Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο, δεν το χορταίνεις, πρέπει να ξαναπάς.

xarisro

Member
Μηνύματα
36
Likes
95
Λονδίνο, δεν το χορταίνεις, πρέπει να ξαναπάς.

1η μέρα
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 03.30, αναχώρηση με Ryanair 06.30, άφιξη μετά 03.30 στο Stansted, με το τοπικό τραίνο 5’, σε μεταφέρουν στο κυρίως αεροδρόμιο, μεγάλες ουρές για έλεγχο διαβατηρίων, ταυτοτήτων.

Βγαίνουμε έξω, στη στάση Terravision, τσουχτερό κρύο, βγάζω μπουφάν, έρχεται το Λεωφορείο και μας μεταφέρει σε 10’ σε Parkin μεταβίβασης, γέμισε το 1o λεωφορείο της Terravision και περιμέναμε περίπου 1 ώρα να γεμίσει το 2ο για να φύγει.
Σε 1 ώρα και 15’ φτάσαμε Victoria, κατευθυνθήκαμε στο Railway station για να βγάλουμε την Travelcard, 7 ημερών, ζώνες 1-2, 1 φωτογραφία και 32,10 λίρες, σου δίνουν 1 πλαστική θήκη με μια κάρτα-ταυτότητα με την φωτογραφία και το όνομά σου και ένα εισιτήριο με τις ημερομηνίες που ισχύει για να το χτυπάς στο μετρό και να ανοίγουν οι μπάρες, είσοδο, έξοδο. Στα λεωφορεία απλώς τα δείχνεις.

Μετά με τα πόδια κατευθυνθήκαμε προς hotel που ήταν 10’ περπάτημα.
Ήταν όλα γνωστά από το περπάτημα που έκανα με το Google earth map.

Τακτοποιηθήκαμε και ξεκινήσαμε την περιήγηση.
Στο διπλανό δρόμο είχε στάση το bus 24, που μας εξυπηρέτησε πάρα πολύ, περνούσε από το κέντρο και κατέληγε στο Camden.

Κατεβήκαμε κοντά στο British Museum για 1η επίσκεψη, φτάσαμε κατά τις 15.30, είχε αρκετό κόσμο, αλλά άνετα περπατούσες στα εκθέματα, μπαίνεις κατ’ ευθείαν στο μεγάλο θόλο
και κατευθύνεσαι αριστερά στις αίθουσες 18 με τα Ελληνικά ενδιαφέροντα, αφιερώσαμε αρκετό χρόνο θαυμάζοντας, φωτογραφίζοντας τα αρχαία μας, μέχρι που τα πόδια άρχισαν να διαμαρτύρονται, σηκωθήκαμε από τις 03.00 και χωρίς φαγητό να προλάβουμε μη πάει χαμένη η 1η μέρα. Καθίσαμε μέσα στο θόλο σε ένα κυλικείο για ένα καφέ και με το κλείσιμο φύγαμε. Πηγαίνοντας προς τη στάση περάσαμε από ένα εστιατόριο κινέζικο, με 9 λίρες γεμίζεις το πιάτο και το ξαναγεμίζεις, καθίσαμε χορτάσαμε την πείνα μας, ξεκουραστήκαμε και πήραμε το δρόμο κατηφορίζοντας με το χάρτη ανά χείρας, προς CoventGarden μεριά, Σαββατόβραδο και οι δρόμοι ήταν γεμάτοι και όλοι κατευθύνονταν προς τις πλατείες που γίνονταν τζερτζελές, Soho, Covent, Leicester.

Φτάσαμε στην CoventGarden, που είχε μεγάλη πολυκοσμία, οχλαγωγία, γεμάτα τα μαγαζιά, κάναμε μία βόλτα, περιεργαζόμενοι τα πέριξ και καθίσαμε για ένα ποτό εκεί που γινόταν μεγάλη φασαρία, μουσική και ζογκλέρ.

Φύγαμε και ψάχνοντας στον χάρτη βρήκαμε τη στάση του 24 πάλι, εκεί κοντά.

2η μέρα
08.00 πήραμε το πρωϊνό, 08.45 ήμασταν στη στάση για εξόρμηση, στάση bus 24, ανεβαίνεις επάνω πιάνεις τις πρώτες θέσεις και θαυμάζεις, πολύ ωραία εμπειρία.

Περνάμε Westminster Abbey, Big Ben, από μακριά φαίνεται το London Eye, Trafalgar square.



Ο καιρός καλός, λίγα σύννεφα, λίγο κρύο, ιδανικός για περπάτημα. Οι δρόμοι ήταν άδειοι, Κυριακή και το πρόγραμμα προέβλεπε επίσκεψη στον St. Paul's Cathedral. Με ένα συνδυασμό λεωφορείων 24 και 11 κατεβήκαμε δίπλα στον ναό, μπήκαμε μέσα, μου θύμισε τον ναό του Αγ. Πέτρου στη Ρώμη, τεράστιος, επιβλητικός, φωτογραφίες ΝΟ, η λειτουργία είχε τελειώσει.


Κατηφορίζοντας πας κατευθείαν στην Millennium Bridge, την περάσαμε, απέναντι ήταν το κτίριο της Tate modern, πιο εκεί το Shakespeare's Globe και βαδίζοντας παράλληλα του Τάμεση περάσαμε από τη London Bridge και το καταδρομικό HMS Belfast που αναπαύονταν στη μέση του ποταμού, το CityHall, τοΔημαρχείο του Λονδίνου και φτάσαμε στην σπουδαία γέφυρα και το σύμβολο του Λονδίνου την Tower Bridge, ένα κομμάτι της ιστορίας του Λονδίνου.

Εδώ ξεκίνησε η χρήση του 2for1 της Travelcard, 9£,ανεβήκαμε επάνω να θαυμάσουμε αυτή την καταπληκτική κατασκευή και την θέα, περπατήσαμε πάνω στο γυάλινο δάπεδο, που σε πιάνει ίλιγγος.

Δίπλα έστεκε ο Πύργος του Λονδίνου (Tower of London), κάναμε ένα γύρο θαυμάζοντας τον και κατευθυνθήκαμε εκεί κοντά στη στάση μετρό Tower Hill, με προορισμό στάση Βaker Street και Madame Tussauds.

Μπήκαμε στο metro εγκαινιάσαμε το εισιτήριο της Travelcard, που το περνάς μπαίνοντας και βγαίνοντας για να ανοίξουν οι μπάρες.

Με τις γραμμές του metro γίνεται ένα αλαλλούμ, πολλές γραμμές στον ίδιο σταθμό σε 2,3 επίπεδα, άλλα τραίνα πάνε στο τέρμα, άλλα δεν πάνε, που χρειάζεται να βλέπεις τον προορισμό στην πινακίδα στο 1ο βαγόνι και το χρώμα της γραμμής φαίνεται από τα κολωνάκια εντός του βαγονιού, πρέπει να έχεις μεγάλη προσοχή και καλό είναι να ρωτάς. Σ’ αυτή την 1η μετακίνηση μπερδευτήκαμε και χρειάστηκε να κατέβουμε και να πάρουμε άλλο τραίνο και να φτάσουμε στη ΒakerStreet, εκτός του ότι στα τραίνα γίνεται της μουρλής, πατικωμένοι σαν σαρδέλες και πολύ περπάτημα να κατέβεις, να ανέβεις και να μετακινηθείς από μία γραμμή σε άλλη στον ίδιο σταθμό.

Λεωφορεία και πάλι Λεωφορεία, άνετα, βλέπεις τα πέριξ και αν σε βολεύει ανεβαίνεις επάνω και κάνεις περιήγηση από ψηλά.

Περισσότερο μας βόλεψαν τα Λεωφορεία από άποψης μετακίνησης και περιήγησης, γιατί πήραμε και το bus Hop-On Hop-Off Tours για 2 μέρες, που το χρησιμοποιήσαμε μόνο σε 2 μετακινήσεις.

Λοιπόν κατεβήκαμε στη ΒakerStreet και εκεί δίπλα φαινόταν το κτίριο της MadameTussauds,

ήταν μεσημέρι και δεν μου φάνηκε να είχε πολύ κόσμο, ενώ μέσα ήταν γεμάτο, περίπου 10λεπτο αναμονή στην ουρά, πληρώσαμε το 2for1, 33£ και άρχισε η περιήγηση ανάμεσα στις διασημότητες, φωτογραφίες, χαιρετούρες, αγκαλιές, λες και ήμασταν γνωστοί χρόνια.
Ωραίο το τραινάκι μετά, που σε περνάει από την ιστορία του Λονδίνου, αλλά και το 4D movie experience στο τέλος με τους SuperHeroes, καταπληκτικό όλο το μουσείο, αξίζει τα λεφτά του, περάσαμε πάνω από 2 ώρες.

Βγήκαμε στο δρόμο και ήταν στο πρόγραμμα μία επίσκεψη στην Οξφόρδη, να δούμε και την ξαδέλφη που σπούδαζε εκεί.

Πάλι στο μετρό και κατεβαίνουμε Paddington, να πάρουμε το τραίνο, έχει πολύ συχνά δρομολόγια, δεν καθυστερήσαμε καθόλου, σάντουιτς και νερό από τα κυλικεία και μέσα. Σε 1 ώρα περίπου ήμασταν στην Οξφόρδη, μας περίμενε η ξαδέλφη, μας ξενάγησε στα αξιοθέατα της πόλης, στο πανεπιστήμιο που φοιτά.

Μία πόλη μουντή, λες και βρίσκεσαι στον μεσαίωνα, κτίρια μεσαιωνικά, χωρίς χρώμα, καταθλιπτικά, αλλά ο φοιτητόκοσμος της δίνει μία άλλη ζωντάνια. Τελείωσε η περιήγηση και καθίσαμε να φάμε σε μία παμπ, τα είπαμε και αφού νύχτωσε για καλά πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σταθμό.

Τραίνο και κατεβαίνουμε Paddington, παίρνουμε το μετρό, καφέ γραμμή και κατεβαίνουμε Piccadilly Circus, να δούμε την πλατεία με το άγαλμα του έρωτα, που φωτίζεται από τις φωτεινές διαφημίσεις.

Από εκεί με τα πόδια, LeicesterSquare, Chinatown, CoventGarden, TrafalgarSquare που πήραμε πάλι το bus 24 για το hotel.

3η μέρα
Πρωινό και στάση bus 24, σήμερα έχω κανονίσει το 2ήμερο με το busHop-OnHop-Off Tours

Σήμερα ο καιρός φαινόταν καθαρός, ήμασταν τυχεροί, καθόλου βροχή.

Σε 2 στάσεις κατεβαίνουμε Victoria απ’ όπου θα ξεκινήσει το busHop-OnHop-Off Tours, πιάνουμε τις πρώτες θέσεις τις σκεπασμένες, γιατί έξω έχει κρύο ακόμα και ξεκινά η περιήγηση.

Το πρόγραμμα σήμερα έχει Royal Albert Hall, HydePark, NottingHill και βλέπουμε.

Κατεβαίνουμε σε μία στάση εκεί κοντά στο Royal Albert Hall,
ωραίο κτίριο, δεν μπήκαμε μέσα, είχε πολύ κόσμο, εκδήλωση, μάλλον ορκωμοσία, γιατί έβλεπα πολλούς φοιτητές με τη μαύρη στολή και το καπέλο. Απέναντι το Albert Memorial τεράστιο και όμορφο μνημείο.


Τώρα είχε περπάτημα στο HydePark. Βαδίζοντας μέσα σ’ αυτή την όαση πράσινου φτάσαμε στην λίμνη Serpentine,
και στην Memorial Fountain της Νταϊάνα και το άγαλμα με τον κύκνο. Περιποιημένο και καθαρό πάρκο. Το Memorial Fountain είναι ένα μεγάλο μαρμαρένιο κυκλικό ρυάκι, ξεκινάει η ροή στο πάνω μέρος, διακλαδίζεται και στη ροή του δημιουργούνται διάφοροι κυματισμοί και ένας μουσικός θόρυβος

Εκεί δίπλα μπροστά στη λίμνη υπήρχε καφετερία, καθίσαμε για ένα καφέ.


Περπατώντας μέσα στο πάρκο φτάσαμε στο KensingtonPalace,
το θαυμάσαμε κι’ αυτό εξωτερικά και πήραμε το δρόμο για την έξοδο από το πάρκο με προορισμό NottingHill, περάσαμε και από την Ελληνική εκκλησία της Αγίας Σοφίας
και κατευθυνθήκαμε για την οδό Portobello να δούμε και το Notting Hill,
πολλά μαγαζάκια με αναμνηστικά, ρούχα κτλ. Τίποτα το σπουδαίο, δεν αξίζει επίσκεψης, περπατήσαμε μέχρι πάνω και επιστρέψαμε να πάρουμε το busHop-OnHop-Off Tours, επειδή αργούσε, κοιτώντας τις σημειώσεις βλέπω πως το bus 27 που περνάει από εκεί πάει CamdenTown, το παίρνουμε και με μία ωραία διαδρομή περνώντας και από τη MadameTussauds φτάνει CamdenTown,
κατεβαίνουμε και περπατώντας το δρόμο με τα μαγαζιά με τις παράξενες βιτρίνες, ρούχα, παπούτσια, ραπτομηχανές, φτάνουμε στο ποτάμι και στην Camden Lock,
εδώ γίνεται χαμός, πολύς κόσμος, κιόσκια με διάφορες κουζίνες, ιδίως Λατινική Αμερική, τσίκνα, καπνός, φαγητό στο χέρι ή σε παγκάκια, μόνο Ελληνική δεν βρήκα.

Πήραμε μία πίτσα στο χέρι και καθίσαμε για ένα καφέ, ξεκουραστήκαμε και βγήκαμε στο δρόμο να πάρουμε το Λεωφορείο.
Εδώ να κάνω μία παρατήρηση, στα περισσότερα φαγάδικα ή καφετερίες που μπήκα για τουαλέτα, υπήρχε μία κοινή για άνδρες και γυναίκες και στέκεσαι στην ουρά να μπεις.

Παίρνουμε λοιπόν το bus 24 πάλι και κατεβαίνουμε Oxford str., περπατήσαμε τον δρόμο με τα πολυκαταστήματα, πολυκοσμία, θαυμάσαμε τις βιτρίνες, αλλά έπρεπε να πάμε και στου Harrods, είδα ότι από εκεί έκανε στάση το bus 10 και περνούσε δίπλα από τα Harrods, το παίρνουμε και κατεβαίνουμε, φαίνονταν από μακριά τα φωτισμένα πολυκαταστήματα.
Κάνουμε μία γρήγορη περιήγηση στους ορόφους, φάτε μάτια ψάρια και κατεβήκαμε στο ισόγειο να φάμε πραγματικά, δηλ. από τα φτηνά. Ένα κρουσανάκι, ένα σοκολατάκι και μετά έπρεπε να αφήσουμε εκεί τα ίχνη μας, ψάχνουμε για τις τουαλέτες, τι πολυτέλεια και εκεί !! ακόμα και αρώματα στη διάθεσή σου.
Αφού ξυπνήσαμε από το όνειρο, φύγαμε για την πραγματικότητα. Στον πίσω δρόμο ήταν αραγμένες λιμουζίνες με τους οδηγούς να περιμένουν τα αφεντικά τους που ψώνιζαν.

Πάμε απέναντι σε μία στάση, κοιτάω τις σημειώσεις περνά το bus C1 από εκεί για Victoria.

Συμπέρασμα, τα λεωφορεία ήταν μεγάλη εξυπηρέτηση, πολλά και τακτικά, βγάλτε χάρτες με διαδρομές από σημεία ενδιαφέροντος.


4η μέρα
Πρωινό και στάση bus 24, σήμερα το πρόγραμμα έχει LondonEye, ο καιρός είναι συννεφιασμένος αλλά καθαρός, με λίγο κρύο, κατεβαίνουμε στο WestminsterAbbey 08.50 και φτάνουμε στο BigBen, ώστε 09.00 να το ακούσουμε να χτυπά, καταπληκτικό.

Εκείνη την ώρα, μεγάλος συνωστισμός στα πεζοδρόμια, στα φανάρια, από κόσμο που πάει στις δουλειές του.

Περπατώντας περάσαμε την WestminsterBridge και απέναντι φάνταζε το LondonEye,

όταν φτάσαμε ήμασταν από τους πρώτους, ξεκινούσε 10.00, βγάλαμε εισιτήριο 2for1 23₤ και μας οδήγησαν πρώτα στο 4D cinema experience να δούμε ένα φαντασμαγορικό θέαμα 4D σχετικά με το LondonEye, μετά πήγαμε ν’ανεβούμε στον τροχό, που ο κόσμος ήδη άρχισε να έρχεται, καταπληκτικό θέαμα, όλο το Λονδίνο στα πόδια σου, ήταν και η ατμόσφαιρα σχεδόν καθαρή και έβλεπες και τα πιο μακρινά, γενικά μας ευνόησε ο καιρός.


Κατεβήκαμε και αμέσως κατευθυνθήκαμε στην παραδίπλα προβλήτα να κάνουμε το RiverCruise στον Τάμεση, προσφορά του busHop-OnHop-Off Tours της Goldentours.


Μετά από μία διαδρομή μέχρι την TowerBridge, κατεβήκαμε, κάναμε το γύρο του Πύργου και πήγαμε στην στάση της Goldentours να πάρουμε πάλι το busHop-OnHop-Off Tours για μία ακόμη περιήγηση.

Κατεβήκαμε στο RoyalAlbertHall και με τα πόδια φτάσαμε στο NaturalHistoryMuseum, τεράστιο κτίριο, ήταν γεμάτο μαθητούδια, γυρίσαμε μερικές αίθουσες, προϊστορικά ζώα και καθίσαμε για ένα καφέ και σάντουιτς.

Εκεί δίπλα ήταν και το Science Museum, μπήκαμε μέσα, εννοείται δωρεάν, όπως και στο προηγούμενο.
Γεμάτο κι’ αυτό μαθητούδια, που κρατούσαν όλα από μία τσάντα, ψώνια από την έκθεση παιχνιδιών.

Τι να πρωτοθαυμάσεις και εδώ, παλιά αυτοκίνητα, εργαλεία, μηχανήματα, αεροπλάνα, διαστημικά, χάζεψα 1 με 2 ώρες εδώ και αφού πήραμε αναμνηστικά και παιχνιδάκια αποχωρήσαμε με το κλείσιμο.


5η μέρα
Τελευταία μέρα και αναχώρησης απόγευμα. Σήμερα ο καιρός είναι βροχερός και έπρεπε να ζήσουμε κι’ αυτή την εμπειρία, βροχερό Λονδίνο.
Αφήσαμε το BuckinghamPalace για το τέλος και σταθήκαμε άτυχοι.


Πρωινό και στάση bus 24, σε 3 στάσεις κατεβαίνουμε και με την ομπρέλα βαδίζουμε για το παλάτι, είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος να δει την αλλαγή φρουράς, αλλά πίσω από την πύλη υπήρχε πινακίδα, πως δεν θα γίνει τελετή αλλαγής φρουράς σήμερα, ατυχία, φύγαμε και επειδή είχαμε χρόνο κάναμε ένα tour με το λεωφορείο υπό βροχή, κατεβήκαμε να περιπλανηθούμε υπό βροχή στη Leicester Square, Chinatown, Trafalgar Square, που ο κόσμος έτρεχε μέσα στη βροχή.


Επιστρέψαμε στο hotel πήραμε τα πράγματά μας και Victoria, να πάρουμε την Terravision για Stansted.
Τεράστιο αεροδρόμιο, δεν φαινόταν το μέγεθος όταν ήρθαμε, κατατοπιστικές πινακίδες, με ένα μεγάλο διάδρομο με καταστήματα, που σε οδηγεί στην τεράστια αίθουσα αναμονής με φαγάδικα και καφέ και από εκεί προς τις πύλες αναχώρησης που έχει αρκετό περπάτημα.

Γειά σου Λονδίνο και θα ξανάρθουμε.
 
Last edited:

eirman

Member
Μηνύματα
26
Likes
3
Αχ αχ ένας μήνας μου έμεινε!Τα είδα τώρα όλα και μου λείψανε!
Αλλά να σε ρωτήσω,πώς έβλεπες ποιο λεωφορείο σας βολεύει?Όσο οργανωμένος και να είσαι,ε δεν μπορείς να τα ξέρεις και όλα τα λεωφορεία! :p
 

Δανάη_Δ

Member
Μηνύματα
7
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Πελοποννήσου
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
Κι εγώ θέλω πολύ να ξαναπάω Λονδίνο. Είναι η μοναδική ξένη πόλη στην οποία κινούμαι με απόλυτη άνεση, πολύ περισσότερο από την Αθήνα (καθότι επαρχιώτισσα). Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου έβγαλε μια απίστευτη οικειότητα.
 

xarisro

Member
Μηνύματα
36
Likes
95
Το google.gr/maps είναι μεγάλο εργαλείο, περπατάς στη πόλη και την γνωρίζεις χωρίς να έχεις πάει. Με το Google Street View.

Λοιπόν μπαίνεις google.gr/maps, πας στην πόλη που θέλεις, π.χ. Λονδίνο, Οδηγίες και βάζεις τα σημεία ή διευθύνσεις αναχώρησης και προορισμού και σου βγάζει με τι τρόπο θα πας, πεζός, με αυτοκίνητο, με συγκοινωνία, οπότε βλέπεις τους τρόπους και το μέσον που θα μετακινηθείς.
Πατάς μία επιλογή και σου βγάζει όλη τη διαδρομή, στάσεις κτλ.

Και τώρα αν θέλεις περισσότερα, πας
https://tfl.gov.uk/travel-information/stations-stops-and-piers/
και βάζοντας το Νο του Λεωφορείου σου βγάζει το χάρτη με τη διαδρομή, τις στάσεις κτλ.

Μη ξεχάσεις, για Λονδίνο, οι στάσεις αναχώρησης Λεωφορείων είναι από αριστερά του δρόμου.

Α! και κάτι άλλο. Για να φανούν στο χάρτη τα εικονίδια των Λεωφορείων, πρέπει να κάνεις zoom στον χάρτη της google και μετά βάζοντας το κένσορα πάνω στο Λεωφορειάκι, σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης, βλέπεις το Νο του αστικού που περνά από εκεί και μετά πας στο site tfl.gov.uk και παίρνεις τη διαδρομή.

Δες και μερικά χρήσιμα site.
https://www.londontoolkit.com/blog/
http://www.visitlondon.com/
https://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Λες και παραδιδεις μαθημα. Βημα προς βημα και με καθε λεπτομερεια. Γινεται να μπει sticky το τοπικ. Απανταει με τον πλεον αναλυτικο τροπο σε αρκετες ερωτησεις που γινονται συνεχως.
 

margaret d 65

Member
Μηνύματα
32
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
ρωσια,αγια πετρουπολη
Ονειρεμένο Ταξίδι
ιαπωνια
Λονδίνο, δεν το χορταίνεις, πρέπει να ξαναπάς.

1η μέρα
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 03.30, αναχώρηση με Ryanair 06.30, άφιξη μετά 03.30 στο Stansted, με το τοπικό τραίνο 5’, σε μεταφέρουν στο κυρίως αεροδρόμιο, μεγάλες ουρές για έλεγχο διαβατηρίων, ταυτοτήτων.

Βγαίνουμε έξω, στη στάση Terravision, τσουχτερό κρύο, βγάζω μπουφάν, έρχεται το Λεωφορείο και μας μεταφέρει σε 10’ σε Parkin μεταβίβασης, γέμισε το 1o λεωφορείο της Terravision και περιμέναμε περίπου 1 ώρα να γεμίσει το 2ο για να φύγει.
Σε 1 ώρα και 15’ φτάσαμε Victoria, κατευθυνθήκαμε στο Railway station για να βγάλουμε την Travelcard, 7 ημερών, ζώνες 1-2, 1 φωτογραφία και 32,10 λίρες, σου δίνουν 1 πλαστική θήκη με μια κάρτα-ταυτότητα με την φωτογραφία και το όνομά σου και ένα εισιτήριο με τις ημερομηνίες που ισχύει για να το χτυπάς στο μετρό και να ανοίγουν οι μπάρες, είσοδο, έξοδο. Στα λεωφορεία απλώς τα δείχνεις.

Μετά με τα πόδια κατευθυνθήκαμε προς hotel που ήταν 10’ περπάτημα.
Ήταν όλα γνωστά από το περπάτημα που έκανα με το Google earth map.

Τακτοποιηθήκαμε και ξεκινήσαμε την περιήγηση.
Στο διπλανό δρόμο είχε στάση το bus 24, που μας εξυπηρέτησε πάρα πολύ, περνούσε από το κέντρο και κατέληγε στο Camden.

Κατεβήκαμε κοντά στο British Museum για 1η επίσκεψη, φτάσαμε κατά τις 15.30, είχε αρκετό κόσμο, αλλά άνετα περπατούσες στα εκθέματα, μπαίνεις κατ’ ευθείαν στο μεγάλο θόλο
και κατευθύνεσαι αριστερά στις αίθουσες 18 με τα Ελληνικά ενδιαφέροντα, αφιερώσαμε αρκετό χρόνο θαυμάζοντας, φωτογραφίζοντας τα αρχαία μας, μέχρι που τα πόδια άρχισαν να διαμαρτύρονται, σηκωθήκαμε από τις 03.00 και χωρίς φαγητό να προλάβουμε μη πάει χαμένη η 1η μέρα. Καθίσαμε μέσα στο θόλο σε ένα κυλικείο για ένα καφέ και με το κλείσιμο φύγαμε. Πηγαίνοντας προς τη στάση περάσαμε από ένα εστιατόριο κινέζικο, με 9 λίρες γεμίζεις το πιάτο και το ξαναγεμίζεις, καθίσαμε χορτάσαμε την πείνα μας, ξεκουραστήκαμε και πήραμε το δρόμο κατηφορίζοντας με το χάρτη ανά χείρας, προς CoventGarden μεριά, Σαββατόβραδο και οι δρόμοι ήταν γεμάτοι και όλοι κατευθύνονταν προς τις πλατείες που γίνονταν τζερτζελές, Soho, Covent, Leicester.

Φτάσαμε στην CoventGarden, που είχε μεγάλη πολυκοσμία, οχλαγωγία, γεμάτα τα μαγαζιά, κάναμε μία βόλτα, περιεργαζόμενοι τα πέριξ και καθίσαμε για ένα ποτό εκεί που γινόταν μεγάλη φασαρία, μουσική και ζογκλέρ.

Φύγαμε και ψάχνοντας στον χάρτη βρήκαμε τη στάση του 24 πάλι, εκεί κοντά.

2η μέρα
08.00 πήραμε το πρωϊνό, 08.45 ήμασταν στη στάση για εξόρμηση, στάση bus 24, ανεβαίνεις επάνω πιάνεις τις πρώτες θέσεις και θαυμάζεις, πολύ ωραία εμπειρία.

Περνάμε Westminster Abbey, Big Ben, από μακριά φαίνεται το London Eye, Trafalgar square.



Ο καιρός καλός, λίγα σύννεφα, λίγο κρύο, ιδανικός για περπάτημα. Οι δρόμοι ήταν άδειοι, Κυριακή και το πρόγραμμα προέβλεπε επίσκεψη στον St. Paul's Cathedral. Με ένα συνδυασμό λεωφορείων 24 και 11 κατεβήκαμε δίπλα στον ναό, μπήκαμε μέσα, μου θύμισε τον ναό του Αγ. Πέτρου στη Ρώμη, τεράστιος, επιβλητικός, φωτογραφίες ΝΟ, η λειτουργία είχε τελειώσει.


Κατηφορίζοντας πας κατευθείαν στην Millennium Bridge, την περάσαμε, απέναντι ήταν το κτίριο της Tate modern, πιο εκεί το Shakespeare's Globe και βαδίζοντας παράλληλα του Τάμεση περάσαμε από τη London Bridge και το καταδρομικό HMS Belfast που αναπαύονταν στη μέση του ποταμού, το CityHall, τοΔημαρχείο του Λονδίνου και φτάσαμε στην σπουδαία γέφυρα και το σύμβολο του Λονδίνου την Tower Bridge, ένα κομμάτι της ιστορίας του Λονδίνου.

Εδώ ξεκίνησε η χρήση του 2for1 της Travelcard, 9£,ανεβήκαμε επάνω να θαυμάσουμε αυτή την καταπληκτική κατασκευή και την θέα, περπατήσαμε πάνω στο γυάλινο δάπεδο, που σε πιάνει ίλιγγος.

Δίπλα έστεκε ο Πύργος του Λονδίνου (Tower of London), κάναμε ένα γύρο θαυμάζοντας τον και κατευθυνθήκαμε εκεί κοντά στη στάση μετρό Tower Hill, με προορισμό στάση Βaker Street και Madame Tussauds.

Μπήκαμε στο metro εγκαινιάσαμε το εισιτήριο της Travelcard, που το περνάς μπαίνοντας και βγαίνοντας για να ανοίξουν οι μπάρες.

Με τις γραμμές του metro γίνεται ένα αλαλλούμ, πολλές γραμμές στον ίδιο σταθμό σε 2,3 επίπεδα, άλλα τραίνα πάνε στο τέρμα, άλλα δεν πάνε, που χρειάζεται να βλέπεις τον προορισμό στην πινακίδα στο 1ο βαγόνι και το χρώμα της γραμμής φαίνεται από τα κολωνάκια εντός του βαγονιού, πρέπει να έχεις μεγάλη προσοχή και καλό είναι να ρωτάς. Σ’ αυτή την 1η μετακίνηση μπερδευτήκαμε και χρειάστηκε να κατέβουμε και να πάρουμε άλλο τραίνο και να φτάσουμε στη ΒakerStreet, εκτός του ότι στα τραίνα γίνεται της μουρλής, πατικωμένοι σαν σαρδέλες και πολύ περπάτημα να κατέβεις, να ανέβεις και να μετακινηθείς από μία γραμμή σε άλλη στον ίδιο σταθμό.

Λεωφορεία και πάλι Λεωφορεία, άνετα, βλέπεις τα πέριξ και αν σε βολεύει ανεβαίνεις επάνω και κάνεις περιήγηση από ψηλά.

Περισσότερο μας βόλεψαν τα Λεωφορεία από άποψης μετακίνησης και περιήγησης, γιατί πήραμε και το bus Hop-On Hop-Off Tours για 2 μέρες, που το χρησιμοποιήσαμε μόνο σε 2 μετακινήσεις.

Λοιπόν κατεβήκαμε στη ΒakerStreet και εκεί δίπλα φαινόταν το κτίριο της MadameTussauds,

ήταν μεσημέρι και δεν μου φάνηκε να είχε πολύ κόσμο, ενώ μέσα ήταν γεμάτο, περίπου 10λεπτο αναμονή στην ουρά, πληρώσαμε το 2for1, 33£ και άρχισε η περιήγηση ανάμεσα στις διασημότητες, φωτογραφίες, χαιρετούρες, αγκαλιές, λες και ήμασταν γνωστοί χρόνια.
Ωραίο το τραινάκι μετά, που σε περνάει από την ιστορία του Λονδίνου, αλλά και το 4D movie experience στο τέλος με τους SuperHeroes, καταπληκτικό όλο το μουσείο, αξίζει τα λεφτά του, περάσαμε πάνω από 2 ώρες.

Βγήκαμε στο δρόμο και ήταν στο πρόγραμμα μία επίσκεψη στην Οξφόρδη, να δούμε και την ξαδέλφη που σπούδαζε εκεί.

Πάλι στο μετρό και κατεβαίνουμε Paddington, να πάρουμε το τραίνο, έχει πολύ συχνά δρομολόγια, δεν καθυστερήσαμε καθόλου, σάντουιτς και νερό από τα κυλικεία και μέσα. Σε 1 ώρα περίπου ήμασταν στην Οξφόρδη, μας περίμενε η ξαδέλφη, μας ξενάγησε στα αξιοθέατα της πόλης, στο πανεπιστήμιο που φοιτά.

Μία πόλη μουντή, λες και βρίσκεσαι στον μεσαίωνα, κτίρια μεσαιωνικά, χωρίς χρώμα, καταθλιπτικά, αλλά ο φοιτητόκοσμος της δίνει μία άλλη ζωντάνια. Τελείωσε η περιήγηση και καθίσαμε να φάμε σε μία παμπ, τα είπαμε και αφού νύχτωσε για καλά πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σταθμό.

Τραίνο και κατεβαίνουμε Paddington, παίρνουμε το μετρό, καφέ γραμμή και κατεβαίνουμε Piccadilly Circus, να δούμε την πλατεία με το άγαλμα του έρωτα, που φωτίζεται από τις φωτεινές διαφημίσεις.

Από εκεί με τα πόδια, LeicesterSquare, Chinatown, CoventGarden, TrafalgarSquare που πήραμε πάλι το bus 24 για το hotel.

3η μέρα
Πρωινό και στάση bus 24, σήμερα έχω κανονίσει το 2ήμερο με το busHop-OnHop-Off Tours

Σήμερα ο καιρός φαινόταν καθαρός, ήμασταν τυχεροί, καθόλου βροχή.

Σε 2 στάσεις κατεβαίνουμε Victoria απ’ όπου θα ξεκινήσει το busHop-OnHop-Off Tours, πιάνουμε τις πρώτες θέσεις τις σκεπασμένες, γιατί έξω έχει κρύο ακόμα και ξεκινά η περιήγηση.

Το πρόγραμμα σήμερα έχει Royal Albert Hall, HydePark, NottingHill και βλέπουμε.

Κατεβαίνουμε σε μία στάση εκεί κοντά στο Royal Albert Hall,
ωραίο κτίριο, δεν μπήκαμε μέσα, είχε πολύ κόσμο, εκδήλωση, μάλλον ορκωμοσία, γιατί έβλεπα πολλούς φοιτητές με τη μαύρη στολή και το καπέλο. Απέναντι το Albert Memorial τεράστιο και όμορφο μνημείο.


Τώρα είχε περπάτημα στο HydePark. Βαδίζοντας μέσα σ’ αυτή την όαση πράσινου φτάσαμε στην λίμνη Serpentine,
και στην Memorial Fountain της Νταϊάνα και το άγαλμα με τον κύκνο. Περιποιημένο και καθαρό πάρκο. Το Memorial Fountain είναι ένα μεγάλο μαρμαρένιο κυκλικό ρυάκι, ξεκινάει η ροή στο πάνω μέρος, διακλαδίζεται και στη ροή του δημιουργούνται διάφοροι κυματισμοί και ένας μουσικός θόρυβος

Εκεί δίπλα μπροστά στη λίμνη υπήρχε καφετερία, καθίσαμε για ένα καφέ.


Περπατώντας μέσα στο πάρκο φτάσαμε στο KensingtonPalace,
το θαυμάσαμε κι’ αυτό εξωτερικά και πήραμε το δρόμο για την έξοδο από το πάρκο με προορισμό NottingHill, περάσαμε και από την Ελληνική εκκλησία της Αγίας Σοφίας
και κατευθυνθήκαμε για την οδό Portobello να δούμε και το Notting Hill,
πολλά μαγαζάκια με αναμνηστικά, ρούχα κτλ. Τίποτα το σπουδαίο, δεν αξίζει επίσκεψης, περπατήσαμε μέχρι πάνω και επιστρέψαμε να πάρουμε το busHop-OnHop-Off Tours, επειδή αργούσε, κοιτώντας τις σημειώσεις βλέπω πως το bus 27 που περνάει από εκεί πάει CamdenTown, το παίρνουμε και με μία ωραία διαδρομή περνώντας και από τη MadameTussauds φτάνει CamdenTown,
κατεβαίνουμε και περπατώντας το δρόμο με τα μαγαζιά με τις παράξενες βιτρίνες, ρούχα, παπούτσια, ραπτομηχανές, φτάνουμε στο ποτάμι και στην Camden Lock,
εδώ γίνεται χαμός, πολύς κόσμος, κιόσκια με διάφορες κουζίνες, ιδίως Λατινική Αμερική, τσίκνα, καπνός, φαγητό στο χέρι ή σε παγκάκια, μόνο Ελληνική δεν βρήκα.

Πήραμε μία πίτσα στο χέρι και καθίσαμε για ένα καφέ, ξεκουραστήκαμε και βγήκαμε στο δρόμο να πάρουμε το Λεωφορείο.
Εδώ να κάνω μία παρατήρηση, στα περισσότερα φαγάδικα ή καφετερίες που μπήκα για τουαλέτα, υπήρχε μία κοινή για άνδρες και γυναίκες και στέκεσαι στην ουρά να μπεις.

Παίρνουμε λοιπόν το bus 24 πάλι και κατεβαίνουμε Oxford str., περπατήσαμε τον δρόμο με τα πολυκαταστήματα, πολυκοσμία, θαυμάσαμε τις βιτρίνες, αλλά έπρεπε να πάμε και στου Harrods, είδα ότι από εκεί έκανε στάση το bus 10 και περνούσε δίπλα από τα Harrods, το παίρνουμε και κατεβαίνουμε, φαίνονταν από μακριά τα φωτισμένα πολυκαταστήματα.
Κάνουμε μία γρήγορη περιήγηση στους ορόφους, φάτε μάτια ψάρια και κατεβήκαμε στο ισόγειο να φάμε πραγματικά, δηλ. από τα φτηνά. Ένα κρουσανάκι, ένα σοκολατάκι και μετά έπρεπε να αφήσουμε εκεί τα ίχνη μας, ψάχνουμε για τις τουαλέτες, τι πολυτέλεια και εκεί !! ακόμα και αρώματα στη διάθεσή σου.
Αφού ξυπνήσαμε από το όνειρο, φύγαμε για την πραγματικότητα. Στον πίσω δρόμο ήταν αραγμένες λιμουζίνες με τους οδηγούς να περιμένουν τα αφεντικά τους που ψώνιζαν.

Πάμε απέναντι σε μία στάση, κοιτάω τις σημειώσεις περνά το bus C1 από εκεί για Victoria.

Συμπέρασμα, τα λεωφορεία ήταν μεγάλη εξυπηρέτηση, πολλά και τακτικά, βγάλτε χάρτες με διαδρομές από σημεία ενδιαφέροντος.


4η μέρα
Πρωινό και στάση bus 24, σήμερα το πρόγραμμα έχει LondonEye, ο καιρός είναι συννεφιασμένος αλλά καθαρός, με λίγο κρύο, κατεβαίνουμε στο WestminsterAbbey 08.50 και φτάνουμε στο BigBen, ώστε 09.00 να το ακούσουμε να χτυπά, καταπληκτικό.

Εκείνη την ώρα, μεγάλος συνωστισμός στα πεζοδρόμια, στα φανάρια, από κόσμο που πάει στις δουλειές του.

Περπατώντας περάσαμε την WestminsterBridge και απέναντι φάνταζε το LondonEye,

όταν φτάσαμε ήμασταν από τους πρώτους, ξεκινούσε 10.00, βγάλαμε εισιτήριο 2for1 23₤ και μας οδήγησαν πρώτα στο 4D cinema experience να δούμε ένα φαντασμαγορικό θέαμα 4D σχετικά με το LondonEye, μετά πήγαμε ν’ανεβούμε στον τροχό, που ο κόσμος ήδη άρχισε να έρχεται, καταπληκτικό θέαμα, όλο το Λονδίνο στα πόδια σου, ήταν και η ατμόσφαιρα σχεδόν καθαρή και έβλεπες και τα πιο μακρινά, γενικά μας ευνόησε ο καιρός.


Κατεβήκαμε και αμέσως κατευθυνθήκαμε στην παραδίπλα προβλήτα να κάνουμε το RiverCruise στον Τάμεση, προσφορά του busHop-OnHop-Off Tours της Goldentours.


Μετά από μία διαδρομή μέχρι την TowerBridge, κατεβήκαμε, κάναμε το γύρο του Πύργου και πήγαμε στην στάση της Goldentours να πάρουμε πάλι το busHop-OnHop-Off Tours για μία ακόμη περιήγηση.

Κατεβήκαμε στο RoyalAlbertHall και με τα πόδια φτάσαμε στο NaturalHistoryMuseum, τεράστιο κτίριο, ήταν γεμάτο μαθητούδια, γυρίσαμε μερικές αίθουσες, προϊστορικά ζώα και καθίσαμε για ένα καφέ και σάντουιτς.

Εκεί δίπλα ήταν και το Science Museum, μπήκαμε μέσα, εννοείται δωρεάν, όπως και στο προηγούμενο.
Γεμάτο κι’ αυτό μαθητούδια, που κρατούσαν όλα από μία τσάντα, ψώνια από την έκθεση παιχνιδιών.

Τι να πρωτοθαυμάσεις και εδώ, παλιά αυτοκίνητα, εργαλεία, μηχανήματα, αεροπλάνα, διαστημικά, χάζεψα 1 με 2 ώρες εδώ και αφού πήραμε αναμνηστικά και παιχνιδάκια αποχωρήσαμε με το κλείσιμο.


5η μέρα
Τελευταία μέρα και αναχώρησης απόγευμα. Σήμερα ο καιρός είναι βροχερός και έπρεπε να ζήσουμε κι’ αυτή την εμπειρία, βροχερό Λονδίνο.
Αφήσαμε το BuckinghamPalace για το τέλος και σταθήκαμε άτυχοι.


Πρωινό και στάση bus 24, σε 3 στάσεις κατεβαίνουμε και με την ομπρέλα βαδίζουμε για το παλάτι, είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος να δει την αλλαγή φρουράς, αλλά πίσω από την πύλη υπήρχε πινακίδα, πως δεν θα γίνει τελετή αλλαγής φρουράς σήμερα, ατυχία, φύγαμε και επειδή είχαμε χρόνο κάναμε ένα tour με το λεωφορείο υπό βροχή, κατεβήκαμε να περιπλανηθούμε υπό βροχή στη Leicester Square, Chinatown, Trafalgar Square, που ο κόσμος έτρεχε μέσα στη βροχή.


Επιστρέψαμε στο hotel πήραμε τα πράγματά μας και Victoria, να πάρουμε την Terravision για Stansted.
Τεράστιο αεροδρόμιο, δεν φαινόταν το μέγεθος όταν ήρθαμε, κατατοπιστικές πινακίδες, με ένα μεγάλο διάδρομο με καταστήματα, που σε οδηγεί στην τεράστια αίθουσα αναμονής με φαγάδικα και καφέ και από εκεί προς τις πύλες αναχώρησης που έχει αρκετό περπάτημα.

Γειά σου Λονδίνο και θα ξανάρθουμε.
γεια σας,σε λιγο καιρο θα παω στο λονδινο,το bus 24 που αναφερεται ειναι λεωφορειο γραμμης η ιδιωτικο, ευχαριστω
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.692
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom