Κύθηρα Λευκάδα Λευκάδα ή Κύθηρα;

november2007

Member
Καλημέρα σε όλους!
Με τον σύντροφο μου έχουμε άδεια από 18/8 έως 22/8. Σκεφτόμαστε για Λευκάδα ή Κύθηρα. Τι προτείνετε; Να σας δώσω μερικά στοιχεία:
Ζευγάρι 50+, αυτοκίνητο, θα ξεκινήσουμε από Κιάτο (θα κάνουμε ήδη διακοπές στο χωριό). Το πρόγραμμα των διακοπών μας είναι συνήθως το εξής: Ξυπνάμε με την ανατολή, πάμε για την πρώτη βουτιά στην απεναντί μας παραλία (γι' αυτό διαλέγουμε πάντα ενοικιαζόμενο δωμάτιο απέναντι από θάλασσα), γυρίζουμε στο δωμάτιο καφεδάκι - πρωινό και εξόρμηση για άλλη παραλία και εξερεύνηση περιοχής, φαγητό σε ταβερνάκι, επιστροφή στο δωμάτιο, σιέστα και το απόγευμα βόλτα στην χώρα ή σε κάποια αξιοθέατα. Επιστροφή το βραδάκι στο δωμάτιο μεζεδάκια, μπυρίτσες στο μπαλκόνι κοιτώντας την θέα.
Περιμένω τις προτάσεις ποιο από τα δύο νησιά, ποια περιοχή για διαμονή να προτιμήσω στον νησί που μου προτείνετε και γενικά ότι πιστεύετε ότι θα είναι χρήσιμο.
Διάβασα όλα όσα έχουν γραφτεί και για τα δύο νησιά αλλά δεν μπόρεσα να αποφασίσω... Ευχαριστώ πολύ

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλημέρα σε όλους!
Με τον σύντροφο μου έχουμε άδεια από 18/8 έως 22/8. Σκεφτόμαστε για Λευκάδα ή Κύθηρα.
Γεια χαρά.
Καταρχάς μου φαίνονται λίγες οι μέρες που έχετε στη διάθεση σας και για τα δύο νησιά, ως μεγάλα και απαιτητικά σε αξιοθέατα και κυρίως παραλίες νησιά, καθώς και τα δύο έχουν εξαιρετικές.
Προσωπικά θα έδινα πολύ ελαφρύ προβάδισμα στα Κύθηρα μιας και είστε Πελοπόννησο, φροντίστε όμως δεδομένου του ταξιδιού με το πλοίο να βρείτε κάποιο δρομολόγιο που βολεύει, ξεκινήστε την αναζήτηση από αυτό και απ' το κατάλυμα.
Όσο για τη διαμονή δε ξέρω, προσωπικά προτιμώ συνήθως τις Χώρες ή τους πιο ωραίους οικισμούς στα νησιά, το ίδιο έκανα και στα Κύθηρα με τη θάλασσα βέβαια να μην είναι μακριά, όμως αφού θέλετε να την έχετε στα πόδια σας μπορείτε να δείτε για διαμονή στο γειτονικό Καψάλι.
Εϊναι παραπάνω από σίγουρο πως και τα δύο νησιά θα έχουν αρκετό κόσμο τέτοια εποχή, οπότε ότι βρείτε, νομίζω όμως ότι τα Κύθηρα θα 'ναι λίγο πιο ανθρώπινα.

Billouk

Member
Θα πάω Κύθηρα και έχω πάει Λευκάδα στο παρελθόν. Η αυξημένη κίνηση είναι αναπόφευκτη. Εισιτήρια για το καράβι προς Κύθηρα θα βρείτε, ωστόσο, να σας ενημερώσω πως αυτή τη στιγμή επειδή έχω κλείσει παρόμοια περίοδο, οι τιμές στα καταλύματα των Κυθήρων είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες καθώς οι επιλογές είναι μειωμένες. Αν δεν έχετε κάνει κράτηση με δωρεάν ακύρωση, ξεκινήστε από αυτό! Τώρα για την Λευκάδα, είναι η πιο τουριστική περίοδος παρόλαυτα με σωστή οργάνωση θα βρείτε τα πάντα καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές. Οι μέρες και στα δύο είναι λίγες δυστυχώς.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.067
Μέλη
39.805
Νεότερο μέλος
Alexpeta

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom