Τουρκία Κωνσταντινούπολη πληροφορίες

connosp

Member
Μηνύματα
391
Likes
829
καλησπέρα κοιτάω τώρα που είναι φθηνά τα αεροπορικά να κλείσω ενα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που πάντα ονειρευόμουν να κάνω. Με μια προχειρη αναζήτηση όμως έχω μείνει άναυδος με τις τιμές τουλάχιστον των τουριστικών καρτών. 110ευρω για 2 μέρες ; ουτε στην βόρεια ευρώπη με τους παχυλούς μισθούς αυτές οι τιμές. ΄Περα λοιπόν απο τις τσουχτερές τιμές εισόδου στα διάφορα αξιοθέατατα οι τιμές των προιοντων των υπηρεσίων και του φαγητού μέσα στην πόλη είναι ανάλογος ; ή είναι αρκετά φθηνότερα σε σχέση με την Ελλάδα; ευχαριστώ
Αν και 1E=31,5 περίπου οι τιμές έχουν ανεβεί στο Θεό, παρόλο αξίζει να πας, βρίσκεις και φθηνά και πολύ ακριβά!!!!
 

alonso

Member
Μηνύματα
30
Likes
159
Γυρισα προσφατα απο Κων/λη.
Συντομα να αναφερω οτι δουλευει ακομα η instabulkart απλα με κοστος πλεον 9.90 την καθε μεταφορα με μεσο (καπου 12 με 15 λιρες ειναι για τα πλοια)
Ziraat Bankasi δωρεαν αναληψη μεχρι ενα ποσο αλλα λεμε να μην γινει μετατροπη απο την τραπεζα στο νομισμα και να βγαλουμε λιρες αφου εχουμε ηδη μετατρεψει με Revolut.
Antakya Kebap asmali στο Περα , παρα πολυ καλο κεμπαπ και ιδανικες τιμες
Helvetia εξαιρετικο local μαγαζακι στο Περα για μαγειρευτα , μπορεις να κανεις και μιξ 5 σε ενα πιατο!
Για μπακλαβα και σιροπιαστα αν ειστε στον δρομο εννοειται hazif mustafa αλλα το karakoy begoglu παραμενει πιο ωραιο!
Ενα μελος ειχε προτεινει το Safiş Kumpir ve Waffle και μπορω να πω οτι ειναι παρα πολυ ωραιο αν θες να φας ενα γρηγορο street food. Να το δοκιμασετε!
Mandabatmaz για ωραιο καφε κοντα στον Ναο Αγιου Αντωνιου της παδοβας στην ιστικλαλ σε ενα στενο.
Butme Evi στην μερια του Kadikoy value for money local μαγαζακι και αυτο. Παρα πολυ ωραιο.
İzmir İnci Boyoz στην μερια του Kadikoy . Εξαιρετικες izmir μπομπες!!!
Απο αξιοθεατα δεν εχω να επισημανω κατι παραπανω απο τα προηγουμενα.
Kadikoy και cihangir τα θεωρω τις πιο ωραιες και κουλ περιοχες για βραδυ γιατι ειναι πιο χυμα και χωρις κανιβαλισμο της Taksim. Και το pera πολυ ωραιο για πιο κιριλε μαγαζια. Η περιοχη που εμενα διπλα στο sishane μετρο ειναι εξαιρετικη καθως εισαι στην μεση ολων και οταν επισκεφτω την Πολη εκει θα εμενα παλι.
Οι τιμες ειναι πολυ καλες εκτος απο τα σιροπιαστα που δεν ειναι νορμαλ για τις τιμες της Τουρκιας αλλα αν ψαχτεις θα φας παρα πολυ ωραια και οικονομικα!
Θεωρω απαραιτητη μια βολτα στο Φαναρι για το οικουμενικο πατριαρχειο και την Μεγαλη του Γενους Σχολη ειδικα για εμας τους Ελληνες. Δινει κατι παραπανω στο ταξιδι.
Το Kadikoy από τις πιο όμορφες γειτονιές της Κωνσταντινούπολης και επίσης το Butme evi ένα από τα πιο αυθεντικά εστιατόρια που πήγα . Εύγε για τις προτάσεις .!

IMG_3338.jpeg
 

paykopete

Member
Μηνύματα
64
Likes
370
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το Kadikoy από τις πιο όμορφες γειτονιές της Κωνσταντινούπολης και επίσης το Butme evi ένα από τα πιο αυθεντικά εστιατόρια που πήγα . Εύγε για τις προτάσεις .!

View attachment 451019
Αχ τι μου θυμησες! Χαιρομαι που σου αρεσε και το kadikoy και το μαγαζι!
Συμφωνω οτι ειναι απο τις πιο ωραιες γειτονιες της Κωνσταντινουπολης! Αντε και τα στα επομενα ταξιδια !
 

alonso

Member
Μηνύματα
30
Likes
159
Αχ τι μου θυμησες! Χαιρομαι που σου αρεσε και το kadikoy και το μαγαζι!
Συμφωνω οτι ειναι απο τις πιο ωραιες γειτονιες της Κωνσταντινουπολης! Αντε και τα στα επομενα ταξιδια !
Με ρωταγαν οι ντόπιοι πως το βρήκα γιατί δε το ξέρουν οι τουρίστες :)
 

duty_free

Member
Μηνύματα
904
Likes
3.237
Oι άπιστοι θα πλερωνουμε από αύριο για να εισέλθουμε στην Αγία Σοφιά. 25 ευρω.

25; γουάτ;

Προσωπικά μοιάζω με άραβα, με ταλαίπωρο βεδουίνο και δεν θαχω πρόβλημα μπουκειν. Όσοι θέλουν να το παιξουν παραλλαγή, μπαίνουν και αν σταματηθουν από τίποτε ιμαμόμπατσους, με ένα :

Λα ιλαχά ιλλά ιλαχού μουχαμαντούν ρασουλούλα

Την βγάζουν καθαρή.

Νομίζω.
 

japetus

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.072
Η είσοδος θα συνεχίσει να είναι ελεύθερη σε όσους ακολουθήσουν την είσοδο για την προσευχή και είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι αλλά και συνειδητοποιημένοι γι αυτήν :) .
Με το εισιτήριο θα είναι πλέον δυνατή και η πρόσβαση στο κλειστό μέχρι σήμερα υπερώο, όπου έχει γίνει ανακαίνιση του μαρμάρινου πατώματος και επιδιόρθωση των ψηφιδωτών -επιτέλους η 'δέηση' πάλι επισκέψιμη-, αλλά έχουν προστεθεί και κάποια άλλα εκθέματα, ιερατικά άμφια κλπ.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.791
Likes
18.334
Θυμαμαι πριν καμία δεκαετία η είσοδος είχε κάπου στα 17-20€, όποτε αν δε κάνω λάθος, τα 25€ δεν είναι δα κ κάνα παράλογο ποσό την ώρα που πχ στο ανεκδιήγητο Ντουμπρόβνικ μπαίνεις σε κτίρια της πλάκας και πληρώνεις 20ευρω ταρίφα. Η συγκεκριμένη εκκλησια ειναι ανυπέρβλητη και ισάξια κτήριά της χτίστηκαν 1000 χρόνια μετά από αυτήν. Ελπίζω βέβαια να μην την έχουν μετατρέψει τα καρντασια σε τουρκομαχαλα. Από την άλλη η πόλη έχει τόσα μα τόσα βυζαντινά αξιοθέατα χωρίς να πρέπει να πληρώσεις σεντ πχ τα τείχη (από τον μαρμάρινο πυργο έως τον Κερατιο) είναι εκπληκτικά κ κανεις μα κανεις δε πάει να τα δει.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Πολύ επιβλητικά και πανέμορφα τα τείχη! Τα είχα σνομπάρει αρχικά λόγω του ότι και στην Θεσσαλονίκη έχουμε αλλά καμία σχέση. Χρειάζεται πολύς χρόνος βέβαια για να κάνεις περιήγηση σε όλο το μήκος τους και έτσι είδα κάποιο τμήμα τους
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.791
Likes
18.334
Άλλα αξιοθέατα στα οποία ανακαλύπτεις θησαυρούς, είναι οι μικρες βυζαντινές εκκλησίες που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά. Πιστεύω ότι έχω δει τις περισσότερες από αυτές και έχω δει στο εσωτερικό τους (σε όσες μπήκα) από μισοσβησμενες αγιογραφίες μέχρι θραύσματα από μαρμάρινες πλάκες με σταυρούς και βυζαντινές επιγραφές. Και δεν αναφέρομαι καν σε θησαυρούς όπως η μικρή Αγία σοφια (πρώην ναός των Αγίων Σεργίου και Βακχου) όπου βλέπεις ολόκληρες βυζαντινές επιγραφές στα μάρμαρα-μετωπες τα οποία στηρίζουν βυζαντινες κολωνες και που ακόμα έχουν διατηρήσει και μπράβο τους οι Τούρκοι. Οι θησαυροί είναι ατέλειωτοι για όποιον θέλει να ψάξει και για όποιον αφιερώσει χρόνο και όχι απλά 1-2 μέρες στο Σουλταναχμέτ άντε Εμινονου και παπαλα. Ίσως κάποια στιγμή γράψω ένα αφιέρωμα σε αυτές τις παλιές εκκλησίες και που θα τις βρείτε, αλλά είναι βέβαια για χαρντκορ λάτρεις της ιστορίας και ιδιαίτερα της βυζαντινής. Και βέβαια τα ανυπέρβλητα και άγνωστα τζαμιά της πόλης, όπως του Σοκολου Πάσα στο οποίο εκτός από τα υπέροχα πλακάκια από το Ιζνίκ βρίσκονται θραύσματα από τη Καμπά στη Μεκα ή το τζαμί στο Εγιουπ όπου βρίσκεται ο τάφος συντρόφου του Μωαμεθ και είναι μακράν το πιο σημαντικό τζαμί από θρησκευτικης αποψης στη χώρα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom