Λονδίνο - Νέα Υόρκη με τρένο

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι με το τρένο από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη διασχίζοντας την Σιβηρία τον Βερίγγειο πορθμό και την Αλάσκα; Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μακρινό όνειρο για όσους αναζητούν τις απόλυτες διακοπές των σιδηροδρόμων αλλά η ιδία του Τσάρου Νικολάου του Δεύτερου που την ονειρεύτηκε το 1905 θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη τριακονταετία.
Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα δαπανηθούν περί τα εξήντα δισεκατομμύρια δολάρια για να διανοιχτεί το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τούνελ μέχρι σήμερα στον κόσμο μήκους 103 χιλιομέτρων, υπεδιπλασιό αυτού που συνδέει το Κάλε της Γαλλίας με το Ντόβερ της Μεγάλη Βρετανία και διασχίζει τη Μάγχη.

Λονδίνο - Νέα Υόρκη με τρένο - NEWS247
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
άντε ωραία!δεν μπορεί-θα έχω βγει στη σύνταξη ως τότε :haha:
 

taver

Member
Μηνύματα
12.488
Likes
28.977
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πρέπει πρώτα:
- Να αναβαθμιστεί ο υπερσηβιρικός σε high speed τραίνο, αλλιώς το ταξίδι θα διαρκεί μήνες (αυτό σημαίνει αλλαγή γραμμής ή και χάραξης σε αρκετά κομμάτια της γραμμής)
- Να φτιάξουν οι αμερικανοί σιδηροδρομικό δίκτυο (στην Αλάσκα υπάρχει το τίποτα, και το υπόλοιπο δίκτυο δεν είναι high speed). Δε φαίνεται να έχουν κανένα τέτοιο σκοπό.
- Να αλλάξει εντελώς το πλάτος της σιδηροδρομικής γραμμής στη Ρωσσία ώστε να είναι συμβατό με τα διεθνή standards (και αυτό αφορά όλες τις γραμμές της χώρας). Αλλιώς δε μπορεί το ίδιο τρένο να συνεχίζει από την Ευρώπη για τη Ρωσσία.
- Να κατασκευαστεί το τμήμα που λείπει στη Σιβηρία, από το Βλαδιβοστόκ και πέρα, που δεν είναι καθόλου μικρό.
- Να βρεθούν τα χρήματα για όλα τα παραπάνω (που δεν είναι καθόλου μα καθόλου αμελητέα).
- Να υπάρξουν οι διακρατικές συμφωνίες που απαιτούνται.

Κι όλα αυτά με τον κίνδυνο να φτιάξει κάποιος υποθαλάσιες σήρραγγες από Σκωτία/Ισλανδία/Γροιλανδία/Καναδά και να τους σβήσει... Αν έλεγαν ότι θα φτιάξουν τρένο Πεκίνο - Αλάσκα θα είχε πολύ περισσότερο νόημα...
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
756
Likes
250
Ε δε νομιζω να ειναι μονο για δρομολογιο Λονδινο-Ν.Υ, Θα υπαρχουν και ενδιαμεσα δρομολογια.Οποτε θα μπορει να ενσωματωθει και το πεκινο αλλασκα.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Δεν ξέρω αν ποτέ θα γίνει..... (εμείς κάναμε 25 χρόνια να ανοίξουμε τη σήραγγα του Μετσόβου χα χα!!) αλλά θα είναι απίστευτο ταξίδι!
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.607
Likes
9.864
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
καταρχην δεν ειναι τρελοοος κυκλος;;; ποσες μερες θελει το ταξιδι;;; και ποοοσοι πια θα κανανε αυτο το ταξιδι;;;
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
756
Likes
250
Το Κρεμλίνο έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του τούνελ που θα συνδέει τη Σιβηρία με την Αλάσκα. Το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί σε 20 χρόνια και αναμένεται να κοστίσει περί τα 70 δις ευρώ.

Η ιδέα δεν είναι καινούρια αφού ήδη το 1905 ο τσάρος Νικόλαος οραματιζόταν ένα τούνελ που θα συνδέει τη Ρωσία με τις ΗΠΑ. Το αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του πρότζεκτ έγινε την περασμένη εβδομάδα σε ειδική ημερίδα που διοργανώθηκε στο Jakutsk της Σιβηρίας με τη συμμετοχή πολιτικών, μηχανικών αλλά και επενδυτών. Εκεί η ρωσική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την υλοποίηση του μεγαλόπνοου έργου.

Και στις δυο ηπείρους ωστόσο το τούνελ θα καταλήγει κυριολεκτικά στο πουθενά. Οι πιο κοντινές πόλεις βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων και έτσι θα χρειαστεί επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου και στις δυο πλευρές κατά τουλάχιστον 1000 χλμ.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030.

Από τη Ρωσία στις ΗΠΑ
 

8avos

Member
Μηνύματα
657
Likes
6.591
Ειχα δει πιο παλια ενα ντοκυμαντερ με τα project της εποχης για μια τετοια κατασκευη και αναφεροταν σε ΕΝΑ τεραστιο προβλημα,τα καιρικα φαινομενα και τις πολυ χαμηλες θερμοκρασιες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.705
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom