Λίβανος Λίβανος! Ταξίδι αλησμόνητο..

Popeto

Member
Μηνύματα
33
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν
Ο Λίβανος είναι από τις χώρες που πάντα με εξίταραν να επισκευτώ. Η ευκαιρία μου δόθηκε πέρσυ το χειμώνα. Ένας φίλος μου βρέθηκε εκεί μετανάστης για δουλειά και χωρίς δεύτερη σκέψη,κλείσαμε εισητήρια με έναν άλλο φίλο να πάμε να τον βρούμε! Ταξιδέψαμε απευθείας με αιτζίαν με 150ευρώ πήγαινε έλα. Στην πτήση ήμασταν οι μόνοι Έλληνες και το αεροπλάνο σχεδόν άδειο.. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συμπληρώσαμε μια καρτέλα όπου αναφέραμε που θα μείνουμε,για ποιο λόγο πάμε κτλ. Πρόκειται μάλλον περί σχετικά τυπικής διαδικασίας μιας και στον έλεγχο δε δόθηκε ιδιαίτερη σημασία. Όσοι δεν είχαν βέβαια ευρωπαϊκό διαβατήριο ελέγχονταν εξονυχιστικά.

Φτάσαμε μεσάνυχτα στη Βηρυτό. Μετά από λίγο βρήκαμε τον φίλο που μας περίμενε με ένα ταξί. Μας εξήγησε πως στα ταξί προκαθορίζεις τη τιμή με παζάρι,στο κομμάτι αυτό θα αναφερθώ παρακάτω μιας και ήταν ένα από τα αγαπημένα μου σημεία! Περνώντας από το άβατο της Χετζμπολάχ,φτάσαμε στη πόλη. Μείναμε στο Ντικουάνι,περιοχή λίγο έξω από τη Βηρυτό.

Χαρές,κουβέντα,εξομολογήσεις,μπυρίτσες στο μπαλκόνι όπου άνετα καθόμασταν στον έβδομο όροφο Δεκέμβρη μήνα,και ανυπομονησία για τη μέρα που ξημέρωνε! Πριν προλάβω να δω κάτι,ένιωθα μια αύρα διαφορετική σε αυτό το μέρος! Πριν ξαμοληθούμε ακολούθησε ταχύρυθμο σεμιναριάκι από τον φίλο εκεί ώστε να προσέξουμε κάποια πράγματα. Απαγορευόταν να πούμε δημοσίως τη λέξη Ισραήλ, καθώς και το να δηλώσουμε άθεοι! Στο λίβανο ότι κι αν είσαι πρέπει κάπου να πιστεύεις..

Συνεχίζεται..
 
Last edited:

Popeto

Member
Μηνύματα
33
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν
Η πρώτη μέρα ήρθε με ένα περίεργο για εμάς ξύπνημα.. Κόρνες,μποτιλιάρισμα,παράνοια στους δρόμους! Βγήκαμε έξω για εξερεύνηση! Το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε είναι οι δρόμοι του Λιβάνου! Δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ πεζοδρόμια! Με τον φίλο μου τρέχαμε πιασμένοι χέρι-χέρι ανάμεσα στα αμάξια φωνάζοντας και γελώντας! Ο σουρεαλισμός του τόπου αυτού είναι διάχυτος σε κάθε γωνιά. Στους δρόμους έπαιρνες γεύση από τις αντιθέσεις της πόλης. Θες πόρσε? Θες τζιπάρες? Θες τη τελευταία και πιο παρακατιανή σακαράκα? Όλα μαζι! Η κίνηση δε και η χαβούζα απερίγραπτη!
Κατά τον ίδιο τρόπο ήταν έτσι όλη η περιοχή. Σούπερ λουξ κτίρια και χαμόσπιτα από την άλλη. Υπερπολυτελέστατες γειτονιές και παραγκούπολεις. Κιτς χλίδα και φτώχεια,όλα μαζί.. Εντυπωσιακή είναι η δόμηση του Λιβάνου.. Εντυπωσιακή ως προς το ότι απλά δεν υπάρχει σχέδιο δόμησης! Βλέπεις έναν δρόμο πχ παρακάτω και δεν μπορείς ΠΟΤΕ να φτάσεις εκεί! Είναι δύσκολο να το περιγράψω σε κάποιον που δεν το έχει δει. Ο Λίβανος είναι ένα οικοδομικό χάος!
Ας αρχίσουμε απ'το ότι δεν υπάρχουν οδοί στους δρόμους πλην ίσως κάποιων πολύ κεντρικών σημείων. Δεν μπορείς να καταλάβεις πως κτίστηκε αυτή η πόλη. Η περιοχή που μέναμε ήταν πάρα πολύ κοντά με το κέντρο,αλλά ΔΕ γινόταν να φτάσουμε εκεί περπατώντας ποτέ! Στον δρόμο αποφεύγαμε γυμνά καλώδια του ρεύματος τα οποία κρεμώντουσαν παντού! Το ρεύμα σε όλη τη χώρα κόβεται ανά λίγες ώρες! Ήταν πραγματικά απίστευτο το θέαμα με τα καλώδια! Σίγουρα αξίζει μια φωτογραφική έκθεση απλά με αυτό! Κάναμε και ένα αστειάκι μεταξύ μας για το ποια να είναι η χειρότερη δουλειά στο Λίβανο,ηλεκτρολόγος ή ντελιβεράς?
15977193_10211702475343337_6528970313189358458_n.jpg

Συνεχίζεται..
 
Last edited:

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.762
Likes
14.553
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Να περιμένουμε τη συνέχεια ή το ξέχασες; Και σκεφτόμουν να πήγαινα φέτος!
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ταξίδι-Όνειρο
Στο κεντρο της Γης
Καλησπερα...
εαν μου επιτρεπεις καποιες παρατηρησεις...
πτησεις απευθειας εχει και η MEA περα απο την aegean. Στο λιβανο οπως σε ολες οι αραβικες χωρες το παζαρι ειναι επιβεβλημενο.
η περιοχη Dekwaneh ειναι μερος της ευρυτερης περιοχης της Βηρυττου, αν και τα ορια ειναι πλεον δυσδιακριτα.
Εντυπωση μου κανει οτι δεν υπηρχαν πεζοδρομια, διοτι σε ολη την Βηρυττο, η τουλαχιστον σε οση εχω δει εγω υπαρχουν εστω υποτυπώδη.
ναι η αντιθεση μεταξυ φτωχιας και ασυγκριτου πλουτου ειναι τρομερα εμφανης και το δειχνουν με καθε διαθεσιμο τροπο.
Μια ερωτηση..ποιο ειναι το αβατο της Χεζμπολαχ στην Βηρυττο? (εκτος και εαν εννοεις τις τραπεζες, σχεδον ολα τα εμπορικα, μεγαλα ξενοδοχεια, και μεγαλα συγκροτηματα κτηριων) :haha::haha::haha:

συνεχισε αυτην την ομορφη ιστορια :)
 

Popeto

Member
Μηνύματα
33
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν
Η συνέπεια άργησε μια μέρα..!:reading: και συνεχίζουμε λοιπόν...!
Όντας λάτρης του ωραίου φαγητού, στο Λίβανο ξετρελαθηκα!! Πραγματικά στο ταξίδι αυτό δεν έφαγα τίποτα που να μην με ενθουσιάσει!! Απίστευτα νόστιμη κουζίνα,δεν έχω φάει πουθενά ωραιότερα! Όποιος πάει πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει ντοπια πιάτα! Καπνιστή μελιτζανοσαλατα,λαχμα,σουτζούκι, παστουρμά,ένα υπέροχο πιάτο που ονομάζετε fateh και άλλα πολλά.. τα γλυκά τους επίσης θεϊκά! Η χαρά του καλοφαγά με λίγα λόγια!
Η πρώτη μας νυχτερινή βόλτα ήταν στο κέντρο στην mar michael. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν για μένα λίγο απογοητευτική και αυτό γιατί ένιωσα πως διασκεδάζω σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.. δεν συνάντησα (αρχικά) αυτή τη "μαγεία" της Ανατολής, αυτό το κάτι άλλο που αναζητούσα. Μπαρ με δυτική μουσική και παντού μια αίσθηση wanna be america.. θεωρούσα πως δεν ταίριαζε στο "χρώμα" αυτού του τόπου.. Το πρώτο βράδυ πέρασε προσπαθώντας να πάρουμε από επάνω μου μια μαϊμού που είχε γατζωθει κυριολεκτικά στην αγκαλιά μου και δεν γύριζε πίσω στο αφεντικό της! Οι εκπλήξεις του Λιβάνου σιγά σιγά θα εμφανιζόταν..!
 

Popeto

Member
Μηνύματα
33
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν
Καλησπέρα! Απλώς ανέφερα με ποια εταιρεία ταξίδεψα εγώ. Πεζοδρόμια πέρα από τα πολύ κεντρικά σημεία δεν υπήρχαν,αν και επικίνδυνο για τους πεζούς,κατάφερα να δω το χιουμοριστικό κομμάτι αυτής της κατάστασης και εντέλει να το διασκεδάσω! Η Χεζμπολάχ κατέχει μια περιοχή στην οποία απλώς δεν πας! Είναι γκέτο, δεν μπλέκεις.. από εκεί πέρασα μόνο με ταξί πηγαίνοντας προς αεροδρόμιο,"φορώντας" το αδιάφορο μου ύφος και ανά λίγα μέτρα μας έλεγχαν με όπλα! Ακούγεται κάπως αλλά δεν με φοβησε γιατί έβλεπες πως ασχολιόταν τυπικά μαζί σου, εννοώ πως δεν αποτελούσαμε απειλή για αυτούς και βέβαια φεύγοντας πια απτή χώρα, το μάτι δεν εντυπωσιαζοταν όσο στην αρχή με την οπλοφορία..
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ταξίδι-Όνειρο
Στο κεντρο της Γης
Η Χεζμπολάχ κατέχει μια περιοχή στην οποία απλώς δεν πας! Είναι γκέτο, δεν μπλέκεις.. από εκεί πέρασα μόνο με ταξί πηγαίνοντας προς αεροδρόμιο,"φορώντας" το αδιάφορο μου ύφος και ανά λίγα μέτρα μας έλεγχαν με όπλα!
που ειναι αυτο καλε? εχω παει πανω απο 40 φορες Λιβανο απο το 2009 μεχρι σημερα και δεν το εχω ξαναδει αυτο.

Το φαγητο δεν παιζεται. Αν ξαναπας να σου προτεινω κανα 2 εξαιρετικα μαγαζια :)
 

Marinaki88

Member
Μηνύματα
7
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή-Μεξικό
Ένα από τα πιό όμορφα ταξίδια που έκανα! Δυστυχώς είδα μόνο την Βυρηττό!
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.621
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom