Μάλτα Μάλτα

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Μάλλον έτσι θα το κάνουμε...Κυριακή πρωί θα ξεκινήσουμε από εκεί και μετά Μεντίνα και Ράμπατ. Σχετικά με τον καιρό αυτή την εποχή....βλέπω θερμοκρασίες 18 ελάχιστες και 25 μέγιστες, θεωρείτε ότι με ένα αμανικο μπουφάν και από μέσα πουκάμισο, μακρυμάνικο μακό ή μακρυμάνικο πόλο θα είμαστε καλά;
Στο Ραμπάτ οι κατακόμβες του Απ. Παύλου έκλειναν στις 5 μμ τον Μάϊο κα ο ναός στις 4 μ.μ.
Επίσης, το Ραμπάτ είναι πολύ γραφικό και η Μεντίνα το βράδυ ερημώνει. Μετά τις 8μμ τον Μάϊο ήταν άδεια εντελώς!!
Μόνο ένα εστιατόριο/μπαρ ήταν γεμάτο.
Έχει τη γοητεία της και το βράδυ αλλά δεν θα έχετε πολλές επιλογές.
Επίσης, τα δρομολόγια για Βαλέτα αραιώνουν πολύ το βράδυ. Εγώ γύρισα με bolt γιατί έπρεπε να περιμένω κανένα μισάωρο για το λεωφορείο.

alma

Member
Εγώ τον Μάιο χωρίς παιδιά και χωρίς αμάξι, με μεγάλη μέρα και με 1 διανυκτέρευση στο Gozο ( 2 μέρες στο νησί) και 4 διανυκτερεύσεις στο κέντρο της Βαλέτα δεν μπόρεσα να δω όλα όσα έχεις αναφέρει...
Το θεωρώ υπέρ αισιόδοξο το πρόγραμμα σου με 3 παιδιά. 🤔
Καταρχήν η οδήγηση στα αριστερά στη Μάλτα είναι λιγάκι εφιαλτική γιατί οδηγούν νευρικά ακόμη και οι οδηγοί ταξί!!
Με 3 μόνο διανυκτερεύσεις δεν νομίζω ότι προλαβαίνεις να πας στο Gozo.
Στις 3 πόλεις αυτό που αξίζει είναι η περιήγηση στα δρομάκια των Ιπποτών στο Birgu. Είναι ονειρικά αρκεί να ξέρεις που να περπατήσεις γιατί οι περισσότεροι πάνε μόνο στο λιμάνι και νομίζουν ότι αυτό είναι το Birgu.
Στο Ραμπάτ πάνε μόνο στην μεγάλη αίθουσα στις κατακόμβες στην πλευρά που είναι το εκδοτήριο εισιτηρίων. Μην περάσεις απέναντι γιατί δεν αξίζουν οι τάφοι και είναι όλοι ίδιοι. Η κατάβαση με σκαλιά και μικρό παιδί δεν είναι και εύκολη.
Πάνε το πρωί γιατί κλείνουν όλα νωρίς. Τον Μάιο κάποια αξιοθέατα στο Ραμπάτ έκλειναν στις 4 μμ . Δεν πρόλαβα ανοικτή τη σπηλιά του Απ. Παύλου...
Μετά να πας στη Μεντίνα και κάντε βόλτες μέχρι να νυχτώσει. Μετά θα είναι νέκρα. Εδώ ήταν άδεια αρχές Μαϊου.

Για αρχαιολογικούς χώρους δεν ξέρω αν αξίζει η επίσκεψη με τόσο μικρά παιδιά. Ειδικά το Hypogeum με τόσο ακριβό εισιτήριο!
Την 1η μέρα οριακά θα μπορέσεις να δεις τον ναό του Αγ. Ιωάννη και το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου γιατί θέλουν ώρα. Ειδικά το παλάτι.
Στο ναό έχει και προβολή ντοκυμαντέρ για τον Καραβάτζιο δωρεάν., δίπλα από το παρεκκλήσι με τον εντυπωσιακό πίνακα του.
Εγώ κινήθηκα πολύ με ταξί μεταξύ των πόλεων και τρόμαξα με την οδήγηση των Μαλτέζων.
Δες κι εδώ @Morfeus1122 ,για να μην τα ξαναγράφω για τους οδηγούς στη Μάλτα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.397
Μέλη
40.028
Νεότερο μέλος
annaefin

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom