Ελβετία Ιταλία Λουκέρνη- Λίμνη Garda: από λίμνη σε λιμνη

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Μετά την επίσκεψη στο Eataly, κατεβήκαμε όλο το Corso Garibaldi,φτάσαμε στην περιοχή της Brera και χαζέψαμε τα όμορφα κτίρια και τα ωραία εστιατόρια εκεί. Περάσαμε από τη Scala για να καταλήξουμε στην Galleria Vittorio Emanuele και την piazza Duomo. Κόσμος παντού, στα μαγαζιά, στους δρόμους και φυσικά στο Duomo είχε ουρά στην είσοδο. Η βόλτα στην Brera ήταν πολύ καλύτερη, μας άρεσε περισσότερο σαν γειτονιά.Κατόπιν περπατήσαμε λίγο στη via Torino και τελικά κάτσαμε για μια στάση κι ένα aperitivo στο cafe bar Spadari, όπου μας άρεσε ιδιαίτερα. Με 2 αλκοολούχα ποτά, σου πρόσφεραν ένα πλατό με αλλαντικά , τυριά, κριτσίνια και άλλα συνοδευτικά . Μια χαρά για ανάπαυλα απο το περπάτημα.

40304118-F2DF-44E0-BE98-682F7BC8B0DF.jpeg

F7C7899E-25FD-4DEA-A2D0-9AA858FCC12A.jpeg


Κι επειδή δεν είχαμε κάνει αρκετά χιλιόμετρα, συνεχίσαμε μέχρι την piazza San Babila, περπατήσαμε όλη τη via Montenapoleone για να δούμε τις βιτρίνες και μόνο και φτάνοντας στην ομώνυμη στάση μετρό, σκεφτήκαμε πως τα πόδια μας δεν ήθελαν άλλο περπάτημα. Πήγαμε πάλι πίσω στο corso Garibaldi και να βρούμε κάπου να φάμε και τελικά κάτσαμε στον πεζόδρομο corso Como σε ένα συμπαθητικο εστιατόριο το www.allacucinadellelanghe.it και πήραμε ένα risotto alla milanese και μια σαλάτα με bresaola και κάποιο τυρί, και ήταν και τα 2 πολύ νόστιμα. Μαζί με ανθρακούχο νερό και 1 ποτήρι κρασί ο λογαριασμός ήταν γύρω στα 40 ευρώ. Με την κούραση παρέα, πήραμε το μετρό και πήγαμε στο ξενοδοχείο για ύπνο, καθώς είχαμε περπατήσει πολύ και το επόμενο πρωί είχαμε αναχώρηση για Verona και λίμνη Garda.
3BE6F3D9-1FD3-4F0E-ACCA-7BB5C5B3ED88.jpeg
 
Last edited:

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Μέρα 5η: μετά από ένα όχι ικανοποιητικό για ξενοδοχείο 4 αστέρων πρωινό, κάναμε check out και φύγαμε με κατέυθυνση τη Βερόνα. Θέλαμε, πριν φτάσουμε στην Garda και στο ξενοδοχείο μας, να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης , να δούμε την Arena και το σπίτι της Ιουλιέτας. Φτάνοντας στην πόλη, Κυριακή γύρω στις 11, είδαμε πως το κέντρο ήταν κλειστό για τα αυτοκίνητα, γεγονός που συμβαίνει κάποιες Κυριακές το χρόνο στην Ιταλία, λόγω ρύπανσης. Στην αρχή απογοητευτήκαμε, είχε πολύ κίνηση γύρω από το κέντρο και δεν ξέραμε αν θα βρίσκαμε κοντινό parking να αφήσουμε το αυτοκίνητο. Τελικά, βρήκαμε το πιο κοντινό που υπήρχε , περάσαμε με τα πόδια πια, μια απο τις πολλές γέφυρες του ποταμού Adige και σε 5 λεπτά φτάσαμε στην υπέροχη piazza Bra.
Θαυμάσαμε το εντυπωσιακό Δημαρχείο,και φυσικά το στολίδι της πόλης, την περίφημη Arena, ρωμαϊκό αμφιθέατρο με 20,000 θέσεις, που φιλοξενεί παραστάσεις και συναυλίες κάθε καλοκαίρι. www.arena.it
Ο καλός καιρός, η μέρα χωρίς οχήματα και αρκετοί επισκέπτες έκαναν την πόλη να σφύζει από ζωή και αρκετή όμως φασαρία. Αποφασίσαμε να πάμε και στο σπίτι της Ιουλιέτας, και δε χρειάστηκε να το ψάξουμε και πολύ, αφού όλος ο κόσμος προς τα εκεί πήγαινε. Περπατήσαμε τη via Mazzini, έναν ωραίο πεζόδρομο γεμάτο καταστήματα, και φτάσαμε εκεί όπου υπήρχε η ουρά για την είσοδο στο σπίτι. Στην κλειστή αυλή του σπιτιού είδαμε το άγαλμα της Ιουλιέτας, αλλά δεν μπήκαμε στον κόπο να περιμένουμε στη σειρά για φωτογραφίες ούτε για να αγγίξουμε το αριστερό της στήθος για γούρι(!), παρα μόνο χαζέψαμε λίγο το κτίριο. Αν ήθελες να μπεις στο σπίτι και να πας και στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας, υπήρχε είσοδος αλλά ούτε αυτό θελήσαμε να κάνουμε. Βγήκαμε, και περατήσαμε πάλι ως την πλατεία ,όπου κάτσαμε σε ενα καφε για λίγο να πιούμε κάτι και να ξεκουραστούμε. Θαυμάσαμε άλλη μια φορά την Arena και ξεκινήσαμε να πάμε στο αυτοκίνητο. Στη διαδρομή, μπήκαμε σε ενα κλασσικό ιταλικο καφε-μπαρ και πήραμε ενα φανταστικό panino για να φάμε κάτι μέχρι να φτάσουμε στη λίμνη Garda. To μπαρ ήταν από αυτά που λες, σιγα μη μπω εκεί μέσα, αλλά το panino που μας έφτιαξαν υπέροχο.

IMG_0765.JPG

PA071071.JPG


PA071072.JPG


D98CF861-1210-4A56-AB6F-14F2463AA3E1.jpeg

2DB81245-A1E7-4BEF-AECD-134D23B89413.jpeg


Ξεκινήσαμε με κατεύθυνση τη λίμνη, και φτάσαμε στο Bardolino καταγοητευμένοι από τη διαδρομή. Βγήκαμε από την autostrada και μπήκαμε στον επαρχιακό δρόμο, μας αρέσει πολύ η επαρχία στην Ιταλία. Περάσαμε μέσα από ατέλειωτους αμπελώνες και αφού περάσαμε το Lazise, φτάσαμε στο Bardolino και το ξενοδοχείο μας. Το δωμάτιο μας ήταν όμορφο, με μπαλκόνι στη λίμνη, και αμέσως βάλαμε πιο καλοκαιρινά ρούχα και βγήκαμε για βόλτα.

E758C1A2-7814-41C4-BB57-28AAA9CCD38E.jpeg


Αυτό το weekend στην πόλη υπήρχε festival κρασιού και παντού γινόταν χαμός από κόσμο. Φτάσαμε στον παραλιακό πεζόδρομο και τα χάσαμε, άλλοι με ποδήλατα, άλλοι έκαναν μπάνιο ή ηλιοθεραπεία, εκατοντάδες παράγκες με διάφορα τρόφιμα και άλλα πράγματα να αγοράσεις, κόσμος παντού. Μία φιλαρμονική έκανε παρέλαση, παντού οινοπαραγωγοί με τα περίπτερά τους γεμάτα κόσμο, κρασιά και φαγητά να δοκιμάσεις, γενικά μια τρομερή γιορτή για το Bardolino που είναι φημισμένο για το κρασί του, και κρατάσει 3-4 μέρες κάθε χρόνο. Είχε γύρω στους 20-22 βαθμούς αλλά εμείς νοιώθαμε σαν να είχε 30.

77EA9E0B-CA7C-4D55-99FC-6A1C5AE05A54.jpeg



94170FA3-EFB2-4D5B-9C3E-15DAD66DE5D9.jpeg

66AF3CB3-9B97-4A49-B3C6-24AD3374E7E3.jpeg



Λίγο σταθήκαμε να χαζέψουμε και μπήκαμε μέσα στα δρομάκια του κέντρου να βρούμε κάπου να φάμε. Μια Κυριακή γεμάτη επισκέπτες , Ιταλούς και ξένους, τα πάντα γεμάτα,αλλά βρήκαμε ένα ωραίο εστιατόριο και κάτσαμε να φάμε pizza που τόσο μας είχε λείψει. Στο www.ristorante-laporta.com παραγγείλαμε 2 υπέροχες πίτσες με ντόπια τυριά και φυσικά αλλαντικα και το ευχαριστηθήκαμε.
DFBD8240-D557-4EBC-9C0E-6E99B8BA26E1.jpeg




Κατόπιν, κάναμε μια μικρή βόλτα, πήραμε κι από ένα gelato στο χέρι και με αυτή τη γλυκιά πρώτη εντύπωση απο το Bardolino, είπαμε να πάμε στο ξενοδοχείο να ξεκουραστουμε λίγο. Δίπλα υπήρχε ένα super market Spar, πολύ βολικό γιατί κάθε μέρα αγοράζαμε νερά, αναψυκτικά, κανένα σνακ, και μια άλλη μέρα και υλικά για panini. 'Ηταν γεμάτο τουρίστες, κυρίως Γερμανούς, με έμεναν προφανώς σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή σε κάποιο απο τα camping της περιοχής, και ψώνιζαν τρόφιμα. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, κατά τις 4, σιγά που δε θα έκανα μια σύντομη βουτιά στην πισίνα, η λίμνη θα με περίμενε κάποια άλλη μέρα. Ξεκουραστήκαμε και βγήκαμε πάλι βόλτα κατά τις 7. Το ηλιοβασίλεμα από το μπαλκόνι μας ήταν φανταστικό, κάθε μέρα το περιμέναμε για να δούμε τα απίστευτα χρώματα του ουρανού.

PA071075.JPG
 
Last edited:

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Το βραδάκι νωρίς, βγήκαμε για βόλτα και βραδινό. Ξέραμε ότι στο Bardolino το Festival κρασιού συνεχιζόταν οπότε για να αποφύγουμε τα πλήθη και τη φασαρία, πήραμε το αυτοκίνητο να πάμε κάπου αλλού. Περάσαμε από τη Garda αλλά δε βρήκαμε να παρκάρουμε και καταλήξαμε στο πανέμορφο Torri del Benaco. Παρκάραμε στο δημοτικό parking και θαυμάσαμε , αν και νύχτα, το περίφημο κάστρο του.Το μικρό του λιμανάκι είναι κουκλίστικο και σε όλη την παραλίμνια βόλτα είχε εστιατόρια με ψάρια από τη λίιμνη. Η ώρα ήταν περίπου 7:30 αλλά φαινόταν να είναι 10. Υπήρχε κόσμος που διεπνούσε όμως όλα ήταν ήσυχα.
E05DFA96-BCC8-46F9-9D48-93767C1172EC.jpeg

3187F8AC-1CA1-482F-B92A-8CC1313F7C6A.jpeg


D774CBF5-A68B-46D8-9EB0-5EC14C85A0AC.jpeg


Κάτσαμε για ένα aperitivo στο bar του ξενοδοχείου Gardesana, μπροστά στο λιμανάκι και ευχαριστηθήκαμε ηρεμία. Όταν αρχίσαμε να πεινάμε είπαμε να φάμε κάπου πιο έξω από τη λίμνη και με βοηθό το google maps βρήκα ένα ωραίο εστιατόριο-ταβέρνα- ξενωνα σε ένα ύψωμα πάνω από τη Garda, το www.hostarialacross.com. Πολύ όμορφο και ζεστό περιβάλλον , με υπέροχο κήπο για το καλοκαίρι και κλασσικό ιταλικό φαγητό. Πήραμε μια pasta,ένα πιάτο με κρέας κρασάτο με πολέντα,κρασί και ένα γλυκό και πληρώσαμε γύρω στα 50 ευρώ. Το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο και η επιλογή να πάμε κάπου εκτός παραλίας πολύ σωστή.

8A239FD0-37DD-49E6-9A00-9202A4E93E76.jpeg


Όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο είδαμε από το παράθυρο το τέλος του festival κρασιού, που ήταν καταιγισμός από βεγγαλικά, με φανταστικά χρώματα και σχέδια. Κράτησε αρκετή ώρα αλλά δυστυχώς δε βγάλαμε κάποια φωτογραφία.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Μέρα 6η: Πρωί πρωί κατεβήκαμε στο πρωινό και πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε, είχε σπιτικά γλυκά και ωραία αλλαντικά, ό,τι πρέπει δηλαδή. Σήμερα θα πηγαίναμε προς τα βόρεια. Εδώ ήθελα να πω ότι η λίμνη Garda είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και εκτείνεται σε 3 περιφέρειες, το Veneto, τη Lombardia και το Trentino Aldo Adige.
Εχει ένα μοναδικό μικροκλίμα, που σε ακτίνα 1 χλμ γύρω της είναι μεσογειακό, γιαυτό και ο καλός καιρός, τα πολλά ελαιόδεντρα, οι λεμονιές και πορτοκαλιές, σπάνια δέντρα για τη Βόρεια Ιταλία. Πραγματικά ο καιρός ήταν πολύ καλός για Οκτώβριο.
Πήραμε το αυτοκίνητο και η πρώτη στάση που κάναμε ήταν στην Garda,παρκάραμε και κάναμε μια μισάωρη βόλτα στο κέντρο και την παραλία της. Χαζέψαμε στα ωραία μαγαζιά της και πήραμε κάποια χαρακτηριστικά σουβενίρ.
14601EE3-D0B8-42D7-9BDF-34DFD34C7F90.jpeg


PA081081.JPG

Επομενη στάση ήταν το Malcesine. Από εδώ μπορείς να ανέβεις με τελεφερικ στο βουνό Monte Baldo,αλλά αφού εμείς είχαμε την εμπειρία με το cabrio στην Λουκέρνη, αποφασίσαμε να μην πάμε. Αντίθετα, κατεβήκαμε στο πολύ ωραίο και γραφικό λιμανάκι του και πήραμε ένα μικρό πλοιάριο για να περάσουμε στην απέναντι πλευρά της λίμνης , στα βορειοδυτικά στο Limone sul Garda. Αποφύγαμε να κάνουμε τη διαδρομή με το αυτοκίνητο γιατί ήταν μεγαλη και ήταν ευκαιρία να μπούμε και σε πλοίο σε αυτο το ταξίδι. Το πλοιάριο γέμισε απο κόσμο, με πλειοψηφία Γερμανούς συνταξιούχους και σε 20 λεπτά έφτασε στο πανέμορφο Limone, γνωστό για τις λεμονιές του.

PA081082.JPG



IMG_0839.JPG


PA081083.JPG


Πραγματικά ένα στολίδι αυτο το χωριό, με πολύ γραφικό λιμανάκι, όμορφα κτίρια, που στεγάζουν εστιατόρια, μαγαζιά,και ξενοδοχεία. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και πίσω του το βουνό ρίχνει αρκετά νωρίς τη σκιά του στο Limone, είχα μάλιστα διαβάσει ότι από το φθινόπωρο και μετά καλό είναι να μένεις στην ανατολική ακτή της λίμνης γιατί στα δυτικά τα ψηλά βουνά ρίχνουν σκιά και σκοτεινιάζει πολύ νωρίτερα.
IMG_0859.JPG



PA081091.JPG


PA081092.JPG



Στο Limone αφού κάναμε μια βόλτα στα στενά του σοκάκια, κάτσαμε για ένα aperitivo και αφού πλησίασε μεσημέρι φάγαμε και από ένα κομμάτι pizza. Απολαύσαμε την ζεστή μέρα και γύρω στη 1 πήραμε το πλοιάριο κι επιστρέψαμε στο Malcesine. Χαθήκαμε κι εδώ λίγο στα στενά, πήραμε κι απο ένα gelato και ετοιμαστήκαμε για επιστροφή προς νότια.


CBEF7701-8B6E-4271-9818-78C584A376AC.jpeg


PA081096.JPG


PA081098.JPG



PA081099.JPG

A5D09BE3-6F82-40DF-8A59-5FDA3E17D60B.jpeg


Δεν έχω ιδιαίτερη αγαπη στα θεματικά πάρκα, όμως ο σύζυγος ονειρευόταν την Gardaland , κι είχα αποφασίσει ότι θα δοκίμαζα κάποιο παιχνίδι, κάποιο ήπιο φυσικά. Πλησιάζοντας στην Gardaland,βλέπαμε ότι δεν είχε κόσμο στα διάφορα παιχνίδ,α σκεφτήκαμε πως λογικό είναι αφού είναι Δευτέρα και τα σχολεία λειτουργούν πια κανονικά. Φτανουμε στην είσοδο και μας λέει ο ταμίας ότι είναι κλειστά! Από Οκτώβριο και μετά λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα μας είπε, μεγάλη πίκρα και πραγματικά λυπήθηκα κι εγώ, γιατί φτάσαμε ως εδώ και δεν μπορέσαμε να μπούμε.
 

Attachments

Last edited:

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Μετά από την απογοήτευση με τη Gardaland, θυμήθηκα την τσάντα με τα μαγιό που είχα βάλει στο αυτοκίνητο και πήγαμε σε ένα μέρος που είχα δει σε διάφορους οδηγούς, στην τοποθεσία Colà στο Lazise. Φτάσαμε λοιπόν στο www.villadeicedri.it , ένα τεράστιο πάρκο με θερμές πηγές, το οποίο και τι δεν είχε μέσα. Μια πελώρια πισίνα που έμοιαζε φυσική μέσα στο δάσος, ξενοδοχείο, εγκαταστάσεις για μασάζ και spa, αθλητικές εγκαταστάσεις,εστιατόριο κλπ. Εμείς πληρώσαμε είσοδο 20 ευρώ το άτομο για να κάνουμε χρήση της πισίνας με το ιαματικό νερό, για όση ώρα θέλαμε, και των εγκαταστάσεων με τις ξαπλώστρες, τα ντουζ , κλπ. Αφού περπατήσαμε μέσα στο δάσος και είδαμε την τεράστια πισίνα, αλλάξαμε και βουρ μέσα στο ζεστό νεράκι.
PA081103.JPG

PA081104.JPG


Η πισίνα έμοιαζε με λίμνη, είχε χαλίκι στον πυθμένα και είχε σημεία με υδρομασάζ, μια σπηλιά με καταράκτες, και χώρο να κολυμπήσεις. Είχε λιγο κόσμο αλλά ήταν αρκετά μεγάλη όσο να μην ενοχλείσαι από τους άλλους, βέβαια κατακαλόκαιρο φαντάζομαι δε θα πήγαινα. Έξω είχε ξαπλώστρες, ένα αίθριο, και πολύ χωρο ακόμα και για πικνικ. Ήταν ωραία σαν εμπειρία, όχι κατι που δεν πρέπει να χάσει κάποιος, και σίγουρα αν ήθελες να ξοδέψεις παραπάνω είχε μεγάλη επιλογή σε θεραπείες, μασάζ,πακέτα spa που άξιζαν περισσότερο.
PA081105.JPG


Ακολούθησε ξεκούραση στο ξενοδοχείο και το βραδάκι πήγαμε για βραδινό σε ένα πολύ ωραίο steak house και όχι μόνο,το οποίο βρήκα στο google maps ,και ήταν κοντά στη Garda πάλι σε ένα ύψωμα όπως το χτεσινό εστιατόριο. Πολύ ωραίο μέρος, διακοσμημένο σε ρουστικ αμερικάνικο στυλ, τεράστια ποικιλία από pizza σε ξυλόφουρνο αλλά εντυπωσιακή ήταν η λίστα με τα κρεατικά από όλο τον κόσμο.
0D6EDFC9-625A-44C3-BF82-B494B0B00074.jpeg

Πήραμε μια αγαπημένη amatriciana, 2 πιάτα με κρέας και μια πού ωραία ντόπια κόκκινη μπύρα και το ευχαριστηθήκαμε. Το www.stafoletsteakhouse.com το συστείνω σε όλους. Πληρώσαμε γύρω στα 60 ευρώ. Θα ξαναπήγαινα με την πρώτη ευκαιρία. Στη συνέχεια γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ύπνο, ήταν 10 η ώρα και έμοιαζε μεσάνυχτα.

B4DBD4DD-9BF0-4621-B070-EEE5EE38843F.jpeg
4B185DE8-EEA9-4C35-8D04-0AC3E5684CD6.jpeg
79B613B2-CEC0-442C-9AE4-A1F6E1D06555.jpeg
 
Last edited:

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Μέρα 7η: η τελευταία ολόκληρη μέρα του ταξιδιού άρχισε με το ωραίο μας πρωινό και μετά με επίσκεψη στο Sirmione. Νομίζω ότι είναι από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος που έρχεται στην Garda, πραγματικά αξίζει. Παρκάραμε εύκολα σε θέσεις κοντά στην είσοδο του ιστορικού κέντρου και περπατήσαμε μέχρι εκεί. Μας έκανε εντύπωση το κέντρο πληροφοριών για τουρίστες γιατί είχε ένα μεγάλο πίνακα με όλα τα ξενοδοχεία του Sirmione, όπου είχαν πράσινο φωτάκι σε αυτά με διαθεσιμότητα και κόκκινο στα ήδη κλεισμένα. Πολύ έξυπνο και πρακτικό.

PA091107.JPG



PA091108.JPG


PA091109.JPG


PA091115.JPG

Επισκεφτήκαμε την Rocca Scaligera και ήταν το μοναδικό μέρος σε όλο τα ταξίδι μας που συναντήσαμε Έλληνες, κάποιο γκρουπ φοιτητών. Το φρούριο είναι εντυπωσιακό και μπορείς να ανέβεις ψηλά να δείς όλη την περιοχη. Δυστυχώς οι σπηλιες του Catullo εκεί τη μέρα δεν ήταν επισκέψιμες και δεν τις είδαμε. Μετά το φρούριο κάναμε μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο και το μέρος μας άρεσε πολύ. Είχε πολύ κόσμο αφού ειναι απο τα πιο τουριστικά μέρη της Λίμνης αλλά είναι πολύ γραφικό με πανέμορφα κτίρια, μικρά εστιατόρια, μαγαζάκια και γύρω γύρω τη λίμνη. Καθήσαμε για ένα καφέ σε ένα παραλίμνιο μαγαζί και ευχαριστηθηκαμε τον ήλιο και τη θέα. Φεύγοντας πήραμε κι ένα gelato στο χέρι και πήραμε το αυτοκίνητο να συνεχίσουμε τη βόλτα μας.

PA091116.JPG


PA091118.JPG


PA091124.JPG

PA091127.JPG

83AF0BFF-218C-4798-B0E7-68182A7E553B.jpeg

Έπρεπε να κάνουμε κάτι ως τις 3 η ώρα που θα πηγαίναμε σε ένα οινοποιείο για winetasting. Στη διαδρομή μετά το Desenzano del Garda, βρήκαμε το Lido di Lonato,μια περιοχή με πλαζ στη λίμνη και ψάχνοντας βρήκαμε ένα beach restaurant και είπαμε να κάτσουμε. Ο άντρας μου παρήγγειλε να φάει κάτι κι εγώ έχοντας στο νου απο το πρωί το μπάνιο, έβαλα μαγιό και πηγα να δω το νερό από κοντά. Στην αρχή δεν ενθουσιάστηκα και σκεφτόμουν να μην μπω αλλά αφού έφτασα ως εκεί και με μαγιό, δε γινόταν να χάσω την ευκαιρία. Ευτυχώς που μπήκα, το νερό ήταν σε καλή θερμοκρασία κι ενώ στην όχθη υπήρχαν κάποιες πέτρες, μέσα είχε μια τέλεια άμμο. Στον πυθμένα η άμμος έκανε αυλάκια σαν να είσαι σε θάλασσα, τόσο όμορφα ήταν. Κολύμπησα λίγη ώρα και βγήκα για να φύγουμε σε λίγο.

859B9EFD-CA77-4C5D-9C7E-75529F71A427.jpeg

Ακόμα ήταν νωρίς για το οινοποιείο, οπότε για να περάσει η ώρα, πήγαμε σε ένα αρκετά όμορφο mall το Leone, να χαζέψουμε τα καταστήματα. Κάναμε λίγα ψώνια, φάγαμε και κάτι κι έτσι πέρασε η ώρα ευχάριστα.
 
Last edited:

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Ξεκινήσαμε για την περιοχή Monzambano , πολύ κοντά στην Peschiera για δοκιμή κρασιων. Μας αρέσει πολύ να επισκεπτόμαστε οινοπιεία κι εδώ χρησιμοποιήσαμε το www.groupon.it για να κάνουμε κράτηση. Ψάξαμε τι υπήρχε σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο μας και η www.cantonacollimorenici.it ήταν μια χαρά. Η τιμή ήταν απίστευτα χαμηλή:12 ευρώ για 2 άτομα. Είχαμε πηλεφωνήσει το πρωί και μας περίμεναν. Το οινοποιείο αυτό είναι συνεταιριστικό και είχε αρκετές ποικιλίες από την περιοχή. Στην τιμή περιλαμβανόταν δοκιμή 2 λευκών, 2 κόκκινων και 1 ημίγλυκου κρασιού, μια πιατέλα με salami και parmeggiano reggiano,κριτσίνια, γλυκά μπισκότα, και δώρο μία φιάλη Sauvignon! Περάσαμε πολύ ωραία με τον ξεναγό/οινολόγο του οινοπιείου, μας άφηνε χρόνο για την κάθε δοκιμή, εξηγώντας την ποκιλία και ό,τι άλλο τον ρωτούσαμε. Γενικά, ήταν πολύ καλή η όλη εμπειρία!
IMG_0756.JPG

PA091131.JPG


PA091132.JPG

IMG_0762.JPG


IMG_0763.JPG


Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο κατά τις 5, εγώ τραγουδώντας και χασκογελώντας μετά από πολλά χρόνια που είχα να ψιλομεθύσω. Φτιάξαμε τις βαλίτσες κι ετοιμαστήκαμε να πάμε την τελευταία μας βόλτα στο Bardolino. Θέλαμε να το ξαναδούμε άλλη μια φορά, και να περάσουμε το βράδυ μας εδώ κοντά στο ξενοδοχείο χωρίς το αυτοκίνητο.
Κάναμε μια μεγάλη βόλτα, λίγοι τουρίστες και όλοι ήσυχοι κυκλοφορούσαν στο ιστορικό κέντρο, κάτσαμε για ένα aperitivo σε ένα πολύ ωραίο μέρος το cafe Italia, μπροστά στη λίμνη και μας έφεραν απίστευτα συνοδευτικά με το ποτό μας.
A3A818C9-D28A-4164-9C39-4524100C9DF8.jpeg


Χαζέψαμε λίγο ακόμα και αποφασίσαμε το δείπνο μας να ήταν σε ένα πολύ ομορφο εστιατόριο με κήπο το Corte San Giovanni. Τόσες μέρες δεν είχαμε φάει ψάρι κι έτσι παραγγείλαμε 2 πιάτο spaggetti με θαλασσινά και μια πιατέλα με διάφορα ψάρια στο grill να δοκιμάσουμε.
32712660-F324-4E75-8CD1-1F1957FB370D.jpeg


Το spaggetti ήταν εξαιρετικό αλλά τα ψάρια στο grill δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και νομίζουμε πως δεν ήταν φρέσκα όπως μας είπαν. Τέλος παντων, ωραία περάσαμε, περατήσαμε μέχρι το ξενοδοχείο για ξεκούραση την τελευταία νύχτα του ταξιδιού.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Ημέρα 8η: τελευταίο πρωί στο Bardolino, πήραμε το πρωινό μας και αφού χαιρετήσαμε το προσωπικό του ξενοδοχείου, αναχωρήσαμε. Η πτήση της επιστροφής ήταν γύρω στις 5 από το Malpensa οπότε υπολογίζαμε να είμαστε εκεί κατά τις 3 , για να παραδώσουμε το αυτοκίνητο, με την ελπίδα να μην έχουμε τσακωμούς, σχετικά με την ήδη υπάρχουσα ζημιά.
Γύρω στις 10, φτάσαμε στο www.franciacortaoutlet.it , ένα outlet που είχα εντοπίσει ψάχνοντας στο googlemaps, το οποίο είναι έξω από τη Brescia. Πολύ όμορφα καταστήματα, καλές τιμές, μεγάλη ποικιλία, γενικά το συστήνω σε όποιον θέλει να κάνει αγορές. Η λεία μας ήταν από ένα ζευγάρι παπούτσια από την ιταλική εταιρεία Lumberjack σε τιμές πολύ καλες, γύρω στα 30 ευρώ το ένα, κι ένα μάλλινο πουλόβερ για το σύζυγο. Δεν αντισταθήκαμε ούτε στο τεράστιο κατάστημα Lindt,με χιλιάδες σοκολατάκια από όπου πήραμε αρκετά για δώρα. Κατά τις 12 φύγαμε και είπαμε να φάμε κάπου στο δρόμο.
2BAD3A3A-DBFA-4653-98AC-741E7C19A9E5.jpeg


E7743518-F0B4-4D98-B0A1-1BDA94561F8B.jpeg


Ψάχνοντας τους χάρτες πάλι, βρήκα ενδιαφέρουσα την πόλη Trezzo Sul l'Adda,και είπαμε να σταματήσουμε εκεί το μεσημέρι για φαγητό. Μπήκαμε στην πόλη και κάποιες πινακίδες μας οδήγησαν έξω από το κέντρο, στον ποταμό Adda,και σε μια όμορφη περιοχή με εστιατόρια πάνω στο ποτάμι. Μπήκαμε στο εστιατόριο www.terazzasulladda.com και ξαφνιαστήκαμε γιατί ήταν γεμάτο κόσμο. Καταλάβαμε γρήγορα ότι ο λόγος ήταν το διάλειμμα για φαγητό των επιχειρήσεων και το γεγονός ότι προσέφερε μενού ημέρας. Μας πρότειναν αν θέλαμε το μενού αυτό με 11 ευρώ το άτομο και μόλις ακούσαμε τι περιελάμβανε , αμέσω δεχτήκαμε. Είχε επιλογή από 3 πρώτα και 3 κυρίως πιάτα και ακόμα μπορούσες να πάρεις από το μπουφέ όσα ορεκτικά και σαλατικά ήθελες, μαζί με κρασί κι ένα μικρό επιδόρπιο με καφε.Το φαγητό που ήρθε ήταν πεντανόστιμο. Πήραμε tortellini, φιλέτο κοτόπουλο, σκαλοπίνια, ορεκτικά από το μπουφέ και κρασί. Όλα εξαιρετικά!Απολαύσαμε και τη θέα του ποταμού απο τα μεγάλα παράθυρα και φύγαμε ευχαριστημένοι για το αεροδρόμιο.

E37DB0C6-E0F2-4B4D-B466-6D7BE29DB64F.jpeg


FE582CFF-4A6A-4A5A-B1A8-C150C42FEED5.jpeg


DA6AB435-F6DB-437B-9DB7-994235965406.jpeg


Ευτυχώς κατά την παράδοση του αυτοκινήτου όλα κύλισαν ομαλά, δέχτηκαν ότι η ζημιά προϋπήρχε,τσάμπα οι πρόβες για τσακωμό που έιχα κάνει, και το ίδιο ομαλή ήταν η πτήση της επιστροφής. Πόσο ωραίο ταξίδι, πόσο μας λείπει ήδη! Ελβετία σε αγάπησα, Italia a rivederci!
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Ξεκινήσαμε για την περιοχή Monzambano , πολύ κοντά στην Peschiera για δοκιμή κρασιων. Μας αρέσει πολύ να επισκεπτόμαστε οινοπιεία κι εδώ χρησιμοποιήσαμε το www.groupon.it για να κάνουμε κράτηση. Ψάξαμε τι υπήρχε σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο μας και η www.cantonacollimorenici.it ήταν μια χαρά. Η τιμή ήταν απίστευτα χαμηλή:12 ευρώ για 2 άτομα. Είχαμε πηλεφωνήσει το πρωί και μας περίμεναν. Το οινοποιείο αυτό είναι συνεταιριστικό και είχε αρκετές ποικιλίες από την περιοχή. Στην τιμή περιλαμβανόταν δοκιμή 2 λευκών, 2 κόκκινων και 1 ημίγλυκου κρασιού, μια πιατέλα με salami και parmeggiano reggiano,κριτσίνια, γλυκά μπισκότα, και δώρο μία φιάλη Sauvignon! Περάσαμε πολύ ωραία με τον ξεναγό/οινολόγο του οινοπιείου, μας άφηνε χρόνο για την κάθε δοκιμή, εξηγώντας την ποκιλία και ό,τι άλλο τον ρωτούσαμε. Γενικά, ήταν πολύ καλή η όλη εμπειρία!
View attachment 256696
View attachment 256697

View attachment 256698
View attachment 256699

View attachment 256700

Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο κατά τις 5, εγώ τραγουδώντας και χασκογελώντας μετά από πολλά χρόνια που είχα να ψιλομεθύσω. Φτιάξαμε τις βαλίτσες κι ετοιμαστήκαμε να πάμε την τελευταία μας βόλτα στο Bardolino. Θέλαμε να το ξαναδούμε άλλη μια φορά, και να περάσουμε το βράδυ μας εδώ κοντά στο ξενοδοχείο χωρίς το αυτοκίνητο.
Κάναμε μια μεγάλη βόλτα, λίγοι τουρίστες και όλοι ήσυχοι κυκλοφορούσαν στο ιστορικό κέντρο, κάτσαμε για ένα aperitivo σε ένα πολύ ωραίο μέρος το cafe Italia, μπροστά στη λίμνη και μας έφεραν απίστευτα συνοδευτικά με το ποτό μας.
View attachment 256701

Χαζέψαμε λίγο ακόμα και αποφασίσαμε το δείπνο μας να ήταν σε ένα πολύ ομορφο εστιατόριο με κήπο το Corte San Giovanni. Τόσες μέρες δεν είχαμε φάει ψάρι κι έτσι παραγγείλαμε 2 πιάτο spaggetti με θαλασσινά και μια πιατέλα με διάφορα ψάρια στο grill να δοκιμάσουμε.
View attachment 256702

Το spaggetti ήταν εξαιρετικό αλλά τα ψάρια στο grill δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και νομίζουμε πως δεν ήταν φρέσκα όπως μας είπαν. Τέλος παντων, ωραία περάσαμε, περατήσαμε μέχρι το ξενοδοχείο για ξεκούραση την τελευταία νύχτα του ταξιδιού.
Στη φωτο με τα ορεκτικά τι είναι στα αριστερά που μοιαζει με τουρσί ;

Ειδα και λούπινα και βολβους !! Τι ωραία !
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Τωρα ανακαλυψα την ωραια ιστορια σου !
Ημουνα περυσι Λουκέρνη για δυο μέρες . Ειναι ακριβως οπως τα γραφεις .
Κουκλα , ησυχη , υπνος απο τις 9 και πανάκριβη στο φαγητό .
Πεινασαμε ενα βραδυ στις 09.30 , βγηκα στους δρόμους (μέναμε στο IBIS ) δεν υπηρχε ουτε φαγητο ουτε περαστικος !! Βρηκα σε ενα μπαρ 2 μπεργκερ απλά , τα πληρωσα 19 ευρω γιατι ειχα μαζι μου 20 και οι πατατες που θελαμε εκαναν 4 ευρω η μεριδουλα !!
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Τωρα ανακαλυψα την ωραια ιστορια σου !
Ημουνα περυσι Λουκέρνη για δυο μέρες . Ειναι ακριβως οπως τα γραφεις .
Κουκλα , ησυχη , υπνος απο τις 9 και πανάκριβη στο φαγητό .
Πεινασαμε ενα βραδυ στις 09.30 , βγηκα στους δρόμους (μέναμε στο IBIS ) δεν υπηρχε ουτε φαγητο ουτε περαστικος !! Βρηκα σε ενα μπαρ 2 μπεργκερ απλά , τα πληρωσα 19 ευρω γιατι ειχα μαζι μου 20 και οι πατατες που θελαμε εκαναν 4 ευρω η μεριδουλα !!
Κική μου,χαίρομαι που σου αρέσει η ιστορία μου.
Ναι η Λουκέρνη ειναι πανέμορφη και ακριβή, τι να κάνουμε. Ετσι είναι η Ελβετία. Τόσα όμορφα μέρη αλλά αρκετά ακριβά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.708
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom