Μήνας και προορισμός - Που να πάω, πότε

Jo.Ba

Member
Ξεκινωντας παλι να σκεφτομαι ποιο ειναι το επομενο ταξιδι προβληματιζομαι γιατι ενω ξεκιναω να κοιταω ενα μερος που μου αρεσει, διαβαζοντας βλεπω οτι δεν ειναι καλη περιοδος να παω λογω βροχων/ζεστης κλπ. Και εκει που λεω οκ το αφηνω, βλεπω site/comments να λενε οτι καποιοι ταξιδεψαν και δεν ειχαν κανενα θεμα. Κοιταω ταξιδιωτικα και κανουν κανονικα εκδρομες σε μερη που υποτιθεται οτι εχει μουσωνες. Σκεφτηκα λοιπον να ανοιξω ενα θεμα και οσοι εχουν εμπειρια απο ταξιδια, να προτεινουν μερη εκτος Ευρωπης, ανα μηνα. Για να κανω την αρχη any suggestions for November?

annoula

Member
Ωραίο θέμα. Και εμένα με απασχολεί συχνά. Βέβαια εδώ να πούμε ότι είναι και αρκετοί που δεν πολυεπηρεάζονται νομίζω απ τον καιρό. Επίσης έχω την εντύπωση (και γι αυτό μάλλον διαβάζουμε για κάποιους προορισμούς ότι π.χ ταδε εποχη ειναι απαλευτοι απο καιρό, ενώ άλλοι λένε ότι πήγαν και ηταν οκ) ότι αφενός μεν το τι θεωρεί ο καθένας καλό καιρό είναι ψιλοσχετικό ( π.χ εμένα δεν μ ενοχλεί η ζέστη, το κρύο δεν μπορώ) και αφετέρου ο καιρός τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά ευμετάβλητος. Επίσης, προσωπικά πλάι πλάι με τον καιρό βάζω και την διάρκεια της ημέρας που σε κάποιους προορισμούς θεωρώ σημαντική. Και μιας και είπες και για κάτι συγκεκριμένο, εγώ θα πω ότι την άνοιξη την θεωρώ ιδανική για Αίγυπτο κ Μαρόκο

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρεϊνιόν
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Νομίζω είναι δύσκολο να βγάλεις μια τέτοια καθολική λίστα. Για να λες για μουσώνες, φαντάζομαι αναφέρεσαι στους τροπικούς.

Γενικά μιλώντας, ο Νοέμβρης είναι μεταβατικός μήνας. Στο βόρειο ημισφαίριο ο καιρός φτιάχνει, στο νότιο χαλάει. Απ’οσο έχω καταλάβει η ζέστη του εκάστοτε καλοκαιριού προκαλεί τους μουσώνες.

Αλλά έχεις μικροδιαφορές σε αυτό. Για παράδειγμα η νότια Καραϊβική επηρεάζεται πολύ λιγότερο από τους τυφώνες σε σχέση με τη βόρεια, τα νησιά της Άνταμαν έχουν αντίθετο καιρό από τα νησιά του κόλπου της Ταϊλάνδης, ο δυτικός Ειρηνικός έχει περισσότερες βροχές από τον ανατολικό κλπ.

paefstra

Member
Εμεις οι εκπ/κοι που μπορουμε να μη βρουμε πολλη ζεστη αλλα και πολυ κρυο το διμηνο Ιουλιου Αυγουστου εκτος Ευρωπης?

Jo.Ba

Member
Σιγουρα τα μερη που το καλοκαιρι εχουν καυσωνα πχ Ιορδανια, Αιγυπτο κλπ
Επισης, Μεξικο, χωρες της υποσαχαριας Αφρικης, Ινδια, Ταυλανδη.
Ταυλανδη την ειχα απορριψει γιατι εβλεπα βροχες σε Κο Σαμουι και Πουκετ εκεινη την περιοδο. Για τον ιδιο λογο αφησα και Βιετναμ εκτος γιατι διαβαζω οτι Χοι Αν εχει πλημμυρες εκει την περιοδο

Evi_Stav

Member
Ταυλανδη την ειχα απορριψει γιατι εβλεπα βροχες σε Κο Σαμουι και Πουκετ εκεινη την περιοδο. Για τον ιδιο λογο αφησα και Βιετναμ εκτος γιατι διαβαζω οτι Χοι Αν εχει πλημμυρες εκει την περιοδο
Νοέμβρη έχει τελειώσει η rainy season στο Phuket, οπότε είναι καλά να πας.

Γενικά, στα περισσότερα μέρη της Ταϊλάνδης οι βροχές "σταματάνε" τέλος Οκτώβρη.

Last edited:

Evi_Stav

Member
Εμεις οι εκπ/κοι που μπορουμε να μη βρουμε πολλη ζεστη αλλα και πολυ κρυο το διμηνο Ιουλιου Αυγουστου εκτος Ευρωπης?
Ευρώπη μεν, λίγο διαφορετική από την υπόλοιπη Ευρώπη δε, τι θα έλεγες για Γεωργία; Πάμφθηνη, πανέμορφη, με παραλίες αλλά και βουνά!

varioAthens

Member
Ναι δεν το ξεκαθαρισα: ΒΑ Ταυλανδη

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.064
Μέλη
39.795
Νεότερο μέλος
nirou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom