Κάρπαθος Λιγη βοηθεια για Καρπαθο!

nikosgnr

Member
Μηνύματα
11
Likes
16
Πάντα με κάποιο νέο προορισμό δεν παίρνω καμία άποψη ως δεδομένη. Δεν την ασπάζομαι στα τυφλά

Θυμάμαι πέρυσι π.χ. που περάσαμε απο Λειψούς και σκεφτόμασταν διαμονή, ο @psilos3 μου 'χε προτείνει και εκείνος να μείνουμε όπως και κάναμε. Εν τέλει, το νησάκι για τα δικά μας δεδομένα, δεν ήταν για διανυκτέρευση αλλά για μια μονοημέρη.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως τα γούστα διαφέρουν και είναι απολύτως λογικό.
 

Ostvarivanje

Member
Μηνύματα
242
Likes
110
Εκεί θέλω να καταλήξω και εγώ ότι τα γούστα διαφέρουν και να μη λαμβάνετε τοις μετρητοίς ότι λέει ο καθένας (συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου).
Διάβαζα συνεχώς ότι είναι χάλια η πόλη της Χίου και ούτε να πάτε και χάλια είναι κλπ κλπ. Πριν ένα μήνα πήγαμε για 9 μέρες στη Χίο (και μετά Λέρο και Κάλυμνο). Εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ η πόλη της Χίου. Για κάποιους μπορεί να είναι ό,τι να 'ναι να έχει μαζί φαγάδικα και καφέ-μπαρ, το ένα δίπλα στο άλλο, αλλά σε εμάς δεν ενόχλησε καθόλου. Είχε μεγάλη περαντζάδα, να κάνεις τη βόλτα σου και, θέλεις να πιεις καφέ, πήγαινες, για φαγητό ή ποτό. Το ζήτημα είναι και τι ζητάει ο καθένας. Πάντως εμάς μας άρεσε πάρα πολύ.
Καλά να είμαστε και του χρόνου σκεφτόμαστε για Κάρπαθο. Δεν έχω πάει ποτέ, μόνο φωτογραφίες είδα από τα Πηγάδια, αλλά εμένα δε μου έδωσε κάποια αρνητική εικόνα. Και φυσικά θα μείνουμε στα Πηγάδια και πιστεύω θα είναι και πολύ ωραία, σύμφωνα και με αυτά που γράφει και η apodrasi.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Δώστε λίγο χρόνο στα Πηγάδια, αφού θα μένετε εκεί! Είμαι βέβαιη πως όσοι τα αντιπαθείτε τα πρωτοείδατε μέσα από το πλοίο
Τα είδαμε κι από μέσα... :haha:
Εντάξει, όπως και να χει είναι βάσει λογικής η νο1 επιλογή για διαμονή, δεν αντιλέγω, ωστόσο αντικειμενικά δεν είναι ωραία σε σχέση με το υπόλοιπο νησί. Προφανώς κι έχει πράγματα να δεις και να κάνεις, είναι όμως από τις άσχημες νησιωτικές πόλεις, από τις οποίες μάλιστα δεν έχουμε λίγες δυστυχώς.
Σε μένα βέβαια αρέσει και η πόλη της Τήνου
Α έτσι εξηγείται.... :haha::haha:
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.010
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Εντάξει, όπως και να χει είναι βάσει λογικής η νο1 επιλογή για διαμονή, δεν αντιλέγω, ωστόσο αντικειμενικά δεν είναι ωραία σε σχέση με το υπόλοιπο νησί. Προφανώς κι έχει πράγματα να δεις και να κάνεις, είναι όμως από τις άσχημες νησιωτικές πόλεις, από τις οποίες μάλιστα δεν έχουμε λίγες δυστυχώς.
Ακριβώς αυτό, συμφωνώ στα υπόλοιπα, εκτός από το ότι έχουμε πολλές άσχημες νησιωτικές πόλεις. Τα Πηγάδια είναι άσχημα εξαιτίας των κτιρίων τους, ωστόσο μένει που μένει κάποιος εκεί λόγω θέσης και συγκοινωνιών, ε μην τα βλέπει σαν βραχνά, μην του τα μηδενίσουμε συνολικά.

Σε μένα βέβαια αρέσει και η πόλη της Τήνου που δεν αρέσει σε κανέναν, οπότε...
Α έτσι εξηγείται.... :haha::haha:
Εκείνης της Ικαριάς όμως, σκέτο στολίδι. 😘
Όπως είπαν και οι πιο πάνω περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Καταλαβαίνω τι σου αρέσει και τι ψάχνεις στα νησιά. Συγχρόνως πιστεύω πως πολλοί στεριανοί θέλουν ψαροχώρια ή γραφικά ορεινά χωριά στα νησιά και τους ξενίζουν οι "πόλεις", ενώ εγώ τρελαίνομαι για τις αμφιθεατρικά χτισμένες πόλεις που βλέπουν σε νησιώτικα λιμάνια.
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Τα Πηγάδια είναι άσχημα εξαιτίας των κτιρίων τους, ωστόσο μένει που μένει κάποιος εκεί λόγω θέσης και συγκοινωνιών, ε μην τα βλέπει σαν βραχνά, μην του τα μηδενίσουμε συνολικά
Ναι, αυτό και μόνο λέμε, διακοπές και βραχνάς δε γίνεται, έχουν εξάλλου καλή περαντζάδα, νυχτερινή ζωή, φαγητό κτλ. Τη γενική εικόνα κρίνουμε.
Εκείνης της Ικαριάς όμως, σκέτο στολίδι. 😘
Όχι ούτε καν, είναι λίγο πιο συμπαθής απλά όπως κι αυτή της Σάμου. Δεν είναι απλά περί ορέξεως ή το τι ψάχνει καθένας στα νησιά, αλλά το γεγονός πως ως χώρα έχουμε κάνει εγκλήματα και τσιμεντένια αίσχη ακόμα και στις πόλεις των νησιών μας, αυτό σχολιάζω. Όπως έχω γράψει και στην ιστορία μου, τα Πηγάδια μου θύμισαν «Πολίχνη με θάλασσα», τίποτα περισσότερο, όπως φυσικά και μερικά ακόμη μέρη στη νησιωτική Ελλάδα. Οι περιπτώσεις είναι πολλές, ακόμα και σε πόλεις που στάθηκαν τυχερές κατά μία έννοια όπως πχ τα Χανιά ή η Ρόδος.
Το σταματάω γιατί βγαίνουμε εκτός θέματος που ναι η Κάρπαθος, σε κάποιο άλλο νήμα τα συζητούσαμε κάτι τέτοια αλλά δε θυμάμαι να το βρω τώρα... :haha: ;)
 

Dr. Claw

Member
Μηνύματα
23
Likes
54
Κορυφαίο νησί με αιχμή του δόρατος τις παραλίες του.
Εκτυφλωτικά φωτογενές επίσης.
Τα Πηγάδια δεν είναι γραφικά αλλά έχουν πολύ καλή θέση και με θέα στην παραλία δε θα κοιτάς αλλού όσες μέρες και να μείνεις.
Μενετές επίσης αξίζουν ένα πέρασμα όπως και το μνημείο πριν τον οικισμό.
 

nikosgnr

Member
Μηνύματα
11
Likes
16
Γιατί με έναν ντόπιο που μιλήσαμε εκεί, μας είπε πως η διαμονή στην Όλυμπο δεν αξίζει. Απλά πας βλέπεις και φεύγεις.
Βρέθηκε ο υπαίτιος παιδιά. Όλα καλά. :bleh:

Φθάνοντας στο νησί μπορεί να ακούσεις από ντόπιους του νότου ότι η επίσκεψη στη βόρεια πλευρά του νησιού δεν αξίζει και θα χάσεις τον χρόνο σου. Μην τους πιστέψεις. Μεταξύ των βόρειων και των νότιων υπάρχει μια μικρή αντιζηλία...
 

ito

New Member
Μηνύματα
3
Likes
5
Καλησπέρα, είμαστε οικογένεια με 2 παιδάκια (6 και 3 ετών) και σκεφτόμαστε να επισκεφτούμε Κάρπαθο τέλος Ιουνίου! Έχοντας διαβάσει -νομιζω-όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με Κάρπαθο εδώ , έχω να ρωτήσω τα εξής:
- Σκέφτομαι να έχουμε λιμάνι άφιξης Διαφάνι ώστε να ξεκινήσουμε με Ολυμπο.Υπαρχει κάποιος που για κάποιον λόγο που δεν έχω ίσως σκεφτεί δεν το προτείνει? (Γενικά μας αρέσουν τα ορεινά χωριά σε νησιά και η φωτογραφία οπότε λέμε να αφιερώσουμε 2 βραδια εκεί). Επίσης εκτός από Διαφάνι, υπάρχει όσο θα είμαστε εκεί κάποια άλλη κοντινή σχετικά παραλία με εύκολη πρόσβαση (άσφαλτο η πολύ βατό χωματόδρομο να επισκεφτεί κάποιος? Μάλλον όχι σωστά?) Και τέλος με βάση την Όλυμπο κάποιο άλλο χωριό που θα μπορούσε να δει κάποιος κατάλαβα καλά ότι ίσως είναι η Αυλώνα? Έχει πρόσβαση με άσφαλτο να φανταστώ?
Ευχαριστώ !:)
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Επίσης εκτός από Διαφάνι, υπάρχει όσο θα είμαστε εκεί κάποια άλλη κοντινή σχετικά παραλία με εύκολη πρόσβαση (άσφαλτο η πολύ βατό χωματόδρομο να επισκεφτεί κάποιος?
Το νησάκι Σαρία είναι μία εξαιρετική επιλογή για ημερήσια. Πάνε καραβάκια από το Διαφάνι.

Και τέλος με βάση την Όλυμπο κάποιο άλλο χωριό που θα μπορούσε να δει κάποιος κατάλαβα καλά ότι ίσως είναι η Αυλώνα? Έχει πρόσβαση με άσφαλτο να φανταστώ?
Η Αυλώνα δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.408
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Επίσης εκτός από Διαφάνι, υπάρχει όσο θα είμαστε εκεί κάποια άλλη κοντινή σχετικά παραλία με εύκολη πρόσβαση (άσφαλτο η πολύ βατό χωματόδρομο να επισκεφτεί κάποιος? Μάλλον όχι σωστά?) Και τέλος με βάση την Όλυμπο κάποιο άλλο χωριό που θα μπορούσε να δει κάποιος κατάλαβα καλά ότι ίσως είναι η Αυλώνα?
Υπάρχουν εκπληκτικές παραλίες όπως το Φοροκλι κ ο Άγιος Μηνάς, αλλά η πρόσβαση είναι πολύ μέτρια (χωματοδρομοι). Αφιερώστε μια μέρα στην Όλυμπο και το δεύτερο βράδυ που θα μείνετε στην Όλυμπο δείτε Σαρία και Διαφάνι. Και στη συνέχεια κατηφοριστε για τα νοτιότερα του νησιού
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.737
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom