Τουρκία Κωνσταντινούπολη πληροφορίες

αντον

Member
Θα έχουμε 3 μέρες καθαρές καθώς φτάνουμε αργά και φεύγουμε σχετικά νωρίς την τελευταία μέρα. Έχω κάνει πρόγραμμα ανά περιοχή υπερ φορτώνοντας τις μέρες ελαφρά ώστε να έχουμε εναλλακτικές και να δούμε όσα προλάβουμε εν τέλει καθώς πραγματικά οι επιλογές είναι πάρα πολλές!
Πρώτη φορά πάμε με παρέα εξωτερικό οπότε πρέπει να τους τεστάρω λίγο στις αντοχές τους και μετά θα προσαρμόσω το πρόγραμμα ή θα τους αφήνω σε κάνα καφέ και θα πηγαίνω μόνη 😅
Επειδή θα ξαναπάς!! μια φορά στην πόλη δεν είναι αρκετή ,επέλεξε ένα -δύο αξιοθέατα να δεις ,την κρουαζιέρα στον Βόσπορο και την τρίτη μέρα κάποια ψώνια και διαμονή όπως λέει και ο connosp κοντά στην Ιστικλάλ,Ταξίμ,Πύργο Γαλατά για βραδυνή βόλτα ,γιατί εκεί κτυπά η καρδιά της πόλης.Τα υπόλοιπα την επόμενη φορα

annabell

Member
Επόμενο Ταξίδι
Προς αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
Χάιλαντς, Σκωτία
Επειδή θα ξαναπάς!! μια φορά στην πόλη δεν είναι αρκετή ,επέλεξε ένα -δύο αξιοθέατα να δεις ,την κρουαζιέρα στον Βόσπορο και την τρίτη μέρα κάποια ψώνια και διαμονή όπως λέει και ο connosp κοντά στην Ιστικλάλ,Ταξίμ,Πύργο Γαλατά για βραδυνή βόλτα ,γιατί εκεί κτυπά η καρδιά της πόλης.Τα υπόλοιπα την επόμενη φορα
το θεωρώ και εγώ δεδομένο ότι θα ξαναπάω!! Να δούμε τώρα τα πιο βασικά, να πάρουμε μια γεύση να ανοίξει η όρεξη και να προγραμματίσουμε το επόμενο..
Ξενοδοχείο κλείσαμε σε μια κάθετη της Ιστικλάλ!
Σας ευχαριστώ και τους δυο, αντον και connosp για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες!!

panosch1979

Member
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!
Με βοηθήσατε πολύ για τις επιλογές εν πλω και λέμε να καταλήξουμε ανάλογα και με τον καιρό εκείνες τις μέρες!
Σε ότι έχει να κάνει με τα αξιοθέατα προσανατολιζόμουν περισσότερο στο Τοπ Καπί αντί του Ντολμά Μπαχτσε καθώς παραείναι μεγάλο το κόστος για να πάμε και στα δυο αλλά βλέπω ότι λέτε πιο πολύ για το δεύτερο. Να προτιμήσουμε το Ντολμά Μπαχτσε καλύτερα?
Οπωσδηποτε Βασιλικη Κινστερνα

panosch1979

Member
Τα φαγητα και εγω τα βρισκω πιο ακριβα πλεον. Εχω παει 3 φορες σε 2 χρονια και καθε φορα μου φαινεται πιο ακριβα. Ενα καλο μαγαζι που εφαγα με καλες τιμες ηταν το Resat Efendi

777

Member
Ομάδα καλησπέρα! σχεδιάζουμε 7 μέρες στις Κωνσταντινούπολη, στο διάστημα κοντά στην πρωτοχρονιά.Πιστεύετε είναι υπερβολή να μείνουμε και τις 7 μέρες εκεί? Θα άξιζε μήπως να νοικιάσουμε κάποιο αμάξι και να επισκεφτούμε κι άλλους κοντινούς προορισμούς?Ευχαριστώ πολύ!

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Ομάδα καλησπέρα! σχεδιάζουμε 7 μέρες στις Κωνσταντινούπολη, στο διάστημα κοντά στην πρωτοχρονιά.Πιστεύετε είναι υπερβολή να μείνουμε και τις 7 μέρες εκεί? Θα άξιζε μήπως να νοικιάσουμε κάποιο αμάξι και να επισκεφτούμε κι άλλους κοντινούς προορισμούς?Ευχαριστώ πολύ!
Νομίζω η Κωνσταντινούπολη δεν χορταίνεται ποτέ...για μένα δεν θα ήταν υπερβολή 7 μέρες εκεί.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ένα μήνα να με "πετάξεις" εκεί και να με παρατήσεις δεν πρόκειται να βαρεθώ στιγμή!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Δεν ξέρω πως ήταν παλιά οι τιμές για διαμονή, τουλάχιστον για Δεκέμβρη οι τιμές είναι πολύ καλές. Ακόμα κι αν έχουν ανέβει τα φαγητά και τα αξιοθέατα μάλλον παραμένει σχετικά οικονομικός προορισμός μόνο και μόνο γι'αυτό.

Αυτό που δυσκολεύομαι να πιστέψω είναι ότι το παλάτι τοπκαπι έχει κοντά 50ε είσοδο. Πρέπει να είναι με διαφορά η πιο κωμικοτραγικη τιμή που έχω δει σε αξιοθέατο.

kabamarou

Member
Μπήκα τώρα από απορία στην επίσημη σελίδα και γράφει αυτό

Topkapı Palace Combine Ticket (Topkapı Palace + Hagia Irene + Harem)
Ticket Price For Domestic Visitors:
400 TL
Ticket Price For Foreign Visitors:

2400 TL

Δηλαδή
πλήρες εισιτήριο για τους ντόπιους 400 λίρες = 8.14€
πλήρες εισιτήριο για τουρίστες 2400 λίρες =48.83€

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος

400 TL

2400 TL

Δηλαδή
Μιλάμε για τρελό ανέκδοτο.

thessaris

Member

400 TL

2400 TL

Δηλαδή
Δεν είναι μονο στο Τοπκαπί αυτό, σχεδόν σε όλα τα αξιοθέατα οι τιμές για τους ντόπιους είναι εξευτελιστικά χαμηλότερες σε σχέση με αυτές για ξένους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.298
Μέλη
39.975
Νεότερο μέλος
oneir1

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom