Μία πόλη, μία φωτογραφία....

Klair

Member
Μηνύματα
2.260
Likes
26.537
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Τυνησία
Testour

Χτισμένη στα ρωμαϊκά ερείπια της Tichilla, που σημαίνει «πράσινο γρασίδι» στα Βερβερικά, η πόλη Testour ιδρύθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες που διέφυγαν από την Ισπανική Ιερά Εξέταση στην Ιβηρική Χερσόνησο. Λίγα μέρη στην Τυνησία απεικονίζουν τη θρησκευτική συνύπαρξη τόσο καλά όσο η Testour.

Σκαρφαλωμένη σε λόφους, με θέα στον ποταμό Mejerda και περιτριγυρισμένη από μια μεγάλη πράσινη ταπετσαρία από χωράφια και ποτάμια, η πόλη Testour είναι σημαντικό κέντρο παραγωγής και εμπορίας ροδιών.

Έχει ένα μοναδικό τζαμί 400 ετών. Το ρολόι του περιστρέφεται αριστερόστροφα και ο μιναρές του είναι στολισμένος με το αστέρι του Δαβίδ ενσαρκώνοντας την ανδαλουσιανή αρχιτεκτονική. Αυτό είναι το μόνο ρολόι σε τζαμί στον κόσμο. Χρονολογείται από το 1631 και προστάτης του είναι ο Muhammad Tigharinu ένας μετανάστης ανδαλουσιανής καταγωγής που εγκαταστάθηκε στην Testour το 1609.

Για πολλούς, το τζαμί είναι σύμβολο θρησκευτικής ανεκτικότητας, καθώς ο μιναρές του διαθέτει έναν σπάνιο συνδυασμό ισλαμικών μορφών από πολλές μουσουλμανικές αιρέσεις και ένα αστέρι του Δαβίδ, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της εβραϊκής κοινότητας στην ανάπτυξη της πόλης. Το μήνυμα ανεκτικότητας του τζαμιού ήταν μοναδικό μεταξύ αυτών που κατασκευάστηκαν κατά την εποχή του. Σκοπός ήταν να μεταδώσει ότι όλοι ήταν «καλοδεχούμενοι στο τζαμί». Ότι είναι ένα τζαμί ανοιχτό σε όλους.

IMG_1399.jpg
 

alma

Member
Μηνύματα
3.759
Likes
15.280
Ρίμινι

Απαγόρευαν σε τουρίστες να εισέλθουν στην εκκλησία...Είχαν κάποια ακολουθία;;κηδεία κάποιου σημαντικού;;τελετή;;Θα σας γελάσω....

ριμι.JPG
 

Sam-chal

Member
Μηνύματα
905
Likes
2.033
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.336
Μηνύματα
888.743
Μέλη
39.001
Νεότερο μέλος
Maria Kremm

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom