Τουρκία Κωνσταντινούπολη, ακύρωση ή να πάμε;

MariaPaps

Member
Μηνύματα
7
Likes
18
Καλησπέρα παιδιά,


Πάνε δυο μέρες που επέστρεψα από την Πόλη....και ήδη ψάχνω το ημερολόγιο μου για το επόμενο μου ταξίδι εκεί!!! Ένα έχω να σας πω: Θα ξαναπήγαινα με κλειστά μάτια ....χωρίς δεύτερη σκέψη!!!!! Η Πόλη, σαν μάγισσα, σου κάνει ένα "τσουφ" με το ραβδί της και τα ξεχνάς όλαμε το που πατάς το πόδι σου εκεί! Ξεχνάς τ' όνομα σου, το χρόνο, τις ημέρες .....

Εκεί που έλεγα θα την αράξω στις boheme μαξιλάρες απέναντι από τον Πύργο του Λέανδρου, άκουγα μια φωνή να μου λέει συνεχώς: “Έλα….εδώ είμαι….δεν θες να μ ’εξερευνήσεις….εδώ είμαι..”

Έτσι βρέθηκα να οργώνω κυριολεκτικά τα στενά δρομάκια και της ανηφόρες της Πόλης!

Ayvansaray, Balat, Φανάρι, Karakoy, Kadikoy, Cihangir, Sultanahmet, Besiktas… Ψώνισα! Πολλά ψώνια! Ψώνισα εικόνες, γεύσεις, ήχους μια πόλης πλανεύτρας που όμοια της δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά αλλού!!! Εικόνες παιδιών να παίζουν ανέμελα με ότι έχουν και δεν έχουν, γέλια παιδικά, αυθεντικά, γυναίκες να κουβεντιάζουν η μια με την άλλην από τα παράθυρα των σπιτιών τους, μπουγάδες να ενώνουν τα σπίτια μεταξύ τους…..

"Έγινα ένα" με τους ντόπιους στις όχθες του Κεράτιου Κόλπου περιμένοντας το καράβι και τρώγοντας με μανίας τους ηλιόσπορους. Σουλάτσαρα στον Βόσπορο και στον Κεράτιο Κόλπο παρέα με το κλασσικό τούρκικο τσάι και τις φωνές των γλάρων…

Ανακάλυψα εκκλησιές μέσα στα στενά του Kadikoy και του Karakoy ….

Οι ανησυχίες και οι φοβίες που με διακατείχαν για πιθανόν τρομοκρατικών ενεργειών δια μαγείας είχαν εξαφανιστεί! Η λεωφόρος Istiklal παρόλο που ήταν υπό κατασκευή έσφυζε από ζωή!!! Παντού υπήρχε έντονη η παρουσία αστυνομικών και έλεγχος οπουδήποτε έμπαινες αλλά αυτό ειλικρινά δεν με ενόχλησε καθόλου!!

Παιδιά είναι όλα εγκεφαλικά….αφήστε τον φόβο και δώστε μέσα!!!! Σίγουρα το 2016 και το μισό 2017 ήταν πολύ άσχημο για την Πόλη όμως η ζωή συνεχίζετε....!!! Και στα καράβια μπήκα, και στα μετρό, και στο πλήθος χάθηκα....Περπατούσα από τις 11 το πρωϊ μέχρι αργά το βράδυ (9-9:30μ.μ) παρέα με τον έτερο και τη μικρή μου! Χωρίς πρόγραμμα, πηγαίναμε όπους μας έβγαζε ο δρόμος! Έτσι κι αλλιώς αν δεν περπατήσεις την Πόλη θα νιώθεις πάντα μισός!!
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.746
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
@MariaPaps χαίρομαι που πέρασες τόσο καλά και μας μεταφέρεις ένα τόσο θετικό κλίμα από την Πόλη!
Ελπίζω να επικρατήσει η νηφαλιότητα και να έρθουν οι παλιές καλές μέρες για την Πόλη.
Ας ευχηθούμε τώρα, ενόψει της διοργάνωσης του Eurobasket 2017, να απολαύσουν οι ταξιδιώτες τις ομορφιές της...
 

mysteredgar

Member
Μηνύματα
319
Likes
1.127
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή
Ταξίδι-Όνειρο
Κιλιμάντζαρο
Και εγώ την επισκέφθηκα δύο φορές την Πολη τον προηγουμενο μήνα και με εξαίρεση τις ώρες μετα τις 11, δεν ένοιωσα καμία ανασφάλεια. Στις μεγάλες αγορές και στους κεντρικούς σταθμούς του μετρό υπάρχει έλεγχος και η παρουσία της αστυνομίας είναι παντου έκδηλη. Μην αφήσεις να χαλάσει το ταξίδι σου έτσι και προφανως μην παραλείψεις να πάρεις το φερρυ Kadıkoy-Karakoy νυχτερινές ώρες. Ειδικά αν έχει ωραίο φεγγάρι, οι εικόνες είναι απίστευτες και σε συνδυασμό με τη μουσική από κανένα πλανοδιο, γίνεται απο τα αγαπημένα πράγματα να κάνεις στην Πολη.
 

MariaPaps

Member
Μηνύματα
7
Likes
18
Σίγουρα την επόμενη φορά θα κάνω περισσότερες βραδινές βόλτες με το καράβι
Η αλήθεια δεν ήθελα να κουρασω πάρα πολύ την μικρούλα μας (είναι 6 κ μισό)αφού την είχα στο πόδι για αρκετές ώρες, έτσι θέλαμε να ήμασταν πίσω στο ξενοδοχείο τουλάχιστον πριν τις δέκα το βράδυ.
Βολταραμε όμως το βράδυ στον Κερατιο Κόλπο, αφού πήραμε το καράβι για επιστροφή στο Karaköy κατά τις 8μμ
Σίγουρα όμως το έχω σημειώσει για την επόμενη βαρκαδα!!!!
 

mousonia

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Χαίρομαι που είναι όλα τόσο καλά στην Πόλη!!!Εμείς είχαμε κανονίσει με γκρούπ και αναβλήθηκε για αρχές Οκτώβρη.Είπαμε να μην το βάλουμε κάτω και να πάμε μόνες μας( 2 γυναίκες ) γύρω στα μέσα Οκτώβρη,αλλά επειδή είναι η πρώτη μας φορά στην Πόλη ψάχνουμε ένα ξεναγό για 1 ή 2 ημέρες.Βέβαια εξαρτάται τι θα μας ζητήσει για να πάμε στα βασικά μνημεία.Αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει!
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Καλημέρα,

πρόσφατα κλείσθηκαν τα αεροπορικά εισητήρια και το ξενοδοχείο για 1 εως 5 Ιανουαρίου στην Πόλη.

Η πρόσφατη βομβιστικη επίθεση με τρόμαξε και πλεον σκέφτομαι την ακύρωση της εκδρομής.

Για τα αεροπορικά ξέρω ότι δεν παίρνεις τίποτα, ενώ για το ξενοδοχείο θα ρωτήσω μέσω του πρακτορείου που έκανα την κράτηση.

Το ξενοδοχείο ειναι το Eresin Premier Taxim.
Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός λίγο, με την λογική αυτή δεν πρέπει να πάμε σε κανένα μέρος μιας και το Παρίσι και το Λονδίνο και η Βαρκελώνη δέχθηκαν χτυπήματα και ακούγονται και για άλλα υποψήφια μέρη...Για να σε καθησυχάσω απλά σου λέω όχι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλά το ότι εγώ δεν ένοιωσα σε καμία στιγμή του ταξιδιού μου ότι κινδυνεύω..
 

k_p

Member
Μηνύματα
29
Likes
5
Σχετικά με την Κωνσταντινούπολη,σκεφτόμαστε με τον φίλο μου να κάνουμε ενα ταξίδι εκεί αλλα μας προβληματιζει η ασφαλεια. Πως ειναι εκει τα πραγματα ειναι οσο επικίνδυνα τα παρουσιάζουν;
 

mysteredgar

Member
Μηνύματα
319
Likes
1.127
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή
Ταξίδι-Όνειρο
Κιλιμάντζαρο
Εγώ μια χαρά ασφαλής ένοιωσα ή τουλάχιστον όπως θα ένοιωθα σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη. Γενικά τα πράγματα είναι πιο ήρεμα από ότι τα παρουσιάζουνε και υπάρχει αστυνομία παντού. Εγώ στην θέση σου δεν θα προβληματιζόμουνα πολύ. Κάνε το ταξίδι σου, μια χαρά είναι η Πόλη.
 
Last edited:

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.431
Likes
4.415
Επίσκεψη στην Πόλη την Πρωτοχρονιά μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια.
Η ισοτιμία μπορεί να αυξήθηκε (1 ευρώ περίπου 4,5 λίρες), αλλά το ίδιο ισχύει και για τον πληθωρισμό, οπότε στην τσέπη του τουρίστα δεν υπάρχει τρομερή διαφορά σε σχέση με πριν από λίγα χρόνια.
Σημαντικά μειωμένος ο αριθμός των Ευρωπαίων τουριστών.
Αυξημένη αστυνομική παρουσία. Δε θα τη χαρακτήριζα διακριτική, ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και για να εισέλθεις στην Istiklal έπρεπε να περάσεις ουσιαστικά από αστυνομικό έλεγχο.
Σε στάσεις μετρό, εμπορικά κλπ. έλεγχος σε τσάντες πλάτης και αποσκευές με τα ειδικά μηχανήματα.
Γενικότερα για τον τουρίστα που έχει ξαναβρεθεί στην Πόλη τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά (και όχι μόνο στο κομμάτι της ασφάλειας), για κάποιον που πηγαίνει πρώτη φορά ίσως και να μην καταλάβει τίποτα.
Θα την ξαναεπισκεφτόμουν πάντως, δε μπορώ να αντισταθώ στη μαγεία της.
 

foskoteinh

Member
Μηνύματα
7
Likes
19
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος!!
Kαλησπερα :)
Eψαχνα ωρα να βρω πως ανοιγω καινουργιο θεμα,αλλα δεν τα καταφερα:p
H ερωτηση μου εχει να κανει με την Κωνσταντινουπολη,ωστοσο αν δεν ταιριαζει στο συγκεκριμενο θεμα μετακινηστε με παρακαλω!
Σκεφτομαι να μεινω 4 μηνες(Ιανουαριο με Απριλη) στην Πολη πραγματοποιωντας την πρακτικη μου ασκηση.
Ωστοσο,ειμαι λιγο τρομοκρατημενη με οσα γινονται τα τελευταια χρονια.
Υπαρχει καποιος που να μενει στην Πολη και να μπορει να μου δωσει μια εικονα της ζωης εκει τωρα?
Η εστω καποιος που γνωριζει?
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
 

japetus

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.072
Είχα μείνει παλιότερα αλλά την επισκέπτομαι ακόμα συχνά. Μετά τον ερντογαν οι γραφειοκρατικες διαδικασίες έχουν δυσκολέψει λίγο για τους ξένους και η ισλαμοποιηση αρχίζει να φαίνεται και να ενοχλεί ίσως κάποιον που συνήθισε να ζει εκεί μια που αλλάζουν και οι ρυθμοί, αλλά αφού πας για τέσσερις μήνες μόνο δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα, θα περάσεις τέλεια.
Τώρα, σχετικά με την πρόσφατη εξέλιξη στη Συρία κανείς δεν μπορεί να σου πει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, είναι πολύ νωρίς .. Παρακολουθα στενά τις εξελίξεις και έχεις χρόνο να αποφασίσεις.
 

elena_kav

Member
Μηνύματα
7
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Καλησπέρα στην παρέα,
ολοκαίνουργια εδώ κ ξεκινάω με προβληματισμό, εάν κάποιος έχει γνώση κ μπορεί να μας βοηθήσει!
Κλείσαμε, εδώ κ ένα μήνα, με ενα φιλικό ζευγάρι 4ήμερο για Κωνσταντινούπολη, οργανωμένα με ταξιδιωτικό γραφείο.
Μας πρόλαβαν οι εξελίξεις κ τώρα είμαστε σε δίλημμα, να ακυρώσουμε την κράτηση κ να χάσουμε την προκαταβολή, τα μισά χρήματα δώσαμε, ή να το τολμήσουμε, διότι το πρακτορείο μας φυσικά δεν παίρνει θέση, εφόσον δεν υπάρχει κ κάποια επίσημη οδηγία, μας είπαν ότι υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις αλλά το πρόγραμμα ισχύει... ' Ηθελα να ρωτήσω εάν κάποιος πήγε αυτές τις μέρες στην Πόλη ή σκοπεύει να πάει κ εάν έχει κάποιου είδους πληροφόρηση.
Θερμά ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom