Βενεζουέλα Κολομβία Λατινική Αμερική, casa μου casita μου

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μετά τους ντόπιους, κάνε και μια αναφορά στις ντόπιες.... Ο κίνδυνος είναι να θες να μείνεις, που λέει και το σποτάκι τους... (αν και οι πιο όμορφες είναι στα παράλια, που είναι και τελείως άλλη χώρα).
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ ωραία, "ζεστή" και ενδιαφέρουσα η ανταπόκριση!
 

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.190
Κεφάλαιο "bogotanas" (ή αλλιώς, φάτε μάτια ψάρια)


Κείμενο αφιερωμένο στους δύο Γιώργους που γνωρίζω (έστω και μόνο emailακά) στο travelstories.gr. Στον Γιώργο από την Θεσσαλονίκη που πρόσφατα μας έγραψε την ιστορία του από Βενεζουέλα, επειδή χθες το βράδυ, εκεί που ήμουν με παρέα, άκουσα το “Mi niña bonita”. Γιώργο, αν με διαβάζεις αυτήν τη στιγμή, να σου πω ότι αμέσως σε θυμήθηκα και χαμογέλασα. Ο δεύτερος Γιώργος είναι ο... “ενδιαφερόμενος” :) να διαβάσει τις εντυπώσεις μου από τις Κολομβιανές. Είναι βρόμικη δουλειά (να γράφεις για πανέμορφες γυναίκες), αλλά... αφού μου ζητήθηκε, να το κάνω (τραβάτε με κι ας κλαίω)...


Οι bogotanas λοιπόν, και όχι οι Κολομβιανές γενικά (μια και μέχρι στιγμής μόνο στην Πρωτεύουσα έχω περάσει χρόνο), μου φαίνεται ότι διαφέρουν από τις δικές μας εξίσου πολύ όμορφες γυναίκες (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...) σε δύο βασικούς τομείς. Κάτι που παρατηρείς στην Μπογκοτά είναι ότι πολλές, πολλές, ΠΟΛΛΕΣ γυναίκες, τονίζουν το στήθος τους. Λένε ότι στην Κολομβία οι πλαστικές στήθους έχουν κάνει ζάμπλουτους αμέτρητους γιατρούς. Δεν ξέρω αν οι περισσότερες γυναίκες που έχω δει με το στήθος τους να... βγάζει μάτι, είναι προικισμένες από τη φύση τους ή... το τακτοποίησαν το ζήτημα έναντι μερικών χιλιάδων δολαρίων, αυτό που ξέρω όμως, αυτό που βλέπω εδώ και μέρες, είναι αμέτρητες γυναίκες, όχι μόνο το βράδυ, σε έξοδο, καλοντυμένες, αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως κάνουν τις δουλειές τους, να τονίζουν πολύ το στήθος τους. Συνημμένη παρατήρηση στο ίδιο θέμα: σε καταστήματα με ρούχα βλέπεις κούκλες με στήθος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, και λίγο-πολύ παντού στον κόσμο (μοναδική παρόμοια εικόνα έχω να φέρω στο μυαλό μου από το Λος Άντζελες). Τυχαίο; Γιατί λέω ότι σε αυτόν τον τομέα διαφέρουν από τις Ελληνίδες; Επειδή, διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους αισθάνονται μάλλον άβολα όταν είναι εξαιρετικά προικισμένες στο συγκεκριμένο σημείο της ανατομίας τους. Να αναφέρω ενδεικτικά (μπορεί κι αυθαίρετα) ότι από τις πολύ-πολύ λίγες Ελληνίδες με τις οποίες έχω κάνει χωριό σαν ζευγάρι, δύο είχαν μεγάλο στήθος, και οι δύο σχεδόν το μισούσαν...
Η δεύτερη διαφορά που εντοπίζω, έχει να κάνει με τον πολύ μεγάλο αριθμό γυναικών που βλέπεις στην Μπογκοτά να φορούν ψηλά τακούνια. Αν το ποσοστό τους ήταν μικρό και τα φορούσαν μόνο το βράδυ, δεν θα μου έκανε εντύπωση. Αλλά το ποσοστό τους είναι μεγάλο, και τα φορούν ακόμη και το πρωί. Κι εννοώ ΨΗΛΑ τακούνια...
Να προσθέσω κάτι ακόμη... Στην Μπογκοτά, ακόμη και οι καθαρίστριες σε εμπορικά κέντρα, ακόμη και γυναίκες που με μία σκούπα καθαρίζουν πεζοδρόμια, φοράνε μέικ-απ και άρωμα.
Ανακεφαλαιώνοντας, έχουμε και λέμε: τονισμένο στήθος, ψηλά σέξι τακούνια, και έντονη προσωπική περιποίηση (οι κοπέλες που συνάντησα παραδέχθηκαν ότι πηγαίνουν σε κομμωτήριο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Γι' αυτό και βλέπεις ΤΟΣΑ πολλά κομμωτήρια στην Μπογκοτά. Επειδή υπάρχει δουλειά για όλους, προφανώς).
Η δε... πλάκα, είναι ότι οι ίδιες οι bogotanas παραδέχονται ότι μπροστά στις γυναίκες από το Μεντεγίν, την Καρταχένα και το Κάλι, δεν πιάνουν μία, όσον αφορά το σεξ απίλ τους. Μόνο να φανταστώ λοιπόν μπορώ πόσες φορές καθημερινά θα... σκουπίζω τα σάλια μου όλη την προσεχή εβδομάδα, την οποία θα περάσω στο Μεντεγίν. Οι Κολομβιανοί που συνάντησα σε άλλες χώρες πέρσι, από το Μεξικό μέχρι την Αργεντινή, χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους, μου είπαν όλοι, χωρίς εξαίρεση, ότι οι πιο όμορφες Κολομβιανές είναι από το Μεντεγίν. Από τη στιγμή που το λένε και οι ίδιες οι γυναίκες της Μπογκοτά, το “δένω” ως αληθές.
Αυτή είναι η τρίτη μέρα μου στον βορρά της Μπογκοτά, στον οποίο μετακόμισα από το κέντρο, για να δω ένα διαφορετικό πρόσωπο της πόλης (και να γλιτώσω τα χρήματα που έδινα κάθε μέρα σε ταξί, μια και όλοι μού πρότειναν να συναντηθούμε εδώ, σε αυτήν την περιοχή, που είναι το κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης, και μετά έπρεπε να επιστρέψω στην Καντελάρια, στο κέντρο). Άλλη πόλη. Άλλη. Βγαίνω από την πόρτα του χόστελ μου (North House, εξαιρετικό και πάμφθηνο, επειδή άνοιξαν πρόσφατα κι έχουν τρελή προσφορά-κράχτη) κι αμέσως βλέπω 20-25 άτομα τριγύρω. Στο σημείο που ήταν το χόστελ μου στην Καντελάρια, όταν έβγαινα, για να δω κόσμο έπρεπε να ζουμάρω με τη μηχανή μου (ας είναι καλά το Χ15 οπτικό ζουμ της). Και το βράδυ, χθες για παράδειγμα, περασμένα μεσάνυχτα, επέστρεψα στο χόστελ και είχε ακόμη κόσμο έξω. Στο κέντρο, μετά τις 9-10, οι περισσότεροι διαβάτες είναι... τετράποδα, αδέσποτα.
Είναι πραγματικά η ψυχή της νυχτερινής ζωής της Μπογκοτά. Κόσμος καλοντυμένος και εμφανώς ευκατάστατος (για να μπορεί να πληρώνει τις τσιμπημένες τιμές των μπαρ και των ρεστοράν), κάνει τσάρκα σε δρόμους που είναι πήχτρα στον κόσμο, και γεμάτοι χριστουγεννιάτικα στολίδια. Κλου μίας βόλτας στην περιοχή είναι τα “τσίβας”, κάτι... γραφικά λεωφορεία που χρησιμοποιούν ακόμη στον βορρά, στις ακτές της Καραϊβικής, κυρίως στην Καρταχένα και στη Σάντα Μάρτα. Εδώ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τη δύση του ήλιου και μετά σαν... κινούμενα party venues. Ομάδες από bogotanos τα νοικιάζουν, φορτώνονται 10, 15, 20 άτομα, δώσ' του μουσική δυνατή, και δώσ' του γύρα στους δρόμους της περιοχής. Πολύς ο χαβαλές, και περισσότερο το κέφι που κάνουν όσοι συμμετέχουν.
Σκόρπια εικόνα που μου ήρθε τώρα στο μυαλό καθώς γράφω... Βλέπεις αρκετά μοτέλ με... “ύποπτα” ονόματα, του στιλ “Eros”, έτσι, για να δώσω ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Δεν ξαφνιάστηκα, επειδή είχα διαβάσει σχετικά στον οδηγό μου. The thing is, στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι Κολομβιανοί 20άρηδες ζουν με τις οικογένειές τους, κι όσο να 'ναι... είναι ζόρι να κουβαλήσεις κοπέλα στο σπίτι για... “to know us better”. Τι κάνουν λοιπόν τα ζευγαράκια; Καταφεύγουν στα συγκεκριμένα μοτέλ, και ξεχαρμανιάζουν πληρώνοντας με την ώρα.
Άλλη σκόρπια εικόνα (ό,τι θυμάμαι χαίρομαι). Περίμενα χθες να ανάψει πράσινο για να περάσω διάβαση, και πέρασε από μπροστά μου ένα ασθενοφόρο που έγραφε “Partenon”, κι είχε μία μεγάλη εικόνα του Παρθενώνα. Αν έχω καταλάβει καλά, στην Μπογκοτά υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες με ασθενοφόρα, που λειτουργούν συμπληρωματικά στα ασθενοφόρα που -υποθέτω πως- έχουν τα ίδια τα νοσοκομεία. Πώς του ήρθε τώρα του τύπου να ονομάσει την εταιρεία του “Partenon”, μυστήριο. Πριν από λίγες ημέρες δε, πέρασα μπροστά από joyería (κοσμηματοπωλείο) με όνομα στην ταμπέλα του “Griego” (συνοδευόμενο φυσικά από αρχαιοελληνικές κολόνες και τα σχετικά). Μπήκα να ρωτήσω αν ο ιδιοκτήτης είναι Έλληνας, και το παλικάρι που ήταν εκεί σχεδόν... κεραυνοβολήθηκε από την ερώτησή μου. Μου είπε ένα ξερό “όχι”, αλλά όχι του στιλ... “πώς στον διάολο σου ήρθε να ρωτήσεις κάτι τέτοιο; Από πού κι ως πού;” Συγγνώμη κιόλας που το μαγαζί σου λέγεται “Griego” κι έχει κάτι κολόνες ΝΑ στην πινακίδα του...
Αύριο είναι η τελευταία μέρα μου στην Μπογκοτά. Ένατη. Φεύγοντας από εδώ, θα μου λείψει η ζεστασιά με την οποία με περιέβαλλαν τα μέλη του σάιτ που χρησιμοποιώ για να βρίσκω παρέα στις χώρες που ταξιδεύω. Τι δεν θα μου λείψει; Το κρύο της Μπογκοτά. Αν ο ήλιος είναι κρυμμένος, τουρτουρίζεις, ακόμη και μέρα-μεσημέρι. Αν ο ήλιος σε λούζει με τις ακτίνες του, όλα καλά. Αλλά αυτό δε συνέβη όσες ώρες περίμενα (έχοντας τσεκάρει τα annual weather charts της πόλης πριν έρθω εδώ). Όσο για την ίδια την πόλη, τι να σας πω;... Εγώ πέρασα καλά... Άλλος μπορεί να είχε βαρεθεί και να την είχε κοπανήσει μετά από μία μέρα. Όπως έγραψα και τις προάλλες, “εξαρτάται”. Αν περνάς χρόνο σε μία πόλη και οι ντόπιοι σε κακομαθαίνουν, σε κάνουν να αισθάνεσαι VIP, χαϊδεύοντας τη ματαιοδοξία σου σε προκλητικό βαθμό, περνάς καλά, δεν θέλεις να φύγεις, και καταλήγεις να περάσεις σχεδόν δέκα μέρες, ακόμη κι αν η πόλη αυτή καθεαυτή δεν “αξίζει” τόσες ημέρες, με δεδομένο ότι στην ίδια χώρα υπάρχουν άλλες πόλεις και γενικά αξιοθέατα που ίσως δικαιούνται περισσότερο από τον χρόνο σου...


Early night χαιρετίσματα από Μπογκοτά, που ετοιμάζεται να το... κάψει ένα ακόμη σαββατόβραδο. Οι άνθρωποι ΓΛΕΝΤΑΝΕ, και πολύ τους χαίρομαι.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν ξέρω αν οι περισσότερες γυναίκες που έχω δει με το στήθος τους να... βγάζει μάτι, είναι προικισμένες από τη φύση τους

Ε, όχι δεν είναι από τη φύση τους. Η προσθετική στήθους (και ποπού, όπου βάζουν έξτρα σιλικόνη ώστε να φαίνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος και τουρλωτός) είναι τόσο στάνταρ στις νέες κοπέλες που είναι πολύ συνηθισμένο να αποτελούν δώρο για τα 15-16α τους γενέθλια από τους ίδιους τους γονείς.
ή... το τακτοποίησαν το ζήτημα έναντι μερικών χιλιάδων δολαρίων
Όχι, είναι πολύ πιο φτηνά. Ακόμη και για "υπερενισχυμένες καταστάσεις" οι τιμές είναι ένα κλάσμα αυτού που κοστίζουν στην Ευρώπη, είχα συμφοιτήτρια που το Πάσχα έφυγε από την Ισπανία και πήγε στην Κολομβία ώστε να κάνει την προσθετική "που της χάρισε ο μπαμπάς της". Το εισιτήριο Ισπανία-Κολομβία μετ' επιστροφής συν το κόστος της εγχείρησης ήταν το 1/3 απ' ό,τι αν έκανε την εγχείρηση στη (φτηνή γενικώς) Ισπανία.

Τη μανία τους με την ομορφιά τη βλέπεις και στο πόσοι ενήλικες φοράνε σιδεράκια, αδιανόητο αν είσαι έστω στη μεσαία τάξη να μην έχεις άψογο χαμόγελο. Όσο για τα αρώματα, δεν το συζητώ, ο μισός οικογενειακός προϋπολογισμός εκεί πάει, όπως και στην ανδρική αποτρίχωση (οι 30+ Κολομβιανές μερικές φορές είναι της παλαιάς σχολής και ανέχονται... τους μπρουτάλ τριχωτούς, οι νέες θα στην πούνε αν δεν είσαι metrosexual).

Ενδεικτικό του πόσο... ταλέντο κυκλοφορεί είναι και η υπερπληθώρα μοντέλων. Είναι τόσες οι κοπέλες που παρουσιάζονται σε φωτογραφήσεις, ή έστω για απλά promotional events που οι αμοιβές είναι γελοίες. Π.χ 20-30$ για μια κουκλάρα (άσπρη, μαύρη, κίτρινη, κόκκινη, ό,τι θες) να κάθεται και να χαϊδεύει επί ένα τετράωρο ένα αυτοκίνητο ή μια μπύρα σε μια έκθεση αυτοκινήτου ή ένα event ζυθοποιίας αντίστοιχα... Με τόσα στην Ελλάδα ούτε την κυρία Λουκά δε βρίσκεις... Κάποτε μια φίλη με πήρε για να πάμε στα τηλεοπτικά γυρίσματα μιας σαπουνόπερας στο Κάλι... Ουρές οι κοπελίτσες (οι περισσότερες σιλικονάτες) απέξω που παρακαλούσαν να τις πάρουν ως κομπάρσες τσάμπα, κυριολεκτικά τσάμπα, διότι είναι καλό στο βιογραφικό να πεις πως συμμετείχες έστω και ως κομπάρσα στην τάδε παραγωγή... Τέτοια κοριτσοθύελλα μόνο στις σπέσιαλ αντεπαναστατικές χιπ-χοπ βραδιές της Αβάνας έχω δει...

Όταν θα πας στη Βενεζουέλα, θα μας κάνεις και τη σύγκριση με τις άσπονδες εχθρές... Δε σε προϊδεάζω για να μη σε προκαταλάβω, αλλά η σύγκριση θα έχει ενδιαφέρον από τη σκοπιά του αντικειμενικού παρατηρητή.

Κατά τα λοιπά... πες μας και τι έκανες ρε αδερφέ στην Μπογκοτά, έστω και περιληπτικά, εννιά μέρες έκατσες, μόνο τα τακούνια κοιτούσες, μύριζες τα αρώματα, έβλεπες τα μανεκέν στις βιτρίνες κι έβλεπες τα ασθενοφόρα; Πες μας πού σε πήγαν οι σύντροφοι από το σάιτ, κανένα ενδιαφέρον ευτράπελο. Μη στα βγάζουμε και με το τσιγκέλι...

Κάπου που έφαγες ή βγήκες και σου άρεσε ας πούμε... επίκειται επίσκεψη οσονούπω και δεν είμαι updated...

 

YBONNH

Member
Μηνύματα
234
Likes
115
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος του κοσμου
Συμφωνω με τον απο πανω...
Γραψε κατι για την πολη, τι μπορει να κανει καποιος που ,
πως να το κανουμε, δεν ενδιαφερεται να κυτταει γυναικες:xmas_mrgreen::xmas_mrgreen::xmas_mrgreen:
Οι αντρες πως ειναι;
Επισης ,οσον αφορα τις πλαστικες, μονο στις αυξητικες ειδικευονται
ή και στις τραβηχτικες;:xmas_redface:
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Μια χαρά περνάς Δημήτρη, μιαααα χαααρά!!! :xmas_wink:
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Α,ρε αρχοντα!!!!:xmas_cool:
 

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
:haha::haha:..τρελοκομειοοοο,τωρα σε πηρα γραμμη,διαβασα και τα δυο κομματια της ιστοριας σου,εχεις ξεσηκωτικο υφος γραφης(ηδη εχω ανοιξει παραλληλα τα πρωτα σαιτ για να τσεκαρω κανα εισητηριο..:xmas_cheesygrin:),ψιλοξεθυμαινω ξεροντας οτι ενας καρντασακος γουσταρει στη κολομβια(μιας και δεν την..ειδαμε τη χωρα οσο θελαμε:xmas_smile:),ευχομαι τα καλυτερα αλανακο,καλα να περνας,que viva Venezuela y que viva Colombia..:hug:
οσο για τον ''ατυπο'' συναγωνισμο για τις πιο ομορφες γυναικες μεταξυ των δυο χωρων,ψηφιζουμε καθολου αντικειμενικα τις γυναικες που αμα τα καλλιστεια μπαιναν στο στοιχημα,θα γινομασταν ολοι εκατομυριουχοι..:xmas_cheesygrin::xmas_cheesygrin::xmas_biggrin:
 

kon_gav

Member
Μηνύματα
450
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
Μπράβο ρε Δημήτρη, συνέχισε να μας ταξιδεύεις το νου.
 
Last edited by a moderator:

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Σου πάει η Λατινική Αμερική βρε Δημήτρη... Όντως, casa σου casita σου ένα πράγμα.. Άντε, περιμένουμε συνέχεια.
Περιμένουμε...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.231
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom