ΜΑΝΙΛΑ Τραγικό τέλος για οκτώ τουρίστες είχε η ομηρεία

Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΙ αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν χθες στο κέντρο της Μανίλας έναν απολυμένο πρώην συνάδελφό τους, ο οποίος κρατούσε ομήρους σ΄ ένα λεωφορείο 16 τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ. Σκοτώθηκαν επίσης οκτώ από τους ομήρους και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο κινέζος κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Ντόναλντ Τσανγκ, επέκρινε τις αρχές των Φιλιππίνων για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση, τα βίαια τελικά στάδια της οποίας μεταδόθηκαν ζωντανά από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Ο ένοπλος ονομαζόταν Ρολάντο Μεντόζα και ήταν ένας 55χρονος πρώην λοχαγός της αστυνομίας. Οπλισμένος μ΄ ένα τουφέκι Μ-16, σταμάτησε το πρωί το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν αρχικά 25 τουρίστες, σε δρόμο που διασχίζει το μεγαλύτερο πάρκο της Μανίλας. Φαίνεται πως ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την απόλυσή του από την αστυνομία, εξαιτίας της οποίας έχασε τη σύνταξή του. «Μεγάλο λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Πολύ εσφαλμένη απόφαση», έγραφε σ΄ ένα κομμάτι χαρτί που κόλλησε στην πόρτα του λεωφορείου.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ο ένοπλος φαινόταν να διαπραγματεύεται .... όλο το άρθρο ...TA NEA On-line - Τραγικό τέλος για οκτώ τουρίστες είχε η ομηρεία
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.836
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom