Λέσβος Λήμνος Χίος Λέσβος, Λήμνος ή Χίος;

Λέσβος, Λήμνος ή Χίος;


  • Total voters
    25

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
H Λημνος συχνα υποτιμαται επειδη πολλοι την εχουν στο μυαλο τους ως ενας ξερονησι με φανταρους. Στην πραγματικοτητα ειναι το ακρως αντιθετο, εχει απο τις ομορφοτερες παραλιες και ακομη κρατιεται σε καλες τιμες ακριβως επειδη δεν την προτιμουν πολυ οι τουριστες, που σημαινει λιγοτερα πληθη και ποιο αυθεντικη εμπειρια. Εγω εχω να προτεινω και τη Σαμο, εχει πολυ πιο ομορφες παραλιες απο Χιο και Λεσβο, πανεμορφα παραδοσιακα χωριουδακια , τελειο φαγητο, υπεροχα μερη για βολτες και κοκτειλ.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Δεν υποτιμά κανείς την Λήμνο.
Ο προβληματισμός μας είναι σε ποιο από τα 2 νησιά θα περάσουν καλύτερα 2 67αρηδες. Δεν μας ενδιαφέρουν οι παραλίες αυτή την εποχή. Το μόνο που μας προβληματίζει είναι ότι θα νυχτώνει νωρίς.
 

barkour

Member
Μηνύματα
1.176
Likes
5.337
Ταξίδι-Όνειρο
Υεμενη
Και η Χιος εχει τα μαστιχοχωρια,τον Καμπο , Αυγωνημα ,Αναβατος , μοναστηρια και οι αποστασεις ειναι γυρω στα 30- 45 λεπτα απο τη Χωρα. Η Λεσβος εχει μεγαλες αποστασεις - απο μια ωρα και πανω.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.426
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Επειδή ο καιρός καλά κρατεί λέμε με την σύζυγο να επισκεφτούμε ένα από τα 2 νησιά. Ή την Λήμνο για ένα 3ημερο ή την Λέσβο για ένα 4ημερο.
Ποιο από τα 2 θα επέλεγαν οι γνωστές για αυτή την εποχή??
Παρακαλώ την βοήθεια σας @katkats, @psilos3, και λοιποί.
Λέμε να νοικιάσουμε και αυτοκίνητο για να μπορούμε να τα γυρίσουμε λίγο.
Έχω επισκεφθεί τη Λέσβο εκτός καλοκαιριού, για την ακρίβεια άνοιξη και φθινόπωρο, και τη βρήκα υπέροχη. Θα την πρότεινα ασυζητητί και νομίζω θα την απολαύσετε πραγματικά. Τέτοια εποχή θα πρότεινα διαμονή και μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, η οποία μάλιστα έχει και σχετικά ζωντανή νύχτα. Μου είχε κάνει εντύπωση που Μάρτιο μήνα που την είχα επισκεφθεί όλα τα καφέ/ταβέρνες και μπαράκια ήταν γεμάτα (έχει βέβαια και αρκετούς φοιτητές/φαντάρους το νησί). Γίνονται και πολιτιστικές δραστηριότητες (τσεκάρετε το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης), ενώ και τα μεγάλα χωριά είναι πολύ ζωντανά επίσης. Για τη Λήμνο δεν έχω δυστυχώς ιδία υπόψη, υποψιάζομαι θα είναι πάντως πιο ήρεμη, αλλά και πιο γαλήνια αυτή την εποχή.
 

Sof Guru

Member
Μηνύματα
222
Likes
1.266
Επόμενο Ταξίδι
Πάργα-Πηγές Αχέροντα
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αργεντινή
Γενικά επειδή επισκέπτομαι νησιά κατά βάση το χειμώνα-φθινόπωρο-άνοιξη έχω να πω ότι τα νησιά που προτείνονται είναι πανέμορφα φθινόπωρο και χειμώνα. Όπως είπαν και τα παιδιά η Μυτιλήνη θέλει οπωσδήποτε αυτοκίνητο και επίσκεψη στη Μήθυμνα και στο λιμάνι της Κάπης. Έχει ωραία χωριά που με συνοδεία τσίπουρου και καλής παρέας είναι ότι καλύτερο.
Λήμνο δεν έχω πάει ακόμη -θα γίνει όμως τον Μάρτιο μάλλον.
Για τη Χίο που δεν αναφέρθηκε κάτι έχω να πω ότι η πόλη καθώς και ο κάμπος όπως και ο Ιερός Ναός Παναγίας Κρήνας είναι προτιμότερο να τα επισκεπτόμαστε φθινόπωρο γιατί το καλοκαίρι λόγω της ζέστης και των τουριστών η εμπειρία δεν είναι η ίδια. Στην αυλή του Citrus Museum πρέπει να πιείτε έναν φρεσκοστημένο χυμό κίτρο-μανταρίνι. Επίσης , αν το επιτρέπει ο καιρός μια μονοήμερη Αιβαλί ή Σμύρνη αντίστοιχα θα ήταν καλή ιδέα. 'Έχει αρκετά θέματα σχετικά στο φόρουμ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.415
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom