Κωνσταντινούπολη Κωνσταντινούπολη χωρίς βαρκάδα στο Βόσπορο, δεν γίνεται…

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν ο καιρός είναι καλός, ή μάλλον όποια μέρα ο καιρός είναι καλός, επιβάλλεται να κάνετε μια βαρκάδα στο Βόσπορο. Όλα τα τουριστικά πρακτορεία της Πόλης πωλούν αυτή την εκδρομή. Οπότε διαπραγματευτείτε με δύο, τρία και καταλήξτε. Άλλη εκδοχή είναι να την κάνετε μόνοι σας: Κατεβαίνετε στο λιμάνι Εμίνονου και είτε παίρνετε ένα εισιτήριο για το πλοίο της γραμμής το οποίο σας επιτρέπει να ανεβοκατεβαίνετε κάθε φορά που το πλοίο κάνει στάση, και αυτός άλλωστε είναι και ο οικονομικότερος τρόπος της κρουαζιέρας στο Βόσπορο, είτε προχωρείτε πιο αριστερά, όπου είναι αραγμένα διάφορα σκάφη και διαπραγματευόσαστε με τους κάποιους σχετικούς που πάντα βρίσκονται εκεί γύρω, την τιμή για όλη την ημέρα: ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που είστε, και τη μέρα που θα είστε εκεί (εμείς που δοκιμάσαμε ανήμερα πρωτομαγιά και είμαστε μεγάλη παρέα μας ζήτησαν αρκετά περισσότερα λεφτά απʼ ότι σε μια φίλη μου, η οποία ήταν μόνη της δεκαπέντε περίπου μέρες πριν, μια άσχετη ημέρα). Εννοείται ότι θα παζαρέψετε αγρίως. Έτσι θα έχετε δικό σας σκάφος για όλη την ημέρα που θα σας σταματάει όπου του ζητήσετε και θα ξεκινά όταν του πείτε.

Συμβουλή: Εκτός και αν είναι καλοκαιρινοί μήνες, όσο ζέστη και να κάνει το πρωί, το μπουφανάκι να το πάρετε μαζί σας, γιατί το απόγευμα ο καιρός δαγκώνει.

Στη βαρκάδα αυτή θα δείτε τα εναπομείναντα γιαλιά του Βοσπόρου, τα οποία τα περισσότερα έχουν αριστουργηματικά αναστηλωθεί. Όπου γιαλιά είναι ξύλινες παραθαλάσσιες επαύλεις, που ανήκαν σε πλούσιους κατοίκους της Πόλης, έλληνες, εβραίους, φραγκολεβαντίνους και τούρκους, οι οποίοι τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού παραθέριζαν στις όχθες του Βοσπόρου που τότε ήταν εξοχή. Εξ ου και κατά μια εκδοχή η λέξη γιαλί, από το ελληνικό αιγιαλός. Θα δείτε επίσης και πρώην ψαροχώρια νυν προάστια, κάστρα, παλάτια, γέφυρες που ενώνουν τη Δύση με την Ανατολή, την Ευρώπη με την Ασία. Όλη η αρχοντιά, που κάποτε είχε η Πόλη, εδώ επιζεί. Η ασιατική πλευρά κατά τη γνώμη μου είναι η πιο όμορφη, έχει δηλαδή τα πιο όμορφα διατηρημένα κτίρια.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.213
Μηνύματα
883.816
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom