Μαυρίκιος ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ..στην αγκαλια του Ινδικου

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Για σημερα ειχαμε κλεισει μια εκδρομη με καταμαραν και μετα το πρωινο επιβιβαστηκαμε στο βαν που θα μας μετεφερε στο σημειο συναντησης.
Προορισμος μας ηταν και παλι προς τη νοτιοδυτικη ακτη κοντα στο νησακι Benitiers οπου μαζευονται πολλα δελφινια. Στην διαδρομη ομως , ανακαλυψαμε οτι επρεπε να παραλαβουμε πολλους αλλους τουριστες που ειχαν γραφτει σε διαφορα αλλα ξενοδοχεια για την ιδια εκδρομη.
Σε καποιο σουπερ χλιδατο resort , περιμεναμε κοντα μια ωρα για να ερθει καποιο ζευγαρι. Ο οδηγος ειχε εκνευριστει και δεν ηξερε αν επρεπε να τους παρατησουμε και να φυγουμε αφου σε ολους μας ειχαν πει οτι πρεπει να ειμαστε ετοιμοι και να περιμενουμε στην εισοδο του ξενοδοχειου συγκεκριμενη ωρα.
Οταν τελικα εμφανιστηκαν , δεν ηξερα αν επρεπε να τους βρισω αφου ουτε καν μπηκαν στον κοπο να ζητησουν συγνωμη , η να γελασω
με το ντυσιμο τους. Πουλοβερ και τζην για κρουαζιερα με καταμαραν!

Με τα πολλα επιβιβαστηκαμε στο καταμαραν και φτασαμε στο σημειο που μαζευονται τα δελφινια. Αλλα τι απογοητευση! Καμια ντουζινα αλλα καταμαραν ηταν μαζεμενα και μανουβραριζαν γυρω απο τα δελφινια ωστε να εχουν καλη θεα οι επιβατες και καλη γωνια για μια φωτογραφια. Τα δελφινια φυσικα εφευγαν τρομαγμενα καποιες φορες και μπορω να πω οτι ανακουφιστηκα οταν τελικα φυγαμε για σνορκελιν και αφησαμε τα δελφινια στην ησυχια τους.

Το σνορκελιν ηταν πολυ καλο , μας εδωσαν ψωμι και τα ψαρια ετρωγαν απο το χερι μας , παρολο που πρεπει να δεχονται πολλους επισκεπτες και πολυ ταισμα καθημερινα αφου δεν εδειχναν ιδιαιτερο ενδιαφερον για φαγητο.
Μειναμε περιπου μια ωρα εδω και πανω στο καταμαραν μας περιμεναν κρυες μπυρες , ενω παραληλλα ετοιμαζαν ενα ωραιο bbq με φρεσκο ψαρι , αστακους , και σαλατες , ολα γευστικοτατα!
Επομενη σταση ηταν σε ενα νησι οπου μας ειπαν οτι θα μεναμε για μια ωρα.Το νησι δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο , η παραλια ηταν γεματη θρυμματισμενα κοραλια που δεν μπορουσες να περπατησεις ξυπολητος...Ετσι περασε αλλη μια μερα.

Πισω στην Grand Baie πηγαμε σε ενα ρεστωραν που μας ειχαν συστησει , το La Taniere , μολις 2 λεπτα απο το ξενοδοχειο μας. Το μαγαζι ηταν καταπληκτικο , ο ιδιοκτητης του πολυ φιλικος και το φαγητο εξαιρετικο και οι τιμεs πολυ καλεs.

Αυριο θα πηγαιναμε στο διασημο Ile Aux Cerfs και το περιμενα με αγωνια..
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το Ile Aux Cerfs ειναι το πιο πολυφωτογραφημενο μερος του Μαυρικιου και το πιο γνωστο αξιοθεατο.Ειχαμε γραφτει για την ολοημερη εκδρομη λοιπον και βρεθηκαμε στο βαν που εκανε ολη τη διαδρομη κατα μηκος της βορειας ακτης του νησιου , σταματωντας παλι για να παραλαβει αλλους τουριστες.Γαλλοι , Εσθονοι , Νορβηγοι και Ινδοι ηταν στο βαν εκτος απο εμας.
Πριν επιβιβαστουμε στο ταχυπλοο , δειξαμε τα εισιτηρια που ειχαμε πληρωσει για το νησι , ενω προσπαθουσαν να μας πουλησουν εξτρα δραστηριοτητες οπως σκι και parasailing. Προτιμησα να περιοριστω στο απλο μπανακι και ξαπλα στην ομορφη παραλια.
aimworld.aufeminin.com_destination_users_D20071019_7_24_dsc03514_H132323_L.jpg

Το νησι θα μπορουσε να ειναι το τελειο τροπικο ονειρο , αλλα με εκατονταδες αλλους τουριστες και θαλασσια σπορ , ο Ροβινσωνας Κρουσος που εκρυβα μεσα μου τοʼβαλε στα ποδια. Πηραμε δυο ξαπλωστρες , αλλα ενας σερβιτορος ετρεξε αμεσως και μας ειπε να απομακρυνθουμε γιατι το μερος ηταν ρεζερβε (!!!) για καποιο γκρουπ VIP που περιμεναν! Ενα ζευγαρι Γερμανοι που καθοντουσαν ακριβως διπλα , ειπαν στο σερβιτορο οτι ειμασταν μαζι τους στο ιδιο γκρουπ κι ετσι μας επετρεψε να μεινουμε στην περιοχη των VIP , χαχα, η οποια καμια διαφορα δεν ειχε απο αυτη των κοινων θνητων 20 μετρα πιο περα.Ευχαριστησαμε το ζευγαρι που μας απαλλαξε απο τον κοπο του ψαξιματος για αλλες ξαπλωστρες.

aimworld.aufeminin.com_destination_users_D20060324_7_24_img_0205_H212124_L.jpg

Πισω στο ταχυπλοο , πηγαιναμε βολτα για να δουμε τους καταραχτες εκει κοντα. Περνουσαμε απο καποια ενδιαφεροντα μερη αλλα το ταχυπλοο πετουσε και κοπανιομασταν πανω στα νερα που ηταν αδυνατο να βγαλεις καποια φωτογραφια.Στους καταραχτες μας προειδοποιησαν οτι καποια πιτσιρικια βουτανε στην αρχη του καταραχτη απο τα βραχια κι αν βγαλεις φωτογραφια θα πρεπει να πληρωσεις. Ο καταραχτης ηταν ομορφος και επεφτε σε μια μικρη πισινα αναμεσα στους βραχους , αλλα ο καιρος αλλαξε ξαφνικα κι επιασε μια μεγαλη νεροποντη.
Γρηγορα επιστρεψαμε στο Ile Aux Cerfs για bbq στην παραλια με θαυμασια ψητα και σαλατες και ποτα.
aimworld.aufeminin.com_destination_users_D20060731_7_24_12_H220717_L.jpg

Γιναμε ολοι μια παρεα με τα παιδια που το πρωι ημασταν αγνωστοι μεταξυ μας και σε λιγο γελουσαμε και αστειευομασταν. Η μερα περασε με βουτιες και κολυμπι στο νησι και αργα το απογευμα επιστρεψαμε για να μαζεψουμε τις βαλιτσες μας.
Περπατησαμε στην Grand Baie για τελευταια φορα και φαγαμε σε μια πιτσαρια.
Να ξαναπω οτι οπου φαγαμε ευχαριστηθηκαμε καλο και πολυ φαγητο , ενω οι τιμες ηταν παρα πολυ καλες. Πιστευω οτι ειναι αδυνατο να μη φας καλα στο Μαυρικιο , ποτε δεν απογοητευτηκαμε οτι κι αν επιλεξαμε.
Ο Μαυρικιος ειναι ενα ομορφο τροπικο νησι που προσφερει πολλες δραστηριοτητες.
Η επισκεψη μας ηταν συντομη , αλλα σιγουρα θα επιστρεψουμε καποια μερα.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μαυρίκιος rules!! Έχω ακούσει τα καλύτερα από όλους όσους έχουν πάει, και απλά μου τα επιβεβαιώνεις. :clap:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Χμμ..απλα μετεφερα το ταξιδι των φιλων..
Δεν εβαλα τιποτα δικο μου στη διηγηση αφου ειναι το ταξιδι οπωs το εζησαν τα παιδια και οπωs ακριβωs τα ειπαν εκεινοι.
Εγω επειδη θελω να ειμαι ειλικρινηs , πρεπει να παραδεχτω οτι ελαφρωs απογοητευτηκα με την ιστορια αυτη. Θελω παντα να παω στο Μαυρικιο , αλλα δεν ειναι πολυ ψηλα στη λιστα μου.

Πιστευω οτι αν ειχαν νοικιασει ενα αυτοκινητο και γυρνουσαν πιο πολυ το νησι και πιο μεσα , πιο γυρω γυρω , μαλλον θα ηταν καλυτερα. Απλα ειχαν λιγεs μερεs και προσπαθησαν να εκμεταλευτουν το χρονο και να δουν καποια βασικα αξιοθεατα κλεινονταs εκδρομεs απο το ξενοδοχειο. Δεν ξερω θα ηθελα να ακουσω και σχολια απο αλλουs που διαβασαν.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Gracias a la Vida:clap:
Ανέβασες και τον Μαυρίκιο καμιά 10ρια θεσεις στη λίστα (παλεύει με την ΝΥ).
Μήπως εχει πάει κανένας γνωστός σου Μαδαγασκάρη; ( είναι στο top 3 μου)
 

MARY

Member
Μηνύματα
40
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Να ήταν μόνο ένα!!
Εμένα με καλύπτουν και αυτά!
Πάω να .... ξεθάψω το μαγιό μου:surf1:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Gracias a la Vida:clap:
Ανέβασες και τον Μαυρίκιο καμιά 10ρια θεσεις στη λίστα (παλεύει με την ΝΥ).
Μήπως εχει πάει κανένας γνωστός σου Μαδαγασκάρη; ( είναι στο top 3 μου)
Ε οχι και να παλευει με τη ΝΥ!! Ελεοs vagantos! Κι εγω ειπα οτι ψιλοαπογοητευτηκα με το ταξιδι του φιλου , αλλα οχι και τοσο χαλια :bleh:χαχαχαχα.

Μαδαγασκαρη πηγε μια γνωστη , αλλα με γκρουπ το περασμενο Πασχα. Μαυρικιο , Σευχελλεs , Μαδαγασκαρη , Ρευνιον απο 3 μερεs :shock: στο καθενα. Δεν μπορουσε να μου πει τιποτα απο το πωs περασε , μονο οτι εβρεχε πολυ και ηταν κλεισμενοι σε ενα δωματιο η στο πουλμαν τρεχονταs απο μεροs σε μεροs.Δεν μου ακουστηκε ωραιο το ταξιδι τηs..Δεν παs καπου , απλα για να πειs οτι πηγεs..

Ανεξαρτητα ξερω αρκετουs που εχουν παει (οχι Ελληνεs) και ετσι θα πηγαινα κι εγω..
Θα γραφτει κατι καποια στιγμη...:roll: ειναι στα υποψιν..
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Μαδαγασκαρη πηγε μια γνωστη , αλλα με γκρουπ Μαυρικιο , Σευχελλεs , Μαδαγασκαρη , Ρευνιον απο 3 μερεs :shock: στο καθενα.

Από τρεις μέρες στο καθένα;
Αυτό δεν ειναι ταξίδι αλλά:
(One night stand) X 3 :D
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καποιες σημειωσειs απο το προσωπικο μου αρχειο και σχολια φιλων που εχουν επισκεφτει το Μαυρικιο για να εχουμε λιγο πιο ολοκληρωμενη εικονα..

Pamplemousses: Ο βοτανικος κηπος που ειναι πασιγνωστος στους βοτανολογους του κοσμου λογω των αμετρητων ειδων εξωτικων και ενδημικων φυτων που φιλοξενει.
Αναμεσα τους ξεχωριζουν τα τεραστια νουφαρα και το talipot palm που ανθει μια φορα στα 6 χρονια και μετα πεθαινει.
awww.edwebproject.org_mauritius_thumbnails_garden.gazebo_tb.JPG
awww.edwebproject.org_mauritius_thumbnails_garden.lilies4_tb.JPG
awww.edwebproject.org_mauritius_thumbnails_fix.garden.palmroad_tb.JPG

aimworld.aufeminin.com_destination_users_D20070621_7_24_dsc00090_H233607_L.jpg

Hindu Temple: Ο πολύχρωμος ινδουιστικος ναος βρισκεται στην πρωτευουσα Πορτ Λουι.
Στο νησι βρισκονται ανακατεμενες διαδορες φυλες και συνυπαρχουν ειρηνικα , Κινεζοι , Μουσουλμανοι , Κρεολοι , αλλα τη διαφορα την κανουν οι Ινδουιστες με τους περιτεχνους και πολυχρωμους ναους τους.Αυτοι αποτελουν και τα δυο τριτα του πληθυσμου του Μαυρικιου.
aimalbum.aufeminin.com_album_D20060401_170878_SAPKIE62I7H7AGAGU2KGICBUM6HASS_dsc00205_H132832_L.jpg

The Bird Garden of Casela: Στο εθνικο αυτο παρκο φιλοξενουνται καπου 140 ειδη τροπικων πουλιων απο ολο τον κοσμο. Οι φιλοι του bird watchingθα βρουν εδω τον παραδεισο τους αλλα γενικα το παρκο προσφερεται για ηρεμες δροσερες βολτες.
Εδω βρισκεται το μοναδικο στον κοσμο ροζ περιστερι του Μαυρικιου ειδος προς εξαφανιση , αλλα και τεραστιες χελωνες.

Ile aux Cerfs: Το νησι των ελαφιων (σημερα δεν υπαρχει ουτε ενα ελαφι εδω) , ειναι το στολιδι του Μαυρικιου και διαθετει μια απο τις πιο ειδυλλιακες λιμνοθαλασσες του κοσμου.
Σημερα ανηκει στο ξενοδοχειο Le Touessrok Sun Hotel , οι πελατες του οποιου το επισκεπτονται δωρεαν. Οι υπολοιποι μπορουν να πανε με οργανωμενη εκδρομη απο το ξενοδοχειο τους ,η και μονοι τους με φερυ που πηγαινοερχεται σχεδον συνεχεια 9πμ-4μμ , μεταφεροντας μεγαλο αριθμο επισκεπτων.Οι τελευταιες μου πληροφοριες λενε οτι στοιχιζει περι τα 2-2,5 ευρω το ατομο με επιστροφη.Μολις κατεβειτε απʼτο φερυ σας περιμενει ο απολυτος πανικος! Μια παραλια πανεμορφη , αλλα γεματη κοσμο και γαληνια νερα που προσφερονται για δραση , αλλα και για την απολυτη χαλαρωση (δεν ειμαι πολυ σιγουρη για το τελευταιο...).
Υπαρχει ενα μικρο κοματι της λιμνοθαλασσας που μπορει κανεις να κολυμπησει , ενω στο μεγαλυτερο μερος της πηγαινοερχονται κανο , θαλασσια ποδηλατα , γουοτερ σκι , ταχυπλοα που σερνουν αλεξιπτωτα και δεκαδες τουριστες που απολαμβανουν θαλασσια σπορ (λες και δε φτανει ολοκληρος Μαυρικιος!).
Υπαρχουν ακομα ρεστωραν και παγκοι με σουβενιρ , ενω οργανωνονται και διωρες εκδρομες ως τους καταραχτες , η και ο γυρος του Ιλο σερφ με βαρκα.
Aquarium: Το ενυδρειο βρισκεται μεταξυ του Pointe aux Piments και του Trou aux Biches. Φιλοξενει περιπου 200 ειδη ενδημικων ψαριων , καθως επισης σπανια κοραλια και σφουγγαρια. Εγω προσωπικα παντα επισκεπτομαι ενα ενυδρειο (Πουκετ , Αγ.Δομηνικο) και πιστευω οτι ειναι μια καλη ευκαιρια για τον επισκεπτη εκτος απο την προσωπικη εμπειρια του σνορκελιν να θαυμασει στα στεγνα τα ζωα και φυτα του Ινδικου.
Trou aux Cerfs: Θα ελεγα οτι ειναι απο τα ωραιοτερα αξιοθεατα του Μαυρικιου και σιγουρα το αξιοθεατο για το οποιο καυχιεται το Curepipe. Ο κρατηρας που καποτε εφτυνε φωτια και λαβα , σημερα ειναι καταπρασινος και προσφερει ομορφη πανοραμικη θεα στα γυρω τοπια του νησιου.Ενας δρομος κανει τη διαδρομη στο χειλος του κρατηρα οπου υπαρχουν παγκακια για ξεκουραση και σημεια για ληψη τελειων φωτογραφιων.
aimalbum.aufeminin.com_album_D20071006_347771_4K77841EXK6PV1ZLBX7MMYFFFIBFI5_p1010165_H144643_L.jpg

Domaine Les Pailles: Μολις 10 λεπτα νοτια του Πορτ Λουι , βρισκεται το φυσικο παρκο στους προποδες του βουνου Μοκα. Μπορειτε να γυρισετε το παρκο με Land Rover η με το τραινακι που κανει το γυρο . Εγω παλι θα προτεινα μια βολτα με αμαξα στους κηπους με τα μπαχαρικα. Εδω θα ερθετε σε επαφη με τη φυση , αλλα και με το ιστορικο αποικιοκρατικο παρελθον του νησιου , αφου μπορει κανεις να θαυμασει το Eureka ,το εντυπωσιακοτερο σπιτι που αφησαν πισω τους οι Βρετανοι αποικιοκρατες αλλα και τον πρωτο ζαχαρομυλο του νησιου.Κοντα στον κηπο υπαρχουν και θεαματικοι καταραχτες.
Blue safari: Υποβρυχια ξεναγηση με το μοναδικο σκαφος του Ινδικου ωκεανου.Μεταφερει με ασφαλεια πεντε ατομα σε βαθος ως και 50 μετρα και διαθετει δυνατους προβολεις για μια μοναδικη και αξεχαστη εμπειρια κατω απʼτο νερο.

awww.edwebproject.org_mauritius_thumbnails_ptlouis.marketphone_tb.JPG
awww.edwebproject.org_mauritius_thumbnails_ptlouis.may4fruit_tb.JPG
awww.edwebproject.org_mauritius_thumbnails_ptlouis.caudanview_tb.JPG

Αλλα το απολυτο must του ταξιδιου στο Μαυρικιο φανταζομαι οτι θα ειναι οι υπαιθριες αγορες...με τους καπνιστους ξιφιες να κρεμονται στα τσιγκελια , τις καρδιες απο κοκοφοινικες να ανακατευονται με τα τσαμπια μπανανες και τα μπαχαρικα να δινουν αλλο τονο και γευση στο συγχρονο κατα τα αλλα λιμανι του Πορτ Λουι..απλα ειπαμε , μην πατε Κυριακη!
aimworld.aufeminin.com_destination_users_D20071106_7_24_20__2__H160011_L.jpg


Ο Μαυρικιοs ειναι εναs τοποs ζωντανη ακουαρελα..εναs παραδεισοs τοσο τελειοs και αληθινοs οσο και η φημη του!
 
Last edited by a moderator:

ilias7

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
1)Βερολίνο 2)Βουλγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Μόλις Βγήκε από την Λίστα μου!!

Δεν ενθουσιάστηκα και πολύ για το μέρος και μόλις βγήκε από την λίτα μου, γιατί είναι περιοριμένα τα μέρη που μπορούμε να επισκεφτούμε και πρέπει να κάνουμε όο το δυνατόν καλύτερη επιλογη!!!
Ίσως φταίει ότι διάβασα την ιστορία αμέως μετά από τις Σέυ Χέλλες, οι οποίες μπαίνουν ίσως και την πρώτη θέση πλέον, ενώ πριν ΄πάλευε η Κούβα με την Χαβάι!!!!!!!!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ηλια και απο τη δικη μου λιστα βρισκεται εξω ο Μαυρικιοs σαν ταξιδι αποκλειστικα και μονο εκει.Αν ποτε ομωs παω προs Σευχελλεs , σιγουρα θα κανω μια πτηση και προs Μαυρικιο.
Ειναι ομορφο μεροs , μην κρινειs απο το ταξιδι που περιγραφω παραπανω , τα παιδια δεν το οργανωσαν οπωs επρεπε κατα τη γνωμη μου , παρολο που ταξιδευαν ανεξαρτητα.

Δεν ξερω αν τα γουστα σου στα ταξιδια συμπιπτουν με τα δικα μου , αλλα ριξε μια ματια στο αρθρο που γραφω για τον Αγιο Δομηνικο και ισωs η μαχη Κουβα-Χαβαη αλλαξει αντιμαχομενα μελη.
Το Μεξικο-Μπελιζ δεν το αναφερω καν..ειναι εκτοs συναγωνισμου και απολυτο must!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.326
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom