Ισπανία Μαδρίτη Σεβίλλη με τρένο

chriskar83

Member
Μηνύματα
33
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
USA....
καλησπέρα! preacher από οτι διαβάζω ταξίδεψες στη Σεβίλλη, θα ήθελα μερικές πληροφορίες γιατί σκέφτομαι να βρεθώ εκεί για 3 μέρες ενω θα ταξιδέψω στη Βαρκελώνη... Πώς είναι η πόλη, όμορφη, αξίζει να την επίσκεφτω, μπορώ να τη γυρίσω εύκολα σε 3 μέρες? Υπάρχουν ποδηλατόδρομοι?κάθε πληροφορία θα μου φανεί χρήσιμη.. σ'ευχαριστω!
Σάφως και αξίζεις να πας στη Σεβιλλή. Η πόλη είναι πανεμόρφη και κατα τη γνώμη μου, εκεί μπορείς να διαπιστώσεις πως είναι ο πραγματικός ισπανικός τρόπος ζωης. 3 μέρες είναι αρκέτες για την Σεβιλλή. έκανα erasmus στην πόλη αυτή οπότε καταλαβαίνεις ότι έχω ένα παράπανω δέσιμο. Η πόλη πλεόν διαθέτει μετρο και τραμ καθώς και σήμεια όπου μπορείς να πάρεις ένα ποδήλατο.
 

dora_explorer

Member
Μηνύματα
33
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
Σαφάρι..κάπου στην Αφρική
erasmus ε? ωραία! Χαίρομαι που λες οτι είναι ωραία πολή, είχα ακούσει παλιότερα καλά λόγια.. αλλά στο φόρουμ δυσκολεύομαι να βρώ πληροφορίες σχετικά.. απ'ότι καταλαβαίνω, αν δεν κάνω λάθος δεν είναι μεγάλη πολή, κ βλέπω στο χάρτι οτι όλα τα αξιοθέατα είναι εκεί τριγύρω.. τι πιστευεις οτι δεν πρέπει να χάσω με τίποτα?
 

dora_explorer

Member
Μηνύματα
33
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
Σαφάρι..κάπου στην Αφρική
Μήπως ξέρετε πόσο διαρκεί η διαδρομή με τρένο από Βαρκελώνη Σεβίλλη? κ κάποιο site να κοιτάξω τα σχετικά, γιατί αυτά που βρίσκω είναι κάπως μοερδεμένα κ δε βγάζω άκρη..
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
......................
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Μήπως ξέρετε πόσο διαρκεί η διαδρομή με τρένο από Βαρκελώνη Σεβίλλη? κ κάποιο site να κοιτάξω τα σχετικά, γιατί αυτά που βρίσκω είναι κάπως μοερδεμένα κ δε βγάζω άκρη..
Βρε dora είπες ότι οι 8 μέρες στη Βαρκελώνη σου φαίνονται πολλές και θέλεις να πας και στη Σεβίλλη... Είπες όμως ότι έχεις ή ότι βρήκες τέλος πάντων (δε θυμάμαι καλά) φθηνά αεροπορικά από Βαρκελώνη για Σεβίλλη. Τώρα απ' ότι βλέπω ψάχνεις να πας με τρένο; Κομματάκι μακριά δεν είναι; Τι θα σου μείνει από τις 8 μέρες; Τέλος πάντων κοίτα εδώ: Renfe Alta Velocidad
Απ' ότι είδα πάντως με το απλό τρένο χρειάζεσαι περίπου 12 ώρες, ενώ με το γρήγορο 5.30 ώρες. Η τιμή όμως του δεύτερου είναι τσουχτερή.

Κοίτα και εδώ: Renfe Horarios y Precios (σου έχει και επιλογή γλώσσας αν δε μιλάς ισπανικά, κάτω αριστερά)
 

Zephyrous

Member
Μηνύματα
294
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
Προτεινω να παρεις το νυχτερινο τρενο. Εκτος του οτι η τιμη του ειναι γυρω στα 62 ευρω, θα γλιτωσεις τα εξοδα μιας διανυκτερευσης, αφου θα κοιμηθεις στο τρενο. Οι 12 ωρες που εκανα με πουλμαν απο βαρκελωνη γραναδα περασαν αρκετα ανωδυνα και πιστεψε με δεν ειμαι ο τυπος που μπορει να κοιμηθει οπουδηποτε. Ακομη καλυτερα, στο τρενο τα πραγματα ειναι πιο ανετα απ'οτι στο πουλμαν.
 

dora_explorer

Member
Μηνύματα
33
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
Σαφάρι..κάπου στην Αφρική
bahari, δεν΄είχα πάρει ακόμη εισητήρια για Σεβίλλη αλλά από κάτι τιμές που είδα πρόχειρα,με συνέφερε κ γί'αυτό είπα για αεροπλάνο...όταν όμως προχθές πήγα να κλείσω τα εισητήρια, με κάτι κρυφές χρεωσούλες το ποσό διπλασιάστηκε.. κ έτσι άρχισα να ψάχνω κ εναλλακτικές λύσεις...ή κ για άλλη πόλη.. Τελικά όμως αφού το οι υπόλοιπες λύσεις ήταν ή παρόμοιου κόστους ή ήθελαν τρελές ώρες..αποφασίσαμε να πάμε στη Σεβίλλη με αεροπλάνο, όπως είχαμε πρωτοσκεφτεί..΄κ η τιμή..72 ευρώ με low cost εταιρεία.. υψηλή θεωρώ αναλογιζόμενη ότι περσυ στην αγαπημένη μου Ιταλία πηγαινοερχόμουν με τα μισά χρήματα από πόλη σε πόλη...τέλοσπάντων! Τώρα ψάχνω για τη διαμονή, διαμέρισμα μάλλον γιατί είμαστε 5 άτομα.. ξέρετε κάποιο καλό από προσωπική πείρα?Σας ευχαριστώ πολυ όλους που κάνετε τον κόπο κ απαντάτε...
 

kasiotis

Member
Μηνύματα
116
Likes
164
Ταξίδι-Όνειρο
Roadtrip στις Η.Π.Α.
Επειδή ήμουν κι εγώ ερασμους στη Σεβίλλη θα σου πω οτι είναι μια καταπληκτική πόλη..

Αλλά νομίζω οτι είναι λάθος κίνηση, να πας από την Βαρκελώνη, στη Σεβίλλη, είναι πολύ μακρυά.. Καλύτερα να πας σε κάποιο άλλο μέρος στη βόρεια Ισπανία, πχ Σαν Σεμπαστιαν. Νομίζω οτι πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα..!

Η Ανδαλουσία θα πρέπει να είναι μια ξεχωριστή εκδρομή, θέλει μια βδομάδα μόνη της..!

Αν αποφασίσεις τελικά να πας, γράψε σε αυτό το θέμα, να σου δώσω αναλυτικές πληροφορίες..
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τελικά όμως αφού το οι υπόλοιπες λύσεις ήταν ή παρόμοιου κόστους ή ήθελαν τρελές ώρες..αποφασίσαμε να πάμε στη Σεβίλλη με αεροπλάνο, όπως είχαμε πρωτοσκεφτεί..΄κ η τιμή..72 ευρώ με low cost εταιρεία.. υψηλή θεωρώ αναλογιζόμενη ότι περσυ στην αγαπημένη μου Ιταλία πηγαινοερχόμουν με τα μισά χρήματα από πόλη σε πόλη...τέλοσπάντων!
72 ευρώ (αν είναι πήγαινε-έλα) δεν είναι καθόλου ακριβά... η απόσταση είναι μεγαλύτερη απ'το Αθήνα-Κωνσταντινούπολη...
 

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
dora_explorer γεια σου!
Για ποτε λες να πας, γιατι γενικα η vueling εχει πολυ καλες τιμες.
Επισης αν μιλας για 72 ευρω πηγαινε ελα, θα συμφωνησω κι εγω οτι ειναι πολυ καλη τιμη.
Και φυσικα αν εισαστε παρεα μπορει να σας συμφερει ενοικιαση αυτοκινητου και εκδρομες σε κοντινα μερη ή και πολεις που ομως βρισκονται πιο πολυ βορεια...
 

dora_explorer

Member
Μηνύματα
33
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
Σαφάρι..κάπου στην Αφρική
72 ευρώ πήγαινε -έλα είναι η τιμή,ναι λογικά δεν είναι ακριβό ,απλά αρχικά το'χα δει πολύ φθηνότερα, βέβαια δεν ίσχυε,κ έτσι μετά μου κακοφάνηκε που ανέβηκε το κόστος..αλλά οκ το ξεπέρασα!! muya, καλή μου ακούγεται η ιδέα σου, αλλά σε 3 μέρες θα προλάβω να δω όσα πρέπει κ να πάω κ τριγύρω? kasiotis, τα 'χω ήδη κλείσει τα εισητήρια κ είναι 1.30 ώρα η πτήση, ε δε θα χάσω πολύ ώρα.. για πες-για πες! με το erasmus θα τα ξέρεις από πρώτο χέρι.... τι να μη χάσω με τίποτα? ωραία μέρη για φαγητό? κτλ?
 

kasiotis

Member
Μηνύματα
116
Likes
164
Ταξίδι-Όνειρο
Roadtrip στις Η.Π.Α.
Νόμιζα ότι θα πήγαινες με τρένο αφού θα πας με αεροπλάνο μια χαρά.

Γενικά 3 μέρες για τη Σεβίλλη είναι πιστεύω μια χαρά. Η πόλη περπατιέται, και σου συνιστώ να την περπατήσεις, εγώ τουλάχιστον προτιμούσα να περπατήσω ένα μισάωρο αντι να πάρω λεωφορείο.

Λοιπόν υπάρχουν 3 βασικά μνημεία που πρέπει να δεις, τα οποία είναι κοντά μεταξύ τους. 1. Καθεδρικός ναός, 2.Παλάτι και κήποι Alcazar και 3. Η Plaza de España. Στα 2 πρώτα υπάρχει είσοδος, οπού αν έχεις κατι που να αποδεικνύει φοιτητική ιδιότητα τότε ή δεν πληρώνεις ή δίνεις κάτι ελάχιστο. Αν σε ενδιαφέρουν οι ταυρομαχίες, μπορείς να πας στην Plaza de toros, και να κάνεις μια ξενάγηση. Ακόμη προτείνω βόλτα στο πάρκο Maria Luisa.Εννοείται βόλτα δίπλα από το ποτάμι, ειδικά το απογευματάκι όσο δύει ο ήλιος.

Όσον αφορά το φαγητό, απέφυγε τα τουριστικά μαγαζιά όσο μπορείς. Μερικές προτάσεις δικές μου.

Coloniales: πολύ καλό φαγητό και σε τάπας και σε μερίδες, θα δεις σίγουρα και τουρίστες, αλλά το φαγητό είναι καλό, αν και λίγο τσιμπημένο σε σχέση με άλλα. Καλό είναι να πάτε νωρίς, για να βρείτε να κάτσετε.

La giganta: Εξαιρετικό φαγητό, δοκιμάστε σε τάπας από τα πιάτα ημέρας.

Bar Alfalfa: Καλή μουσική, και νέα παιδιά πίσω από τη μπάρα με όρεξη στο φαγητό, πηγαίνετε να δοκιμάσετε μια μπροσκέτα andaluz και να πιέτε μια Rioja. Επίσης κοιτάξτε τα πιάτα ημέρας.

Και κάτι πιο ψαγμένο. Ajo Blanco: Χωμένο μαγαζάκι που δεν το βρίσκεις εύκολα, ο ιδιοκτήτης τρελαμένος με τη Jazz, το καταλαβαίνεις με το που θα μπείς στο μαγαζί του. Αν είσαι τυχερή και είναι και παρών θα ακούσετε και καλές μουσικές. Καυτερές γεύσεις γενικά, δοκιμάστε οπωσδήποτε papas bravas. Bar Ajoblanco, Sevilla, Especialidad en Tapas Mejicanas y Andaluzas cocina casera en el centro de Sevilla casco antiguo

Γενικό τιπ: Οι κουζίνες είναι ανοιχτές από τις 12-16 και 20-24, καλό είναι να το έχετε υπ’όψιν σας. Αν και επειδή θα πάτε σε τουριστική περίοδο, δεν θα έχετε πρόβλημα μάλλον.

Για ποτό, αν και ο καθένας έχει τα γούστα θα σου προτείνω περιοχές.

Alameda de Hercules: Πλατεία που μαζεύεται πολύς κόσμος, έχει μπαράκια και φαγητό. Από τα αγαπημένα μου η Sirena, πολύ χύμα. Και το Corto Maltez, αναλόγως την ώρα.

Plaza Alfalfa: Επίσης μαζεύει πολύ κόσμο, και έχει διάφορα μπαράκια. Προσωπικά αγαπημένα Cabo loco και Rebotica.

Από την απέναντι πλευρά του ποταμού είναι η πολυτραγουδισμένη περιοχή Triana, εδώ έχει γενικά πιο κυριλέ καταστάσεις, με κλαμπ κτλ. Και εγώ δεν σύχναζα.

Από το αεροδρόμιο παίρνεις ή ταξί με στάνταρ ταρίφα κανα 20αρικο, ή λεωφορείο. Προτείνω το 2ο είναι τακτικότατο, και σε κανα μιασάωρο σε έχει κοντά στο κέντρο.
Εδώ το ωράριο Tussam. Και εδώ ένας χάρτης της πόλης με τα λεφορεια. Tussam.
Και γενική συμβουλή να «χαθείτε» στους δρόμους της Σεβίλλης και ανακαλύψετε πράγματα.

Αν θες να με ρωτήσεις κάτι άλλο που δεν το έχω γράψει, ρωτάς..!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.525
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom