Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα - Pura vida!

ioanna.gkan

Member
Μηνύματα
459
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Ωραια πραγματα! Αυτα τα extreme πολυ τα παω!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Volcan Arenal

Τελευταιο βραδυ στις αιωρες που ειχε το lodge.Εμεις,οι pina colada και η καραβαικη να μας αποχαιρετα!
Την επομενη μερα αναχωρησαμε για το volcan arenal. Στο δρομο περασαμε απο διαφορα χωρια,σπιτια μικρα,με καγκελα στα παραθυρα αλλα και ενα κομματι αυλης και αυτο κλειστο με καγκελα και πισω απο αυτα να δεσποζει το χριστουγεννιατικο δεντρο.Μη ξεχναμε σε λιγοτερο απο μηνα ηταν τα χριστουγεννα αλλα για το ευρωπαικο ματι μου,του πηρε λιγο χρονο να το συνηθισει. Φτασαμε νωρις το απογευμα στο ξενοδοχειο μας.To volcan arenal βρισκεται στο βορειο τμημα της χωρας.Κατα τη γνωμη μου ειναι απο τα must to see σημεια της χωρας. Το ηφαιστειο βρισκεται στα 7χλμ απο το χωριο Fortuna.
Ημουνα κουρασμενη απο το ταξιδι και προτιμησα να χαλαρωσω στο pool bar του ξενοδοχειου,το νερο ειχε θερμοκρασια γυρω στους 30 βαθμους κελσιου και ως λατρης του καυτου νερου,μπηκα μεσα στην πισινα,παρηγγειλα ενα daiquiri φραουλα και ειχα τοσο διψα που το ηπια σχεδον μονορουφι και πηρα ακομα ενα,αλλα αυτη τη φορα το ηπια με την ησυχια μου βλεποντας το ηφαιστειο. Οταν βγηκα απο το νερο καταλαβα οτι το ποτο με ειχε χτυπησει και εκανα οχταρια μεχρι να φτασω στο δωματιο! Σειρα ειχε ενα ντους με παγωμενο νερο για να συνελθω! Δειπνησαμε στο εστιατοριο του ξενοδοχειου,ηταν ανοιχτο και ειχα θεα το ηφαιστειο.
Την επομενη μερα ειχαμε φουλ προγραμμα,καταρρακτης,επισκεψη στο χωριο,μετα επισκεψη στο ηφαιστειο και η μερα θα τελιωνε στο spa tabacon. Τη διαφορα ωρας ακομα δεν την ειχα συνηθισει και το αποτελεσμα ηταν να ξυπναω αρκετα νωρις. Εκμεταλευτηκα το πρωινο με μια βουτια στις μικρες πισινες που ειχε το ξενοδοχειο και ξαφνικα αρχισε να ψιχαλιζει! Δε με πειραξε καθολου,ευχαριστηθηκα το μπανιο μου,ειχε και χαμηλη νεφωση και ισα ισα φαινοταν το ηφαιστειο,μια απο τις δικες μου στιγμες,απλα. Ηρθε ο οδηγος και η παρεα αποτελουταν απο δυο κυριες μεγαλης ηλικιας απο την αργεντινη και ενα κυριο γυρω στα 55 απο ιταλια. Φτασαμε στο καταρακτη la fortuna,γυρω στα 6χλμ απο το ομωνυμο χωριο. Το νερο πεφτει απο υψος 70 μετρων και στην καταβαση θαυμασαμε το εξωτικο πουλι toucan,με το μακρυ κιτρινο ραμφος και τα κοκκινα φτερα του,το ατιμο ειχε παρει τη καλυτερη του ποζα για να το βγαλουμε φωτογραφια! Φτασαμε κατω σε μια φυσικη πισινα οπου επεφτε το νερο του καταρρακτη με ορμη και ο βασκος φαν του νερου,κολυμπησε στα παγωμενα νερα!! Εγω απλα αρκεστηκα στη φωτογραφιση του καταρρακτη και των κρυσταλλινων νερων του ποταμου.
Συνεχεια στο χωριο fortuna για φαγητο και βολτα. Φαγαμε και οι 6 μαζι και ειχε αρκετο ενδιαφερον η συζητηση μας μεταξυ μεσογειου και μπουενος αιρες! Με το βασκο αφησαμε τους υπολοιπους στο εστιατοριο και καναμε μια βολτα στο χωριο και την περιεργεια μου κινησε το σουπερ μαρκετ,ειχε τερμα τη μουσικη και μπηκα μεσα χωρις δευτερη σκεψη! Κοιταξα λιγο τα προιοντα και κατευθυνθηκα στα ραφια με τους καφεδες. Ηξερα οτι ο καφες της κοστα ρικας ειναι αρκετα γευστικος και για αυτο το λογο ηθελα να παρω μερικα πακετα,αλλα οχι τη μαρκα που προωθουσαν στα ξενοδοχεια που μεναμε,ετσι ρωτησα μια κοπελα που βρισκοταν εκει,ποιος καφες της αρεσει και μου εδειξε και πηρα πακετα για να φερω στην οικογενεια και στους φιλους μου,τον βρηκανε αρκετα γευστικο και αρωματικο (προσωπικη αποψη δε εχω διοτι δε πινω καφε). Περιττο να πω οτι οταν πληρωνα,λυκνιζομουνα στο ρυθμο της μουσικης,δε μπορουσα να αντισταθω στη δυνατη μουσικη που επαιζε.
Επομενη σταση το ηφαιστειο,φτασαμε νωρις το απογευμα αλλα οταν φυγαμε απο εκει ηταν ηδη βραδυ οπου απολαυσα τη θεα με τις καυτες,πορτοκαλοκοκκινες πετρες να κυλανε στο βουνο. Ο οδηγος απο τους καλυτερους που ειχαμε σε αυτο το ταξιδι,μας εδωσε αρκετες πληροφοριες,ανθρωπος που αγαπαει το τοπο του και μας το μετεδωσε και σε εμας. Το ηφαιστειο εχει σχεδον τελειο κωνο αλλα δυστυχως εμεις δεν το ειδαμε λογω των συννεφων,τα οποια το καλυπτουν το περισσοτερο διαστημα,επισης ειναι το πιο ενεργο ηφαιστειο της χωρας. Απολαυσαμε τις εκρηξεις των καυτων πετρων και ο οδηγος μας διηγηθηκε οτι πριν μια βδομαδα 3 ατομα ειχαν σκοτωθει,ο οδηγος και ενα ζευγαρι,διοτι απλα μπηκαν στην επικινδυνη ζωνη της βασης. Εκτος απο το ηφαιστειο ειδαμε και ενα toucan ,αλλα δε το ειδαμε μονοι μας,μη γελασω,ο οδηγος το εντοπισε, 100 μετρα μακρυα,καθοταν σε ενα απο τα πρωτα δεντρα του δασους,ειχε μαζι του τηλεσκοπιο και το ειδαμε!! Τι ματι ειχε ο ατιμος. Το ασχημο ηταν οτι ξεχασαμε το τριποδο στο ξενοδοχειο και ετσι η highlight φωτογραφια ποτε δε βγηκε οπως θελαμε αλλα εχει αποτυπωθει στον καλυτερο server! Μιλαω για τη στιγμη που ειχε σκοτεινιασει και μπορουσες να δεις τις πορτοκαλοκοκκινες πετρες να κατεβαινουν το βουνο!
Αυτη η μερα εκλεισε με την επισκεψη μας στο tabacon spa, http://www.tabacon.com/ ,απλα μπειτε να δειτε γιατι μιλαω. Πισινες σε διαφορες θερμοκρασιες διανομημενες σε ομορφους κηπους και περιστοιχησμενες απο ενα τροπικο δασος. Μειναμε 2 ωρες εκει και ηθελα και αλλο!!! Μετα φαγαμε στο εστιατοριο του σπα οπου καθε βραδυ ειχανε διαφορετικη κουζινα,δυστυχως ειχανε ισπανικη κουζινα εκεινο το βραδυ!
 
Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.496
Likes
8.014
Eίδα φώτο του ηφαιστείου στο google και είναι πολύ εντυπωσιακό! Μου αρέσει αυτό το ταξίδι....:D Για λέγε! Για λέγε!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Eίδα φώτο του ηφαιστείου στο google και είναι πολύ εντυπωσιακό! Μου αρέσει αυτό το ταξίδι....:D Για λέγε! Για λέγε!
Varioathens θα πω πω,απλα φευγω την αλλη βδομαδα και τρεχω σα τρελη να προλαβωωωωω. Εβαλα καποιες φωτογραφιες στο album της κοστα ρικας.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ααχ! Τι ομορφα..μεταφερθηκα εκει για λιγο..Ωραιες φωτο! Θελουμε κι αλλη αφηγηση!!
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.519
Likes
7.754
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.,,ωραια χωρα , ζωντανη αφηγηση...αλλα επρεπε να βουτηξεις στο καταραχτη!!!!!!!!!!!!!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τώρα τη διάβασα τη διήγηση αυτή. Τελείωσε κιόλας; Τίποτε άλλο δεν έχει; Να πετάτε με ελικόπτερα, να πέφτετε μέσα σε κρατήρες ηφαιστείων, σε δόντια καρχαρίων, αλιγατόρων, να κάνετε scuba diving περιτριγυρισμένοι από σμέρνες (ή οτι άλλο ηλεκτροφόρο ψάρι ή μαλάκιο υπάρχει στην πλάση τούτη); Μόνο με μια βουτιά του βάσκου στον καταράχτη θα τη βγάλουμε;
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Εχει συνεχεια,oπως snorkelling... Αλλα δε διαβασες καλα Ερση μου,εκανα τη τσιτα στο tortuguero! απο δεντρο σε δεντρο! Απλα η συνεχεια μετα τις γιορτες.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αναμένουμε λοιπόν! Επί τη ευκαιρία Καλό Καθολικό Πάσχα στην όμορφη Στοκχόλμη!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Snorkelling? Στο καλυτερο σημειο μας αφηνεις! Καλες γιορτες και μη μας ξεχασεις :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom