Ισπανία Λογοτεχνικές φανφάρες στην Ισπανία

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Σημείο Μηδέν

Άνθρωποι και ποντίκια
Πλάσματα παρεξηγημένα, υπόγεια, παράξενα. Σχεδιασμένα για να προκαλούν αποστροφή. Πλάσματα που, όπως η νύχτα, δεν είναι σχεδιασμένα για να αρέσουν στον καθένα.

Η νύχτα ανήκει σε λίγους. Στους πολλούς προκαλεί ανασφάλεια, δυσαρέσκεια. Τα περισσότερα όντα ρουφούν τη ζωή μες στη μέρα και αντιμετωπίζουν τη νύχτα σαν ένα αναπόφευκτο κενό στο οποίο βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση.

Πέρα από το φωτεινό κόσμο, ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος, παράλληλος, που τρέφεται από την υποτιθέμενη αδράνεια της πιο φτωχής πραγματικότητας, από την παντελή απουσία των χρωμάτων, από τη σαγηνευτική, μυστηριώδη και αλλόκοτη γοητεία της νύχτας. Αρουραίοι, νυχτερίδες, ερπετά και αιλουροειδή αποδεικνύουν τη μοναδική διαφορετικότητα, την καμπυλότητα της γραμμής που στρέφεται ενάντια σε κάθε κανονικότητα.

Μα πέρα από κάθε ζώσα ύπαρξη είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ολοκληρώνουν τις πλέον σημαντικές λειτουργίες τους κατα τη διάρκεια της νύχτας. Και ανάμεσα σ’αυτούς υπάρχουν εκείνοι που αρνούνται να αποστασιοποιηθούν, που αναζητούν την τέλεια ορατότητα μες στην απόλυτη ομορφιά του σκότους. Είναι αυτοί που τρέφονται, ανακτούν δυνάμεις και μεταμορφώνονται στην πιο πανίσχυρη εκδοχή της ίδιας τους της ύπαρξης κατά την απόλυτη απουσία του φωτός. Είναι αυτοί που τα μάτια τους λαμπυρίζουν μες στο σκοτάδι. Είναι οι άνθρωποι που αμφισβητούν τη φύση τους. Είναι οι άνθρωποι, ακόμη πιο ασήμαντοι και ανούσιοι, ακόμη πιο αηδιαστικοί και αποκρουστικοί και από τα τρωκτικά που κατακτούν τη νύχτα τις αστικές εκτάσεις.

Είναι αυτοί που έρπονται, που ακουμπούν το σώμα και την ψυχή τους στο ανήλιο έδαφος, στην υπόγεια πραγματικότητα ενός κόσμου που έχει γαλουχηθεί να εκτιμά μόνο τα φωτεινά ρετιρέ. Είναι οι άνθρωποι, πλάσματα παρεξηγημένα, υπόγεια και παράξενα, που το κοινό μάτι δε θα ξεχώριζε τη φιγούρα τους –ούτε όμως και αυτοί θα το ήθελαν- ανάμεσα σε ορδές από ποντίκια.

Ψυχική ασθένεια, πρωτογενής θεραπεία και πανκ ροκ

Μαλακία έκανα!

Αν μπορούσα να ανασύρω κάθε λέξη που έχω ξεστομίσει στη ζωή μου, να τη βάλω σε μια βάση δεδομένων και ύστερα να μετρήσω τις λέξεις και τις φράσεις που εμφανίζονται πιο συχνά στο βουκολικό λεξικό μου, σίγουρα αυτή θα ήταν στις πρώτες 5.

Αν και φύσει απαισιόδοξη, ώρες ώρες αντλώ μια αισιοδοξία η οποία υποθέτω πως πηγάζει από το ένστικτο αυτοκαταστροφής που με βοηθά να εξελίσσομαι ως προς μια άγνωστη αλλά ταυτόχρονα υπαρκτή κατεύθυνση. Να το θέσω αλλιώς, βάζοντας στο παιχνίδι τα μεγάλα ονόματα. Θυμάστε τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου; Θα θυμάστε, λοιπόν, πως οι ζώντες οργανισμοί είναι όπως είναι σήμερα γιατί κάποια γονίδια έφεραν χαρακτηριστικά που αντεπεξήλθαν στην εκάστοτε τάξη πραγμάτων και αυτά ακριβώς τα γονίδια άντεξαν στο χρόνο. Για τα άλλα γονίδια, ποιός νοιάζεται; Κανείς,εκτός ακριβώς από αυτούς και αυτές που σε μια ταινία θα ταυτιστούν με τους αντιήρωες. Εν πάσει περιπτώσει, ακριβώς αυτό το «λάθος» γονίδιο φαίνεται πως σε κάποιους ανθρώπους είναι παρόν και με μεγάλη χαρά πιστεύω πως είμαι μία από αυτούς. Μία αντιήρωας!

Αυτή η βλακώδης αισιοδοξία λοιπόν, θα πρέπει να ευθύνεται για τις λάθος ή μάλλον απερίσκεπτες αποφάσεις που έχω πάρει εγώ, η κατα τα άλλα, σχολαστική και ρεαλίστρια, μικρή τσο. Οι ασκήσεις υπομονής δεν τελείωσαν, θα ήθελα να βάλουμε τα πράγματα σε μία σχετική σειρά και το εννοω κυριολεκτικά. Σκεφτείτε ένα καρέ με εικόνες άσχετες μεταξύ τους, σκηνή Α, σκηνή Β κ.ο.κ. Τώρα θέλω να κοιτάξετε στο πάνω μέρος κάθε εικόνας και να μου πείτε τι διαβάζετε στη λεζάντα. Σωστά! Μαλακία έκανα! Αυτό γράφουν. Ναι, όλες! Έχω φαντασία ε;
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Έχεις θράσος κερά μου να εμφανίζεσαι ξαφνικά μετά απο δυο μισοτελειωμένες ιστορίες, με μια τρίτη. Άντε γράφε !
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.765
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom