eco05140
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Μπουένος Άιρες
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γαλλική Πολυνησία
Μέρα έξι Nusa Penida
Θα πρέπει να είμαι στις έξι να σας πάρω από το ξενοδοχείο για να πάμε στο λιμάνι να φύγετε για το νησί μας λέει με ψυχραιμία ο Τσουκ, και το έτερον ήμισυ, μετά από ό,τι έχει περάσει με τα μαϊμουδάκια, είναι έτοιμο να ουρλιάξει! Έχει και τα γενέθλιά του αύριο! Κοίτα να δεις… ή έρχεσαι να μας πάρεις κατά τις 7:30 να φάμε και πρωινό, ή το ακυρώνουμε του λέμε. Μετά από 10 τηλέφωνα με το γραφείο του, έκλεισε η συμφωνία: 7:30 θα ήταν στο ξενοδοχείο. Το πρόγραμμα που μας έστειλαν την προηγούμενη μέρα έγραφε επίσκεψη σε τέσσερις παραλίες.
Ο Τσουκ στην ώρα του! Κλασικά με τα ίδια ρούχα, άπλυτος, αξύριστος αλλά με χαμόγελο, προφανώς αφού θα μας άφηνε και μετά θα είχε όλη τη μέρα δική του. Ξεκινάμε προς το λιμάνι, περίπου μιάμιση ώρα μακριά. Πλησιάζουμε και… το μποτιλιάρισμα απίστευτο. Ο Τσουκ παρκάρει πάνω σε ένα πεζοδρόμιο, αρχίζει να τρέχει και μας φωνάζει να τον ακολουθήσουμε για να προλάβουμε το πλοίο!Πώς ένας εξηνταπεντάχρονος τρέχει πιο γρήγορα από εμάς, ακόμα δεν το καταλαβαίνω. Βέβαια, αν χάναμε το πλοίο, θα είχαμε όλη τη μέρα μαζί του, πάει το ρεπό του!
Η είσοδος για το λιμάνι σύγχρονη. Σκανάρεις το εισιτήριο και περνάς… και μετά από εκεί το χάος! Δεν ήταν ψαρόβαρκες, αλλά την ταλαιπωρία τους την είχαν τα πλοιαράκια. Μας στοιβάζουν σε ένα πλοιάριο, υποχρεωτικά με σωσίβια, 40 βαθμοί θερμοκρασία, ο ένας πάνω στον άλλον, μυρωδιές και ιδρώτας. Αλλά η αγωνία να γνωρίσουμε το νησί ήταν μεγάλη. Φτάνουμε στη Nusa Penida. Συνδέομαι στο ίντερνετ και έχω τουλάχιστον 30 κλήσεις από περίεργα νούμερα, είχαν πανικοβληθεί στην εταιρεία επειδή είχαμε 1 ώρα καθυστέρηση.
Ο καινούργιος οδηγός, κλασικά, μας έχει στείλει φωτογραφία και μας περιμένει. Ωραίος τύπος, 20 χρονών, παντρεμένος, δεν έχει φύγει ποτέ από το νησί. Σαγιονάρα δίχαλο, πετσέτα για τον ιδρώτα, φανελάκι με σορτσάκι, και το αυτοκίνητο… βαμμένο τιρκουάζ! Πού είστε και αργήσατε; ρωτάει και μας κάνει νόημα να τρέξουμε. Δεν φτάνει που αργήσατε να ξεκινήσετε το πρωί και θέλετε να κοιμηθείτε, καθυστέρησε και το πλοίο σας! μας λέει με χαμόγελο. Ώπα… επιθετικό μάρκετινγκ βλέπω!
Πριν πει «Kelingking Beach», έχει ήδη πατήσει τέρμα το γκάζι. . Τι έγινε ρε παιδιά; Πώς μας πάει έτσι ο νέος οδηγός;
Όχι ότι είδα και πολλά από το νησί — σχεδόν όλη την ώρα μέσα σε ένα αυτοκίνητο ήμασταν. Μόνο αυτά που είδα από το παράθυρο καταλάβαινα: μια ωραία, διαφορετική φύση. Δύο ώρες μέσα στους κακοτράχαλους δρόμους. Το μόνο που ονειρεύομαι είναι η βουτιά που θα κάνω. Ας σταθούμε στη λέξη ονειρεύομαι. Πότε θα φτάσουμε; Άντε να κάνουμε μπάνιο! λέω και με κοιτάει περίεργα. Δεν κάνουμε μπάνιο εκεί! απαντάει και γελάει. Παραλία δεν πάμε; Το γκούγκλαρα και είναι εκπληκτικό! Όχι λοιπόν, δεν κάνεις μπάνιο εκεί. Το βλέπεις από ψηλά, βγάζεις δύο φωτογραφίες για το Instagram και ο οδηγός σε τραβάει για την επόμενη παραλία. Αν θες να κατέβεις κάτω, είναι πάνω από 1 ώρα κατέβασμα και άλλο τόσο ανέβασμα. Εγώ το ανέβασμα θα το έκανα 2 ώρες.
Η θέα από ψηλά όμως, αντικειμενικά, πολύ ωραία. Τρέχουμε! Έχουμε άλλες τρεις παραλίες! λέει και τρέχει.
Αγαπητέ οδηγέ, θα κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα; Αλλιώς να κάνουμε τροποποίηση!
Άσ’ τα πάνω μου απαντά. Τώρα θα σε πάω για φαγητό για να έχουμε χρόνο. Κάνουμε στάση σε ένα παραδοσιακό — τουριστικό κλασικά — εστιατόριο και από εκεί σφαίρα για την επόμενη παραλία. Ένα τέταρτο μας άφησε για φαγητό. Με την μπουκιά στο στόμα έφυγα!
Επόμενη στάση: Angel’s Billabong. Τα κλασικά: τουκου τουκου στους δρόμους 2 ώρες, με τη μικρή διαφορά ότι είμαστε… τέσσερις στη διαδρομή! Είχε πάρει τη γυναίκα του σε βιντεοκλήση, την είχε στερεώσει στο παρμπρίζ και πηγαίναμε όλοι μαζί! Δεν μίλησε η γυναίκα… απλώς μας κοιτούσε σαν τρίτο μάτι. Μας ξεκαθαρίζει ότι στην επόμενη παραλία δεν έχει μπάνιο. Και γιατί πάμε; Θα δεις, μου απαντάει. Εγώ που δεν κλείνω το στόμα μου και δεν είπα τίποτα! Φτάνουμε και… τα κλασικά: μας στήνει, μας βγάζει φωτογραφίες, πάμε πιο δίπλα, άλλη μία. Και πρέπει να τρέξουμε για την επόμενη και τελευταία παραλία. Τελευταία; Έχουμε άλλες δύο! Χαμογελάει και μου δείχνει το πίσω μέρος της Angel’s παραλίας: Αυτή είναι η τρίτη που θα βλέπαμε η Broken Beach! Νιώθω πραγματικά… τουρίστακι.
Επιβιβαζόμαστε και πάμε προς την τελευταία παραλία, όπου κατόπιν συμφωνίας θα έχουμε 30 λεπτά για μπάνιο. Το έτερον ήμισυ δεν μιλιέται και κοιμάται όρθιο. Έχει να ξυπνήσει τέτοια ώρα από τότε που πήγαινε σχολείο. Πόσο να αντέξει; Crystal Bay, η τελευταία παραλία της μέρας. Κάναμε μια βουτιά, χαζέψαμε το τοπίο και ο εικοσάχρονος οδηγός μάς κάνει νόημα να γυρίσουμε τρέχοντας! Μπορεί να προλάβω να τελειώσω νωρίτερα, να σας βάλω σε αυτό το πλοίο! Η κούραση ήταν τόση που δεν υπήρχε περιθώριο διαπληκτισμού. Ούτε τουαλέτα δεν μας άφησε να πάμε.
Στοιβαγμένοι στο πλοίο της επιστροφής, αναρωτιόμαστε: Γιατί όλοι μάς έχουν προτείνει μονοήμερη στη Nusa Penida; Μόνο ο Yorgos από το φόρουμ είχε γράψει να μην πάμε μονοήμερη… Αλλά τον άκουσα;;; Τι ταλαιπωρία! Τι κούραση για πέντε φωτογραφίες!
Να μην ξανακούσω για Instagram.
Στο γυρισμό, μας περιμένει ο Τσουκ να μας πάει στο ξενοδοχείο. Η κατάστασή του χειρότερη από ποτέ: η μύτη του τρέχει και η μυρωδιά στο αυτοκίνητο… ανυπόφορη. Ξεκινάμε για συζήτηση για το πόσο κολλημένοι είναι στο Μπαλί με το Instagram και πόσοι τουρίστες από την Ασία έρχονται μόνο για φωτογραφίες. Πραγματικά, όταν μπαίνεις σε μαγαζί, ο πωλητής δεν κοιτάει να σε εξυπηρετήσει, κοιτάει το κινητό του. Είτε είναι σούπερ μάρκετ, είτε φαγητό, είτε ρούχα…Ο Τσουκ μας λέει ότι κάθε βράδυ κάνει φωτογράφιση στη γυναίκα του…
Μας αφήνει σε ένα άλλο εντυπωσιακό, καθαρά ευρωπαϊκό εμπορικό για τα τελευταία ψώνια μας. Στο εστιατόριο που καθίσαμε, ζήτησα μία τούρτα γενεθλίων. Μας έφεραν κάτι που δεν ξέρω τι ήταν χωρίς κεράκι! Κρίμα, και ήθελα γλυκό…Τουραστάκι ξανά.
Last edited by a moderator: