναζητησετε καταλυμα και βενζιναδικο πριν τις δεκα το βραδυ, Αλλιως χασατε..... περναμε την Σουηδια χωρις απροοπτα και με τα ιδια καραβια μεσω δανιας επιστρεφουμε στην Γερμανια, Η καταρρακτωδης βροχη
μας συνοδευει εως το Βερολινο,το πρωι κανουμε βολτα στην πολη και καταθετουμε τα τελευταια μετρητα μας σε καταστημα μοτοσυκλετιστικης ενδυσης.
Eνα τηλ απο τον τον τσεχο φιλομου τον (TOΗMAS)αλαζει το προγραμμα μας.παρατεινοντας κατα δυο μερες το ταξιδι μας. πεταγομαστε!!! μεχρι την Πραγα για να μας ενημερωσει για το διμηνο ταξιδιτου στη Μογγολια απο την οποια μολις ειχε επιστρεψει , δυστυχως χωρις τη μοτο του , ο λογος? διερχομενος απο την Μοσχα ενα Ρωσικο λαντα μαζεψε το GS του κατα 40 ποντους ,Απολαμβανουμε την υπεροχη φιλοξενια του και μια νυχτερινη περιηγηση στην τουριστικη αλλα παντα γοητευτικη Πραγα που δινει στο ταξιδι μας μια διαφορετικη νοτα.
το επομενο μεσημερι ξεκιναμε με συνοδεια βροχης το τελευταιο κομματι ταξιδιου μας.
χωρις νυχτερινο υπνο φτανουμε SAN MARINO και το απογευμα επιβιβαζομαστε απο Ανκονα στο καραβι για Πατρα. τα κοντερ μας γραφουν 11 200χιλιομετρα

φτανουμε Πατρα την επομενη μερα γεμιζουμε τα ρεζερβουαρ μας για 34 φορα για τα τελευταια χιλιομ για Κορινθο, εδω οι δρομοι μας χωρισαν ο γιωργος παει Αθηνα,
Ευχαριστωντας τιs μηχανες μας η δικια μου AFRICA TWIN :MODEL 1995 με 132000χιλ.
και το Γιωργου AFRICA TWIN MODEL 1991 με 175000 χιλ. οι οποιες απροβληματιστα συνεβαλαν στην εκπληρωση αυτου του ονειρου,
Αρχισαμε να σκεπτομαστε την πραγματοποιηση του καινουργιου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΡΙΤΖΑΠΗΣ -- ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣhttp:

(iraklis giorgos)- nord kapp sto youtube....
 

Attachments

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Καλως ορισες στο φορουμ και βλεπω φορτσατος μπηκες! Σε ποσες μερες κανατε αυτο το ταξιδι; Καλη συνεχεια στα ταξιδια με τη μοτο και προσοχη!
 

traveler1

Member
Μηνύματα
9
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
τυνησια 28-3-2010
Καλως ορισες στο φορουμ και βλεπω φορτσατος μπηκες! Σε ποσες μερες κανατε αυτο το ταξιδι; Καλη συνεχεια στα ταξιδια με τη μοτο και προσοχη!
χαχαχα σευχαριστω , το ταξιδι εγινε σε 22 ημερες....
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
κούβα και ινδία
ουαου!σε ευχαριστουμε πολυ για την υπεροχη περιγραφη!ποια χρονια εγινε το ταξιδι?
welcome επι τη ευκαιρια!!!
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική
μπράβο ρε παιδιά...εύχομαι να πραγματοποιηθεί και το καινούριο όνειρο...
πολύ βροχή όμως....την επόμενη φορά προς πιο ξηρούς προορισμούς...
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
αααα πολύ ωραία και σπιρτσιόζικη! περιγραφή όπως άλλωστε αρμόζει σ έναν μοτοσυκλετιστή:cool:...πάντως είναι άξιο απορίας με τη βροχή να πέφτει τουλούμι πως τα καταφέρνετε και συνεχίζετε το ταξίδι;;
 

σερβιλλ

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Αλεξάνδρεια-Καιρο 1/2/10
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πλανήτης Γη
Εκεί που ψάχνω πληροφορίες για το ίδιο ταξίδι με το v-strom μου πέφτω πάνω στο link του travlestories και βλέπω την ιστορία. Κοιτάζω και στο youtube τα video και έχεις πάει με το φίλο σου και στην Ιορδανία. Με τους Αφρικάνους! Ρε θα με τρελάνεται εντελώς!??

Πολύτιμες οι πληροφορίες και οι φωτό. Επέτρεψέ μου κάποιες ερωτήσεις:
1. Ποιό μήνα πήγατε? 2.Απο κόστος θυμάσε? 3. 22 μέρες 11200χλμ. Ταξίδι αντοχής ή τουρισμός? 4. Ξέρω πολύ καλά αγγλικά αλλά τίποτα άλλο. Θα συνεννοηθώ? 5. Ρητορική: Να πουλήσω το strom και να πάρω africa? Δεν μπορώ να το βάλω χώμα. Και να φανταστείς οτι όταν μου έφαγαν το transalp σκεφτόμουν το africa...
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα, Ιαπωνία
Περίεργο ταξίδι πάντως!Κάνατε τόσα χιλ. ,φάγατε τόση ταλαιπωρία, ξενύχτια και βροχή, για να φτάσετε απλά στο Βόρειο Ακρωτήριο, να κοιμηθείτε και να πάρετε το δρόμο της επιστροφής, χωρίς να δείτε κι άλλα από τόσες ευρωπαϊκές πόλεις και χώρες που περάσατε!Αφού σας άρεσε εσάς...εγώ πάω πάσο!Και σε άλλα με υγεία!
 

traveler1

Member
Μηνύματα
9
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
τυνησια 28-3-2010
Εκεί που ψάχνω πληροφορίες για το ίδιο ταξίδι με το v-strom μου πέφτω πάνω στο link του travlestories και βλέπω την ιστορία. Κοιτάζω και στο youtube τα video και έχεις πάει με το φίλο σου και στην Ιορδανία. Με τους Αφρικάνους! Ρε θα με τρελάνεται εντελώς!??

Πολύτιμες οι πληροφορίες και οι φωτό. Επέτρεψέ μου κάποιες ερωτήσεις:
1. Ποιό μήνα πήγατε? 2.Απο κόστος θυμάσε? 3. 22 μέρες 11200χλμ. Ταξίδι αντοχής ή τουρισμός? 4. Ξέρω πολύ καλά αγγλικά αλλά τίποτα άλλο. Θα συνεννοηθώ? 5. Ρητορική: Να πουλήσω το strom και να πάρω africa? Δεν μπορώ να το βάλω χώμα. Και να φανταστείς οτι όταν μου έφαγαν το transalp σκεφτόμουν το africa...
παρε τηλ να σου πω οτι θες
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.806
Νεότερο μέλος
xeniagousia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom