Κωνσταντινούπολη με bebek

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ντου από παντού!
Καλησπέρα kokonaki !
Να σου πω την άποψή μου και βλέπεις αν και κατά πόσο μπορεί να ταιριάξει στην περίπτωσή σας : Επειδή ταξιδεύουμε με τον γιο μας από 2 μηνών - αναγκαστικά κάποιες φορές - σε διάφορες χώρες , τα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν την προσοχή των παιδιών είναι τελείως διαφορετικά από χρόνο σε χρόνο.
Από τα 2 στα 3 χρόνια και από τα 3 στα 4, μπορούν να τα διασκεδάζουν τελείως άλλα πράγματα!
Από τις αναμνήσεις μου λοιπόν, όταν ο γιος μου ήταν 2 ετών, να πω ότι αυτά που του άρεσαν είχαν να κάνουν με ζωολογικούς κήπους και μάλιστα με μεγάλα ζώα ή δελφίνια..... έντονες κινήσεις, χρωματιστοί παπαγάλοι.... πάρκα με γρασίδι.... μεγάλα ψάρια μέσα σε ενυδρεία..... ότι μπορούσε να απλώσει το χέρι του και να προσπαθήσει να πιάσει, ακόμα κι αν τελικά τον χώριζε γυαλί και δεν μπορούσε.... ότι έκανε θόρυβο... μουσική..... τρενάκια.... λούνα παρκ.... τέτοια πράγματα!
Έχεις απόλυτο δίκιο που λες ότι δεν θα συνεργαστεί σε παλάτια και μουσεία, να σου πω όμως ότι αν έχεις καρότσι μαζί σου μπορείς να κανονίσεις να φάει το μεσημέρι, να κάνεις μια όμορφη και ήρεμη βόλτα ( στην περιοχή του αξιοθέατου που θέλεις να δεις) και μόλις κοιμηθεί, σκιάζεις το καρότσι του με ένα σελτεδάκι και έχεις όλο το χρόνο που θέλεις ήρεμα να δεις αυτό που ο πιτσιρικάς θα βαριόταν! Δεν είναι θεωρητικό, κινούμαι έτσι σε όλα τα ταξίδια μου (ή μάλλον έτσι έκανα, γιατί τώρα μεγάλωσε και μπορεί να συμμετέχει στα περισσότερα).
Αυτά γενικά, από την εμπειρία μου πάντα, πολύ φιλικά....

Για το καραβάκι στο Βόσπορο τώρα που ρωτάς : Την μικρή την κρουαζιέρα την είχα κάνει άνευ παιδιού και είπαμε με το παιδί ν ακάνουμε την μεγάλη την 8ωρη ( ;; ) μέχρι το Anadolu Kavagi, μιλάμε όμως για μεγαλύτερο παιδί, έτσι;;;
Οι γλάροι οι άτιμοι, ούτε καταδέχθηκαν να πάρουν ψίχουλο από τα χέρια μας και καταλήξαμε να ταίζουμε τα ψάρια. Σε άλλο φέρυ όμως (Από το Εσέαμπατ στο Τσανάκαλε) που έσπευσαν μιλιούνια και χτυπιόταν πάνω από τα κεφάλια μας για τα μπισκότα που πετούσαμε, ο γιος μου γελούσε, χοροπηδούσε, ούτε κατάλαβε πότε πέρασε τα Δαρδανέλια!! (Καμία σχέση ο χρόνος βέβαια στις δύο περιπτώσεις, στη μια είναι πολύωρη κρουαζιέρα και στην άλλη ένα φέρυ που διασχίζει ένα στενό... )
Αν πείσετε τους γλάρους να φάνε από το χέρι σας..... νομίζω ότι θα του αρέσει πολύ... γιατί είναι κάτι έντονο!! Η υπόλοιπη κρουαζιέρα θα είναι βαρετή για τον μικρό.
Στον δικό μας χρειάστηκε να επιστρατεύσουμε ιστορίες για να έχουμε την προσοχή του και να μην πλήττει, μιας και το τοπίο δεν λέει πολλά στις ηλικίες αυτές! Τάνκερ μας καταδίωκαν, κάναμε αγώνες προσπεράσματος με άλλα πλοία, δίναμε ονόματα στις βάρκες και λέγαμε ιστορίες για τους πύργους που βλέπαμε! Βοηθάνε πολύ και τα παιχνίδια του ή μερικά μπαλόνια που μπορείς να δέσεις στο παγκάκι και θα τα φυσάει ο αέρας ενώ προσπαθεί να τα πιάσει.... Πάρε ένα μαρκαδόρο, κάνε φατσούλες στο μπαλόνι, δως το να το κρατάει και προσπαθήστε να τραβήξετε την προσοχή των γλάρων με τα μπαλόνια!!

Άλλο μεγάλο θέμα με την πολύωρη κρουαζιέρα είναι ότι υπάρχει υποχρεωτική στάση στο Anadolu Kavagi, αν δεν με απατάει η μνήμη μου κανένα 3ωρο! Σε κατεβάζουν υποχρεωτικά από το καράβι και κάνεις βόλτες θες - δε θες!
Υπάρχει μια υποτυπώδης παιδική χαρά στο χωριό, αν δεν έχει πολύ ήλιο μπορείτε να περάσετε καμιά ωρίτσα, και πολύ λέω! Είπαμε μετά να περπατήσουμε και κυκλώσαμε το χωριό σε 20 λεπτά, κι αυτό επειδή πηγαίναμε αργά, χωρίς κανένα ενδιαφέρον!!
Επόμενη επιλογή να καθίσεις να φας κάπου ( Now we are talking, που θα έλεγε και ο εμπνευστής του δρομολογίου και των στάσεων...) Αν δεν θέλετε να φάτε σε ταβέρνα στο χωριό (εμείς δεν θέλαμε), υπάρχει ένα καφέ ακριβώς απέναντι από την αστυνομία του χωριού που μπορεί να χαζεύει τα περιπολικά, τους αστυνομικούς, τις αστυνομικές μηχανές και να φάει παγωτό.
Ο ιδιοκτήτης - όσο τον γνωρίσαμε τη 1 ώρα που καθίσαμε εκεί - ήταν πολύ φιλικός με το παιδί....

Πάντως όπως και να έχει, είναι υπερβολική για τόσο μικρό παιδί, από την άποψη ότι θα πρέπει να είσαι πολύ εφευρετική για να τον διασκεδάσεις....
Θα πρότεινα ή την μικρή βόλτα ή καθόλου βόλτα.
Ξέρεις το παιδί σου βέβαια..... αν του αρέσει η θάλασσα, η βαρκάδα, το νερό.... αν πιστεύεις ότι θα περάσει καλά, κάνε τη μικρή κρουαζιέρα ή μείνετε στην εμπειρία του φέρυ, όπως πολύ σοφά προτείνεις!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ντου από παντού!
Αν θα μπορούσα να βοηθήσω.... αν.... μακάρι να σε βοηθήσω έστω και λίγο, να σου πω τι φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να του αρέσει στην ηλικία του....
- Το ενυδρείο στη Florya. Θα πάτε με τον προαστιακό από το Sirkeci... εύκολο να το κανονίσεις... δεν σε φοβάμαι... Έξω έχει κήπους, πευκάκια.... αν θέλετε να περπατήσετε μετά την επίσκεψη και έχετε καρότσι το "κόβεις" περπατώντας μέχρι να κουραστείτε.... Εμείς περπατήσαμε αρκετά προς την πλευρά του αεροδρομίου, πετύχαμε ωραίες συνοικίες με αυλές, δέντρα, πετύχαμε ένα παζάρι μπήκαμε μέσα.... χάζεψε ο δικός μου... γεμίσαμε ροδάκινα και βερύκοκκα... τα τρώγαμε στο δρόμο περπατώντας και τον αφήναμε να φυτεύει τα κουκούτσια για να βγουν δέντρα!!
Εκεί κοντά είναι και το μουσείο αεροπορίας, αλλά είναι μικρούλης...

- Στο εμπορικό κέντρο Forum, ακριβώς εκεί που βρίσκεται η έξοδος από το μετρό (χωρίς να χρειαστεί να μπείτε καθόλου στο εμπορικό) έχει μια παιδική χαρά με ένα τεράστιο ξύλινο πειρατικό καράβι και κάτι άλλα ξύλινα παιχνίδια, γκαζόν και πολλά παιδάκια. Θέλει καλό καιρό, γιατί είναι εξωτερικός χώρος... Το σούρουπο είναι πολύ όμορφα εκεί...

- Στη Μίνιατουρκ έχει τρενάκι που σε κάνει βόλτες και πολλά να χαζέψει ένα μικρό παιδί.

- Έχει παιδική χαρά έξω από το μουσείο Rahmi Koc, το ίδιο το μουσείο είναι υπέροχο, αλλά για πιο μεγάλα παιδάκια.... δεν ξέρω... έτσι πιστεύω... Από την παιδική χαρά μπορεί να βλέπει και βαρκούλες που διασχίζουν το στενό, γιατί είναι στην άκρη του Κεράτιου, πάπιες... διάφορα...

- Αν του αρέσει η βόλτα με το τελεφερίκ, ανεβείτε στο Pierre Loti cafe, βλέπω ότι το έχετε ήδη στο πρόγραμμά σας....

- Αν κρίνεις ότι το μουσείο Rahmi Koc του αρέσει και βρεθείτε στο Fatih, υπάρχει μουσείο πυροσβεστικής, αλλά ρίξε μια ματιά διαδικτυακά πρώτα τι μπορείς να δεις εκεί ή στην κανονική πυροσβεστική δίπλα γιατί εσύ ξέρεις αν του τραβούν την προσοχή όλα αυτά ( http://culturecityistanbul.blogspot.gr/2010/11/fire-brigade-museum.html )

- Το sultanahmet στο σύνολό του, με τον κόσμο, τις φωνές και τα χρώματα....

- Υπάρχει επίσης στο στρατιωτικό μουσείο κάθε απόγευμα στις 4.00 μμ (τσεκάρισέ το από πριν αν και δεν αμφιβάλλω ότι θα το κάνεις για κάθε πληροφορία έτσι κι αλλιώς...) παίζει η στρατιωτική μπάντα, αλλά δεν ξέρω αν θα τον φοβίσει ο θόρυβος και οι στολές!
Πάρε μια γεύση από youtube να δεις πως είναι και κρίνεις εσύ.
Να ξέρεις ότι πολλές φορές παίζουν στην αυλή του Τοπ Καπί τα πρωινά - μεσημεριανά:

Τέλος, να ξέρεις ότι το περπάτημα στην Πόλη είναι υπέροχο, έχει τόσα να δει, ειδικά αν έχεις καρότσι μαζί μπορεί να χαζεύει απλά τον κόσμο και σε κάθε μικρό σούπερ μάρκετ ή ψιλικατζίδικο που θα βρίσκετε στο δρόμο σας, υπάρχει πάντα ένα παιχνιδάκι κάπου σε κάποιο ράφι του 1-2 ευρώ, το οποίο θα τον απασχολήσει μόλις δείξει ότι βαρέθηκε...

Να περάσετε υπέροχα!
 

bifteki

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Kate237 είσαι θησαυρός! Kokonaki καλήε ιδέα επίσης είναι να κάνετε πικ-νικ στα πάρκα. O μικρός μου το λατρευει κι εμάς μας βολευει γιατί δεν κάθεται με τίποτα σε εστιατόριο
 

Kokonaki

Member
Μηνύματα
56
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Kate μου, δεν εχω λογια!!! Χιλια ευχαριστω!
Γραφω απο Πολη αυτη τη στιγμη, περναμε υπεροχα! Απαιτητικες οι διακοπες με διχρονο, δεν το συζητω, αλλα το απολαμβανουμε!
Δεν εχω καλη συνδεςη, θα γραψω αναλυτικα οταν γυρισουμε! Να εισαι καλα!
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Κούβα
@Kokonaki και @Kate237 θησαυρός οι πληροφορίες σας! Πολύ ενθαρρυντικό που αναφέρετε ότι οι Τούρκοι είναι φιλικοί προς τα βρέφη και βοηθάνε με τα καροτςια. Ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής: είχατε κανένα πρόβλημα με την μεταφορά των καροτσιών στα αεροπλάνα ; Δηλαδή φθορές και χτυπήματα;
Εμένα το μωρό μου είναι μικρό και δεν χρειάζεται να το απασχολησω με κάτι, αλλά θα χρειαστεί να θηλασει. Παρατηρήσατε μήπως τι παίζει με αυτό το ζήτημα; Δηλαδή είδατε μανάδες να θηλαζουν δημόσια;
 

bifteki

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Καλημέρα εγώ θηλάζω ακόμα στα ταξίδια και ο μικρός μου είναι 2. Δεν έχω αντιμετωπισει πρόβλημα ποτέ και με καμιά εταιρεία. Το καρότσι σε κάθε ταξίδι όλο και κάτι τσιμπα από γρατσουνιές :)
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Κούβα
Καλημέρα εγώ θηλάζω ακόμα στα ταξίδια και ο μικρός μου είναι 2. Δεν έχω αντιμετωπισει πρόβλημα ποτέ και με καμιά εταιρεία. Το καρότσι σε κάθε ταξίδι όλο και κάτι τσιμπα από γρατσουνιές :)
αχ @bifteki μου, ενοούσα δημόσιος θηλασμός στην Τουρκία, όχι στο αεροπλάνο. Συγνώμη που δεν το διευκρίνησα.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Aν φοράς ένα μπλουζάκι με κουμπάκια που ανοίγουν και ρίξεις ένα μικρό σεντονάκι πάνω από το στήθος σου και το μωρό δε νομίζω να έχεις πρόβλημα πουθενά στον κόσμο (για το Αφγανιστάν δε παίρνω όρκο!).Θα φαίνετε απλά ότι κοιμίζεις το μωρό σου.Δε θα βγάλεις φαντάζομαι τη μπλούζα σου καταμεσίς του δρόμου,μουσουλμανική χώρα είναι όσο να πεις μια δακριτικότητα τη θέλει!;)
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Αντίο οκ! Ναι κανένα5 πρόβλημα και χωρίς σεντονακι. Γενικά οι Τούρκοι όσον αφορά τα παιδιά είναι καταπληκτικοι
Πιστευω να αστειευεσαι....
Τα μωρακια τα αγαπανε παντου στον κοσμο...αλλα σε μια χωρα,που φερονται στις γυναικες χειροτερα και απο τα ζωα τους,δεν πρεπει να δουν το στηθος ακαλυπτο,εστω και αν θηλαζει,ακομη και στην Κωνσταντινουπολη.....
 

bifteki

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Δεν αστειεύομαι. Θηλάζω στην Κωνσταντίνουπόλη όπως θηλάζω σε οποιοδήποτε άλλη πόλη χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην υπόλοιπη Τουρκία δεν γνωρίζω τι γίνεται. Έτσι κι αλλιώς λίγο αν προσέχεις το στήθος δεν φαίνεται όταν θηλάζεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.589
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom