Μεγαλώνει η Ευρώπη!

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Το Κόσοβο κήρυξε μονομερή ανεξαρτησία

ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ του από τη Σερβία κήρυξε ομόφωνα σε πανηγυρική συνεδρίαση του κοινοβουλίου του χθες το απόγευμα το Κόσοβο. Η αναμενόμενη αυτή εξέλιξη, που συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς στην Πρίστινα, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Βελιγραδίου και της Μόσχας.


Τη διακήρυξη ανεξαρτησίας, την οποία διάβασε ενώπιον του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός, Χασίμ Θάτσι, υπερψήφισαν και οι 109 παρόντες βουλευτές, καθώς οι 11 βουλευτές της σερβικής μειονότητας του Κοσόβου απείχαν. Η σημαία του νέου κράτους έχει μπλε χρώμα: απεικονίζει το χάρτη του Κοσόβου σε χρυσό χρώμα και έξι αστέρια που συμβολίζουν τις έξι εθνότητες που κατοικούν στην περιοχή.

Εντονη ήταν η αντίδραση του Βελιγραδίου, που επανέλαβε ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το Κόσοβο. Σε διάγγελμά του ο Σέρβος πρωθυπουργός επρόκειτο να καταγγείλει τη «μονομερή ανακήρυξη ψευδοκράτους στο έδαφος της Σερβίας». Από την πλευρά της η Ρωσία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να ακυρώσει την ανακήρυξη ανεξαρτησίας.

Εκκληση για ηρεμία απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ με το θέμα θα ασχοληθεί το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων σήμερα στις Βρυξέλλες.

Εκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε και το ΝΑΤΟ, οι πρεσβευτές του οποίου θα συνεδριάσουν σήμερα.

«Αυτοσυγκράτηση και αποφυγή των προκλητικών κινήσεων» ζήτησαν και οι ΗΠΑ, που δήλωσαν ότι βρίσκονται σε επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους τους.

πηγη:ναυτεμπορικη

Αλλος ενας νεος ταξιδιωτικος προορισμος στο χαρτη της Ευρωπης.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Είμαι πολύ προβληματισμένος για το αν αυτή η πολυδιάσπαση σε μικροσκοπικά κρατίδια είναι για καλό και ποιανού. Είμαστε η προτελευταία ήπειρος σε έκταση με το μεγαλύτερο αριθμό κρατών! Είναι καλό αυτό;Να σκεφτεί κανείς οτι από τις 50 Ευρωπαϊκές χώρες η Ελλάδα είναι αν δεν κάνω λάθος 13η σε έκταση.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Είμαι πολύ προβληματισμένος για το αν αυτή η πολυδιάσπαση σε μικροσκοπικά κρατίδια είναι για καλό και ποιανού.
Το "διαίρει και βασίλευε" πάει γάντι στην υπερδύναμη που (μας) κάνει κουμάντο....

ΥΓ Ο σωστός τιτλος για μένα δεν είναι :Η Ευρώπη μεγαλώνει, αλλά:
Η Ευρώπη "μεγαλώνει"
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Συμφωνώ με τον Βαγγέλη και απ' ότι δέιξαν τα πράγματα πολύ φοβάμαι οτι αντι να ανοίξει ένας νέος ταξιδιωτικός προορισμός θα κλείσουν κάποιοι άλλοι. Φωτιά στα μπατζάκια μας δηλαδή. Ελπίζω να μην μας πάνε "ταξιδάκι" με αρβύλες και εξαρτήσεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.209
Μηνύματα
883.796
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom