Ηνωμένο Βασίλειο Μαγευτική Σκωτία

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο κόσμος όλος.
ΑΧ!!!
Μόνο αυτό έχω να πώ!Με γυρνάς πίσω στον Οκτώβρη με την περιγραφή σου βρε Ευτυχία μου.Πήρα πάλι μία γερή δόση απο την αγαπημένη μου Σκωτία!
Χαίρομαι που περάσατε τόσο ωραία και που σας έμεινε αξέχαστη.
Χιονισμένη Σκωτία...τί άλλο να ζητήσει κανείς απο τον απόλυτο χειμερινό προορισμό.
Γέλασα πολύ εκεί με το 9θέσιο αυτοκίνητο..Φαντάζομαι το σόκ που θα πάθατε!

Καλώς ήρθατε και να κάνετε πάντα τέτοια ταξίδια...

Η συνέχεια μην αργήσει και πολύ γιατί κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα.. :)
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
αγαπητή ζαχαρούλα ,χαίρομαι που σου ξαναθυμίζω τις ωραίες μέρες που περάσατε κι εσείς στη σκωτία!!
πρέπει να ξέρεις οτι το ονομά σου αναφέρθηκε πολλές φορές στο ταξίδι μας!!
εγώ έλεγα συνεχώς ,εκεί πήγε η ζαχαρούλα ,αυτό μου είπε η ζαχαρούλα ,με αποτέλεσμα το σύνθημα του ταξιδιού να είναι:αν δεν πήγε η ζαχαρούλα ,δεν πάμε.κατάφερες να γίνεις η πέτρα του σκανδάλου σε πολλές περιπτώσεις!!!!!!!θα μάθεις κάποιες λεπτομέρειες στη συνέχεια!
όσο για τη συνέχεια θα προσπαθήσω σήμερα και αύριο, που μάλλον θα έχω περισσότερο χρόνο, να γράψω το μεγαλύτερο κομμάτι.
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
Διόρθωση quote

και τώρα συνεχίζω......
δεν ξέρω τι να πρωτοπω για την πανέμορφη περιοχή των τρόσακς.αξίζει σίγουρα να κάνει κανείς τουλάχιστον 1 διανυκτέρευση σε κάποιο απο τα πανέμορφα χωριουδάκια ,να γίνει ένα με τη φύση!!!το aberfoyle ήταν ένα μικρό χωριουδάκι με υπέροχα σπιτάκια.μου θύμισε τα μικρά χωριουδάκια στην ύπαιθρο της αυστρίας.εκεί σταματήσαμε σε ένα κέντρο επισκεπτών όπου και μας ενημέρωσαν για την περιοχή .συνεχίσαμε χωρίς καμία καθυστέρηση προς το callander για να πάμε στη διάβαση του δούκα.ήταν ένα σημείο με υπέροχη θέα στην περιοχή.το callander είναι η δημοφιλέστερη πόλη της περιοχής .οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές και οι δρόμοι είναι μικροί αλλα πολύ γραφικοί.εριχνε πάντα το χαρακτηριστικό εκείνο ψιλοβροχο.χωρίς ούτε μια ανάσα για καφέ(δεν θέλαμε να χάσουμε ούτε λεπτό ) πήραμε το δρόμο της επιστροφής για λοχ λόμοντ τη μεγαλυτερη λίμνη της σκωτίας.περάσαμε κατα μήκος των όμορφων λιμνών λοχ βέναχαρ και λοχ κατρίν και πάλι μέσω του Α81 κατευθυνθήκαμε αρχικά προς balmaha (στην ανατολική ακτή της λοχ λόμοντ)μέσω drymen.σε όλη αυτή την περιοχή ανάμεσα στο aberfoyle και στη λοχ λόμοντ εκτείνεται ο δασικός δρυμός της βασίλισσας ελισάβετ ,με δασωμένα μονοπάτια να διασχίζουν αυτήν την υπέροχη εξοχή .εδώ ζουν αγριόγαλοι και κόκκινα ελάφια.σε λίγη ώρα και όντας μαγεμένοι απο τη διαδρομή ,είχαμε φτάσει στη balmaha ,ενα πολύ μικρό χωριουδάκι με ωραία θέα στη λίμνη.σταματήσαμε ,θαυμάσαμε τη θέα ,βγήκαμε φωτογραφίες.εκεί βρισκόταν και ένα πολύ καλό εστιατόριο ψαρικών (oak tree ,απορώ πως θυμάμαι όλα αυτά τα ονόματα) για το οποίο μας είπαν τα καλύτερα.αποφασίσαμε όμως πως θέλαμε να συνεχίσουμε για να δούμε οσα περισσότερα μπορούσαμε πριν πέσει το σκοτάδι.ευτυχώς ,κάναμε πολύ καλά.ακόμη δεν είχαμε αποφασίσει που θα μέναμε το βράδυ.ήταν κι αυτό ένα ωραίο είδος περιπέτειας!!
συνέχισαμε προς balloch και προς την δυτική ακτή της λοχ λόμοντ.περάσαμε με το αυτοκίνητο μέσα απο το balloch (πολύ γραφικό και όμορφο χωριό)όπου και βρίσκεται το κέντρο επισκεπτών λοχ λομοντ σορς και κατευθυνθήκαμε προς το λοφίσκο ντανκράιν στη νότια όχθη της λίμνης ,οπου η θέα είναι θαυμάσια.η λοχ λόμοντ ισως να είναι και η ωραιότερη της σκωτίας.προφανως δε πήγαμε σε όλες ,αλλά αυτή μας άρεσε περισσότερο.
συνεχίσαμε δυτικά κατα μήκος της λίμνης με προορισμό το μαγευτικό luss.εκεί θα μέναμε το 4ο βραδυ μας στη σκωτία.δεν μπορούσαμε να κάνουμε καλυτερη επιλογή.........
το λας ,με τις γραφικές αγροικίες με κέρδισε πραγματικά. μας μάγεψε όλους!!!!!!!!
για μένα είναι το ωραιότερο χωριό της κεντρικής σκωτίας!!!!!!!!!!περιβάλλεται απο καταπράσινους λόφους με χιονισμένες κορφές και βρίσκεται στο ομορφότερο σημείο της δυτικής ακτής της λοχ λόμοντ.ήταν απόγευμα όταν φτάσαμε, σε λίγο θα νύχτωνε.καναμε μια βόλτα στους μικρούς γραφικούς δρόμους ψάχνοντας για κάποιο bed and breakfast.προχωρήσαμε προς τη λίμνη όπου βρισκόταταν ενα τέλειο ξενοδοχείο πραγματικά μπροστά στη λίμνη.ο πάνος με τα υπεροχα αγγλικά του για άλλη μια φορά κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια(ολοι οι υπόλοιποι δεν βγαίναμε απο το αμάξι)και βρήκε εκείνο το βράδυ τα δωμάτια μας.δυστυχώς το ξενοδοχείο εκείνο δεν είχε δωμάτια.είμασταν όμως και πάλι τυχεροί αφού κλείσαμε τα μοναδικά 3 δωμάτια που ήταν ελεύθερα σε ένα b&b απο τα 2 που υπηρχαν συνολικά στο λας.ήταν σοφίτες ολοκαίνουργιες με ωραία θέα στους απέναντι λόφους.και μόνο 50 λίρες με full πρωινό.(δεν θυμάμαι όμως το όνομα).είχε πλέον νυχτώσει.το πρόγραμμα μας,σήμερα ήταν τοσο γεμάτο !!!και τι δεν είχαμε δει!!!!ήμασταν όμως περιέργως ξεκούραστοι.δίπλα ακριβώς υπήρχε και το ένα απο τα δυο εστιατόρια.χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκαμε μέσα.το φαγητό μου (φρέσκος σολωμός με μια τέλεια σως και λαχανικά )ήταν μάλλον το καλύτερο που έφαγα στη σκωτια.ηπιαμε τις μπύρες μας ,γελάσαμε σχολιάσαμε οσα είδαμε και επαναλάβαμε για ακόμα μια φορά τις τρομερές ατάκες του πάνου!!!!!να ναι καλά.πεθάναμε στα γέλια!!!!!!!
τελικά δεν πίστευα οτι το να ταξιδεύουν 6 άτομα σε ένα αυτοκίνητο θα ήταν τοσο τέλειο!!!μέσα στο αυτοκίνητο περάσαμε φανταστικά .η παρέα μας ήταν φοβερή.ο επόμενος προορισμός έχει κιόλας βγει με τα ίδια δεδομένα!!!!!!τοσκάνη ,περιήγηση και πάλι με αυτοκίνητο!!!!!
με αυτή την υπέροχη διάθεση καταλήξαμε στα κρεββάτια μας ακούγοντας τη βροχή που έπεφτε στο παράθυρο της στέγης.για πρώτη φορά σκέφτηκα με νοσταλγία τα παιδάκια μου, αλλά όχι δεν θέλω επ΄ουδενί για επιστρέψω ακομα.
μας περιμένουν ακόμα 4 υπέροχες μέρες!!!!!!!

μάλλον θα πρέπει να συντομέψω την περιγραφή μου γιατί δεν πρόκειται να τελειώσω ποτε.θα προσθέσω φωτογραφίες στο προσωπικό μου άλμπουμ.μπορώ να τις βάλω άραγε και κάπου αλλού;αν ξέρει κάποιος ας μου πει.
 

ioanna.gkan

Member
Μηνύματα
459
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγωνια
Εχοντας γευτει το Εδιμουμβουργο και λιιιιγο απο τα περιχωρα, καταλαβαινω την νοσταλγια σου! Οπως εχω ξαναπει ειναι πολη και γενικα περιοχη ατμοσφαιρικη, γι αυτους που δεν τρελαινονται για μεγαλουπολεις αλλα για αρωμα μιας αλλης εποχης! Ευχαριστως θα ξαναπηγαινα και θα την γυρνουσα ολη την Σκωτια!!! Καποια επομενη φορα...
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
Φυσικά και μπορείς να τις βάλεις στη φωτογραφική gallery στο album της Σκωτίας.
σε ευχαριστώ πολύ ,όμως για κάποιο λόγο δεν μπορώ να τις βάλω ουτε στη gallery.ισως έχουν υψηλή ανάλυση;προσπάθω εδω και πολύ ώρα αλλα συνεχως αποτυγχάνει.επίσης εκτος απο αυτές τις λίγες που έβαλα στο προσωπικό μου αλμπουμ δεν μπορώ ουτε εκει να ανεβάσω πλέον.μήπως ξέρεις τι πρέπει να κάνω;
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
Μια η Ζαχαρούλα, μια εσύ, πριζώνομαι για μια Σκωτία........;)
varioathens ,κανεις πολύ καλα και πριζώνεσε για τη σκωτία μια και αν σου μπει στο μυαλό ,θα το πραγματοποιήσεις καποια στιγμή.σιγουρα δεν θα το μετανιώσεις!!!!!!
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
Εχοντας γευτει το Εδιμουμβουργο και λιιιιγο απο τα περιχωρα, καταλαβαινω την νοσταλγια σου! Οπως εχω ξαναπει ειναι πολη και γενικα περιοχη ατμοσφαιρικη, γι αυτους που δεν τρελαινονται για μεγαλουπολεις αλλα για αρωμα μιας αλλης εποχης! Ευχαριστως θα ξαναπηγαινα και θα την γυρνουσα ολη την Σκωτια!!! Καποια επομενη φορα...
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ,ioan gkan.υπάρχει μια μαγεία στην περιοχή και οπως σωστά είπες αυτό το άρωμα μιας άλλης εποχής.οσο το σκέφτομαι δεν υπάρχει πουθενά στη σκωτία,κατι που να χαλάει αυτη την ατμόσφαιρα .
είναι η πρώτη φορά (απο τους προορισμούς που έχω πάει ,στο εξωτερικό) που υποσχέθηκα στον εαυτό μου να ξαναγυρίσω σε αυτή τη χώρα!!!!!και είμαι σίγουρη οτι θα το κάνω,για να εξερευνήσω τα νησιά ,τα βορειότερα highlands και όλα τα άλλα μέρη που με εντυπωσίασαν!!!!!!!!!!!
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
λοιπόν συνεχίζω.......
το επόμενο πρωινό είχε φτάσει.για άλλη μια φορά ξύπνησα απο τα αγρια χαράματα και με έπιασαν τα νεύρα μου που δεν μπορούσα ούτε μια μέρα να κοιμηθώ λίγο παραπάνω...
κοιτάζω έξω και τα βλέπω όλα κάτασπρα!!!!!!! και το χιονι συνέχιζε να πέφτει τοσο πυκνό.το θέαμα ήταν τοσο ωραίο!!!!!!αλλά σκέφτομαι αφού χιονίζει τοσο εδώ τι να γίνεται άραγε πιο πάνω;πως θα πω στους υπόλοιπους να πάμε στο ινβερνές;τελος πάντων ,έδιωξα τις απαισιόδοξες σκέψεις και αρκέστηκα να βλέπω το όμορφο χιονι απο το παράθυρο.αν όμως δεν τα καταφέρναμε να φτάσουμε στο ινβερνές θα απογοητευόμουνα πραγματικά.άλλωστε η ζαχαρουλα μου είπε οτι είναι η αγαπημένη της πόλη!!!!!!!
οταν βγήκαμε για το πρωινό ευτυχώς το χιονι είχε σταματήσει και βγήκε ένας ασσθενικος ήλιος.φάγαμε για ακόμη μια φορά τα κλασικά αυγά ,λουκάνικα, μπέικον κλπ και αναρωτιόμουν θα με περνούσαν για τρελή αν αντι για καφέ ζητούσα μια κοκακόλα στις 8 το πρωί.μα τρώγονται όλα αυτά με καφέ ;αυτό το πρωινό άρχισε να μου πέφτει πολύ βαρύ ,νομίζω δεν θα το άντεχα άλλο.βγήκαμε στο χωριό ,οι μόνοι τρελοί που κυκλοφορούσαν τέτοια ώρα και με τέτοιο ψωφόκρυο.κάναμε μια τελευταία βόλτα στο πανέμορφο αυτό μέρος και ξεκινήσαμε ,όπως τους είπα αρχικά για φορτ γουίλιαμ.(όμως στο μυαλό μου είχα το ινβερνές).συνεχίσαμε κατα μήκος της λοχ λόμοντ .περάσαμε απο το όμορφο τάρμπερτ και συνεχίσαμε προς γκλένκοου,(με την Α82) ,που φημίζεται για το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο του.η κυρία που είχε τα δωμάτια μας είχε προειδοποιήσει οτι ο καιρός προς τα πάνω είναι άσχημος και καλύτερα θα ήταν να πηγαίναμε στο ομπαν,ένα όμορφο λιμάνι με ωραία θέα στη δυτική ακτή.αποφασίσαμε όμως με δική μου παρότρυνση να μην πάμε (αν και θα ήθελα ) γιατί θα καθυστερούσαμε και είχαμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
αφήσαμε πίσω μας τη λίμνη και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε προς τα πάνω.αμέσως εγινε αισθητή η αλλαγή του σκηνικού.το έδαφος ορεινό και οι τεράστιοι χερσότοποι καλλυμένοι απο χιόνι.μικρά ποταμάκια ξεπιδούν απο το πουθενά.μπροστά μας η πινακίδα που ορειοθετεί τα highlands.ο δρόμος έχει λίγο χιονι ,ο καιρός φαίνεται γεματος αλλα η οδήγηση είναι βατή.βλέπουμε και άλλα αυτοκίνητα και αυτό μας δίνει κουράγιο να προχωρήσουμε.η διαδρομή στα grampian mountains είναι εντούτις πολύ όμορφη ,χαρακτηριστική του σκωτσέζικου τοπίου με τις εναλλαγες και τις αντιθέσεις.στο γκλένκοου βλέπουμε τους απόκρημνους βράχους και τις χιονισμένες κορυφογραμμές.το γκλεν με φόντο τα νερά του ποταμού κόου και τις πετρώδεις κορυφογραμμές είναι κατάλληλο για πεζοπόρους και ορειβάτες,αλλα οχι για εμάς.περάσαμε μέσα απο το όμορφο ομώνυμο χωριό .ήταν γεμάτο σκιέρ μια και εκει βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο γκλένκοου.χιόνιζε και είχε αέρα.αυτοί όμως περπατούσαν αδιάφοροι...οδεύουμε ολοταχώς
προς fort william κατα μήκος της loch linnhe.το τοπίο και πάλι έχει αλλάξει ,πουθενά δεν υπάρχει χιόνι ,όλα είναι πράσινα και ρίχνει ψιλόβροχο.επιτέλους έχουμε φτασει και είναι ακόμα πρωί.αυτό που μου άρεσε ήταν τα όμορφα b&b και τα σπίτια που βρισκόταν έξω απο το φορτ γουίλιαμ ,με θέα την όμορφη λίμνη linnhe.εκεί ήταν ένα ωραίο μέρος για να μείνει κανείς.σταματήσαμε στο φορτ γουίλιαμ για μια βόλτα και καφέ.έριχνε καρεκλοπόδαρα και είχε αέρα.περπατήσαμε για λίγο στον πεζόδρομο και αφού γίναμε μούσκεμα μπήκαμε σε ένα καφέ.η πόλη δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο αλλα προφανώς έχει καλή θέση στους πρόποδες του μπεν νίβις του ψηλότερου χιονοσκέπαστου βουνού της βρετανίας.φυσικά και στους πρόποδες του μπεν νίβις βρίσκεται το γκλέν νίβις(κοιλάδα)οπου γίνονται πεζοπορίες.
η βροχή ευτυχώς σταμάτησε και ήμασταν όλοι έτοιμοι για το ινβερνές ,την πρωτεύουσα των χάιλαντς.σε όλη την υπόλοιπη διαδρομή μέχρι το ινβερνές ο καιρός ήταν ηλιόλουστος.όλα τα καιρικά φαινόμενα είχαν περάσει μπροστά απο τα μάτια μας.
συνεχίσαμε προς fort augustus ,ένα χαριτωμένο χωριό και την καληδονιακή διώρυγα στο νοτιοδυτικό άκρο της λοχ νες.αρχίζουμε να διασχίζουμε τη great glen(μεγάλη κοιλάδα)μια περιοχή φυσικού κάλους απο το φορτ γουίλιαμ ως το ινβερνές.στην περιοχή βρισκονται 4 λίμνες συμπεριλαμβανομένης και της λοχ νες ,κατοικία του ακριβοθώρητου τέρατος.περνάμε απο την πανέμορφη λοχ λόχι ,μία απο τις 4 λίμνες του γκλεν και φτάνουμε στο caledonian canal μία διώρυγα του 1822 που συνδέει τις 4 λίμνες και αποτελεί ναυτικό δίαυλο και φυσικά επίτευγμα της μηχανικής.η στάση εκεί επιβάλλεται.
απο εκεί η θέα προς το γκλέν είναι πολύ όμορφη.
λίγα χιλιόμετρα και η λοχ νες μας χώριζαν απο το ινβερνές.
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
συνεχίζουμε ,αφήνουμε τον Α82 και παίρνουμε ένα μικρό δρόμο , Βκάτι δεν θυμάμαι ,που θα μας οδηγούσε στο ινβερνές.ήθελα να εμπιστευτώ τη ζαχαρούλα που είχε πει οτι ήταν ένας πολύ γραφικός δρόμος.λοιπόν ,αφού πήγε η ζαχαρούλα θα πάμε και εμείς είπαν όλοι με μια φωνή.δεν ξέραμε όμως τι μας περίμενε στην αρχή κιόλας αυτής της υπέροχης όμως διαδρομής.
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
ο δρόμος είναι τόσο στενός ,που στα περισσότερα σημεία του δεν χωράει δεύτερο αυτοκίνητο.το αυτοκίνητο μας είναι τεράστιο και το καλύτερο,ο δρόμος είναι γεμάτος χιόνι.όλα είναι καλυμένα απο χιόνι και φαίνεται να ανεβαίνουμε.ευτυχώς έχει ήλιο.η αλήθεια είναι οτι φοβήθηκα, αφού ούτε αλυσίδες είχαμε ουτε πίσω μπορούσαμε να γυρίσουμε.για κάμποση ώρα θα είμαστε πάνω στο βουνό μέχρι να βγούμε πάλι στη λοχνες όπου και θα καλυτερέψουν τα πράγματα.παρόλα αυτά το χιονισμένο τοπίο μας αποζημιώνει και ο οδηγός, μας καθησυχάζει.σε λίγο θα θαυμάζουμε τη λοχ νες απο αυτό το μικρό δρομάκι που περνάει δίπλα της.δεν συναντήσαμε ούτε ένα αυτοκίνητο.το τοπιο φυσικά έχει και πάλι αλλάξει .καθόλου χιόνι.τι γίνεται βρε παιδιά;λίγο πριν φτάσουμε στο ινβερνές απέραντοι χερσότοποι κατάφυτοι απο ρείκια απλώνονται μπροστά μας.επιτέλους έχουμε φτασει στο ινβερνές.είναι 4 το απόγευμα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.η πρωτη εντύπωση είναι πολύ καλή.παίρνουμε τηλέφωνο σε ένα guest house που είχα βρει απο το ιντερνετ και ρωτάμε για δωμάτια.ευτυχώς είμαστε τυχεροι.υπάρχει μια ακύρωση και 3 δωμάτια μας περιμένουν στην προνομιακή τιμή των 75 λιρών το ένα.η τιμή που μου είχε δώσει οταν είχα ενδιαφερθεί μεσω mail καιρό πριν ήταν 95 λίρες.το gps μας οδηγεί μπροστα στο ξενοδοχείο(trafford bank) στην πιο ωραία γειτονιά πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης.και αυτό που αντικρύζουμε μόλις μπαίνουμε μέσα ,δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια .θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση που δεν μου αρέσει καθόλου,αλλά αυτό το σπίτι δεν υπάρχει!!!!!!!!απλά δεν μπορεί να υπάρχει τοσο υπέροχο σπίτι!!!!!!δεν μπορούμε να πιστέψουμε στα μάτια μας ,την χλιδή ,τα έπιπλα,την καθαριότητα,τα δωμάτια ,την επιμονή της κ.loreine στην λεπτομέρεια και φυσικά τα μπάνια!!!!!!!!!!!τεράστια βικτωριανά μπάνια με κλασσικές βικτωριανές μπανιερες ,άλατα και λογης λογης σαπούνια και κρέμες.δεν ήταν λοιπόν τυχαίες οι τόσες κριτικές που είχα διαβάσει στο tripadvisor και το γεγονός οτι
κατείχε το πρώτο βραβείο σε όλη τη σκωτία ,στην κατηγορία του.ξεπερνούσε κατα πολύ τα ξενοδοχεία 5 αστέρων που έχω επισκεφτεί.μην ξεχάσει ,όποιος επισκεφτεί το ινβερνές ,θα πρέπει να μείνει σίγουρα εκει.αφού αφήσαμε τα πράγματα μας ,συμπληρώσαμε τον κατάλογο του πρωινού που θα ήθελε ο καθένας για την επόμενη μέρα.ηταν ένας τεράστιος κατάλογος .μας είπε οτι μπορούσαμε να τα παραγγείλουμε όλα αν νιώθαμε πολύ πεινασμένοι.σαν γνήσιοι έλληνες ,φυσικά το κάναμε αφου το μάτι δεν χορταίνει με τίποτα.τα παραγγείλαμε σχεδόν όλα.δεν ξέραμε τι θα αντικρύζαμε το επόμενο πρωί.
στο υπέροχο trafford bank και στο ρομαντικό ινβερνές θα μέναμε 2 νύχτες.
φύγαμε γρήγορα για την πόλη ,για να προλάβουμε να περπατήσουμε λίγο πριν μας προλάβει η νύχτα!!!!!και μου λέει πάλι ο πάνος πως απομένουν 23 λεπτά πριν νυχτώσει και δεν θα δούμε τίποτα.
το ινβερνές αν και η μεγαλύτερη πόλη του βορρά ,η πρωτεύουσα μιας αραιοκατοικημένης
περιοχής θυμίζει περισσότερο κωμόπολη .το κένρο της μικρό και εύκολα προσβάσιμο.ωστόσο είναι τόσο γοητευτικο και ατμοσφαιρικό με τον ποταμό νες να το διασχίζει!!!!!!!δυστυχώς καποια κτίρια σύγχρονης αρχιτεκτονικής έχουν χαλάσει λίγο την όψη του.πάνω απο την πόλη υψώνεται το κάστρο του ,ένα βικτωριανό κτίριο απο κόκκινο αμμόλιθο.είχε πολύ κρύο και σε όλη την παρομονή μας εδώ δεν θα βλέπαμε ήλιο παρα μόνο βροχή και χιόνι.τριγυρίσαμε για λίγο πλάι στο ποτάμι και στους πεζόδρομους και καταλήξαμε για φαγητό σε ένα εστιατόριο με θέα το ποτάμι.το βράδυ είχε κιόλας έρθει!!!!!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.812
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom