Ινδονησία Σιγκαπούρη Ταϊλάνδη Μία πρώτη γεύση από Ασία με Ταϊλάνδη/Σιγκαπούρη/Ινδονησία

traveler30

Member
Μηνύματα
24
Likes
118

Καλησπέρα,

Μιας και ξεκίνησα με τις ταξιδιωτικές ιστορίες είπα να συνεχίσω με ακόμα μία που είναι μερικά χρονάκια πίσω. Όταν το καλοκαίρι του 2016 ψάχναμε εδώ σε αυτό το φόρουμ να βρούμε προορισμό για το γαμήλιο ταξίδι, οι ιδέες στο τραπέζι ήταν Αμερική ή κάποιος εξωτικός προορισμός που να έχεις πράγματα να δεις και να κάνεις και όχι να είσαι συνεχώς σε μία παραλία. Εχοντας υπόψιν ότι Αμερική θα βρεθούμε κάποια στιγμή (πήρε πέντε χρόνια αλλα κάλλιο αργά παρά ποτέ :haha:) καταλήξαμε σε ένα συνδυαστικό ταξίδι από γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο που προτεινε ταξίδι 10 ημερών τέλος Μάρτη με αρχές Απρίλη -> Μπαλί / Σιγκαπούρη και Ταιλάνδη. Μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον να δούμε τρεις διαφορετικές χώρες σε ένα διάστημα 10 ημερών που προτείναν. Ο λόγος που καταλήξαμε σε πρακτορείο και όχι στο να τα κλείσουμε όλα από μόνοι μας ήταν μόνο και μόνο τα αεροπορικά εισητήρια. Τότε δεν θυμάμαι καν εάν υπήρχε ακόμα το scyscanner και να πρακτορεία είχε τρελά συνδυαστικά στα αεροπορικά γιατί τα έκλειναν κατευθειαν απο αεροπορικές πλατφόρμες όπως amadeus κτπ οπότε και δεν υπήρχε περίπτωση να βρω εγώ μόνος μου αεροπορικά για αυτούς τους τρεις προορισμούς φθηνότερα.
Απευθύνθηκα στο συγκεκριμένο πρακτορείο και αφού έκανα αλλαγές όπως:
- αφαίρεσα όλες τις μεταφορες από και προς αεροδρόμιο
- αλλαξα την σειρά των προορισμών ξεκινώντας με Ταιλάνδη αντί για Μπαλί γιατι η καλή περιόδος για Ταιλάνδη ήταν οριακά μέχρι και τέλος Μάρτη οπότε δεν ήθελα να βρεθώ Απρίλη και να έχει χάλια κλίμα
- άλλαξα ξενοδοχεία και έβαλα στο πακέτο αυτά που εγώ ήθελα
- έβγαλα ότι άλλο είχε του τύπου ξεναγήσεις κτπ γιατί ήθελα να τα κλείσω εγώ.
- πρόσθεσα δύο βράδια ακόμα στο σύνολο

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό και σε τιμή και σε αυτά που θέλαμε. Ωστόσο αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό γιατί κάποιος ίσως να θέλει παραπάνω ημέρες για να απολαύσει τις περιοχές ή και να δεις εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που ήθελα εγώ .. Εάν άλλαζα κάτι θα ήταν να προσθέσω 1-2 μέρες ακόμα Σιγκαπούρη η οποία μας εξέπληξε μπορώ να πω

Μετά τις αλλαγές το πρόγραμμα είχε ως εξής:

- 5 βράδια Pucket (με σκοπό να πάμε σε κάποια γύρω νησιά, να μείνουμε μια βραδιά phi phi islands και να πάμε και maya bay)
- 2 βράδια Σιγκαπούρη
- 5 βράδια Μπαλί

Λοιπόν ξεκινώντας την περιγραφή να αναφέρω πως κάποιες λεπτομέρειες προκύπτουν από τις φωτογραφίες συνδυάζοντας ημερομηνίες φωτογραφιών, τοποθεσίες και λοιπά (όπως πχ εισητήρια). Στις περιπτώσεις που ήμουν πιο χαλαρός και δεν τραβούσα φωτογραφίες θυμάμαι αρκετά λιγότερα οπότε και εκεί το story είναι πιο αραιό με λιγότερες πληροφορίες.

.............

το ταξίδι πραγματοποιήθηκε τέλος Μαρτίου με αρχές Απρίλη του 2017

Μέρα 1: Δευτέρα -> Τρίτη


Αναχώρηση με μεσημεριανή πτήση για Ντόχα, αναμονή στο αεροδρόμιο 2 ώρες και μετά αναχώρηση για Pucket όπου και θα φτάναμε 6μιση το πρωί της Τρίτης.
Η διαφορά ώρας Πουκετ με Αθηνα είναι 4 ή 5 ώρες ανάλογα με το ποια περίοδο του χρόνου έχουμε. Εμείς θυμάμαι είχαμε 4 ώρες διαφορά επομένως η ώρα που φτάναμε πουκετ ήταν 10:30 ώρα Αθήνας την Τρίτη.
Πολύ καιρό πριν ξεκινήσουμε είχα προγραμματίσει τι θα κάναμε (κλασικά.. ) και την συγκεκριμένη μέρα επειδή θα φτάναμε πολύ νωρίς και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε checkin είχα κλείσει ένα taxi για να μας κάνει tour σε γνωστά σημεία στην πολή. Οι τιμές ήταν παμφθηνες στα ταξι και σε Ταιλάνδη αλλά και σε Μπαλί. Τον συγκεκριμένο οδηγό τον έκλεισα για 6 ώρες με 25 ευρώ αντίστοιχα χρήματα.
Αυτό που δεν υπολόγισα καθόλου και ήμουν πολύ optimistic ήταν ότι κοιμηθήκαμε ελάχιστα στο αεροπλάνο με αποτέλεσμα να πρωι να είμαστε κομμάτια και το μόνο που θέλουμε είναι να ξεραθούμε στον ύπνο.

Λοιπόν αφού πήγαμε ξενοδοχείο κατά τις 7μιση το πρωί και τους παρακάλεσα να μας δώσουν δωμάτιο νωρίτερα και με έξτρα χρέωση, μου είπαν ότι δεν είχαν τίποτα διαθέσιμο και θα δουν μήπως μπορέσουν να κάνουν checkin νωρίτερα από τις 3-4 !!! που ήταν κανονικά .. Τέλος πάντων δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς κατεβάσουμε ένα μπουκάλι με νερό και καφέδες / χυμούς και ξεχηθήκαμε με taxi driver μας σε κάποια απο τα γνωστά αξιοθέατα της πόλης ..

1703850212484.jpeg


Πρώτη στάση ήταν το Karon Viewpoint όπου είναι ένα σημείο με θέα γνωστό για φωτογραφίες

1703850241391.jpeg

1703850264102.jpeg


Αφού βγάλαμε τις φωτογραφίες μας επόμενη στάση το άγαλμα του Βούδα ή όπως αλλιώς λέγεται The Big Buddha. Πρόκειται για ένα τεράστιο καθιστό άγαλμα του Βούδα που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Nakkerd. Έχει ύψος περίπου 45 μέτρα και πλάτος 25.

1703850319880.jpeg

1703850372024.jpeg


Εκεί κάτσαμε περίπου μιάμιση ώρα και στην συνέχεια πήγαμε προς Ναό Wat Chalong.
Ο Ναός Wat Chalong είναι ένας από τους 29 βουδιστικούς ναούς του Πουκέτ. Είναι αφιερωμένος σε δύο μοναχους τον Luang Pho Chaem και τον Luang Pho Chuang οι οποίοι βοήθησαν τους πολίτες της συγκεκριμένης περιοχής Chalong κατά την διάρκεια κινέζικης εξέγερσης το 1976 με τις γνώσεις τους στην βοτανοθεραπεία και βοήθησαν πολλούς τραυματίες.

IMG_1698.jpeg

IMG_1707.jpeg

IMG_1709.jpeg

IMG_1714.jpeg


Αφού περιηγήθηκαμε και στην συνέχεια είπαμε να γυρίσουμε προς τα πίσω εφόσον ήταν 12μιση η ώρα περίπου μήπως και μας έκαναν check in. Περιμέναμε περίπου μισή ωρίτσα όπου φάγαμε κάτι και μας έδωσαν το δωμάτιο μας επιτέλους όπου και ξεραθήκαμε στον ύπνο μέχρι τις 7 περίπου λόγω jet lag.
Στην συνέχεια το "πρόγραμμα" έλεγε βραδινή βόλτα στην περιοχή Patong. Η πρώτη εντύπωση είχε ανάμεικτα συναισθήματα. Η υγρασία που περιμέναμε καθώς να βραδιάζει δεν έφευγε και αυτό δυσκόλευε λίγο την κατάσταση με την ζέστη η οποία γινόταν αφόρητη αλλά από την άλλη έβλεπες ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο και είχες την επιθυμία να το εξερευνήσεις.
Οι πρώτες γυναικείες (?) φωνές λέγοντας "massaaaaaaage, sir do you want massaaaaage, madam do you want massaaaage" είχαν ήδη ακουστεί αρκετές φορές στο πέρασμα μας απο τα διάφορα μασατζίδικα και είχε γίνει προφανές το πόσο τουριστικό ήταν το μέρος.


Μέρα 2: Τετάρτη

Πρωινό ξύπνησα για να φάμε πρωινό στο ξενοδοχείο όπου συμπεριλαμβάνεται. Όλα τα ξενοδοχεία του συγκεκριμένου ταξιδιού τα είχα κλείσει όλα με πρωινό το οποίο ήταν εξαιρετικά φθηνο να το συμπεριλάβεις (με εξαίρεση ίσως της Σιγκαπούρης) και εάν κάτι δεν μας άρεσε πολύ απλά δεν θα το τρώγαμε.

Ξέχασα να πω ότι μέναμε στο Nipa resort που βρίσκεται στην δυτική μεριά του νησιά στην περιοχή Πατόνγκ. Λοιπόν συνεχίζω . .

Η σημερινή μέρα θα μας έβρισκε στα Phi Phi Islands. Στην τιμή του εισητηρίου για το φέρρυ που σε πάει στο συγκεκριμένο νησί συμπεριλαμβάνεται και το ταξί για να έρθει να σε πάρει για να σε πάει στο φέρρυ. Καλό? Πολύ καλο ... Το μόνο θέμα των περισσότερων Ταιλανδών ενώ πρόσφεραν πολλές υπηρεσίες είναι το επίπεδο των Αγγλικών τους που τις περισσοτερες φορές δεν μιλούσαν ούτε τα στοιχειώδη και μάλιστα σε ένα τόσο τουριστικό μέρος όπως το Πουκέτ. Εν παση περιπτώση το ταξί ερχόταν 8 το πρωί για pick up και στις 9 έφευγε το ferry από την ανατολική μεριά του νησιού στο λιμάνι Rassada. Η διάρκεια περίπου δύο ώρες.

1703850681123.jpeg
1703850730946.jpeg

1703850798119.jpeg


Για τα phi phi islands είχα κλείσει μόνος μου ένα ξενοδοχείο από booking για να περάσουμε την βραδιά και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε πολύ πρωι με βάρκα και να πάμε maya bay. Την πιο γνωστή τουριστική παραλία εκεί κοντα η οποία έχει πανέμορφα νερά και έγινε ιδιαιτερα γνωστή μετά την ταινια του Di Caprio "The Beach" ..

Aφού φτάσαμε phi phi islands πήγαμε προς ξενοδοχείο, αφήσαμε πράγματα και κλείσαμε από τον ξενοδοχείο ένα "βαρκάρη" να έρθει 6μιση ώρα να μας πάρει το πρωί για την συγκεκριμένη παραλία. Ο λόγος που έκλεισα τόσο νωρίς ήταν πολύ απλά γιατί μετα τις 8μιση-9 γινόταν της μουρλής από κόσμο και ήθελα να την απολαύσουμε όσο το δυνατόν πιο ήρεμα. Έτσι είχα διαβάσει κιόλας από το Internet. Είχα επηρεαστεί και από μία εκπομπή που είχε γυρίσει ο Τανιμανίδης με το World Party που το είχε αναφέρει. Στην συνέχεια βγήκαμε και περπάτημα. Πολύ όμορφο μέρος με καλύβες/μαγαζάκια ευγενικότατους ανθρώπους. Το μόνο μείον (γιατί λέμε και τα θετικά και τα αρνητικά :p ) είναι η κατα διαστήματα μυρωδιά πολύ έντονης ψαρίλας που εισέπνεες σε μερικά στενάκια καθώτι ψαράδες υπήρχαν αρκετοί και ήταν και το κυρίως επάγγελμα εκεί απότι κατάλαβα.

Επόμενη στάση ήταν το viewpoint (για την ακρίβεια ήταν τρία στον αριθμό) στα Phi Phi islands, ενα σημείο πολύ ψηλά σε λόφο όπου έχει φοβερή θέα. Ωστόσο το συγκεκριμένο μέρος δεν είναι γνωστό μόνο για την θέα του αλλά είναι συνδεδεμένο και με ένα κακό ιστορικό γεγονός. Το Τσουνάμι του 2004. Όταν το 2004 τσουνάμι χτύπησε την Ταιλάνδη και τα phi phi Islands πολλοί άνθρωποι έψαχναν ένα ψηλότερο μέρος προς διαφυγή για να γλιτώσουν τα μεγάλα κύματα που κατέστρεφαν στην επιφάνεια τα σπίτια τους. Το Viewpoint 1 είναι ένα από αυτά τα μέρη που μαζεύτηκαν πολλοί επιζώντες. Στις πινακίδες εκεί έχουν φωτογραφίες πως ήταν το νησί μία μέρα μετά το Τσουνάμι και την καταστροφή που υπέστει η περιοχή αλλά και πως έγινε ένα χρόνο και δέκα χρόνια μετά με την φροντίδα των κατοίκων και την επισκευή πολλών ζημιών.

IMG_1819.jpeg
IMG_1858.jpeg

IMG_1914.jpeg

IMG_1921.jpeg
IMG_1942.jpeg


Στην συνέχεια κατηφορίσαμε και νομίζω πήγαμε για φαγητό, καφέ και μετά επιστροφή ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση.
Το βράδυ βγήκαμε λίγο να κάνουμε βραδινή περιπλάνηση του νησιού με πολλούς ντόπιους αλλά και τουρίστες να έχουν γεμίσει το νησάκι και είναι φουλ με στην ζωντάνια. Έκαναν και κάποιο event με φωτιές στην παραλία το οποίο ήταν εντυπωσιακό.

Μέρα 3: Πέμπτη

Σηκωθήκαμε από τις 6 αν θυμάμαι καλά για να κάνουμε checkout, να αφήσουμε τα πράγματα ξενοδοχείο και να περιμένουμε τον "βαρκάρη" που είχαμε κλείσει από το ξενοδοχείο για να μας πάει στην maya bay.
Το αστείο ήταν ότι στις 6 στην ρεσεψιόν βρήκαμε τον υπάλληλο που είχε βάρδια να έχει ανοίξει μια σκηνή camping και να κοιμάται μέσα και αυτό μέσα στον χώρο της ρεσεψιόν. Πολύ γέλιο .. αντε να τον ξυπνήσεις αυτόν .. καλά θα πάει είπαμε .. αρχίσαμε τα hellooo, good morning, helloo :clap: κάποια στιγμή μας άκουσε και σηκώθηκε .. κάναμε το checkout και περιμέναμε τον τύπο με την βάρκα ... πήγε 6μιση, πήγε 7 παρα τέταρτο ... πήγε 7 ... πουθενά ο βαρκάρης .. Άρχισα "να τα πέρνω" γιατί δεν θα είχαμε άλλη ευκαιρία για την συγεκριμένη παραλία και η ώρα περνούσε .. σε λίγο θα πλάκωναν όλοι οι τουρίστες στο μέρος και θα γινόταν ο κακός χαμός .. Πήγε ο υπάλληλος του ξενοδοχείου να τον βρει από κοντά αφού με τα τηλέφωνα δεν έβγαζε άκρη και μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με όλους όσους έχουν βάρκες γιατί δεν μπορούν να ξεκινησουν και πήγαμε στο λιμανάκι για να μου δείξει τι εννοει.. Ε και εκεί τι να δούμε ...
το νερό είχε μπει/τραβηχτεί μέσα μερικά μέτρα και όσες βάρκες ήταν εξω εξω δεν μπορούσαν να πάνε πουθενα αφού ήταν καρφωμένες στην άμμο. Τελικά αφού με διαβεβαίωσαν οι ντόπιοι (με αγγλικά/ ταιλανδεζικα / νοηματική και όλα τα σχετικά) ότι αυτό το φαινόμενο δεν είναι Τσουνάμι! αλλά είναι συχνο εκεί βρήκαν έναν τυπά ο οποίος είχε την βάρκα του πολύ πιο μέσα και ξεκινήσαμε για την παραλία. Τον συγκεκριμένο τον έκλεισα μέχρι το μεσημέρι με κάτι του τύπου 40-50 ευρώ και θα μας περίμενε, θα μας έπερνε από maya bay θα μας πήγαινε αλλού και γενικότερα κανονίζαμε εμείς το πρόγραμμα. Το Ferry εφευγε για πίσω Πουκετ στις 3 το μεσημέρι οπότε είχαμε πολύ χρόνο.

1703851304685.jpeg
1703851319020.jpeg

1703851343914.jpeg

1703851364978.jpeg
1703851373988.jpeg


Παρένθεση σχετικά με το φαινόμενο που τραβήχτηκε η θάλασσα, ονομάζεται "tidal phenomenon" ή πιο συγκεκριμένα "negative low tide" ή "tidal retreat" και είναι κάτι το οποίο προβλέπεται από την πρόγνωση καιρού και δεν είναι επικίνδυνο. Επίσης γίνεται σταδιακά (από το προηγούμενο βράδυ πχ) και όχι απότομα όπως συμβαίνει στο Τσουνάμι. Επίσης δεν έχει την ίδιο μέγεθος "τραβήγματος" αφού στο Τσουνάμι η θάλασσα τραβιέται εκατοντάδες μέτρα και ΄όχι μερικά μέτρα όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ξεκινήσαμε για Maya Bay και την διάσημη παραλία. Όταν πήγαμε ήταν λίγο συννεφιασμένος ο καιρός και παρακαλούσα να μην βρέξει .. ωστόσο μετά από λίγο εμφανίστηκε και ο ήλιος και είμασταν όλοι χαρούμενοι ..

1703851437651.jpeg
1703851483484.jpeg

1703851522355.jpeg



Εκεί κάτσαμε μέχρι τις 10 περίπου όπου μετά η φάση ήταν όπως στο Ναυάγιο Ζακύνθου ή Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας ή όποια άλλη παρόμοια παραλία γνωρίζετε. Παντού κόσμος, μεγάλες και μικρές βάρκες αράζαν μπροστά κλείνοντας ουσιαστικά το διαθέσιμο μέρος να κολυμπήσεις πέρα απο ένα μικρό κομμάτι οπότε ήταν η ώρα να αποχαιρετήσουμε την όμορφη παραλία. Τουλάχιστον την είδαμε και στα ήρεμα της με λίγο κόσμο.

1703851560032.jpeg

1703851607304.jpeg
1703851629403.jpeg


Ο "βαρκάρης" μας πήγε σε διπλανές παραλίες νησάκια τα οποία είναι πολλά, και ένα από αυτά είναι γνωστό διότι είναι γεμάτο μαιμούδες.. οι οποίες δεν είναι και τόσο φιλικές. Επίσης κάποιες από αυτές (δεν ξέρω εάν το έχουν έμφυτο ή εκπαιδεύονται σε "ειδική" σχολή από τους ντόπιους :haha: ) αλλά αρπάζουν πράγματα από πάνω σου και απο την τσάντα σου. Εάν αφήσεις πχ ένα σακουλάκι ή μπουκάλι νερο κάπου ήρθαν στο πήραν και "μην τον είδατε τον Παναη"..
Διασκεδαστικότατη η παραμονή μας και σε αυτή την παραλία .. Κάποια στιγμή αφου κάναμε το μπανάκι μας σε αρκετές παραλίες επιστρέψαμε πήραμε τα πραγματα μας και πήγαμε πίσω στην βάση μας. To ferry έφτανε 5 το απόγευμα, στην συνέχεια το ταξι (που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του εισητηριου !! ποσο ωραίο αυτό ... ) σε πήγαινε ξενοδοχείο και κατα τις 6 ήμασταν στο βασικό μας ξενοδοχείο στην Patong.
Η συνέχεια ήταν ξεκούραση και βραδινο βολτάρισμα .. Ένας από τους πιο διάσημους δρόμους ιδιαιτέρως το βράδυ στην Πατονγκ είναι η bangla road όπου είναι γεμάτη με στριπτιτζάδικα/ κ@λ#@μπαρα και όλα τα σχετικά. Περάσαμε μέσα από τον δρόμο και όλα τα μαγαζιά έχουν κράχτες γυναίκες / άντρες / lady boys ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς και σου δείχνουν το μενου με τις επιλογές ποτών και όχι μόνο (εμπειριών?) που μπορείς να δοκιμάσεις ..

Μέρα 4: Παρασκευή

Η επόμενη μέρα είχε και αυτή κρουαζιέρα τύπου όπου σε πήγαινε πιο βορεια σε άλλα νησάκια. Εκεί είχε περισσότερο πράσινο/βλάστηση και τα νερά είχαν πιο πράσινο σκούρο χρώμα. Καμία σχέση με το κρυστάλινο νερό που είχαν τα νησιά της προηγούμενης μέρας. Ενα ακόμα διάσημο νησί (και αυτό γνωστό από ταινία) ήταν το νησί του James Bond όπως το ονομάζουν ή αλλιώς Khao Phing Kan. Πριν πάμε σε αυτό όμως η mini κρουαζιέρα είχε στάση στο νησί Hond Island όπου θα κάναμε canoe και θα μπαίναμε και σε σπηλιές.
Την συγκεκριμένη μίνι κρουαζιέρα την έκλεισα και αυτή μήνες πριν από το ιντερνετ και συμπεριλάμβανε μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο, μεταφορά σε αυτά τα δύο νησιά, canoe στο πρωτο νησί, μεσημεριανό φαγητό, νερά, σνακς και τα σχετικά. Μπορώ να πω ότι ήταν και αυτό value for money.

1703852317361.jpeg

1703852344398.jpeg
1703852383539.jpeg

1703852447335.jpeg

1703852501789.jpeg
1703852568710.jpeg


Γυρίσαμε αργά απόγευμα ξενοδοχείο και λογικά το βράδυ πρέπει να κάναμε πάλι την βόλτα μας Patong.

Μέρα 5: Σάββατο

Τελευταία μέρα Πουκέτ και γενικότερα Ταιλάνδη και έπιασε βροχούλα... Για άλλη μια φορά σκέφτηκα πόσο σοφό ήταν που άλλαξα την σειρά των προορισμών στο ταξιδιωτικό πακέτο και ξεκινήσαμε με Ταιλάνδη αντί να την αφήσουμε για το τέλος. Η μέρα κύλισε πολύ χαλαρά με βόλτες, λίγα ψώνια εφόσον βρήκαμε και κάποια μαγαζιά για σουβενιρ - νομίζω πήγαμε σε μία περιοχή κεντρική με αγορά που λέγεται Kata. Ήθελα να πάρω κάποια ξύλινα σκαλιστά που κάνουν εκεί επι τοπου. Πέρνουν ένα κομμάτι ξύλο και αρχίζουν να το σκαλίζουν και σου φτιάχνουν μία βάρκα για παράδειγμα. Εντυπωσιακοί και ταλαντούχοι. Ενα τέτοιο σκαλιστό εκεί το πέρνεις απευθείας απο την "πηγή" με 10-15 ευρώ και εδώ θα το πλήρωνες 100 :rolleyes-80:

1703853130559.jpeg

1703853189860.jpeg

1703853213312.jpeg

1703853232757.jpeg


Φάγαμε και ένα ταιλανδέζικο πατατάκι ..
Η επόμενη είχε πτήση για Σιγκαπούρη οπότε πίσω για ξεκούραση ..

(συνεχίζεται ... )

 
Last edited:

traveler30

Member
Μηνύματα
24
Likes
118
Μέρα 6: Κυριακή

Πρωινή πτήση για Σιγκαπούρη με Air Asia (πρώτη φορά πετούσαμε με την συγκεκριμένη αεροπορική) και αφιξη 12:45 τοπική ώρα. Αφού πήραμε συγκοινωνία εάν θυμάμαι καλά (μετρό ή κάτι τέτοιο) για το ξενοδοχείο και τακτοποιηθήκαμε βγήκαμε για τις πρώτες μας βόλτες.
Η πρώτη εικόνα που μου έδωσε η Σιγκαπούρη είναι ότι ήταν μία πολή καθαρή, οργανωμένη και πολύ τυπική. Απο τον τρόπο οδήγησης, τον τρόπο εξυπηρέτησης, την καθαριότητα στους δρόμους ήταν προφανές ότι εκεί είχαν πρόγραμμα και δεν ειναι yolo. Βεβαια υπήρχαν και πινακίδες όπου ανέφεραν τρομερά πρόστιμα για κάποιον που θα πέταγε έστω και ένα σκουπιδάκι κάτω στο δρόμο ή μία γόπα (που χλωμό το κόβω να επιτρεπόταν έτσι ελευθερα το κάπνισμα) οπότε αυτό αποδείκνυε ότι όλο αυτό γινόταν κάτω από κάποιου είδους αυστηρότητας. Μου θύμισε λίγο Γενεύη από Ευρώπη όσον αφορά την οργάνωση και καθαριότητα της πόλης.

1703855942119.jpeg
1703855960261.jpeg

1703855983161.jpeg


Καθως περπατούσαμε είχε ένα ναό σε ένα σημείο δεξιά μου και πάνω πάνω τι να δω ... Αντί για κάτι συνηθισμένο οπως ένα Σταυρό / ένα Χριστό / ένα Βούδα / ένα αλεξικέραυνο τέλος πάντων είχε κάτι άλλο .. Είχε μία σβάστιγκα .. Εκεί η ασχετοσύνη μου (και όχι μόνο η δική μου :p ) βάρεσε κόκκινο γιατί όπως έχουμε συνηθίσει, η σβάστιγκα είναι συνδεδεμένη με τους Ναζί και θεωρείται ναζιστικό σύμβολο. Αναρωτιόμουν τι στο δι@#4λο θελει ένα τέτοιο σύμβολο εδώ στην άλλη άκρη του κόσμου. Ψαχνωντας αμέσως στο ιντερνετ ενημερώθηκα πως η σβάστιγκα είναι ένα σύμβολο πάνω από 5000 χρόνια και έχει χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλούς και διάφορους πολιτισμούς πολύ πριν την χρησιμοποιήσει ο Χίτλερ. Στην τωρινή περίοδο συνιθίζεται να συνδέεται με εξτρεμιστές που προβάλουν μίσος αλλά πολύ πριν έχει χρησιμοποιηθεί από τον Ιουδαισμό, Βουδισμό και άλλες θρησκείες. Επίσης είναι πολύ συνηθισμένο σύμβολο σε ναους ή και σπίτια στην Ινδία και στην Ινδονησία. Στην Κίνα συμβολίζει το σύμπαν και την δημιουργικότητα του Θεού. Οπότε αφού πήραμε το μάθημα μας από το Google συνεχίσαμε ...

1703856595171.jpeg


Πήγαμε να φάμε, στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο για να ετοιμαστούμε για το βραδάκι.
Το βράδυ η ατμόσφαιρα είναι εντελώς διαφορετική. Τα φώτα της πόλης, οι ουρανοξύστες, το επιβλητικό το ξενοδοχείο Marina Bay Sands, η περιοχή Gardens By the Bay δίνουν μία άλλη οπτική

1703856937134.jpeg
.
1703856952914.jpeg

1703856974186.jpeg

1703856998014.jpeg

1703857017750.jpeg

1703857036193.jpeg


Πολύ πριν χωρίς να ξέρω ακριβώς που θα πάμε να κάτσουμε για ποτάκι, βγήκα χαλαρός εγώ το βράδυ σαν να βγαίνω σε ελληνικό νησί με βεμούδα αθλητικά και ένα πουκαμισάκι. Έτσι όπως κάναμε την βόλτα μας λεμε δεν πάμε να πιούμε ένα ποτάκι πάνω στο bar που βρίσκεται στην κορυφή του ξενοδοχείου Marina Bay Sands που έχει και απίστευτη θέα .. ξέρω ξέρω μερικοί ίσως γελάτε ήδη αλλά δεν φαντάστηκα η αλήθεια είναι οτι θα "έτρωγα πόρτα" λόγω βερμούδας .. οπότε ευτυχώς που είχαμε άλλο ένα βράδυ για να μπορέσουμε να το επισκεφτούμε την επομενη (αρκεί να θυμηθώ να βάλω ένα παντελονάκι .. )

Μέρα 7: Δευτέρα

Η μέρα ξεκινά με πρωινάρα στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια βουρ για τους Βοτανικούς Κήπους της Σιγκαπούρης. Νομίζω χρησιμοποιήσαμε μετρό και μου έκανε εντύπωση ότι οι περισσότερες οικογένειες που έβλεπα (κυριώς ασιάτες και όχι τουρίστες) δεν είχαν ένα αλλά 3-4 παιδιά μαζί. Λέω τι γίνεται ρε φίλε εδώ πέρα 3-3 τα κάνουν ... ξανα γκουγκλάρω και διαβάζω ότι το κράτος λέει της Σιγκαπούρης επειδή υπάρχει πρόβληματα υπογεννητικότητας και οι νέοι παντρεύονται αλλά δεν κάνουν παιδιά ... παρέχει ένα baby bonus schema όπου από την ώρα που γεννιέται το πρώτο παιδι σου δίνουν λεφτά για τα τρέχων έξοδα αλλά και για το μέλλον του. Πρωτο παιδι συνολικά δίνουν στο τελος μετα από χρόνια 20 χιλιάρικα, δεύτερο 23χιλιάρικα, τρίτο 27 χιλιάρικα κτπ... διαβάστε εδώ τωρινό άρθρο ... τα σχόλια δικά σας ..
Αφήνοντας τα της υπογεννητικότητας προχωραμε παρακάτω .. βοτανικοί κήποι Σιγκαπούρης λοιπον:

1703857352186.jpeg

1703857387513.jpeg
1703857409983.jpeg

1703857490388.jpeg
.
1703857584987.jpeg


Στην συνέχεια αφού μείναμε αρκετή ώρα στους κήπους πήγαμε προς την περιοχή με τα "supertrees" ή όπως αλλιώς λέγεται Gardens By the Bay.

Λίγες πληροφορίες ...
The Gardens By the Bay αποτελούν ένα εμβληματικό αστικό πάρκο φύσης που εκτείνεται σε 250 στρέμματα στην Κεντρική Περιοχή της Σιγκαπούρης, κοντά στη μαρίνα. Αυτό το καινοτόμο πάρκο αποτελείται από τρεις παράκτιους κήπους: τον Κήπο Νότια του Κόλπου, τον Κήπο Ανατολικά του Κόλπου και τον Κεντρικό Κήπο του Κόλπου. Ένα εξέχον χαρακτηριστικό του πάρκου είναι ο Κήπος των Υπερδέντρων (supertrees), όπου τα Υπερδέντρα - ψηλές κατασκευές - φιλοξενούν διάφορα είδη φυτών και ζωντανεύουν με ένα μαγευτικό σόου φωτός και μουσικής τη νύχτα. Το πάρκο περιλαμβάνει επίσης δύο μεγάλα θερμοκήπια: τον Θόλο των Λουλουδιών, που παρουσιάζει λουλούδια από διάφορα κλίματα, και το Δάσος των Σύννεφων, που αναπαριστά δροσερές και υγρές τροπικές ορεινές περιοχές. Σχεδιασμένο για να μετατρέψει τη Σιγκαπούρη σε μια «Πόλη στον Κήπο», η περιοχή Gardens By the Bay ενισχύει την αστική ζωή με το συνδυασμό της φύσης και της τεχνολογίας, προσφέροντας αξιοσημείωτα αρχιτεκτονικά στοιχεία και δέσμευση στην βιωσιμότητα, κάνοντάς το έναν κύριο τουριστικό προορισμό και ένα πράσινο καταφύγιο στην πόλη.

Πίσω στα δικά μας ..
Οι κατασκευές και τα θερμοκήπια και όλα αυτά πραγματικά ήταν από "αλλο πλανητη" .. οι άνθρωποι είναι χρόνια μπροστά και όλα αυτά μαζί δίνουν μια φουτουριστική εικόνα
1703858390980.jpeg

1703858422901.jpeg

1703858437840.jpeg

IMG_2939.jpeg

1703858535481.jpeg
1703858559438.jpeg


Στην έξοδο μας από το πάρκο με τους κήπους πήγαμε σε ένα εμπορικό κέντρο (κοντά στο εμβληματικό ξενοδοχείο) το οποίο είχε μέσα μία λίμνη και σε πήγαιναν βόλτα εάν ήθελες καθώς έκανες τα ψώνια σου :D

1703858673314.jpeg

1703858372818.jpeg


Στην συνέχεια πήγαμε και στο ArtScience Museum που είναι και αυτό εκεί κοντα.
Ενδιαφέρον θεάματα
1703858778540.jpeg


Στην συνέχεια ακολουθεί σειρά φωτογραφιών από Singapore by night vol2 και την επίτευξη του να πιεις ποτάκι (αφού εχεις ντυθεί κανονικά) στο roof garden του Marina Bay Sands

1703858936243.jpeg

1703858954584.jpeg

1703858966572.jpeg

1703858982558.jpeg

1703859011960.jpeg

IMG_3030.jpeg


μετά από την όμορφη αυτή μέρα θα θέλαμε πραγματικά να μείνουμε τουλάχιστον άλλη μία με δύο μέρες αλλα την επομένη έπρεπε να φύγουμε για Μπαλί. Οπότε δώσαμε ραντεβού με Σιγκαπούρη για τον μέλλον και επιστρέψαμε ξενοδοχείο (αυτό που μέναμε αυτή τη φορά) για ξεκούραση.

(συνεχίζεται ... )
 

traveler30

Member
Μηνύματα
24
Likes
118
Μέρα 8: Τρίτη

Απογευματινή πτήση από Σιγκαπούρη και φτάσαμε περίπου στις 7 το απόγευμα. Η διαφορά ώρας Μπαλί ήταν 5 ώρες πιο μετά σε σχέση με την ώρα Ελλάδας.
Στο Μπαλί βρήκα τις τιμές ακόμα πιο φθηνές και είχα κλείσει προσωπικό ταξί οδηγό (τον βρήκα από tripadvisor εδώ) σχεδόν για όλες τις ημέρες οπότε με το που φτάσαμε αεροδρόμιο μας περίμενε και ο οδηγός μας ο Putu. Όπως έμαθα αργότερα τα ονόματα είναι τα ίδια και πάνε ως εξής το πρώτο παιδί το βγάζουν Putu μετά Made μετά Komang και μετά πάλι Putu. Οπότε καμία φαντασία :p όλα προβλεπέ
Ο συγκεκριμένος οδηγός είχε ημερήσια προγράμματα και εσύ διάλεγες ότι ήθελες να δεις. Το κόστος τότε ήταν 700k IDR δηλαδή 40 ευρώ περίπου για 10 ώρες. Πραγματικά value for money εάν σκεφτείς ότι σε πήγαινε παντου, σε συνόδευε εάν ήθελες (ναούς, να συννενοηθεί ο ίδιος για σένα,) ή απλά να σε περιμένει στο αυτοκίνητο. Τώρα έχουν ανέβει οι τιμές και δεν είναι πια οι ίδιες.

1704728479897.jpeg
1704728495448.jpeg

Λοιπόν απο αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο όπου ήταν το Villa Lumbung το οποίο ήταν στην περιοχή Seminyak και check in. Επειδή είμασταν ολίγον κομμάτια βγήκαμε μία πολύ γρήγορη βόλτα και μετά φάγαμε στο ξενοδοχείο.

Μέρα 9: Τετάρτη

Αφού ξυπνήσαμε και φάγαμε το πρωινό μας, η πρώτη μας εκδρομή ήταν το Kintamani Volcano Tour όπου και ξεκινήσαμε 8μιση ώρα.

1704728569257.jpeg
1704728582124.jpeg


Η πρώτη μας στάση έτσι για να ξυπνήσουμε για τα καλά ήταν να δούμε ένα τοπικό χορό (barong λέγεται) στο χωριό Batubulan. Εκεί με παροδοσιακές φορεσιες μπαλινέζικες, κορίτσια χόρευαν και πότε πότε εμφανιζόταν και ένας άντρας μεταμφιεσμένος σε δαίμονα. Οπότε πρακτικά ο χορός ήταν "μία μάχη" που έδινε το καλο ενταντίον του κακού. In any case πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει και μας φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον. Στο τέλος φωτογραφηθήκαμε με τις Μπαλινέζες χορεύτριες και το "τέρας" :)

1704728619822.jpeg

1704728633756.jpeg


Στην συνέχεια πήγαμε να δούμε πως φτιάχνονται τα διάφορα είδη τσαγιού και καφέ στο Μπαλί. Το Μπαλί παράγει έναν ιδιαίτερα χαρακτηριστικό καφέ ο οποίος είναι και ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο. Πρόκειται για το καφέ Kopi luwak ο οποίος παράγεται από τα κόπρανα μιας αγριόγατας. Ναι καλά διαβάσατε .. Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά εδώ.
Φυσικά και δοκιμάσαμε ΑΛΛΟΥΣ πιο νορμαλ καφέδες αλλά όχι τον συγκεκριμένο 🐈

1704728675680.jpeg

1704728686822.jpeg

1704728721743.jpeg


Επόμενη στάση ήταν ένας ναός που μου διαφεύγει το όνομα του και μετά οι φυτείες ρυζιού (tegalalang rice terrace).

1704728780856.jpeg

1704728866444.jpeg

1704728879743.jpeg

1704728894654.jpeg


Επόμενος σταθμός -> Kintamani Volcano όπου είχε τρομερή θέα απο ψηλά. Κάτσαμε και σε ένα μαγαζί που είχε μπουφέ με παραδοσιακά Ινδονησιακά φαγητά (και μία από τις πιο γνωστές τους μπύρες -> bintang).

1704728957275.jpeg
1704728966441.jpeg

IMG_3215.jpeg


Στο γυρισμό περάσαμε από Monkey Forest όπου οι μαιμούδες πραγματικά ήταν διασκεδαστικές (αρκεί να ξέρεις να κρύβεις τα πραγματά σου)

1704729106687.jpeg
1704729120983.jpeg

1704729139085.jpeg

1704729195552.jpeg

1704729223672.jpeg

1704729238708.jpeg


Κατά τις 6-6μιση φτάσαμε ξενοδοχείο, λίγο ξεκούραση και βγήκαμε μία βραδινή βόλτα. Μπορεί κάποιοι να μας βρίσουν τώρα και τους δικαιολογώ αλλά είχα τρομερή περιέργεια να πάω να δω ένα μαγαζί Ελληνικό που μας είχε αναφέρει ο οδηγός μας! Το μαγαζί λεγόταν Slippery ΣΤΟΝΣ και ήταν ένα μοντέρνο εστιατόριο που σέρβιρε κυρίως Ελληνική κουζίνα. Από θέμα διακόσμησης μπορώ να πω ότι ήταν ολίγον μπερδεμένο.. είχε από καρυάτιδες μέχρι την εικόνα της Παναγίας και πιο δίπλα κάδρο με ελληνικά νησιά :xalara: Μπαίνοντας μέσα έπαιζε antique ... "Follow me lets be together.." 👯‍♂️ πολύ γέλιο ξαφνικά βλέπουμε σερβιτόρα με την μία φαινόταν για Ελληνίδα και της λέμε "πως και στο Μπαλί?" και μας είπε ότι έφυγε απο Σαντορίνη (που ήταν τόπος καταγωγής) και ήρθε στο Μπαλί για δουλειά και για να κάνει αυτό που αγαπάει .. το οποίο ήταν Surf! Μπράβο στην κοπέλα !! :clap:

1704729303826.jpeg
1704729327233.jpeg


Μέρα 10: Πέμπτη

Η επόμενη μέρα και αυτή είχε να μας δώσει πολλές καινούργιες εικόνες και νέα μέρη να περιηγηθούμε. Ξεκινήσαμε με Taman Ayun Temple (εάν θυμάμαι καλά) και μετά πήγαιμε σε έναν από τους αγαπημένους μου όπου είναι τρομερά "καρτποσταλικός". Στον συγκεκριμένο χώρο μικροί ναοί βρίσκονται μέσα στο νερό και είναι μία εικόνα που δεν βλέπεις συχνά.

1704729909854.jpeg
1704729922828.jpeg

1704732030081.jpeg

IMG_3418.jpeg

1704729966412.jpeg
1704729987061.jpeg


Στην συνέχεια πήγαμε σε έναν άλλο εξίσου γνωστό ναό, τον Tanah Lot. Ο συγκεκριμένο ναός υποτίθεται ότι προστατεύεται από ένα τεράστιο φίδι. Επίσης λέγεται ότι υπάρχουν και άλλα θαλάσσια φίδια τα οποία φυλάνε τον ναό από τα κακά πνεύματα. Πλησιάσαμε αρκετά και βγάλαμε και τις φωτογραφίες μας ωστόσο δεν ανεβήκαμε πάνω

1704730043300.jpeg
1704730055493.jpeg

1704730087107.jpeg


Μέρα 11: Παρασκευή

Η επόμενη θα ήταν και η τελευταία μας ολόκληρη μέρα στο Μπαλί πριν από την επιστροφή μας για Αθήνα. Ξεκινήσαμε πρωί, ίδια ώρα, και αυτή την φορά πήγαμε προς τα νότια στην περιοχή Peninsula και στο νησί Nusa Dharma όπου και κάναμε το μπανάκι μας. Στην ουσία η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται μετά το αεροδρόμιο και χωρίζεται από αυτό. Ωστόσο υπάρχει και δρόμος/λεωφόρος που είναι μέσα στην θάλασσα με την μορφή "γέφυρας".

1704730565379.jpeg

1704730584653.jpeg


Στην συνέχεια πήγαμε στον Uluwatu temple με τρομερή θέα!

1704730745580.jpeg

1704730763369.jpeg

1704730801061.jpeg


Μέρα 12: Σάββατο

Μέρα της επιστροφής και η πτήση μας ήταν 00:30 παρακαλώ μεσανυχτα προς Κυριακή για Ντόχα και μετά Αθήνα. Οπότε αφού κάναμε checkout και αφήσαμε τα πράγματα μας ξενοδοχείο κάναμε μία βόλτα (πολλές καναμε εκείνη την μέρα) στην παραλία που είναι πιο κοντά στο ξενοδοχείο (Seminyak Beach).

1704730871152.jpeg
1704730884566.jpeg

1704730907277.jpeg


Φαγαμε ήπιαμε ξαναπερπατήσαμε ξανα φάγαμε και πήραμε σιγά σιγά τον δρόμο της επιστροφής.
Το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν κορυφαίο από άποψη διαφορετικών εικόνων που είδαμε, διαφορετικών κουλτουρων/πολιτισμών και ήταν ένα ωραίο συνδυαστικό με τρόπο που ταίριαζε σε εμάς. Εάν ήταν να ταξινομήσω τα τρία μέρη που είδα με βάση τις προσωπικές μου προτιμήσεις θα ήταν πρώτα στην λίστα το Μπαλί, μετά η Σιγκαπούρη και τέλος η Ταιλάνδη οπού ενώ είναι ένας ωραίος προορισμός με χάλασε λίγο το γεγονός της πολύ "τουριστικής" βαβούρας και της δυσκολίας της επικοινωνίας με τους περισσότερους να μην μιλάνε καθόλου αγγλικά (σε αντίθεση με τους Μπαλινέζους). Αλλά αυτά είναι προσωπική άποψη και γούστα.

Κλείνοντας επισυνάπτω και κάποιες φωτό από το ξενοδοχείο στο Μπαλί by night 🌛

Καλά ταξίδια σε όλους με υγεία και χαμόγελα!!

Nick


1704730988087.jpeg

1704731001096.jpeg

1704731033317.jpeg

1704731068354.jpeg
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.471
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom