Ισπανία Ολλανδία Τσεχική Δημοκρατία Μαδρίτη - Άμστερνταμ - Πράγα 2016

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018

Τελειωνε ο σεπτεμβρης κ ακομα δεν ειχα κανονισει κατι για το 2016... ένα απόγευμα κ αφου εκανα τον υπολογιστη μου να τα φτυσει από το ψαξιμο,κατεληξα στο τριπτυχο μαδριτη-αμστερνταμ-πραγα για τον φλεβαρη του 2016. τα εισητηρια ειχαν συνολικο κοστος 315ευρω (από ηρακλειο-αθηνα-μαδριτη 107 με Aegean από μαδριτη-αμστερνταμ 51 με iberia από αμστερνταμ για πραγα 54 με easyjet κ επιστροφη από πραγα-αθηνα-ηρακλειο 103 με Aegean)!!!
3 φλεβαρη ημερα αναχωρησης για μαδριτη.το αεροπλανο προσγειωθηκε στο αεροδρομιο barajas Τerm2.πηρα το aeroport Express bus κ σε μιση περιπου ωρα ημουν στο κεντρο της μαδριτης (κανει μονο 2 στασεις κ τερμα στον σιδηροδρομικο σταθμο atocha renfe). η δικη μου σταση ηταν στην πλατεια cibelles κ από εκει το χοτελ μου ηταν πολύ κοντα (gran via πισω ακριβως από το κτιριο telefonika).αφου παρατησα τα πραγματα στο χοτελ εξορμηση για γνωριμια με την πολη.πρωτη σταση puerta del sol !!! 20160203_135452.jpg μια πολη ομορφη πλατεια καταμεστη από κοσμο μιας κ εκει είναι το σημειο μηδεν της πολης κ βρισκεται κ το συμβολο της μαδριτης η αρκουδα με το δεντρο.απαραιτητες φωτος κ συνεχεια στην γειτονικη plaza mayor DSC04208.JPG μια ακομα πιο ομορφη "κλειστη" πλατεια με πυλες ομορφα κτιρια κ το εφιππο αγαλμα του Φιλιππου ΄Γ. Ακριβως διπλα από την πλατεια βρισκεται κ η κλειστη αγορα mercado de san miguel η οποια είναι γεματη tapas bar. αφου διεσχισα την calle mayor ο δρομος με εβγαλε στον καθεδρικο ναο catedral de nuestra senora de la Almudena κ ακριβως διπλα το βασιλικο ανακτορο (palacio Real ) με τους κηπους jardines de Sabatini. το βασιλικο ανακτορο εχει δωρεαν εισοδο κάθε τεταρτη κ πεμπτη από τις 16.00-18.00 οποτε ηταν μια καλη ευκαιρια να το επισκευθω αμεσως.ο κοσμος πολυς αλλα μεσα σε 10 λεπτα ειχε εξαφανιστεί η ουρα κ ημουν ηδη μεσα στο χλιδατο ανακτορο.παρα πολλα δωματια με διαφορετικούς διακοσμους κ απιστευτη χλιδη.δυστυχως φωτος δεν επιτρεποταν...αφου περασα αρκετη ωρα εκει,μετα περιπλανηθηκα στους ομορφους κηπους ακριβως διπλα.το βραδακι πλησιαζε κ το στομαχι αρχισε να διαμαρτυρετε! στα περισσοτερα καταστήματα εστιασης υπαρχει το menu del dias οπου εχεις την επιλογή 2 πιατων,ποτου κ επιδορπιου από 9-12 ευρω.φυσικα πρωτη επιλογή παελια με κρεας κ θαλασσινα κ για δευτερο ένα πιατο με κρεας -το ονομα του οποιου μου διαφευγει-σαγκρια κ κρεμα καραμελε!!!
2η μερα κ το πρόγραμμα περιειχε τεχνη!!! περπατώντας από την gran via εφτασα στην πλατεια cibelles που ξεκιναει ο πανέμορφος δρομος paseo del prado. σε αυτόν τον δρομο βρίσκονται τo museo del prado to museo thyssen bornemisza k to centro de arte Reina Sofia.αφου κατεβηκα ολο τον δρομο κ εφτασα στον σιδηρ.σταθμο για να παρω εισητηρια για τη αυριανη μου επισκεψη στο τολεδο επισκευθηκα πρωτα το κεντρο τεχνης reina sofia.φυσικα το κορυφαιο έκθεμα εκει είναι το αριστούργημα του Πικασο Guernica,το οποιο μπορεις να χαζεύεις με τις ωρες κ να ανακαλύπτεις συνεχως νεες εικονες.στην ιδια αιθουσα υπαρχουν κ τα προσχεδια του πινακα.εκτος από πικασο υπαρχουν κ πίνακες του μιρο,νταλι κ αλλων ισπανων καλλιτεχνων.δευτερο στη σειρα επισκεψης το μουσειο πραδο με πίνακες του γκογια ,βελασκεθ κ φυσικα El Greco! πλησιαζε απόγευμα κ τι καλυτερο για ξεκουραση από το parque del buen retiro.διασχιζοντας την calle de alcala βρίσκεσαι στην plaza independencia που βρσκεται η κεντρικη πυλη του παρκου.ομορφα λουλούδια,δεντρα κ μια τεχνητη λιμνη για βαρκάδες!
20160204_155041.jpg
κάθε λογης μουσικος επαιζε κ κοσμος εκανε τζόκινγκ ή βολτα με τον σκυλο του.ενα πολύ ομορφο μερος για περπατημα κ χαλαρωση.
3η μερα εκτος πολης! επισκεψη στο τολεδο.το τρενο σε μιση ωρα βρεθηκε εκει κ ολοι ακολουθησαν την ηπια ανηφορικη διαδρομή για τον λοφο.μολις παρεις την στροφη αντικριζεις την καστροπολιτεια
DSC04324.JPG
κ αυτό που ξεχωριζει είναι το Αlcazar που πλεον χρησιμοποιείται σαν πολεμικο μουσειο κ εθνικη βιβλιοθηκη.περνας από την γεφυρα alcantara κ από κατω ο ποταμος ταγος κυλαει.η ανηφορα σε βγαζει στην πλατεια
DSC04324.JPG
zocodover κ από εκει ακολουθεις ταμπελες για τον καθεδρικο για διαφορους ναους κ μουσεια κ φυσικα για το museo El Greco το εργαστηρι που δημιουργουσε ο μεγαλος κρητικος ζωγραφος.λογω καταγωγης περασα αρκετη ωρα περιπλανομενος μεσα στον χωρο χαζεύοντας τους πίνακες που εκθέτονται στο μουσειο.επειτα "χαθηκα" μεσα στα πλακόστρωτα στενα δρομακια κ ενοιωθα σαν σε άλλη εποχη!!! DSC04353.JPG πραγματικα ηταν υπεροχη πολη κ στο τελος λιγο πριν την επιστροφη στον σταθμο για το τρενο περπατησα στο "πρασινο μονοπατι" όπως λεγεται το μονοπατι διπλα στο ποταμι.
4η μερα βολτα στην αγορα της μαδριτης κ σε μερη που αξιζαν μια επισκεψη όπως η plaza espana με το αγαλμα του δον κιχωτη κ παντζο, το μνημειο dedob (αν το λεω σωστα) κ μια πολύ μικρη κ ταπεινη εκκλησια κοντα στον δευτερο σταθμο διπλα στο ποταμι που όμως το εσωτερικο της ηταν αριστουργηματικο.περιειχε απίστευτα ομορφες τοιχογραφιες του γκογια!!! απαραίτητα ψωνια κ σουβενίρ κ επιστροφη στο χοτελ γιατι την επομενη ημερα ειχα πτηση πρωινη για τον επομενο προορισμο,το αμστερνταμ!!!

 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
2ος προορισμος ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ!!!
η πτηση από μαδριτη προσγειωθηκε νωρις το μεσημερι στο αεροδρομιο της ολλανδικης πρωτεύουσας κ με το τρενο σε 20 λεπτα βρεθηκα στον κεντρικο σταθμο της πολης.κλασικα αφησα τα πραγματα στο χοτελ κ εξορμηση για γνωριμια της πολης.
η αρχη εγινε από την κεντρικοτατη λεοφωρο damrak κ την πλατεια Dam 20160207_135313.jpg οπου βρισκεται κ το βασιλικο ανακτορο κ από την συγκεκριμενη πλατεια ξεκινησε η ιδρυση της πολης.κοσμος πολυς φωτογραφιζε το ανακτορο καθως κ τον καθεδρικο ναο που βρισκεται ακριβως διπλα.στην άλλη πλευρα το madame tyssauds museum.στην συνεχεια της πορειας μου βρεθηκα στην κλειστη γειτονια begijnhof 20160207_140910.jpg . παρακατω σε κοντινη αποσταση (όπως όλα αλλωστε στην πολη) το επιβλητικο rijksmuseum με την τεραστια γραμματοσειρά στην πισω μερια του .σε αποσταση αναπνοης αλλα δυο σημαντικα μουσεια του αμστερνταμ, το van gogh museum k to stedelijk,το μουσειο μοντέρνας τεχνης το οποιο κ επισκευθηκα την επομενη ημερα.περπατώντας λιγο ακομα κ προσεχοντας παντα μην με χτυπησει καποιο ποδηλατο καθως κινουνται κατά χιλιαδες παντου,βρεθηκα σε μια από τις εισοδους του vondelpark ενους από τους πνευμονες της πολης.
DSC04607.JPG

η επομενη μερα ηταν λιγο βροχερη αλλα αυτό δεν με απετρεψε από το πρόγραμμα μου κ επισκευθηκα την αγορα των λουλουδιών κ το μουσειο μοντέρνας τεχνης.σε κοντινη αποσταση κ το παλιο εργοστασιο της heineken που πλεον είναι ενας χωρος με διαδραστικα παιχνίδια,γνωριμια με την ιστορια της μπυρας κ γνωσης! η heineken experience ηταν η επομενη σταση μου.πληρωνοντας στην εισοδο 17 ευρω εχεις 2 δωρεαν μπυρες στο τελος της ξενάγησης ή την δυνατοτητα να μαθεις πως γινεται το τελειο σερβίρισμα βαρελίσιας μπυρας κ να παρεις πτυχιο για αυτό! 20160208_124611.jpg
DSC04659.JPG
DSC04675.JPG
σε ολη την διαρκεια της ξενάγησης μπορεις να τυπωσεις το ονομα σου πανω σε ένα μπουκαλι κ να το αγορασεις στο τελος,να κανεις εικονικα σερβιρίσματα σε μηχανήματα κ να παιξεις σε αρκετα παιχνίδια.ακομα,μπαινεις σε μια αιθουσα κ "γινεσαι" μπυρα ο ιδιος!!! εξαιρετικη εμπειρια!!!
για την επομενη ημερα ειχα κανονισει εκδρομη εκτος πολης.πρωτη σταση στο χωριο zaanse schans κ επισκεψη σε ανεμομυλο για να δουμε πως βγαινει το λαδι παραδοσιακα στην πετρα.ενδιαφερουσα ξεναγηση από τον μυλωνα κ διπλα στον μυλο ένα παραδοσιακο τυροκομειο στο οποιο δοκιμάσαμε τεραστια ποικιλια τυριων! αγαπημενα μου τα κατσικισια καπνιστα κ το γκουντα με γευση ρουμι κ καρυδας! μετα από λιγο αναχωρηση για το marken κ ξεναγηση σε εργαστηριο ξυλινων παραδοσιακών τσοκαρων.σε ολη την διαρκεια της διαδρομης τεράστιες εκτασεις λιβαδιών με προβατα κ αγελαδες.μετα την ξεναγηση κ αφου διασχισαμε τα στενα δρομακια του marken φτασαμε στο λιμανακι του που με το καραβακι θα πηγαίναμε στο επομενο μερος το volendam.εκει μας περιμενε ξεναγηση σε τυροκομειο κ ελευθερη ωρα μεχρι την αναχωρηση για το αμστερνταμ.
η τελευταια μερα αφιερωθηκε εξολοκλήρου στην πολη κ τα καναλια της.βολτα στην oude kerk την παλαιοτερη εκλησσια της πολης η οποια περιβαλεται από την Red light district.αργοτερα ακολουθώντας τα καναλια βρεθηκα μπροστα στην οπερα κ τον ποταμο amstel από τον οποιο πηρε το ονομα η πολη.η magere brug (κοκκαλιαρα γεφυρα) είναι από τις πιο γνωστες γεφυρες που ενωνουν τις δυο οχθες του αμστελ.ενας τελευταίος περιπατος στο vondelpark κ περασμα από το ann frank hauis.επομενη μερα αναχωρηση για πραγα...
 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
3ος κ τελευταίος σταθμος σε αυτό το ταξιδι η παραμυθενια "πολη των 100 πυργων" η Πραγα!!! από τον τερματικο σταθμο 2 κ αφου πρωτα εκανα συναλλαγμα,πηρα το airport Express bus (60 κορωνες) για το κεντρο της πολης.το λεωφορειο κανει τερμα στον σιδηροδρομικο Praha hlavni nadrazi κ το χοτελ μου ηταν πολύ κοντα εκει.κλασικα αφησα τη βαλιτσα κ βουρ για γνωριμια με την πολη.η θερμοκρασια χαμηλη αλλα ο ηλιος που ειχε ξεπροβαλει ηταν ότι επρεπε.γενικα δεν αντυμετωπισα θεμα με το κρυο... ξεκινώντας λοιπον από το ξενοδοχειο,σε αποσταση 100 μετρων περιπου η πυλη της πυρίτιδας και το δημαρχειο
20160211_142306.jpg
ενώ λιγα μετρα πιο κατω η πλατεια παλιας πολης με το αστρονομικο ρολοι.
20160211_143509.jpg
καθως η ωρα πλησιαζε 3 ο κοσμος ειχε ηδη αρχισει να μαζευεται για να παρακολουθησει το ρολοι.μολις ο χαρος χτυπησε το καμπανακι,οι 12 αποστολοι αρχισαν να κανουν την παρουσια τους κ η ωρα σημανε ακριβως.ακολουθώντας τις πινακίδες (κ τον πολύ κοσμο!) βρεθηκα μπροστα στην γεφυρα του καρολου!!! μια υπεροχη πετροχτιστη γεφυρα γεματη αγαλματα εκατέρωθεν που ενωνει την παλια πολη με την mala strana κ το καστρο.
20160211_144838.jpg
η γεφυρα ηταν καταμεστη από κοσμο κ μικροπωλητες μπιζου,ζωγραφους! ο ποταμος μολδαβας γεματος καραβακια που κανουν μινι βολτες στις οχθες του.το καστρο της πραγας στην κορυφη του λοφου δεσποζε επιβλητικο κ οι κορυφες του ναου του αγ. βιτου εμοιαζαν να τρυπου τον ουρανο!!! εμεινα για λιγο για να τ θαυμασω από μακρυα κ μετα από ένα συντομο διάλλειμα για φαγητο (πεντανοστιμη κρεμμυδοσουπα για αρχη κ παπια με κοκκινο λαχανο για δευτερο συνοδεια φυσικα τσεχικης μπυρας) πηρα το ανηφορικο μονοπατι για το καστρο.στις 4 η ωρα εκλεινε αλλα μπορουσα να μπω στον γυρω χωρο χωρις να εισχωρήσω σε καποιο κτιριο.αυτό θα το εκανα την επομενη ημερα! η θεα από το καστρο εξαιρετικη!!!
DSC04798.JPG
αφου περιπλανηθηκα λιγο στο καστρο κ την γυρω περιοχη hradcany επεστρεψα στην γεφυρα του καρολου κ ακολουθησα τον παραποταμιο δρομο μεχρι την nove mesto κ το κτιριο που χορευει!!!
20160211_165458.jpg
η επομενη μερα με βρηκε ξυπνιο πολύ νωρις μιας κ ηθελα να ακολουθησω την συμβουλη του travel book μου,δηλ να παω νωρις στο καστρο πριν οι ορδες των γκρουπ κ τουριστων κανουν την εμφανιση τους! ετσι στις 8 εφευγα από το χοτελ ακολουθώντας την χθεσινη μου γνωστη πλεον διαδρομή.η πολη εμοιαζε τελειως διαφορετικη το πρωι χωρις τον κοσμο παντου!. το καστρο ανοιγει στις 9 κ ημουν ηδη εκει 10 λεπτα πριν.μολις ανοιξαν τα εκδοτήρια πηρα το εισητηριο μου (250kc) για την μικρη ξεναγηση που περιλαμβανει τα σημαντικοτερα σημεια του καστρου! (οπου καστρο εννοείτε καστροπολιτεια!!!) πρωτη σταση ο καθεδρικος ναος αγ.βιτου μια τεραστια εκκλησια με υπεροχα βιτρο
20160212_111349.jpg
ακριβως διπλα από τον ναο βρισκεται ο γρανιτένιος μονόλιθος πλετσνικ αφιερωμένος στα θυματα του α παγκ πολεμου.συνεχιζοντας την επισκεψη συναντησα το παλιο βασιλικο ανακτορο με την εντυπωσιακη θολωτη οροφη.επομενος ναος η βασιλικη του αγ.γεωργιου, η καλυτερα διατηρημενη ρομανικη εκκλησια με τους πυργους των πρωτοπλαστων!
20160212_112732.jpg
πισω απο την βασιλικη,κρυμμενο μεσα στα τειχη βρισκεται το χρυσο δρομακι με τα πολυχρωμα σπιτακια κ μικρα μαγαζάκια! λιγο πιο κατω τα ανακτορα λομπκοβιτς κ ροζενμπεργκ. σε μια μικρη πλατεια κ το μουσειο παιχνιδιων.να πω βεβαια ότι αναμεσα σε αυτές τις επισκεψεις,λιγο πριν την 12η μεσημβρινη βγηκα στην πλατεια hradcany για να παρακολουθησω την τελετη αλλαγης φρουρας στην εισοδο του καστρου...αργα το μεσημερι κ αφου ολοκληρωσα την επισκεψη στο καστρο ακολουθησα τον δρομο για τον λοφο πετρζιν.κανοντας μια απαραιτητη σταση στο μουσειο μινιατούρας.ομολογω ότι είναι από τα πιο εντυπωσιακα θεαματα που εχω δει!!! καραβανι καμηλες στην τρυπα βελονας,το πατερ ημων γραμμενο σε μια τριχα,αυτοκίνητα σε ποδι κουνουπιού!!!όλα αυτά ορατα μονο με μικροσκοπιο (οι φωτος μεσα από μικροσκοπιο με φουλ ζουμ!)
20160212_125011.jpg
20160212_124159.jpg
μη με ρωτησετε πως γινεται...μονο 5 ανθρωποι σε ολο τον κοσμο ασχολούνται με αυτό!!! μετα από αυτό ακολουθησα την πορεια για τον λοφο κ τον πυργο πετρζιν ένα αντιγραφο του πυργου αιφελ που προσφερει θεα σε ολη την πολη.εκει δεν ανεβηκα γιατι ένα τεραστιο τσουρμο γιαπωνέζων εκαναν την εμφανιση τους κ δημιουργησαν τεραστια ουρα.ακολουθώντας τον φιδωτο δρομο κατεβηκα στην mala strana ψαχνωντας τον τοιχο της ειρηνης,ένα τοιχο-αφιερωμα στον john lennon.πληθος νεων παιδιων επαιζε μουσικη κ εβγαζε φωτος εκει.περνωντας πλεον κατω από την γεφυρα καρολου παρακατω βρισκεται το μουσειο καφκα κ στην αυλη του ένα αξιοθαυμαστο σιντριβανι
20160212_143657.jpg
απεναντι απο το μουσειο,ένα πολυ ωραιο εστιατοριο στο οποιο εφαγα το παραδοσιακο χοιρινο κοτσι μαριναρισμενο σε μαυρη μπυρα.η ποσοτητα ικανη να φανε 2-3 ατομα!!! φαινεται πηρα δυναμεις με το φαγητο γιατι παρολο που ειχα ξυπνησει νωρις δεν ενοιωθα κουραση.ετσι ξεκινησα να επισκευθω το δευτερο,οχι κ τοσο γνωστο καστρο τη πολης,το vysehrad στο οποιο ένα από τα αξιοθέατα του είναι το κοιμητηριο! κατι σαν το α νεκροταφειο αθηνων,με διάσημους τσεχους "κατοικους" !!! οι ταφοι περιτεχνοι κ αριθμημένοι κ ο χαρτης στην εισοδο σου εδειχνε που είναι ποιος! ο πιο γνωστος ενοικος για μενα , ο jan neruda.ακριβως διπλα ο ναος των αγ. πετρου κ παυλου.
20160212_163922.jpg
η θεα κ απο αυτο το καστρο-πολιτεια εντυπωσιακη...
η επομενη μερα ειχε βολτα στην πλατεια βατσλαβ
20160213_092153.jpg
κ στην γειτονικη υπαιθρια αγορα.διπλα από την πλατεια βρισκεται το εθνικο μουσειο κ στο πεζοδρομειο ενας σταυρος-μνημειο αφιερωμενο στον γιαν παλαχ,ένα φοιτητη που το 1969 αυτοπυρποληθηκε σε αυτό ακριβως το σημειο σε ενδειξη διαμαρτυριας για την σοβιετικη εισβολη στην τσεχοσλοβακια! ο γιαν παλαχ πλεον τιμαται σαν εθνικος ηρωας κ σε άλλο σημειο της πολης (μπροστα στην οπερα) η πλατεια εχει το ονομα του.
DSC05067.JPG
επομενη σταση η εβραικη συνοικια με την παλια κ νεα συναγωγη κ το εβραικο νεκροταφειο κ μετα αναζητηση μαγαζιων για σουβενίρ
η επομενη μερα ειχε επιστροφη στα πατρια εδάφη μετα από 11 μερες περιπλάνησης στην ευρωπη...όπως μπορει να παρατηρησει κανεις,δεν κανω καμια αναφορα σε στασεις μετρο,τραμ κ λοιπων μεσων μεταφορας πλην την μετακινησης από-προς αεροδρομιο.ο λογος απλος! δεν χρησιμοποιησα κανενα μεταφορικο μεσο εντος των πολεων σε καμια από τις 3 χωρες που επισκευθηκα.ο καλυτερος τροπος για να δεις μια πολη είναι περπατώντας!!! εκανα απίστευτα χιλιόμετρα καθημερινα κ εκτος ότι εβλεπα από κοντα οτιδήποτε,εχασα κ 3 κιλακια!:trekker:
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ Κ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ Κ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ
Υ.Γ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK (https://www.facebook.com/PANTtravel-498851983869065/) PANTtravel
 
Last edited:

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
παρακαλω να μεταφερθεί στις ταξιδιωτικες ιστοριες! ευχαριστω!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom