Ιταλία Λιμνη κομο.. Τα φώτα σας please

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Καταλαβαίνω που δεν έχεις καμιά πείρα σε ταξίδια γιαυτό και θα σε συμβούλευα να κάνεις τον κόπο να μελετήσεις καλά το ταξίδι σου γιατί έτσι όπως το πας δεν θα βγει επιτυχημένο... αγνοείς βασικά πράγματα, όπως π.χ ότι ο ευκολότερος τρόπος να πας από το αεροδρόμιο στο Μιλάνο ΔΕΝ είναι το τρένο ή πως είναι αδύνατον σε μια ώρα να δεις έστω και τα βασικά από το Μιλάνο... γνώμη μου είναι ή να αποταθείς σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο να σου φτιάξει ένα πρόγραμμα ή να παρακαλέσεις κάποιο μέλος του φόρουμ που να ξέρει και να έχει όρεξη, να σου οργανώσει το πρόγραμμα σου το οποίο πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα...
 

PEGIOMALE

Member
Μηνύματα
17
Likes
0
καταλαβαινω οτι σε αυτο το site δεν μπορουν να γραψουν αυτη που δεν εχουν πειρα ??
ευχαριστω πολυ !!!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Σαφέστατα και μπορείς αλλά το φτωχό μου το μυαλό λέει ότι δεν μπορείς διάολε να στηρίζεις ένα ολόκληρο ταξίδι σε όσα θα σου πει ο ένας και ο άλλος ανώνυμα σε ένα φόρουμ, χωρίς εσύ να καθίσεις να ψάξεις έστω και για τα βασικά στο internet... εσύ και δεν ακούς τι σου λέμε , είναι αδύνατον να κάνεις ένα ταξίδι στο Κόμο όπως το θέλεις χωρίς αυτοκίνητο και δεν έχεις και καμία διάθεση να ψάξεις ΜΟΝΗ σου έστω και για τα βασικά... εσύ συνεπώς δεν θέλεις βοήθεια, θέλεις να σου φτιάξει κάποιος ολόκληρο το ταξίδι σου... όλα αυτά λοιπόν, σε συνδυασμό με το ότι είσαι εντελώς άπειρη από ταξίδια, με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι για να πετύχει το ταξίδι σου, καλύτερα θα ήταν να πας σε ένα γραφείο ή να αφήσεις ένα συμφορμίτη να σου βγάλει ένα πρόγραμμα... δεν έχω καταλάβει λοιπόν που είμαι λάθος και κυρίως γιατί παρεξηγήθηκες...
 
Last edited:

PEGIOMALE

Member
Μηνύματα
17
Likes
0
ευχαριστω πολυ !!!
και πραγγματικα ψαχνω παρα πολυ συγνωμη σε ολους για την ταλαιπωρια ευχαριστω!!!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ολοι μπορούν να γράψουν στο forum, είτε έχουν, είτε όχι εμπειρία και δεν ταλαιπωρείς κανέναν.

Αυτό που θέλει να σου εξηγήσει ο συμφορουμίτης, είναι ότι επειδή είστε πρωτάρηδες στο να οργανώσετε ένα ταξίδι και μπαίνετε κατευθείαν σε λίγο πιο βαθιά νερά, με την έννοια ότι δεν έχετε επιλέξει μια μόνο πόλη, αλλά περιήγηση σε επαρχιακές πόλεις και θέλετε να δείτε και κάποια μεγάλη, συν το γεγονός ότι δεν έχετε στη διάθεσή σας και πολλές ημέρες, αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θα δυσκολευτείτε περισσότερο από άλλους.

Θα πρέπει να δείτε όλα σας τα βήματα προσεχτικά, να ψάξετε όλες τις εναλλακτικές στις μεταφορές σας για να δείτε τί σας συμφέρει περισσότερο και να μην έχετε "απληστία" στο τί θα δείτε.
Μόνο έτσι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα.
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
851
Likes
776
Οι επιλογες σου ειναι δυο:
1) Παιρνεις λεωφορειο απο το terminal 2 που προσγειωνεσαι κ πας Μιλανο οπου διανυκτερευεις. Την επομενη μερα φευγεις για Κομο με τρενο. Εκει μπορεις να δεις το Κομο κ μετα να παρεις καραβακι κ να επισκεφτεις καποια χωρια στην λιμνη. Κυριακη πρωι παλι με τρενο Μιλανο, κανετε βολτα κ απογευματακι ξεκινατε με λεωφορειο για malpensa

Ή

2) οταν προσγειωθειτε στο terminal 2 πατε με λεωφορειο στο terminal 1 κ απο εκει πατε με τρενο στο κομο. Θα χρειαστει να παρετε δυο τρενα (malpensa-saronno κ saronno-como). Νομιζω ειναι ταλαιπωρια κ δεν ειμαι κ σιγουρη αν τοσο αργα εχει συχνα τρενα. Πληροφοριες για τρενα εδω: http://m.malpensaexpress.it/mxp/ και http://www.trenord.it/EN/
 

vasil.galaxy

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Καλη μερα και καλη εβδομαδα σε ολους!
Θα ηθελα την βοήθειά σας!
Σε λίγες μέρες φεύγουμε για Mιλάνο –Βερόνα-Βενετία -λίμνη Κόμο. Το προβλημα είναι ότι εχθες που μπήκαμε στην easyjet να κανουμε checkin, είδαμε ότι η επιστροφή μας τελικά δεν θα είναι στις 11 το πρωι αλλά στις 06:45 το πρωι! Αυτό σημαίνει ότι πρεπει από το BELLAGIO που εχουμε κλείσει 2 νυχτες, να φύγουμε 4 τα ξημερώματα για να ειμαστε νωρις στο αεροδρόμιο να αφήσουμε το αυτοκίνητο που θα εχουμε νοικιάσει και να δώσουμε και την βαλίτσα πριν κλείσει η πύλη (06:15 κλείνει)
Επειδή δεν γνωρίζω πως είναι να οδηγείς από BELLAGIO για αεροδρόμιο στο Μιλάνο μέσα στην μαύρη νύχτα, μπορείτε να μου πείτε πόση ωρα χρειάζεται για να κατέβουμε το βουνό ?
Τι ωρα πρεπει να ξεκινήσουμε από το BELLAGIO ? είναι επικίνδυνος ο δρόμος ? θα προλάβουμε ?
Μήπως να ακυρώσω την τελευταία νύχτα και να κλέισω ένα δωμάτιο στο Milano να μου φύγει το άγχος ?
Help!!!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Aπό το Μπελάτζιο στο αεροδρόμιο είναι περίπου 2 ώρες... σε αυτό πρέπει να συνυπολογίσεις και την διαδικασία παράδοσης του αυτοκινήτου... με δεδομένο λοιπόν ότι πρέπει να βρίσκεσαι στο γκισέ γύρω στις 6, η καλύτερη ιδέα θα ήταν να κοιμηθείς σε κάποιο από τα πολλά ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο και όχι στο Μιλάνο... κάτσε μέχρι αργά στο Μπελάτζιο ή στο Μιλάνο το τελευταίο σου βράδυ, φάε και μετά με την ησυχία σου, φτάσε στο ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσεις κοντά στο αεροδρόμιο... για ποιο λόγο να έχεις βάρβαρο πρωϊνό ξύπνημα και άγχος αν θα προλάβεις την πτήση σου την στιγμή που και την μέρα σου θα έχεις κερδίσει και με ίδια ή και λιγότερα χρήματα μπορείς να κοιμηθείς κοντά στο αεροδρόμιο?
 

vasil.galaxy

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Ευχαριστω traveller για την γρηγορη απάντησή σου!
Και εγω αυτο πιστευω οτι πρεπει να ακυρωσουμε τη 1 νυχτα ( ακυρωτικα ευτυχως δεν εχουμε να πληρωσουμε!) Κοιταξα και για ξενοδοχεια μεσα στο Μιλάνο αλλα πραγματικα τελευταια στιγμή ειναι πολυ ακριβα! Μηπως για κοντα στο αεροδρομιο εχετε να προτεινετε καποιο ξενοδοχειο ? αν οχι δεν πειραζει! Δυστυχως με αυτο που εγινε καπως οι 2 μερες που ειχαμε για Kομο, αυτοματως σαν να μειωθηκαν!
τελοσπαντων! καλα να μαστε! επιστρεφω με εντυπωσεις απο το ταξιδι μου ( αν δεν ακυρωσει τελειως αυτη τη φορα την πτηση η easy jet!)
 

Dimteo

Member
Μηνύματα
56
Likes
105
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαλί
Καλημέρα
Δεκεμβρη βερολινο (τέλεια) μαρτιο Εδιμβούργο (τέλεια *2) και σε σε λίγες μερες πεταμε για ενα συντομο διήμερο μιλανο- λιμνη κομο. Εχω κάνει κλασικα απειρες αναζητήσεις στο ίντερνετ προς ανεύρεση πληροφοριών αλλά και κάποιες συμβουλές απο οποιον εχει παει θα εκτιμηθούν! Βασικά για λιμνη κομο. Θα φυγουμε πρωι απο μιλανο και το σκέφτομαι ως εξης... Κομο- funicular brunatte-ferry day pass-lenno water taxi villa balbianello - bellagio-varenna. Επιστροφή Μιλάνο απο varenna. Θα ήθελα τη γνωμη σας, κάποια συμβουλή ισως η προταση κσι βασικά ποια ειναι η πιο εντυπωσιακη βιλλα να επισκεφτουμε. Ήμουν ανάμεσα balbianello και carlotta.
 

natalia-p

Member
Μηνύματα
20
Likes
4
villa carlota καλύτερα,είναι στο tremezzo απέναντι περίπου από bellagio..
βέβαια δεν ξέρω αν σε βολεύει το μέρος με το πρόγραμμα σου,το ferry boat πάντως είχε γύρω στα 6 αν θυμάμαι καλά από bellagio.
Varrena αγαπημένη,αν έχεις χρόνο να πας στο κάστρο κανα 20λεπτο περπάτημα ανηφόρα,αλλά αξίζει η θέα..όπως και brunate έχει έναν φάρο που είναι ακόμα καλύτερα..ότι άλλο θέλεις ρώτα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom