Μάθε παιδί μου... αγγλικά, μην προκαλέσεις αεροπορικό ατύχημα!

katia1981

Member
Μηνύματα
93
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο - Δουβλίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Νορβηγικά φιορδ
Δεν ξέρετε καλά αγγλικά; Καλύτερα να μη γίνετε πιλότος γιατί είναι πιθανό να προκαλέσετε ατύχημα...


Δεν είναι αστείο, αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας China Eastern απογειώθηκε από αεροδρόμιο της Ιαπωνίας γιατί τα αγγλικά του κυβερνήτη δεν ήταν καλά και δεν κατάλαβε τι του είπε ο πύργος ελέγχου!

Με 245 επιβάτες, το αεροσκάφος απογειώθηκε την Δευτέρα από το διεθνές αεροδρόμιο του Κανσάι στην Οσάκα με προορισμό την Σαγκάη, χωρίς να έχει πάρει άδεια από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα China Daily.

Μόνο που οι οδηγίες που είχαν λάβει (στα αγγλικά) ήταν να μην απογειώσουν το αεροσκάφος. Όμως οι κυβερνήτες δεν κατάλαβαν γρι και έκαναν... του κεφαλιού τους!

Η China Eastern Airlines είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Κίνας και πρόσφατα εντάχθηκε στην παγκόσμια εταιρία αερογραμμών SkyTeam, μέλη της οποίας είναι οι Air France, KLM και Delta!

Η εταιρία υποσχέθηκε να βελτιώσει το επίπεδο επικοινωνίας στα αγγλικά του προσωπικού της και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις έρευνες που συνεχίζονται.

NewsIt
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.397
Η αεροπορική διάλεκτος είναι τυποποιημένη και γίνεται στα αγγλικά στις διεθνείς αερομεταφορές....
τώρα πως είναι δυνατόν να υπάρχουν πιλότοι που να μην τα ξέρουν και να τους βάζουν σε γραμμές εκτός των συνόρων τους .........:harakiri:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.382
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom