Κωνσταντινούπολη Κωνσταντινούπολη: Διαμονή στο Πέρα

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Στην περιοχή αυτή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία πολυτελείας, μια και την προτιμούν οι επιχειρηματίες που καταφθάνουν στην Πόλη για δουλειές.

Πολυτελείας:

Pera Palace, Mesrutiyer Cad 98-100, tel: 0212 2514560
www.perapalace.com
Πρέπει να κάνετε υπομονή αν θέλετε να μείνετε εδώ. Έχει κλείσει για ανακαίνιση και αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη του 2009. Μέχρι τότε κρατάμε την αναπνοή μας μήπως και προκύψει κανένα χλιδάτο και απαστράπτον τέρας και χάσει τη γοητεία της πατίνας του χρόνου. Ιστορικό και εμβληματικό ξενοδοχείο, ένα φεγγάρι και ιδιοκτησίας του Μποδοσάκη. Εκεί έμεινε η Άγκαθα Κρίστι η οποία έγραψε ένα μέρος από το έγκλημα στο Orient Express καθώς και διάφοροι άλλοι διάσημοι, όπως ο Σάχης της Περσίας, ο Κεμάλ Ατατουρκ φυσικά, και άλλοι τέτοιοι σύγχρονοί μας celebrities.

Ansen Suites Hotel, Mesrutiyet Caddesi 130, Tepebasi,
tel: 0212 245 8808 http://www.ansensuites.com/english/d…asp?p=homepage
Μικρό ξενοδοχείο με δέκα μόνο σουίτες. Βρίσκεται σε ένα εξαόροφο ανακαινισμένο κτίριο στο παλαιότερο τμήμα του Πέρα, το οποίο λέγεται τώρα Tepebasi. Η προσπάθεια του αρχιτέκτονα ήταν να δοθεί στον επισκέπτη η αίσθηση και η άνεση διαμερίσματος, αλλά παράλληλα οι ανέσεις ενός ξενοδοχείου. Δεδομένου ότι τα δωμάτια είναι μόνο δέκα, παρόλο που οι τιμές του είναι υψηλές, πρέπει να κάνετε έγκαιρα κράτηση.

Αρνούμαι να γράψω εκτενώς για τα άλλα ξενοδοχεία πολυτελείας που υπάρχουν στην περιοχή γιατί είναι εύκολο να τα βρει κανείς και οι υπηρεσίες τους είναι γνωστές και δεδομένες. Αναφέρω ενδεικτικά: Marmara Instanbul (Taksim) www.themarmara.com.tr Marmara Pera (Tepebasi), www.themarmarahotels.com ,Ceylan Inter Continental (Taksim) www.interconti.com.tr , Instanbul Hilton(Taksim) www.hilton.com , Swisshotel (Macka) www.swissotel.com .
Νέα άφιξη στο χώρο των χλιδάτων ξενοδοχείων αποτελεί το W hotel της αλυσίδας των Starwood Hotel www.starwoodhotels.com .

Πρώτης κατηγορίας:

Richmond Hotel, Istiklal Caddesi 445, Beyoglu
tel: 0212 252 5460
www.richmondhotels.com.tr
Το μοναδικό ξενοδοχείο στην πεζοδρομημένη λεωφόρο του Πέρα, δίπλα στα μπαρ τα καφέ και τα εστιατόρια της περιοχής. Πρόκειται για ένα παλιό κτίριο στο οποίο κράτησαν την πρόσοψη και γκρέμισαν το εσωτερικό με συνέπεια να είναι λίγο απρόσωπο και χωρίς χαρακτήρα. Ωστόσο τα δωμάτιά του είναι άνετα και βολικά. Τα πίσω δωμάτια του ξενοδοχείου αυτού βλέπουν τον όμορφο και ήσυχο κήπο του Ρωσικού Προξενείου και έχουν ανοικτή θέα στη θάλασσα Η θέση του ξενοδοχείου αυτού εξυπηρετεί τους τουρίστες που θέλουν να περιηγηθούν την παλιά πόλη το πρωί: απλώς κατηφορίζουν την Istiklal μέχρι να βρουν το Tunel και φτάνουν στο Καρακιόι. Από εκεί παίρνουν το τραμ και βρίσκονται στο Sultanahmet. Με τον ίδιο τρόπο ξαναγυρνούν πριν τις 9 το βράδυ, γιατί τότε το funiculaire μετατρέπεται σε κολοκύθι όπως έχω ξαναγράψει και θα ανεβούν με τα πόδια και μετά πώς θα είναι σε φόρμα για τα βραδινά ξενυχτάδικα της περιοχής;

Οικονομικά:


Buyuk Londra Hotel (ή αλλιώς αυτό μεταφράζεται Grand Hotel de Londres) Mesrutiyet Caddesi 117, Tepebasi, tel: 0212 www.londrahotel.net
Ως τοποθεσία ισχύουν τα ίδια που έγραψα για το Richmond Hotel. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Istiklal και στο night life, αλλά εύκολα βρίσκεσαι και δίπλα στα αξιοθέατα. Λοιπόν αυτό το ξενοδοχείο έχει πολύ πλάκα. Είναι ένα παλιό κτίριο απέναντι από το Pera Palace και μπροστά του έχει μια ανοικτωσιά με εξαιρετική θέα στον Κεράτιο. Κάποτε ήταν ελληνικής ιδιοκτησίας, μετατράπηκε όμως σύντομα σε ξενοδοχείο. Μαζί με το Pera Palace ήταν τα δύο πρώτα ευρωπαϊκών προδιαγραφών ξενοδοχεία που έγιναν στην Πόλη. Δεν υπήρξε τόσο πολυτελές όσο ο γείτονάς του και γι αυτό το προτίμησαν πιο μεσαία βαλάντια. Έχει και καμαρώνει ότι μεταξύ των πελατών ήταν και ο Χεμινγουέι, όταν δούλευε ως δημοσιογράφος μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Τόσο το καμαρώνει το γεγονός αυτό που από τότε έχουν να ξεσκονίσουν το lobby του. Το οποίο είναι γεμάτο αντίκες και κλουβιά με πουλιά, σα καθιστικό γεροντοκόρης θείας (εξαιρέσει της σκόνης φυσικά). Έχει ένα μπαρ που για τους θαμώνες λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο. Το πρωινό του δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, αλλά δεν πειράζει, τόσα ωραία καφέ είναι γεμάτο το μέρος στο πρωινό θα μείνουμε; Τα δωμάτιά του είναι όλων των κατηγοριών: μεγάλα ανακαινισμένα –εξαιρετικά με εκπληκτική θέα στον Κεράτιο Κόλπο, μικρά ανακαινισμένα με θέα στα πλαϊνά στενά- μεγάλα μη ανακαινισμένα και μικρά μη ανακαινισμένα. Φυσικά έχουν μεγάλη διαφορά τιμής. Επίσης αν πληρώσετε με μετρητά και όχι με πιστωτική κάρτα έχετε μια έκπτωση 10%. (Αυτό είναι συνηθισμένο σε αρκετά μικρού έως και μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία). Σε κάθε περίπτωση όμως τα δωμάτιά του είναι καθαρά. Ο κόσμος που συχνάζει είναι ιδιαίτερος: από διανοούμενους, από ηθοποιούς και συντελεστές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πόλης, μέχρι ηλικιωμένους τούρκους που ήρθαν κάποια επίσκεψη στην Πόλη, με το δικό τους υπηρετικό προσωπικό το οποίο τους σερβίριζε τον καφέ. (Οι ηλικιωμένες κυρίες είχαν διαμαντένια κτενάκια στα μαλλιά και μιλούσαν μεταξύ τους γαλλικά). Δε μπορείτε να πείτε: το ξενοδοχείο αυτό έχει ατμόσφαιρα.

Triada Residence. Istiklal Caddesi Meselik Sokak 4 Beyoglu tel 0212 2510101 www.triada.com.tr
Βρίσκεται σε ένα ανακαινισμένο οίκημα ακριβώς απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Πέρα. Βλέπει στον κήπο της εκκλησίας και στην παρακείμενη Ζάππειο Σχολή. Έχει μικρά χαριτωμένα διαμερίσματα, των 50 τετραγωνικών όπου μπορεί να βολευτεί μια οικογένεια με ένα ή δύο παιδιά. Διαθέτουν και κουζινάκι, για πρωινά αν και το φαγητό στην Τουρκία δεν είναι πρόβλημα. Πιο προνομιούχο είναι το ρετιρέ του τελευταίου ορόφου που διαθέτει μια μεγάλη βεράντα.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.724
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom