Λέσβος, Λήμνος ή Χίος;

Λέσβος, Λήμνος ή Χίος;


  • Total voters
    14

psilos3

Member
Μηνύματα
2.810
Likes
15.425
Επόμενο Ταξίδι
Κυκλάδες
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Ιδιαίτερα δύσκολη επιλογή, και σίγουρα δε μπορώ να δώσω μία αποκλειστική απάντηση.
Προσπαθώντας να το συνοψίσω, Λήμνο για καλοκαίρι Λέσβο φθινόπωρο, Χίο χειμώνα-άνοιξη (αυτό το τελευταίο ίσως και αντίθετα).

Μιλάμε για ιδιαίτερα και όμορφα μέρη, πολύ μεγάλα και ανεξάντλητα νησιά με φοβερή κουλτούρα και τα τρία, εξαιρετικό φαγητό (ίσως υπερτερεί λίγο η Λήμνος εδώ αλλά και τα υπόλοιπα είναι από κοντα), πανέμορφα γραφικά χωριά σε όλα (να μιλήσω για Μεστά, για Αγιάσσο, για Μόλυβο), κάστρα, αρχαιολογικό ενδιαφέρον, γεωλογικό ενδιαφέρον, μεγάλες πόλεις με δραστηριότητες στις οποίες άνετα ξεχειμωνιάζεις χωρίς να σου λείψει κάτι (Ειδικότερα σε Λέσβο-Χίο), θρησκευτικό τουρισμό, αυτάρκεια σε παραγωγή προϊόντων, πραγματικά δε ξέρω τι να πρωτοπώ.

Θα ψηφίσω συναισθηματικά και μόνο τη Λέσβο, για τον απλό λόγο ότι πέρασα 1,5 χρόνο απ' τη ζωή μου εκεί, ωστόσο και για τα άλλα δύο τρέφω συναισθήματα εξίσου και τα συστήνω σε όλους.
 
Last edited:

ludovica

Member
Μηνύματα
84
Likes
487
Ίσως επειδή δεν είναι ιδιαίτερα τουριστική, τη Λέσβο δεν την είχα ποτέ σε μεγάλη υπόληψη. Ακούω όμως καλά λόγια και ίσως πρέπει να αναθεωρήσω. Από αουτσάιντερ για μένα, έχει ήδη πάρει το 50% των ψήφων. Και παραλίγο να μην την βάλω, την πρόσθεσα λόγω μεγέθους.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
2.810
Likes
15.425
Επόμενο Ταξίδι
Κυκλάδες
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Ίσως επειδή δεν είναι ιδιαίτερα τουριστική,
Έχει άλλου είδους τουρισμό. Μεγαλύτερες ηλικίες, οικογένειες και θρησκευτικοί τουρίστες σε μεγάλο βαθμό. Όσο πιο δυτικά κινείσαι στο νησί βέβαια αυτό αλλάζει, μιλώντας για καλοκαίρι.
Ακούω όμως καλά λόγια και ίσως πρέπει να αναθεωρήσω...
Μιλάμε για το 3ο τη τάξει Ελληνικό νησί με τρομερά μεγάλο ενδιαφέρον και ποικιλία όπως γράφω πιο πάνω, νησί για όλα τα γούστα και όλες τις εποχές. Αναλυτικότερα γράφω στην ιστορία μου για το Πάσχα όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να το γυρίσουμε αρκετά. Σίγουρα το αδικείς.

Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών νησιών είναι ή ύπαρξη μεγάλων πόλεων ως πρωτεύουσας τους, γεγονός που τις καθιστά αποτρεπτικές για διαμονή τη καλοκαιρινή περίοδο, αλλά πολύ καλή περίπτωση τις άλλες εποχές του χρόνου.

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι πλην Λήμνου, έχουν επηρρεαστεί αρκετά σε τουριστικό επίπεδο από το τεράστιο μεταναστευτικό ζήτημα, ιδιαίτερα τη τελευταία τριετία.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.077
Likes
11.388
Ψήφισα Χίο για ενα σωρό λόγους. Για τα πανέμορφα χωριά(μεσαιωνικά και μη) (για τα Μεστά, το Πυργί, τους Ολύμπους,την Ελάτα κλπ), τα επιβλητικά Κάστρα και τις βίγλες, τη μαστίχα, τα αρχοντικά με τις μυρωδάτες αυλές με τα εσπεριδοειδή στον Κάμπο, τις πολλές δεκάδες παραλίες για όλα τα γούστα με άμμο ή βότσαλο, ερημικές ή οργανωμένες, ρηχές ή βαθιές, το φαγητό που δεν παίζεται, τα ντόπια τυριά, την υπέροχη ντόπια μπύρα, το πράσινο και την ηρεμία του Βορρά του νησιού, τα πανέμορφα πέτρινα αρχοντικά στα μεσαιωνικά χωριά στο Νότο, όπου μπορείς να μείνεις σε ξενώνες με απίστευτη σχέση ποιότητας-τιμής , τα μουσεία , τα πολιτιστικά δρώμενα...... Μπορώ να γράφω ώρες!

Όμως βρίσκω και τη Λέσβο πολύ ενδιαφέρον νησί, άλλωστε έχω επιλέξει επανειλημμένως να την επισκεφτώ. Απλώς στη Λέσβο βρίσκω κάπως πιο εντυπωσιακά σημεία στην πόλη(π.χ. ο επιβλητικός Ναός του Αγίου Θεράποντα) αλλά δεν μου αρέσουν τόσο οι παραλίες όσο της Χίου. Απο χωριά της Λέσβου μου αρέσουν η Πέτρα, το Καγιάνι,η Αγιάσος κι ο Μόλυβος. Για θρησκευτικό τουρισμό είναι πολύ δημοφιλής και πολλοί έχουν τάματα και πηγαίνουν κάθε χρόνο.

Η Λήμνος είναι άλλη φάση. Πανέμορφη αλλά πιο ήσυχη, πιο μικρούλα με πιο ζεστές παραλίες και γραφικά σημεία όπως το μπαράκι στο βράχο του Κάστρου.

Στη Χίο και τη Λέσβο ίσως θα έμενα και μόνιμα αλλά τη Λήμνο την προτιμώ καλοκαίρι.
 

dazed

New Member
Μηνύματα
2
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Ζω στην Χίο και έχω επισκεφτεί πολλές φόρες την Μυτιλήνη!
Νομίζω η πόλη της Μυτιλήνης έχει να πει πιο πολλά πράγματα όπως και τα χωριά της, οι διαδρομές στην φύση κλπ. Το σίγουρο είναι ότι η Χίος έχει πλεονέκτημα στις παραλίες!

Έχω ακούσει πολλά ωραία πράγματα για την Λήμνο και είναι στα σχέδια ΚΑΠΟΙΑ στιγμή να πάω!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.591
Μηνύματα
771.696
Μέλη
36.095
Νεότερο μέλος
mic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom