Μαρόκο Μαρόκο,έρημος Μerzouga

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Καλημέρα και από εμένα, Χρειάζομαι και εγώ λίγη βοήθεια . Έχω κανονίσει να πάω με την οικογένεια τον Δεκέμβρη για έντεκα ημέρες. Έχω κλείσει ήδη τις πρώτες 4 ημέρες να μείνω στο Μαρακές και τις υπόλοιπες ακόμα τις επεξεργάζομαι. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μου προτείνεται να νοικιάσω αυτοκίνητο γενικά στο Μαρόκο και να κάνω τις διαδρομές μου με αυτό π.χ για Φες, Ραμπάτ κ.α. ,είναι επικίνδυνο το θεωρείτε ή όχι ; Επίσης σκέφτομαι να αφιερώσω και δύο ή τρεις μέρες για την Έρημο (Zagora ή Merzouga) και να έχω μαζί και τα παιδιά, είναι ασφαλές ή να το αφήσω;;

Ευχαριστώ…
Εμείς είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο (Απρίλιος 2015) και δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Και γενικά δεν ήμασταν τίποτα γενναίοι, ήταν πολύς κόσμος που είχε είτε έρθει με αυτοκίνητο είτε είχε νοικιάσει. Από εκεί και πέρα το λογαριάζεις εσύ, εφόσον έχεις οικογένεια - αλλά νομίζω με τον ίδιο τρόπο που θα το λογάριαζες και για μια άλλη χώρα.

Όσον αφορά την έρημο, και πάλι δεν αντιμετωπίσαμε κάτι που να χρήζει ιδιαίτερης σημείωσης ή που να καθιστά την όλη φάση ακατάλληλη για παιδιά. Φαντάζομαι ότι δε μιλάμε για πολύ μικρά παιδιά με ιδιαίτερες απαιτήσεις ε? Δλδ αυτό που θέλω να πω, είναι ότι στην έρημο είναι περίπου σαν να πηγαίνετε για camping μια δυο μέρες, ανάλογα τί θα επιλέξετε. Τώρα αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά και χρειάζεστε τίποτα ιδιαίτερες παροχές, ίσως έχετε ορισμένες δυσκολίες. Αν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα (ξέρω γω... π.χ. δημοτικό και πάνω), νομίζω ότι θα περάσουν πολύ ωραία. Θα είναι τρελή εμπειρία για αυτά.

Επειδή βάζουμε παιδιά στην εξίσωση, να σημειώσω ότι σου μεταφέρω τη δική μας εμπειρία. Εσύ πρέπει να αξιολογήσεις την όλη φάση, ανάλογα με τα παιδιά, την ηλικία τους και τις δικές σας δυνατότητες.

Να σημειώσω πάντως ότι πάτε χειμώνα. Οκ η έρημος είναι έρημος, αλλά μη περιμένετε ότι θα είναι 40άρια και τέτοια. Και το βράδυ στην έρημο θα έχει κρύο (εμείς είχαμε σκεπαστεί με χοντρή κουβέρτα). Στο Μαρακές θα είναι σαφώς πιο ζεστά από ότι πιο βόρειες περιοχές όπως Φεζ ή Ραμπάτ (δες εδώ https://www.holiday-weather.com/fez/averages/december/ ότι για Δεκέμβρη στη Φεζ μιλάμε για θερμοκρασίες 17 έως 6 βαθμούς). Να σημειώσω ότι εμείς πήγαμε Απρίλη και βροχές είχαμε και σχετική δροσιά και κατά τα περάσματα μας από τα βουνά συναντήσαμε και χιονάκι. Όχι ότι το Μαρόκο είναι κανένας χειμερινός προορισμός αλλά δεν είναι Δεκέμβρη μήνα και σούπερ τρελό καλοκαίρι.
 

Taslab

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες..
Τα παιδιά είναι 7 και 13 οπότε θα είναι καλά νομίζω για έρημό. Μια ερωτησούλα ακόμα να κάνω:icon_redface:;;
Θα νοικιάσω αυτοκίνητο, προτιμότερο είναι να πάω μέχρι το χωριο Merzouga οδικός να μείνω ένα βράδυ και μετά να πάω από εκεί έρημο ή να φύγω από Μαρακές με κάποιο γραφείο απευθείας για έρημο;;;

Ευχαριστώ και πάλι..
 

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Κοίταξε, για τέτοιες ερωτήσεις καλό είναι να έχεις ένα χάρτη ανοικτό ;)

Η Merzouga είναι 8 - 9 ώρες από Μαρακές.... Είναι η είσοδος στην έρημο που προτιμάται όταν έχεις ξεκινήσει από πιο κοντινά προς τα εκεί μέρη (π.χ. Φες). Για όσους έχουν ως βάση το Μαρακές συνήθως προτιμάται η είσοδος στην έρημο από Zagora. Δεν γνωρίζω εσύ πώς θέλεις να το κάνεις το όλο θέμα. Το βασικό είναι να βρεις πώς θα πας στην έρημο που ούτως ή άλλως δε πας μόνος αλλά μέσω κάποιου γραφείου ή κάποιου που τα οργανώνει αυτά.

Εμείς είχαμε ξεκινήσει από Φεζ, πήγαμε πρώτα στα βουνά και μετά είχαμε συννενοηθεί και αφήσαμε το αυτοκίνητο στο Risani σε κάποιο χώρο αυτών που μας πήγαν στην έρημο. Από εκεί μας πήραν με 4χ4 και μας πήγαν μέσα στην έρημο σε μια κάσμπα για τη πρώτη διανυκτέρευση και μετά την επόμενη μέρα με καμήλες μέσα στην έρημο.

Κανόνισε με κάποιον για το πώς θα πας στην έρημο και μέσω αυτού θα δεις πώς σε βολεύει να κάνεις τη φάση με το αυτοκίνητο. Ενδεχομένως αν βρεις κάποιο γραφείο π.χ. στο Μαρακές, να τα οργανώνουν αυτοί όλα και να μη χρειάζεται καν να πάρεις το αυτοκίνητο.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
H οδήγηση στο Μαρόκο δεν είναι δύσκολη αν και εξαρτάται από το πόσο άνετα αισθάνεσαι να οδηγείς στο εξωτερικό.
4 μέρες για Μαρρακές τις θεωρώ πολλές. Καλύτερα αφιέρωσε κάτι τις για τη διαδρομή προς την έρημο.
Mαρρακες-Μερζούγκα είναι 600 χλμ δεν το κάνεις μονοκοπανιάς διότι χάνεις όλα τα αξιοθέατα της διαδρομής.
Η έρημος στη Μερζούγκα έιναι ασφαλέστατη για τα παιδιά, εδώ είδαμε κινέζους με βρεφη στην αγκαλιά.
Παράλληλα θα πρέπει να φτάσεις εκεί ως το μεσημέρι διότι στην έρημο σε πάνε με καμήλες νωρίς το απόγευμα. Στην έρημο μένεις όσο θες (εμείς μείναμε μόλις ένα βράδυ).
Mερζούγκα-Φες γίνεται σε 1 ημέρα άνετα και με στάσεις στην διαδρομή. Το θέμα είναι να βρεις να παρκάρεις στην Φες
 

Taslab

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Τελικά κατέληξα να πάω απο την Fes στην Μερζουγκα με το αμάξι που θα έχω νοικιάσει (εχω οδήγήσει αρκετα στην Ευρώπη, θεωρώ οτι δεν θα έχω πρόβλημα και εκέι). Λέω να μείνω ένα βράδυ στo χωρίο(Μερζουγκα) και την επόμενη να κανονίσω κάτι απο έκει για έρημο με μία διανύκτέρευση. Επειτα σκέφτομαι να επιστρέψω Μαρακές με κάποιες ενδιαμεσες στάσεις.
Πως σας ακούγεται το τουρ αυτό ;;
 

Taslab

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτησω αν κάποιος γνωρίζει τιμές περίπου για μια μέρα με καμήλες στην έρημο Merzouga.
Θα μείνω μία μέρα στο χωριό και την άλλη μέρα λέω να πάω με κάποιο τοπικό "γραφείο" στην Έρημο.
Αμα κάποιος γνωρίζει τίμες περίπου για το άτομο θα με βοηθούσε πολύ!!!!

Ευχαριστώ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.786
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom