Λάος Μία βόλτα απ'το Λάος

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.321
Likes
3.440
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
Mekong

Τελευταία μας μέρα στην υπέροχη Luang Prabang κ σήμερα το μενού είχε βόλτα στον ποταμό Mekong κ επίσκεψη σε σπηλιές κ ναούς. Κατευθυνόμενοι στη προβλήτα συζητούσαμε για το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος όταν ο Α. με το 4G του μας ενημέρωσε για την παραίτηση του Γιάνη με ένα ν :confused: Ωχχχ κάτι βρωμάει εδώ λέγαμε προβληματισμένοι κ μάλλον ήταν ο κρύος ιδρώτας των κυβερνώντων για το πως θα διαχειριστούν το αποτέλεσμα.

Τις άσκοπες πολιτικές μας συζητήσεις διέκοψε ο βαρκάρης που μας κάλεσε να επιβιβαστούμε στο περίεργο μακρόστενο πλεούμενο.
IMG_2095.jpg
Ήμασταν τυχεροί διοτι επιβιβαστήκαμε τελευταίοι κ αυτό σήμαινε μια less crowded βάρκα με εμας τους 4 κ μόλις άλλους 2 συνεπιβάτες. Όπως ανέφερα, τελικός στόχος ήταν οι σπηλιές Pak Ou οι οποίες είναι υπερκείμενες του ποταμού κ έχουν στο εσωτερικό τους πάμπολλα βουδιστικά αντικείμενα (μορφές του Βούδα κυρίως σε διάφορες στάσεις – διαλογισμού, διδασκαλίας, νιρβάνα κλπ). Βέβαια η ομορφιά και το αντικείμενο της εκδρομής δεν ήταν αποκλειστικά η επίσκεψη στις σπηλιές άλλα κυρίως η βαρκάδα, την οποία μας είχαν περιγράψει ιδιαίτερα γλαφυρά.
DSC07297.JPG


Και όντως όλοι αυτοί είχαν απόλυτο δίκιο. Στις 2 περίπου ώρες που διήρκεσε η κάθοδος του ποταμού δε χόρταινε το μάτι να παρατηρεί το απίστευτης ομορφιάς τοπίο. Δάση, βουνά, o ποταμός, τα χρώματα του ουρανού, όλα αριστουργηματικά δεμένα μεταξύ τους. Μας έκαναν κ μια μικρή στάση σε ένα ξερονήσι που ειχε τα κλασικά σουβενιρομάγαζα, ε τσιμπήσαμε κ μεις κ πήραμε το κάτι τις - αν κ ένα λικερ που χτύπησα απο μια θεία που πουλούσε κ βάζα με σκορπιούς κ φίδια !!! ήταν πρώτο.
20150706_104039.jpg


Συμπαθητικές οι σπηλιές με τους Βούδες άλλα οχι κάτι not to be missed – εμείς για τη βαρκάδα κάναμε την εκδρομή κ πραγματικά ήταν απολαυστική.
20150706_114425.jpg
Επιστρέψαμε λίγο μετά το μεσημεράκι κ αποφασίσαμε να γυρίσουμε με τα πόδια περνώντας απο διάφορα στενά της πανέμορφης κ καταπράσινης αυτής πόλης. Θα το ξαναπώ κ ας γίνομαι κουραστικός, νομίζω οτι είναι απο τις γοητευτικότερες/κουκλίστικες πόλεις της Ν.Α. Ασίας. Τον περίπατό μας διέκοψε ξανα μια μπόρα οπότε αρον αρον πίσω στο ξενώνα.

Ετοιμάσαμε τις βαλίτσες καθώς ήταν η τελευταία μας μέρα στην πόλη κ στο Λάος. Αφου περιπλανηθήκαμε άλλη μια φορά το βραδάκι στο κέντρο για να φάμε, είπαμε να το γιορτάσουμε κ να ξοδέψουμε οτι Kip (το νόμισμά τους) μας είχε απομείνει.
IMG_2190.jpg
Καρφί λοιπόν για το Utopia όπου το βράδυ λειτουργούσε σαν μπαρ με πλήθος νεαρόκοσμου (τουρίστες βεβαίως βεβαίως). Για ένα περίεργο λόγο έπρεπε να βγάλουμε τα παπούτσια μας για να μπούμε άλλα δε βαριέσαι ... φέρε να πιούμε :p
IMG_2192.jpg


Ένα αλάνι που γνωρίσαμε μας ενημέρωσε οτι παίζει κ after μαγαζί που το ονόμαζαν συνομοτικά bowling κ άφησε να εννοηθεί οτι έχει κ «κορίτσια» κ τσιγαριλίκια. Άστο φίλε μου δεν είμαστε για τέτοια (είχαμε κ τη Χ. μαζί μας :icon_redface: )

Την επομένη πετάξαμε για Siem Reap για να επισκεφθούμε το σύμπλεγμα ναών Angkor Wat. Αυτή η μικρή βόλτα στο Λάος μας άφησε γλυκά συναισθήματα - όμορφη χώρα με την κορωνίδα του τουρισμού τους πραγματικό στολίδι. Σίγουρα θα ήταν ωραίο να συνεχίσουμε κ να επισκεφθούμε κ άλλες περιοχές (πχ Vang Vieng κ τις πόλεις του Νότου) άλλα η χώρα είναι μεγάλη, οι δρόμοι δύσκολοι κ ο χρόνος μας εξαιρετικά περιορισμένος.

H Luang Prabang είναι απο τους προορισμούς που θα ήθελα να ξαναπάω αν μου δινόταν η ευκαιρία – αν τυχόν βρεθείτε προς τα εκεί, μην τη ξεπετάξετε σε 1-2 μέρες, είναι κρίμα.

Οπως καταλάβατε το ταξίδι σημαδεύτηκε απ'τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας . Οι ημερομηνίες του συνολικά ήταν λες κ σε παραγγελία :cool: --- πετάξαμε την επομένη την ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος κ επιστρέψαμε αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας (ο Θεός να την κάνει) --- πράγμα που σημαίνει οτι γλιτώσαμε το πανηγύρι των τρελών που συντελέστηκε εκείνες τις μέρες στην Ελλάδα :haha:

Κ κάπου εδώ η μικρή αυτή η ιστορία τελειώνει - Εις το επανειδήν ;)
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
ααααχ ονειρο! μικρη ιστορια-σφηνακι με φανταστικες φωτος και οδυνηρες αναμνησεις :haha:
ο,τι πρεπει νομιζω για πρωι δευτερας!:haha:
δεν ειχα ξαναδιαβασει ιστορια για λαος και θα το αποφυγω γιατι οπως εχω ξαναπει θα μου απαγορευτει η εισοδος στο φορουμ!
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Καταπληκτική αφήγηση. Ο λόγος και το χιούμορ σου είναι ανεπανάληπτα. Όσον αφορά τους περιφερόμενους και αιτούντες πορτοκαλοντυμένους μοναχούς, σου οφείλω ένα κείμενο αφιέρωση.
 

kedroid

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδια, Βελγιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Ζηλανδια
συνγχαρητηρια για την μακροσκελη και αναλυτικοτατη ιστορια σας
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.594
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom