Πορτογαλία Λισαβονα & Πορτο - τι μας εντυπωσιασε

mika1990

Member
Μηνύματα
33
Likes
81
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
γεια σε όλους! επιστρεψαμε απο το ομορφο ταξιδι μας 3 μερες στη λισαβωνα και 1 στο πορτο :xalara:
  • η πτηση για λισαβωνα εγινε με την aegean και η ωρα αφιξης μας ηταν περιπου 11 το πρωι κατεθυυνθηκαμε στην εισοδο του μετρο και πηγαμε στα μπλε κουτια που θα δειτε εκει να επιλεξετε να βγαλετε viagem καρτα κοστιζει 50 λεπτα και μετα επιλεγετε αν θελετε εισητηριο μετρο-τραμ ή οτι αλλο εμας μας βολευει των απεριοριστων διαδρομων στα 6 ευρω το ατομο
  • το ξενοδοχειο που επιλεξαμε ειναι στην περιοχη Praca da figueira και ονομαζεται my story hotel tejo:clap: πολυ όμορφο ξενοδοχειο στα 70 ευρω με πολυ φιλικο προσωπικο καλο πρωινο και αν ζητησετε εκ τον προτερων μπορειτε να εχετε θεα στο καστρο οπως εμεις!καταπληκτικη! το δικο μασ δωματιο ηταν το 517! πανεμορφο! η θεση του ξενοδοχειου ειναι τελεια και για βραδινες εξορμησεις με μινι μαρκετ διπλα για τα απαραιτητα. -> γενικα να επιλεξετε καπου κεντρικα να μεινετε ειτε rossio ειτε οπως εμεις σε αυτην την πλατεια;)
  • για πρωινη εξορμηση ξεκιναμε απο το καστρο (να πατε γυρω στισ 9 γιατι μετα εχει πολυ κοσμο) παιρνουμε απο την praca da figueira 737 λεωφορειο και κατεβαινουμε castello (τερματικος ) όμορφη συντομη διαδρομη!!

  • εκει λοιπον βλεπουμε το καστρο και στη συνεχεια κατευθυνομαστε στο
miradouro de santa luzia και στη συνεχεια στο αλφαμα :D θα εντυπωσιαστειτε! χανομαστε στα στενακια του αλφαμα! γενικα δεν θα συνηστουσα σε καποιον να μεινει στο αλφαμα κατα την αποψη μου ειναι μονο για πρωινη μεσημεριανη βολτουλα στα καλντεριμια.για ενα ανετο και ασφαλες ταξιδι θα συνιστουσα κεντρικες πλατειες;)
  • για μεσημεριανο μετα απο πολυ ψαξιμο στο ιντερνετ επιλεξαμε το -> ultimo porto το οποιο ειναι ψησταρια και λειτουργει μονο μεσημερι ως τις 4μιση το απογευμα.στο facebook στη σελιδα του εστιατοριου ο ιδιοκτητης μπορει να σας κανει κρατηση μεσω μηνυματος για να φτασετε εκει πατε με τραμ 15ε στην περιοχη αlcantara περνατε κατω απο υπογεια διαβαση καθως σταματαει σε αυτοκινητοδρομο και μετα περπατατε κατα μηκος του λιμανιου.το google maps θα σας κατατοπησει ;) εμεις φαγαμε γλωσσα στα καρβουνα και μυδια.το κρασι τους επισης πολυ ωραιο! προσοχη γιατι το μεσημερι γεμιζει με ντοπιους διαλλειμα απο τα γραφεια και μπορει να μην βρειτε να καθησετε μεσα.εμας μας ετυχε ηλιολουστη ζεστη μερα και καθησαμε εξω!

  • για το βραδακι θα σας συνηστουσα 2 μερη που δεν θα πρεπει να χασετε με τπτ!! πραγματικα μας αρεσαν παρα πολυ!
  1. το πρωτο ονομαζεται -> sol e pesca
    στην pink street οπου ειναι μεζεδακια κονσερβας με κρασι .η λισαβωνα φημιζετε για τις κονσερβες της και μπορειτε να αγορασετε και σε αυτο το μαγαζακι και στο γνωστο conserveira de lisboa. σε αυτο το μαγαζακι λοιπον να φατε ελιτσες dry tuna :bleh: και αλλα 2 πιατα πηραμε που ειναι σην πρωτη σελιδα του μενου ενα με γαβρο καταπληκτικο και ενα με μηλο!
    αυτα φυσικα συνδιασμενα με το κρασακι σας η με μια μπυρα..*θα σας προτεινα να πατε εκει κυριως απογευματακι με βραδακι
2.
το αγαπημενο μας μερος στη λισαβωνα το κατι διαφορετικο απο τα αλλα μερη αφορα την μουσικη!! μουσικη φαντο λοιπον στο υπεροχο μαγαζακι -> tasca do chico!!!


ζωντανη μουσικη απο τις 9 το βραδυ ΜΟΝΟ τις δευτερες και σαββατο!!

σημειωση ->κυριακη ο ιδιος ιδιοκτητης εχει ενα ακομα μαγαζακι στην αλφαμα με το ιδιο ονομα και νομιζω εχει μουσικη μονο κυριακες. δενξερω αν θα επελεγα αλφαμα για βραδυ αλλα αν δεν βρειτε δευτερα και σαββατο στο αλλο στο μπαιρο αλτο θα πηγαινα τουλαχιστον σε αυτο
μεγαλη προσοχη!!!απαιτειται κρατηση!!!!!!!

εμας 2 μερες πριν καλουσε το ξενοδοχειο (στο ιντερνετ δεν απαντουσαν ) για να μας κρατησει θεση!
-> να ζητησετε στην μπροστινη θεση για να βλεπετε τον τραγουδοποιο!
:photographer:μια φανταστικη εμπειρια 3-4 τραγουδιων που εναλλασονται με διαλλειματα! καταπληκτικη εμπειρια πραγματικα αξιζει τοσο πολυ!
 

Attachments

Last edited:

mika1990

Member
Μηνύματα
33
Likes
81
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
  • οσο αφορα την περιοχη μπελεμ αξιζει να δειτε τα αξιοθεατα και αν πατε στο ηλιοβασιλεμα ακομα καλυτερα! στο μνημειο των ανακαλυψεων μπορειτε να νοικιασετε ενα οχημα σαν ποδηλατο και να πατε βολτουλα! εχει πολυ πλακα! σε αυτη την περιοχη να δοκισετε τα περιφημα γλυκακια μου θυμησε πολυ μπουγατσακια θεσσαλονικης
  • την επομενη μερα αποφασισαμε να νοικιασουμε αμαξι και να παμε μια εκδρομουλα-> διπλα στο ξενοδοχειο μας ειναι το ξενοδοχειο μουντιαλ οπου εκει υπαρχει υποκαταστημα avis και δεχονται κρατηση αυτοκινητου και με debit card δεν ειναι απαραιτητη η πιστωτικη
  • καναμε μια ομορφη διαδρομη σε κασκαις
  • μας αρεσε πολυ το ericheira εμοιαζε με ελληνικο νησι
  • αλλα αυτο που ηταν πραγματικα πανεμορφο ηταν το _> obidos !!! αν δεν θελετε να νοικιασετε αμαξι προτεινω να βρειτε ενα μεταφορικο πχ τρενο λεωφορειο για να σας παει στο ομορφο obidos. αξιζε πιο πολυ απο ολα τα χωριουδακια
 

Attachments

Last edited:

mika1990

Member
Μηνύματα
33
Likes
81
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
και παμε στο ομορφο πορτο!
  • αν βρεθειτε στη λισαβωνα και εχετε χρονο μην παραλειψετε να πατε στο ομορφο πορτο εστω και για μια μερα.εμεις πηραμε την πτηση της ryanair 10 ευρω :pilot:
και κατα τις 10 το πρωι βρισκομασταν στο πορτο για να χαρουμε το ομορφο λιμανι
τα σοκακια και την καταπληκτικη θεα.
  • σαν κατι το διαφορετικο ειναι να παρετε το τραμ νο 1 και να κατεβειτε στο cais do ouro και απο εκει να παρετε ενα μικρο καραβακι flor do gas και να πατε στο ψαροχωρι afurada για μεσημεριανο. το πλοιαρακι κοστιζει μολις 2 ευρω η διαδρομη και ειναι μια ομορφη εμπειρια
  • 2 φωτογραφιες απο πορτο
 

Attachments

Last edited:

Konstantinb

Member
Μηνύματα
214
Likes
933
Το Πόρτο είναι αθεράπευτα πιο όμορφο και αυθεντικό από την Λισαβόνα, από τις πόλεις που θέλεις να μένεις και μόνιμα - θαρρώ.

Καλή συνέχεια στα ταξίδια σου !
 

Katerinaboby

Member
Μηνύματα
88
Likes
77
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Νότια Αμερική,
Υπέροχες οι περιγραφές σου! Θα μου χρησιμεύσουν οπωσδήποτε, αφού σχεδιάζω αυτό το ταξίδι για του χρόνου! Με την διαφορά ότι θέλω να μείνω 3-4 μέρες και στο Πόρτο... Ευχαριστούμε πολύ!
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.049
Likes
1.589
το αγαπημενο μας μερος στη λισαβωνα το κατι διαφορετικο απο τα αλλα μερη αφορα την μουσικη!! μουσικη φαντο λοιπον στο υπεροχο μαγαζακι -> tasca do chico!!!
Χρήσιμες οι πληροφορίες σου για Λισσαβόνα. Στο μαγαζί αυτό πήγατε και για φαγητό, ή μόνο για ποτό; Από τιμές τι έλεγε;
 

mika1990

Member
Μηνύματα
33
Likes
81
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
γεια σου!:)
το tasco do chico μου θυμησε τα δικα μας ρεμπετικα..
οι περισσοτεροι οπως και εμεις ημασταν με μια μπυρα και ενα house wine (πολυ ωραιο ) ;)οι τιμες ηταν πολυ καλες .
Φαγητο απο οτι εγραφαν στις κριτικες στο tripadvisor δεν πολυελεγε.Κάποιοι παραγγελναν τυρακι σαν συνοδευτικο ή καπνιστο λουκανικο..δεν εχω γνωμη ομως για αυτο.
- > Απλα το υπενθυμιζω απαιτει κρατηση!!! :minion write:
και κυριως να διαλεξετε θεση που να βλεπει τον μουσικο και τραγουδιστη γιατι εχει και καποια τραπεζια τα οποια ειναι πιο πισω κρυμμενα και απλα ακους μουσικη.
εμας μας φανηκε πολυ εντυπωσιακο και βγαγμενο κυριως απο την πορτογαλικη παραδοση
μπορεις να δεις και στο facebook & intagram για να παρεις μια γευση
δυστυχως δεν απαντανε σε κανενα απο τα 2 social media για κρατησεις επομενως πρεπει να σε βοηθησει το ξενοδοχειο σε αυτο αρκετες μερες πριν το event :)
 
Last edited:

Travelgirl96

Member
Μηνύματα
76
Likes
90
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισλανδία, Βόρειο σέλας
Καλησπέρα και απο εμένα, τι εποχή πήγατε; Αξίζει να πας και τον χειμώνα; (Ιανουάριο-Φεβρουάριο)
Ευχαριστώ!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.747
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom