Κωνσταντινούπολη Κωνσταντινούπολη: Διαμονή στο Βόσπορο

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τα ξενοδοχεία στις όχθες του Βοσπόρου είναι φωτιά: Πανάκριβα – πανακριβώτερα -πανακριβώτατα. Το χέρι πρέπει να μπει βαθιά στην τσέπη. Πάντως να ξέρετε ότι δεν ενδείκνυνται για εξοντωτική περιήγηση στα αξιοθέατα. Συνιστώνται για χαλάρωση και χάζι στο Βόσπορο.

Υπερπολυτελή: Ξεκινώ με το κλασικό πια:

Ciragan Palace, Ciragan Caddesi 32, Besiktas, tel: 0212 258 3377
www.ciraganpalace.com
Πρόκειται για ένα παλάτι που κτίστηκε από το Σουλτάνο Αμπντουλαζίζ το 1874. Ο σουλτάνος δεν το χάρηκε για πολύ: δύο χρόνια αργότερα αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε. Το 1908 έγινε έδρα του κοινοβουλίου, αλλά δύο χρόνια αργότερα κάηκε και εγκαταλείφθηκε. Το 1986 αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο της γερμανικής αλυσίδας Kempinski. Παράλληλα κτίστηκε και μια νέα, μοντέρνα πτέρυγα. Τα 310 δωμάτια του ξενοδοχείου είναι στην καινούργια πτέρυγα. Δε βλέπουν όλα τον Βόσπορο, κάποια βλέπουν πίσω το πάρκο. Στο κτίριο του παλατιού υπάρχουν, αίθουσες δεξιώσεων, δύο εξαιρετικά εστιατόρια, (Laledan και Tugra) καθώς και δώδεκα σουίτες για τους έχοντας και κατέχοντας τα πλούτη των σουλτάνων. Και αν τα έχετε να διαλέξετε την καλύτερη: τη σουίτα του Σουλτάνου. Τέλος πάντων. Αν αποφασίσετε να κλείσετε στο εν λόγω ξενοδοχείο φροντίστε να πάτε την κατάλληλη εποχή: όταν θα μπορείτε να κολυμπήσετε στην ωραιότατη πισίνα του που κρέμεται πάνω από το Βόσπορο.

Ajia Hotel, Ahmet Rasim Pasa Yalisi, Cubuklu Caddesi 27, Kalinca.
Tel 0212 413 9300 www.ajiahotel.com
Τι να γίνει τώρα από τους σουλτάνους θα σας πάω στο γυαλί του Πασά, έτσι άτιμη είναι η ζωή. Το εν λόγω ξενοδοχείο βρίσκεται στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου δίπλα στο περίφημο για τα γιαούρτια του χωριό Kanlica. O Αhmet Resim Pasa δε θα αναγνώριζε το σπίτι του γιατί οι νέοι του ιδιοκτήτες του άλλαξαν τα φώτα στη διακόσμηση και του έδωσαν ένα πιο μίνιμαλ χαρακτήρα. Πάει το τουρκομπαρόκ. Η τοποθεσία του δεν είναι και η πιο βολική αλλά το ξενοδοχείο έχει δικό του ταχύπλοο που μπορεί να σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης.

Les Ottomans Hotel HOTEL LES OTTOMANS ISTANBUL – HOTEL SPA LUXE ISTANBUL – SITE OFFICIEL – HOTEL OTTOMANS 5 ETOILES
Αν ντε και καλά θέλετε να νιώσετε σαν πασάδες με όλο το τουρκομπαρόκ διάκοσμο εδώ είναι το σωστό μέρος. Κλασικά: δίπλα στο Βόσπορο, πολυτελές και πανάκριβο.

Sumahan on the Water, Kuleli Caddesi 51, Cengelkoy
tel: 0212 4228000 www.sumahan.com
Πρόκειται για ένα εργοστάσιο απόσταξης ρακής του 19ου αιώνα που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 2005. Λόγω του βιομηχανικού χαρακτήρα του κτιρίου η διακόσμηση αναγκαστικά κινήθηκε σε ένα χαρακτήρα νεοϋορκέζικου loft. Βρίσκεται και αυτό στην ασιατική πλευρά, διαθέτει και αυτό λάντζα που θα σας μεταφέρει απέναντι. Διαθέτει και εξαιρετικό εστιατόριο με θαλασσινά το Kordon.

Bosporus Palace Bosphorus Palace Hotel
Πρόκειται για ένα παλάτι πάνω στο Βόσπορο το οποίο είναι νεοκλασικής αισθητικής: ούτε τουρκομπαρόκ, ούτε μίνιμαλ, ούτε ζεν, ούτε βιομηχανικό design. Είναι λίγο τυπικό, είναι η αλήθεια, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι όμορφο και καλόγουστο. Ναι, πάλι είναι πάνω στο νερό, ναι δυστυχώς πάλι θα βλέπετε τα πλοία να περνούν και άλλα τέτοια βαρετά πλέον.

Four Seasons Bosporus. www.fourseasons.com/bospsorus/
Για τους λάτρεις της αλυσίδας αυτής. Από την φυλακή του Sultanahmet σε αυτό το παλάτι του Βοσπόρου στέλνει την πελατεία της αυτή η διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων. Και αυτό φυσικά πλεονεκτεί στη θέα.

Απλώς πολυτελή:

Bebekhotel, Cevdet Pasa Caddesi 34, Bebek tel: 0212 358 2000
www.bebekhotel.com.tr
Αρχιτεκτονικά το κτίσμα δε λέει και σπουδαία πράγματα σε σύγκριση με τα προηγούμενα που ανέφερα. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο μετάξης, το κτίριο του κατασκευάστηκε το 1950 και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 2002. Κάποια από τα δωμάτιά του έχουν εξαιρετική θέα στο Βόσπορο, χωρίς όμως να είναι τόσο ακριβά όσο τα προηγούμενα ξενοδοχεία. Καλό σέρβις, όμορφα δωμάτια, καλό εστιατόριο και μπαρ. Αν λοιπόν σας έχει κάτσει ντε και καλά ο Βόσπορος, είναι μια κάποια λύσις…
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.686
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom