Λίμνη Ευβοίας: Ξαναπάς...

Koskajon

Member
Μηνύματα
8
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Ελβετία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Σημείωση πριν την ανάγνωση: Αν ψάχνεις κοσμικό διήμερο, διάλεξες λάθος travelstory!

Αν ψάχνεις έναν όμορφο και συνάμα κοντινό προορισμό, για να περάσεις ένα ήρεμο και ξεκούραστο διήμερο με την οικογένειά σου (ή την κοπέλα/αγόρι σου), η Λίμνη είναι μια επιλογή που θα "βγάλει τα λεφτά της".

P9234022.JPG P9223992.JPG P9223983.JPG

Απέχει 150 χλμ από την Αθήνα και αυτό από μόνο του δεν είναι απαγορευτικό. Έως την Χαλκίδα είναι άνετα, αλλά ακόμα και μετά από αυτήν, που ο δρόμος έχει στροφές, η ομορφιά του τοπίου της διαδρομής σε ανταμείβει (ειδικά τα 10 χλμ από Προκόπι προς Μαντούδι, μέσα στα πεύκα και τα πλατάνια, είναι το κάτι άλλο!!!).
P9244033.JPG


Στη Λίμνη έμεινα στο KAMINOS Resort. Είναι ένα τρομερό ξενοδοχείο, με φιλόξενους ιδιοκτήτες και πανέμορφους χώρους. Βέβαια, το 100άρικο της διανυκτέρευσης ανεβάζει το budjet του διημέρου, αλλά τα λεφτά του τα αξίζει.
P9223979.JPG

Γενικότερα, το χωρίο αυτό είναι σαν μια μικρογραφία κυκλαδίτικου νησιού, στυλ Σύρου, Νάξου κλπ. Νεοκλασικά κτίρια, χαρακτηριστικά μπαλκόνια, σοκάκια και χρώματα που δεν συναντά κανείς σε άλλο μέρος της Στερεάς.

P9223985.JPG



Για να δικαιολογήσω την αρχική μου σημείωση, εννοώ ότι στη Λίμνη δεν θα βρεις νυχτερινή ζωή, συνωστισμό, μεγάλες γυναικοπαρέες-αντροπαρέες ή χαμό παντού και πάντα. Θα πιεις το ποτάκι σου στον Γίανναρο ή θα φας τα μεζεδάκια με το τσίπουρο στον Πλάτανο (ακριβώς δίπλα), θα κάνεις την περατζάδα σου και τέλος. Εδώ αξίζει η ηρεμία, οι σύντομες κοντινές εκδρομές και τα πανέμορφα τοπία.


Λέγοντας εκδρομές, στη Βόρεια Εύβοια (συνεπώς και στη Λίμνη και γύρω της) είναι έντονο το θρησκευτικό στοιχείο και δη τα πολλά Μοναστήρια. Δεν είναι ανάγκη να είσαι θρησκόληπτος για να τα επισκεφτείς. Και μόνο σαν τοποθεσίες και κτίσματα αξίζει να τα δεις από κοντά.


Άγιος Ιωάννης Ρώσσος: Είναι στο μέσον της διαδρομής Αθήνα-Λίμνης. Ένα stop για προσκύνημα και κεράκι είναι ό,τι πρέπει.


Μονή Οσίου Δαυίδ: Περίπου 1 μισάωρο από τη Λίμνη σε χαλαρό ρυθμό (18 χιλιόμετρα, αλλά θα στρίψετε στη στροφή ΠΡΙΝ τις Ροβιές-μετά το γεφυράκι δεξιά). Διαδρομή με στροφές, αλλά δεν σε κουράζει, γιατί είναι μέσα σε πευκόδασος. Εγώ πέτυχα και το ενδιαφέρον θέαμα της συγκομιδής του ρετσινιού, με τις εκατοντάδες σακούλες, που κρέμονταν από τα δέντρα. Ομολογώ ότι δεν το είχα ξαναδεί και μου κανε εντύπωση... (ρωτώντας έμαθα ότι το ρετσίνι είναι 1η ύλη για μπογιές και νέφτη...)

P9234016.JPG P9234003.JPG P9234002.JPG


Συνδυάζεται άνετα με επίσκεψη στους καταρράκτες του Δρυμώνα. Να πάτε οπωσδήποτε, είτε βρείτε τρεχούμενο νερό είτε μόνο τη λιμνούλα. Ανοίγει το πνευμόνι και το μάτι σου...
P9234010.JPG


Μονή Γαλατάκη: 9 χλμ απόσταση. Είναι ουσιαστικά σε αδιέξοδο, στον παραλιακό δρόμο φεύγοντας από τη Λίμνη. Εδώ αξίζει 100% η τοποθεσία και η διαδρομή. Μισή ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, μισή μέσα σε πευκόδασος. Η Μονή είναι πολύ πιο μικρή από αυτή του Οσίου Δαυίδ, αλλά πιο συμπαθητική (αν ταιριάζει αυτή η λέξη). Οι λιγοστές καλόγριες έχουν δημιουργήσει κάτι γραφικό και σε καλοδέχονται αμέσως. Η θέα της θάλασσας από εκείνο το μέρος σου μένει...

P9244030.JPG


P9244026.JPG


Ροβιές-Ήλια: Δεν είναι κόπος να τα επισκεφτείς. Το πρώτο είναι 10 χλμ από τη Λίμνη και το δεύτερο άλλα επιπλέον 11 χλμ. Η αλήθεια είναι ότι δεν εντυπωσιάζουν, αλλά κρατάω επιφυλάξεις, γιατί πήγα τέλος Σεπτέμβρη. Ως παραθαλάσσια χωριά το καλοκαίρι προφανώς και θα παίρνουν ξεχωριστό χρώμα και ζωή.

P9234020.JPG το χωριό "Ήλια"...

Κλείνοντας, η Λίμνη είναι ένα μέρος που δεν θα μετανιώσεις που πήγες. Το πιθανότερο είναι να θέλεις να ξαναπάς (όπως λέει και ο τίτλος...)

ΥΣ: Από τις Λίμνες κατάγονται η αγωνίστρια της κατοχής Λέλα Καραγιάννη και ο ευθυμογράφος Νίκος Τσιφόρος. Αξίζει να το μνημονεύσουμε και αυτό...
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.517
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom