• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη επιτέλους!

Κωνσταντινούπολη ένας προορισμός σταυροδρόμι δύο ηπείρων,μια πόλη που πρέπει ένας Έλληνας να επισκεφθεί,μια πόλη την οποία για να την μάθεις δεν πρέπει να πας μόνο μια φορά. Η Κωνσταντινούπολη αποτελούσε από πάντα έναν προορισμό στο travel list μου. Έτσι λοιπόν πριν από δύο μήνες μαζί με οικογενειακούς φίλους αποφασίσαμε να πάμε την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Το ταξίδι το κλείσαμε με group οδικώς από το Αγρίνιο το πακέτο περιλάμβανε την μεταφορά μας και 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό. Το ξενοδοχείο που μείναμε ήταν το Taxim Express λίγο πιο πάνω από την ομώνυμη πλατεία. Δυστυχώς δεν θα πρότεινα το συγκεκριμένο ξενοδοχείο διότι το πρωινό δεν είχε τίποτα με αποτέλεσμα κάθε πρωί να τρώμε σε φούρνους της γειτονιάς, το παράθυρο του δωματίου δεν έκλεινε καλά με αποτέλεσμα να μπαίνει κρύο αλλά και θόρυβος από τα αυτοκίνητα και το βράδυ από φωνές καθώς λίγο πιο κάτω είχε διάφορα μπαρ επίσης τα κουφώματα από τις πόρτες και τα παράθυρα ήταν ξηλωμένα και φουσκωμένα. Τα μοναδικά θετικά ήταν η θέα από τον 10ο όροφο όπου σερβίρονταν το πρωινό όπου έβλεπες τον Βοσπορο αλλά και η καθαριότητα των δωματίων!
24/4
Άφιξη στην πόλη νωρίς το πρωί και κατευθείαν ξεκινήσαμε τις ξεναγήσεις αφού πρώτα σταματήσαμε για συνάλλαγμα. Πρώτη μας στάση η Παναγία των Βλαχερνων στην οποία για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος ύμνος. Στο εσωτερικό δυστυχώς δεν επιτρεπόταν οι φωτογραφίες αφού μάθαμε κάποια πράγματα για την ιστορία του ναού ο ξεναγός μας παρότρυνε να ψάξουμε όλοι μαζί το Τη Υπερμαχω δεν σας κρύβω πως ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για όλους μας. Επόμενη στάση το πατριαρχείο στη περιοχή Φανάρι πήγαμε στον ναό του Αγίου Γεωργίου αφού πρώτα περάσαμε από έλεγχο μπήκαμε στον ναό στο εσωτερικό του ναού υπάρχει ένα εντυπωσιακό τέμπλο αλλά και λείψανα από τους Τρεις Ιεράρχες και πολλών άλλων αγίων της Εκκλησίας. Στη συνέχεια πήγαμε να δούμε εξωτερικά τη Μεγάλη του Γένους σχολή πολύ εντυπωσιακό κτήριο με μεγάλη ιστορία τέλος είχαμε ελεύθερο χρόνο για περπάτημα στα στενά του Φαναριού γενικά η περιοχή δεν ενθουσίασε κανέναν από την παρέα. Τέλος καθίσαμε για καφέ και πρωινό στον φούρνο Tarihi Tas Firin ο οποίος είχε μεγάλη ποικιλία από γλυκά και αλμυρά εδέσματα σε πολύ καλές τιμές εγώ επέλεξα ένα κουλούρι γεμιστό με τυρί πολύ νόστιμο. Ο χώρος ήταν καθαρός και προσεγμένος με πολύ ευγενικό προσωπικό. Τελευταία ξενάγηση με το γκρουπ ήταν η κρουαζιέρα στον Βοσπορο διάρκειας 1,5 ώρας με κόστος 15€ δυστυχώς είχε σύννεφα και αέρα και δεν την ευχαριστηθήκαμε όσο θέλαμε την ημέρα μπορείς να δεις πολλά πράγματα όμως θεωρώ ότι το βράδυ αξίζει πιο πολύ. Αφού τελειώσαμε κατευθυνθήκαμε προς το ξενοδοχείο το απόγευμα ο καθένας έκανε ότι ήθελε κι έτσι αφού ξεκουραστήκαμε αποφασίσαμε να πάμε με τα πόδια ως το λιμάνι του Γαλατά. Περπατήσαμε 35 λεπτά περνώντας από την πλατεία Taxim η οποία είναι μια μεγάλη και αδιάφορη πλατεία στη συνέχεια περάσαμε από τον δρόμο Istiklal ο οποίος είναι γεμάτος από εμπορικά μαγαζιά και μαγαζιά για φαγητό στον δρόμο αυτόν στεγάζεται και το Ελληνικό προξενείο και αφού κατεβήκαμε αρκετές κατηφόρες φτάσαμε στο λιμάνι αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι για να μπούμε στο λιμάνι θα έπρεπε πρώτα να περάσουμε από έλεγχο. Περάσαμε λοιπόν και ξεκινήσαμε να περπατάμε δίπλα από τον Βοσπορο θαυμάζοντας την νυχτερινή θέα ήταν τόσο όμορφα όμως έκανε και αρκετό κρύο. Τέλος αποφασίσαμε να φάμε σε ένα από τα πολλά εστιατόρια τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι και επιλέξαμε το μαγαζί Kirov το οποίο έχει φαγητό για όλα τα γούστα έχει υπέροχο εσωτερικό χώρο και ευγενικό προσωπικό εγώ επέλεξα να φάω ένα cheeseburger το οποίο συνοδευόταν από πατάτες τηγανητές, ψημένο καλαμπόκι και τριμμένη παρμεζάνα ήταν πραγματικά εξαιρετικό! Στη συνέχεια επιλέξαμε και πάλι να γυρίσουμε με τα πόδια στο ξενοδοχείο ανεβαίνοντας αρκετές ανηφόρες αλλά δεν πειράζει θέλαμε να δούμε την πόλη.
IMG_2794.jpeg
IMG_2798.jpeg
IMG_2812.jpeg
IMG_2882.jpeg
IMG_2915.jpeg
IMG_2916.jpeg
IMG_2920.jpeg
IMG_2937.jpeg
IMG_2940.jpeg

25/4
Σήμερα το γκρουπ θα πήγαινε εκδρομή στα Πριγκηπονήσια αλλά εμείς δεν θέλαμε να χάσουμε την ημέρα στην πόλη και αποφασίσαμε να πάμε κάπου μόνοι μας. Φύγαμε λοιπόν για τον πύργο του Γαλατά και πάλι με τα πόδια η απόσταση ήταν 40 λεπτά αφού περπατήσαμε όλη την Istiklal φτάσαμε και αποφασίσαμε να κάτσουμε στο μαγαζί Viyana Kahvesi με θέα τον πύργο δοκιμάσαμε τσάι αλλά και το διάσημο cheesecake San Sebastián με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος από τα πιο ωραία γλυκά. Στη συνέχεια πήγαμε στη γέφυρα του Γαλατά για να την δούμε την ημέρα με τα πόδια απέχει 10 λεπτά. Είχε μεσημεριάσει και αποφασίσαμε να πάμε σε ένα μαγαζί για το οποίο είχαμε διαβάσει πολύ καλές κριτικές. Το μαγαζί Tomtom Kebap το οποίο το προτείνω ανεπιφύλακτα είναι μικρό μαγαζί έχει υπέροχο μενού και πολύ ευγενικό προσωπικό. Όταν κάτσαμε μας έφεραν κέρασμα από το μαγαζί πίτες και μια δική τους κόκκινη σάλτσα με λαχανικά. Εγώ πήρα wraps με κοτόπουλο και λαχανικά φοβερό αλλά δεν μπόρεσα να το φάω ολόκληρο διότι είχα σκάσει. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση το απόγευμα πήγαμε για ψώνια στην Istiklal στα μαγαζιά Koton και Waikiki τα οποία έχουν ρούχα τύπου Ζάρα και από τιμές πολύ καλές. Για φαγητό πήγαμε στο Mado το οποίο είναι αλυσίδα και υπάρχει σε όλη την πόλη εμείς πήγαμε σε ένα από τα δύο που είναι στην Istiklal όπου στον 5ο όροφο βλέπεις τον Βοσπορο. Το μενού έχει τα πάντα εγώ επέλεξα ραβιολια γεμιστά με τυρί πεντανόστιμα!! Η βραδιά έκλεισε με γλυκό στο μαγαζί Hafiz Mustafa όπου μπορεί κανείς να το βρει κανείς παντού στην πόλη. Στο μαγαζί είχε πάρα πολύ κόσμο και από ότι μάθαμε είναι ανοιχτό όλη μέρα. Κάτσαμε στον 3ο όροφο και απολαύσαμε από ένα γλυκό όλα ήταν πεντανόστιμα!
IMG_2947.jpeg
IMG_2952.jpeg
IMG_3165.jpeg
IMG_3171.jpeg
8B4EA30F-D40D-4B86-A461-89C00EBE4E65.jpeg

26/4
Πρωινή αναχώρηση με το γκρουπ για ξενάγηση στην Αγιά Σοφιά με κόστος 25€. Φτάσαμε και έπρεπε να περιμένουμε στην ουρά μέσα στον ήλιο για περίπου 40 λεπτά μπήκαμε μέσα φορώντας μαντήλι και αφού περάσαμε και από τον έλεγχο ξεκίνησε η ξενάγηση μας. Μπαίνοντας σε πιάνει ένα δέος και μία στεναχώρια είναι πραγματικά λυπηρό το όλο θέαμα. Η επόμενη επίσκεψη ήταν το Μπλε Τζάμι στο οποίο όποιος ήθελε έμπαινε μέσα εμείς δεν θέλαμε και συνεχίσαμε για να πάμε στο πάρκο Gulhane που είναι πολύ κοντά στην Αγιά Σοφιά είναι ένα υπέροχο καταπράσινο πάρκο που αξίζει κανείς να επισκεφθεί τον μήνα Απρίλιο καθώς τότε ανθίζουν οι πολύχρωμες τουλίπες. Η παρέα ήθελε ψώνια στο Kapali Carsi εγώ όμως με την φίλη μου δεν θέλαμε κι έτσι περπατήσαμε την περιοχή Eminonu και διασχίσαμε την γέφυρα του Γαλατά και έπειτα αποφασίσαμε να πάμε και πάλι για φαγητό στο μαγαζί Tomtom Kebap η συνολική διαδρομή με τα πόδια ήταν 40 λεπτά. Φτάσαμε στο μαγαζί και φάγαμε κεμπάπ κοτόπουλο και φαλαφελ εξαιρετικά και τα δύο. Όμως για να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο με τα πόδια ήμασταν πολύ κουρασμένοι κι έτσι πήραμε το λεωφορείο. Είχαμε βγάλει την Instabul card η οποία είναι μέχρι και για 5 άτομα την οποία φορτίζεις αναλόγως τις διαδρομές που θα κάνεις. Το απόγευμα πήραμε το λεωφορείο με προορισμό το Ortakoy ένα απίστευτο μέρος με θέα την γέφυρα και ένα τζάμι ακριβώς επάνω στον Βοσπορο με πολύ κόσμο και γνωστό για την γεμιστή πατάτα. Για να γυρίσουμε όμως πήραμε το καράβι της γραμμής με 1€ κάναμε μια μίνι βραδινή κρουαζιέρα η οποία ήταν η αγαπημένη μας ήταν τόσο όμορφα το καράβι μας άφησε στην απέναντι όχθη στο Eminonu όπου βρισκόμασταν και το πρωί περπατήσαμε ξανά την γέφυρα του Γαλατά αλλά η αίσθηση το βράδυ ήταν διαφορετική!
Για βράδυ κάτσαμε και πάλι στο Mado και πήραμε από μια πίτσα μαργαρίτα. Το επόμενο πρωί είχαμε αναχώρηση για Αγρίνιο.
Ήταν από τα πιο ωραία ταξίδια που έχω κάνει θέλω πραγματικά να ξανά πάω έχω ήδη βάλει στη λίστα τα αξιοθέατα που θέλω να πάω. Να πω πως πριν πάω αρκετοί μου είχαν πει για την ασφάλεια και το φαγητό τα χειρότερα εγώ όμως δεν ένιωσα ούτε φόβο αλλά ούτε είχα και κάποιο πρόβλημα με το φαγητό και τέλος ούτε υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την ενδυμασία.
Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!
IMG_3185.jpeg
IMG_3212.jpeg
IMG_3207.jpeg
IMG_3249.jpeg
IMG_3267.jpeg
IMG_3299.jpeg
IMG_3482.jpeg
IMG_3504.jpeg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com